Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dizi sitelerinin basi hafiften belada gibi.

di

Öne çıkan mesajlar

Bone said:

ben insanlar dizimag, diziport gibi sitelerle niye uğraşıyor onu merak ediyorum esas.
torrent'ten indirilen görüntüler daha kaliteli oluyor, altyazısını hazırlayan siteler de var. stream edilen videolar compressed olunca kalitesi de düşüyor.
ayrıca "facebooktan izle, x sitesinden izle, y sitesinden izle" diyerek birkaç part'a bölüyorlar, sonra her part için sıra bekliyorsunuz, reklam bekliyorsunuz

bone haklı
benim de en çok üşendiğim divxplanet açıp altyazı indirmek ama torrent duruken
50" damarlı monitörle flash videosu izlenmez
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Diziler için Netflix denmiş, o yok ama çok iyi çalışan Hulu var. Neredeyse tüm Amerikan dizileri (HBO gibi sadece kablo olanlar hariç) orada yayınlanıyor çıkar çıkmaz. Anime için de Crunchyroll bu sezon yayınlananlardan 30 animeyi simulcast ediyor (Niconico ve Funanimation da ötekileri ediyor) ama eski animeler çok yavaş ekleniyor.

Çözüm (en azından yeni eserler için) var yani. Olay şu ama niye kapatıyorlar derseniz:

Korsan işinde abi çok ince bir çizgi var. Bu işten iyi miktarda para kazanmaya başladığınında siteler (hayvanlar iPhone programı bile satıyorlardı, o an zaten ne olacağı kesinleşmişti) insanlar korsanın üzerine binmeye başlar. Öteki yol da çok fazla göz önüne çıkmaya başladıklarında ve kolay olduklarında.

Onun dışında her şey izleyebileceğiniz bir yer var: http://www.alluc.org/ Altyazı yok tabii, ingilizcesi olanlara.

Daha farklı çalışıyor, biraz daha uğraştırıyor, ama izlenir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

istediğimi izledim ve torrent ile uğraşmadım demişşin.
dediklerimin pek yanıtı olmamış onlar.

aynı şekilde bir başkası da torrent için,
"istediğimi izledim ve stream ile uğraşmadım" diyebilir.
eski dizi siteleri konusunda haklıydın bence ama dizimag suan cok iyi. bolumler arasında kendi otomatik gecis yapıyo reklam koymuyo. altyazıları iyi. ve goruntu kalitesi de iyi. ben de yeni bolum cıkınca ordan izliyorum anca eger tum sezon izliyceksem falan gece insin diye bırakıyorum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Kalitesiz diye de bok atilmis bu arada lakin sitede silinip yenilenen dizilerin hemen hepsinin 720p halleri mevcuttu. 50" televizyonum var diyen gorgusuzler icin bile birebir.

Yaptiklari is sakat, para kazanmalari sakat, zerre kadar sevmiyorum ama kabul etmek lazim, adamlar cok iyi is cikardilar. Korsana harcanmayacak emek harcayip adam akilli sistem falan yaptilar. Tu kaka olayini birakin bi zahmet.
Sosyal ağlarda paylaş

dizimag açıklama yapmış
said:
Malumunuz olduğu üzere, 26 Nisan'dan bu yana arşivle ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Sadece biz değil dizi yayını yapan rakip siteler de bu sorunu yaşıyor. Kimisi ise "benden bu kadar" dedi ve hizmeti sonlandırdı. Bu sorun videoları yüklemek için kullandğımız Facebook servislerinin ve hesaplarının iptal edilmesiyle meydana geldi. Yani Facebook, mevcut hesapları kapatarak videoları sildi ve tekrar eden teşebbüsler için daha sıkı önlemler aldı. Belki de sırf biz ve rakiplerimiz için bir departman kurdu :)

Biz yayınladığımız dizilerin yayın hakkını almış değiliz. Facebook olmazdı başka birşey olurdu ama bu site geçmişte herhangi bir gün herhangi bir sebeple arşivini kaybedebilir, kapatılabilirdi. Gelecekte hatta belki yarın bile bu meydana gelebilir. Biz bunun her daim farkındayız. Ama facebook gibi bir kaynağı kullanmaktan başka pek bir çözüm yoktu. Teknik olarak elbette var. Ama maliyeti çok çok yüksek.

Durum böyleyken siteyi ayakta tutmak ise gittikçe zorlaşıyor. "Kapatalım siteyi bitsin bu olay" deme gibi bir düşüncemiz de yok. Çünkü gücümüz yettiğince size hizmet vermeye devam etmek istiyoruz.
En azından iPhone uygulamamızı alan kişiler için bunu yapabildiğimiz sürece yapmak istiyoruz. Ama işin asıl boyutuna gelirsek işler iç açıcı değil. Hali hazırda varolan encoding, uploading amaçlı kullandığımız serverlara ek olarak video stream etmek için 7 tane server kiraladık. Dün itibarıyla 6 tane daha sipariş ettik. Onlar da yetmeyecek : Mecburen yeni siparişler vereceğiz.
Aslında kendi üzerimizden stream edebilmeyi en başından beri isterdik. Kolaylık, kontrol, çok az bekleme süreleri gibi avantajları sebebiyle. Bunu yap(a)mamamızın tek sebebi maliyetlerdi.
Peki bu süreç nereye kadar gidecek derseniz biz de bilmiyoruz. Elimizden ve cebimizden geldiğince ihtiyaç oldukça yeni sunucular almaya devam edeceğiz. Bu arada HD yayınları da iptal etmek zorundayız.

Maliyetlerden bu kadar bahsetmişken geçmişe bir atıfta bulunalım. Bu siteyi ayakta tutmak adına bile mevcut reklam düzeninden başka bir reklam alımı yapmayacağız. Kaş yaparken göz çıkarmayacağız bu da böyle biline. Paralı üyelik önerileri de alıyoruz. Yine daha önce söylediğimiz gibi olmayacak.
Yani bu site şu anki gelir modeliyle gidebildiği yere kadar gidecek.

Bu çabamızın öncelikli sebebi iPhone kullanıcılarının mağdur olmaması için diyerek uygulamanın Appstore'dan kaldırılmasıyla ilgili bilgiyi de verelim. Uygulamayı biz kaldırdık. İşin özeti bu. Daha fazla satış yapalım bari kâr kârdır diyemezdik tabii ki. Bu arada crackli app kullanan 8.000 kişiye iyi seyirler :)
Artık bandwidth havuzundan eksilen her bir byte'ın bile önemi olduğu için uygulamayı bu tarihten itibaren crackli yükleyecekler siyah ekran alabilirler kusura bakmasınlar :)

Bu henüz bir veda mektubu değil. Veda mektubunu zamanı geldiğinde "Şahin the Boy" yazacak anasayfaya.

Durum böyleyken böyle arkadaşlar.
Hep beraber Mark'a "Hey Zuckerberh, be clever!" diye e-mail atarsak düzelir diyolla.

Mark Zuckerberg
admin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...