Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Empati overrated falan değil.Yapabilenle yapamayan var.Yapamayan overrated diyor işte.Yapabilseydin diyemezdin kardeş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 kusura bakmayin da, empati yapmayip insanlari oldurebilmek de yeteneklerim dahilinde olduguna gore, kendini koruyamayan insanlari olduriyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 dasaaa said: kalkıp da beni (insanoğlunu) tehdit edecek, yaşamımı sıkıntıya sokacak her ne varsa, virüs olur, bakteri olur, hayvan olur, toprak kayması olur, kıtlık olur... olur da olur. gücüm yettiğince mücadele ederim. ettiğim mücadelenin "insancıllığı" ve "empatiye bağlı olup olmaması" tamamen genelin isteklerine ve kritlerlerine bağlıdır. welcome to real world. Evet insanoğlu kendine neyin daha iyi geleceğini bildiği için küresel ısınma diye bir şey var, o yüzden dünya nüfusunun yarısı temiz su bulamıyor değil mi. Mesele şu ki insanoğlunun dünyayı çekirdekten bölecek kadar nükleer silah yapacak zekası var ancak bunu yaptığında eninde sonunda kendisinin de zarar göreceğini düşünemeyecek kadar gerizekalı. Şimdi virüslere, hayvanlara kafana göre müdahale et, hayvan türlerini yok et. Sen belki mutluca yaşamaya devam edeceksin bi süre daha ama çocuğun soracak ondan sonra bu gidişatı nasıl değiştireceğiz diye. "son ağaç kesildiğinde, son nehir kuruduğunda, son balık öldüğünde. beyaz adam; paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak." welcome to real world. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 amerikada avrupadaki gibi çocuk azcık büyüyünce al sana köpek hem sorumluluk sahibi olursun hemde sana arkadaş olur demediğimiz için şimdi gelip burda bunları konuşuyoruz daha çok adamda ölür sokaklarda, köpek de bitmez bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 @myshkin aahahaha, kapitalism karşıtı çevreci,köpek hakları savunucusu gibi olmuş post. hiç birşeye müdahale etmeyelim o zaman mağaralarda korunalım lol. zaten ortada sorun olduğunu kabul ettirmeye çalışıyoruz. çözümü ayrı bir konu. daha sorun olduğunun farkında değil çoğu kişi, kişisel nedenlere bağlıyorlar. silahlanma, küresel ısınma, doğal kaynakların tükenmesine bağlamanız çok iyi örnek çünkü bu da şehir hayatının ve hayvan haklarının bir sorunu. üstteki sorunlar gibi ele alınıp en mantıklı müdahalelerin yapılması gerekir. şu anda kısırlaştırmalar, barınaklar gibi müdahalelerin olması ortada bir sorun olduğunun kanıtı zaten. bu çözümler yerine daha iyileri gelebilir. petshopların yasaklanması mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Ben doğrudan dasaaa'ya bir cevap yazdım genel prensiplerle ilgili. Ayrıca ordan sanayileşmeye vs. karşı olduğum anlamı çıkmıyor hatta bilakis nükleer santral araştırmalarına vs. devam edilmesi gerektiğini savunan bir insanım. eki eki mağralarda mı oturak la o zaman eki eki çok yeto bir yaklaşım olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 kafana göre müdahale etmiyosun ki, kuralını uydurup ediosun. öyle ya da böyle beyler, insanların fikirlerine göre hareket edilecek. Yani hayvanları öldürme kararı da öldürmeme kararı da insanlar tarafından. yani "" gücüm yettiğince mücadele ederim. ettiğim mücadelenin "insancıllığı" ve "empatiye bağlı olup olmaması" tamamen genelin isteklerine ve kritlerlerine bağlıdır. "" adamın dediğine gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Ben de diyorum ki insanların geneli ertesi gününü planlayıp karar veriyor, 10 yıl sonrasını düşünmekten aciz. 80 milyar $ cari açık vermesine rağmen of bu yıl %9 büyümüşüz ne ekonomimiz var beaa diyenler gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 e ertesi gün ölünebilecek bi dünyada yaşıorz ondan olabilir. nese, nolmuş şimdi türist intahar mı etmiş, sokak köpeğini akladınız mı 9 sayfada? o süper akıllı eğitebilen mütiş zeki sempatik tatlı yavrucaklar için - eaaama onlar hayvaan dendi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 demokrasi her nasil azinliklarin ve gucsuzlerin haklarinin korunmasiyla alakaliysa, hayvan haklari da ayni sekilde korunmalidir. yarin insanlara sorulsa, nick'i suark olanlarin (adini bilmiyorum kusura bakma) hepsi itlaf edilsin mi yakilarak dense, referandumda %95'le cevap evet ciksa, o zaman insanlara sorduk oyle mi diyeceksin ? hayir efendim, kopekler gucsuzse onlari korursun. saga sola saldiriyorlarsa onlarin kosullarini iyilestireceksin. kopek yakan, onlara iskence yapan ve tecavuz eden insanlarin once tecavuz edilip, sonra yakilip, sonra tekrar tecavuz edilip oyle hayatta birakilmalarini istiyorum. evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Myshkin said: Ben doğrudan dasaaa'ya bir cevap yazdım genel prensiplerle ilgili. Ayrıca ordan sanayileşmeye vs. karşı olduğum anlamı çıkmıyor hatta bilakis nükleer santral araştırmalarına vs. devam edilmesi gerektiğini savunan bir insanım. eki eki mağralarda mı oturak la o zaman eki eki çok yeto bir yaklaşım olmuş. son koyduğun alıntıdan aynen sanayileşmeye, kapitalisme karşı doğacı olduğun bir anlam çıkıyor kusura bakma. köpeklerle ne alakası var onu da çözemedim. kızılderililer köpeğe mi tapıyolarmış. hayvan öldürmüyolarmıymış ona mı parmak basıyosun. köpekler adamlarını öldürse bile hiç kızmıyolarmıymış? sonrasında yazdıkların da "Şimdi virüslere, hayvanlara kafana göre müdahale et, hayvan türlerini yok et. Sen belki mutluca yaşamaya devam edeceksin bi süre daha ama çocuğun soracak ondan sonra bu gidişatı nasıl değiştireceğiz diye. " gayet insanoğlunun kafasına göre hareket eden aciz, mantıksız bir varlık olduğundan bahsediyosun ki müdahale etmememiz gerektiğini çıkarıyorum ben burdan. çünkü iyice kötü yapacakmışız müdahale edersek gibi bir mantık var ilk cümlenden gelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 bir insan ya doğasever ya sanayi yanlısıdır diye bir şey yok. önce bunu öğrenmen lazım. Doğrudan cevap yazmışım ben prensiple ilgili bir konuda bunu da söyledim, köpek diyorsun hala. köpekle ilgili bir şey yazmadım son mesajımda, başlığın önceki kısımlarında yazdım ama; sokaklardaki başıboş köpeklere engel olunmalı diye. Karşıdakini anlamadan aciz olunduğu sürece bütün tartışmalar boşuna, havanda su dövmekten farksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 abi tamam anlamaya çalışıyorum işte napabilirim ancak ne yazdıysan onları okuyup birşeyler çıkartabilirim ki dasaa "müdahale ederim kardeşim insanım ben "demiş en kaba haliyle sen "müdahale edersek daha kötü yaparız. bak bunları bunları yaptık iyi mi oldu demişsin". sonuna da doğayı koruyalım,değerini bilelim temalı alıntı koymuşsun yalan mı? ben de diyorum ki müdahale edersek herşeye zarar veriyoruz diye mağarada mı yaşayacağız. çıkıp birşeyler yapacağız illa ki dedim. bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Müdahale edersek daha kötü yaparız demiyorum. İnsanların çoğunluğunu dinlersek daha kötü olur diyorum. Sanayi konusunda da; greenpeace bullshit'ten nefret ederim. Benim vurgulamak istediğim ABD tarzı sonuçları düşünmeden en basit yoldan sanayileşmek yerine Avrupa tarzı özellikle Almanya tarzı kontrollü sanayileşme. Gaz salımının azaltılması, yenilenebilir enerjiye yatırım yapılması, ağaç kesmek zorunluysa kesilmesi ama yerine yenisinin dikilmesi, e-book tarzı aletlerle kağıt kullanımının azaltılması vs. Bunu köpek meselesine bağlamamın sebebi de yine anlayış meselesi. Sokak köpekleri olayına yaklaşım bizi tehdit ediyorlar öyleyse onları öldürelim olmamalı. Kısırlaştırılıp sayılarının azalması ve bitmeleri beklenebilir. Ülkede sahipli hayvanların çoğalmasına denetim getirilebilir. Barınaklara atıldıklarında daha önce de dediğim gibi kışın donup ölüyor yarısı, geriye kalan yarısı da yazın sıcaktan ölüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 bu copten beslenmeye alısmıs hayvanları dogaya salamazsın, toplayıp daga bırakamazsın, hiç bi halt edemezsin, koca koca tesisler kurman lazım bakacaz bu hayvanlara dersen, o da pratikte imkansız, çünkü $$$ tek alternatif tüm sokak kopeklerini "uyutmak" yani kısacası, bu da haliyle tepki çekiyor biraz içinde gram hayvan sevgisi olan insan buna tepki verir, normaldir tepki vermeyen adama da üzülürüm, bu topikte bikaç tane var işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 e şu an ki yaklaşım zaten "bizi tehdit ediyorlar onları öldürelim değil". ama bi gün genel yargı bu olursa, herkes böle düşünürse bu uygulanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Myshkin said: Müdahale edersek daha kötü yaparız demiyorum. İnsanların çoğunluğunu dinlersek daha kötü olur diyorum. Sanayi konusunda da; greenpeace bullshit'ten nefret ederim. Benim vurgulamak istediğim ABD tarzı sonuçları düşünmeden en basit yoldan sanayileşmek yerine Avrupa tarzı özellikle Almanya tarzı kontrollü sanayileşme. Gaz salımının azaltılması, yenilenebilir enerjiye yatırım yapılması, ağaç kesmek zorunluysa kesilmesi ama yerine yenisinin dikilmesi, e-book tarzı aletlerle kağıt kullanımının azaltılması vs. Bunu köpek meselesine bağlamamın sebebi de yine anlayış meselesi. Sokak köpekleri olayına yaklaşım bizi tehdit ediyorlar öyleyse onları öldürelim olmamalı. Kısırlaştırılıp sayılarının azalması ve bitmeleri beklenebilir. Ülkede sahipli hayvanların çoğalmasına denetim getirilebilir. Barınaklara atıldıklarında daha önce de dediğim gibi kışın donup ölüyor yarısı, geriye kalan yarısı da yazın sıcaktan ölüyor. tamam işte aynı şeylerden bahsetmişsin ama ben anlamamışım o zaman. gene de çoğunluğun istediği kötü olur demek yanlış. çünkü, çoğunluğun amacı,kriteri, isteği belki kendi hayatlarının daha iyi olması mesela amerika. o yüzden daha kısalı vadeli çözümler üretiyorlar. illa gelecek nesilleri düşünmek zorunda değiller avrupa gibi. avrupa da da çoğunluğun ortak noktaya vardığı kriterler yazdığın çözümlerdir çünkü amaçları başkadır. sonuç olarak ikisinin de doğru olup olmaması senin bakış açına göre değişiyor. sen de gelecek nesillere önem veriyosun ki avrupalıların müdahalelerini doğru bulurken diğerini yanlış buluyosun. biz de şehir hayatının daha iyi olacağını düşündüğümüzden köpeklere müdahale edilmesini istiyoruz. ki köpekler de doğal yaşam alanlarında yaşamaya başlarlar, apartmanlara veya çöplüklere tıkılı kalmaktansa. insanlar da hayvanları daha fazla sömürmeyi bırakır kendi zevkleri, güvenlikleri, egoları, yalnızlıkları, eğlenceleri için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Myshkin said: "son ağaç kesildiğinde, son nehir kuruduğunda, son balık öldüğünde. beyaz adam; paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak." ah be şunu bekliyordum da gelmez demiştim. klişeden damage aldım inan.. yoğunum yarın yazarım cevap. ya insan öldürme vs empatisizlik değil bu arada. daha extreme bi durum. ancak mesela beni ısırmaya gelen zombiler olursa falan "hacım bunlar da insan. ah be güzelim" demem, kafasını kırarım. çok da tınlamam. köpek falan için yakalım demiyorum. sayıları aşırı fazla değilse kısırlaştıralım. çoğalmalarını engelleyelim. aşırı fazla ile o km2'ye düşen insan sayısını da düşünerek uyutalım derim ama. ya ne yakacan hem, manyak mısınız be! kokar o yanınca. uyut postundan şapka falan yaparsın hem. ölümü değer kazanmış olsun. bir şekilde, bir parçası dünyada kalmış olsun falan. swh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Bir de bu köpek köpek köpek diyenler ilerde evlerine fare girdiğinde kocalarına öldüüürr diye koşacaklar. Böcekleri de öldürürler, sivrisinekleri mesela. Hepsi bir yani. Kaçı vegan ayrıca? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 hayvanları hiç sevmiyorum lan ben, hepsini toplasınlar (kediler hariç) yörünge dışına seyahat kazanmayak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Bir de sanki köpekleri toplayıp, hepsini bir odaya tıkıp, yakıp, inek maması yapalım dedik. Toplasınlar sokaktan, barınağa koysunlar. Hepsi toplanırsa sonraki nesil gelemeyeceği için 5-10 yılda barınak nüfusu epey azalır ve sokağa atılan ev hayvanları da rahatça yaşar orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 GERGE said: Bir de bu köpek köpek köpek diyenler ilerde evlerine fare girdiğinde kocalarına öldüüürr diye koşacaklar. Böcekleri de öldürürler, sivrisinekleri mesela. Hepsi bir yani. Kaçı vegan ayrıca? yoo böcekleri dahi öldürmüyorum ben. peçeteyle alıp dışarı atıyorum. sivrisinekleri akıllı olmazlarsa öldürüyorum, kanımı emerse falan. vegan ne alaka? saçmalamayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 GERGE said: Bir de bu köpek köpek köpek diyenler ilerde evlerine fare girdiğinde kocalarına öldüüürr diye koşacaklar. Böcekleri de öldürürler, sivrisinekleri mesela. Hepsi bir yani. Kaçı vegan ayrıca? ahah argümana gel sinek, böcek, fare niye öldürüyoruz, evimize girdigi icin. evin dışında sinek bocek avlıyo musun zararlı diye? veganlıkla alakayı tam kuramadım, biraz açar mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 GERGE said: Bir de bu köpek köpek köpek diyenler ilerde evlerine fare girdiğinde kocalarına öldüüürr diye koşacaklar. Böcekleri de öldürürler, sivrisinekleri mesela. Hepsi bir yani. Kaçı vegan ayrıca? gerge bence hava almanın zamanı geldi boşver tartışmayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2012 panter emels vs hayvandan korkan insanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar