Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mobbing tazminat davası


kek

Öne çıkan mesajlar

Durum şöyle ki:
Mobbing şirketimizde uzun süre boyunca devam eden bir gelenek. Bir takım lideri tarafından bütün çalışanlara yapılmaktadır. Şirkete olan (şahsa değil) iyi niyetimizden dolayı bu güne kadar herhangi bir işlem yapılmadı. Fakat bu günlerde 2 çalışanımız işten ayrılma isteğini belirtti. aynı şekilde ben de ayrılmayı düşünüyorum. Fakat bu mobbing durumlarını başından beri farkında olan işverenlerimizin bu durum karşında hiç bir şey yapmaması aşırı derecede sinir edici bir durum oluşturdu açıkçası.
Ve çıkmadan önce bu hatalarını başkalarına yapamaması için mobbing davasını araştırmaya başladım.
İlk mesajda miktarı sormamın nedeni 600-700 lira gibi bi tazminat bedeli doğuyorsa bu sebepten mahkemelerde uğraştığıma değmez. gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Mobbing ne?
Bir de rahatsızlık veren bişi anladığım kadarı ile ama açayım mı falan diye sorduğuna göre çok da sıkıntı yaratmamış sadece para için açacaksın açacaksan.


dasaa daha iyi açıklar ama kısaca, şirket içi gruplasip bir kişiyi sürekli haraslama.

normalde geniş ölçekli şirketlerde buna yönelik yaptırımlar oluyor mobberlara yönelik yaptırımlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tazminat davaları olayında bi kanun vardı sanırım bizim hukuk sisteminde. böyle amerikan sisteminde olduğu gibi ömür boyu götünü yayıp yaşatacak şekilde tazminat alamıyordun. belli sınırları var sanırım. gerçi sınır olmasa bile bizim mahkemelerin okulda ölen çocuk için ailesine " zaten yaşasaydı size masraf olacaktı tazminat sizin neyinize" diye cevap verdiğini düşünürsek bence sen avukat masrafıyla batarsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mobbing dolayısıyla açılacak manevi tazminat davasında mahkemeden alınacak cevap, hadi len dir. İddialar kabul edilse dahi türk hukukunda tazminatın zengileştirmemesi esas alındığı için alınacak bedel en iyi şartlarda birkaç bin liradır.

Asıl önemli kısım mobbing'e maruz kalan şahsın haklı sebep ile iş akdini feshedip normal şartlarda kendi arzu ile işten ayrılması sonucunda hak kazanamayacağı kıdem tazminatı gibi tazminatlara hak kazanmasıdır.

Somut olay ve op'nin kafası göz önüne alındığında bu kafayla iş yerine üste parar veirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

önce git ik ya dilekçe ver,, bir kopyasını mutlaka kendine al ve üstüne alındı/görüldü veya evrak kayıt no gibi bir kayıt al.Bu şahıs, bu bu yolla, beni rahatsız ediyor bu durumun önlenmesi için gereğinin yapılması vs tarzında bir yazı döşe ondan sonrası kolay ama sen şirkete başvurmadan basıp giderde ama bana mobbing yaptılar dersen avcunu yalarsın.

sen yazıyı ver cevabı alınca bana mesaj at
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...