copry Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 said: [b]Süt bozulunca rengi değişecek. Hangi inekten geldiği bilinecek[/b] Dünyanın önde gelen sıvı gıda işleme ve paketleme üreticilerinden Tetra Pak, buzdolabı dışında uzun süre beklediğinde renk değiştirecek ‘akıllı’ süt ambalajları üzerinde çalışıyor. İngiliz Financial Times Gazetesi’nin haberine göre Tetra Pak, karton ambalaj içine çip yerleştirerek ürünün buzdolabı dışında ne kadar kaldığını tespit edecek. Akıllı telefonla tarandığında ürünün hangi çiftlikte hangi inek tarafından üretildiği de görülebilecek. Akıllı süt paketlerinin gelecek yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor. Tetra Pak 2011’de de sütün tazeliğini 6 aya kadar koruyabilen dünyanın ilk aseptik karton şişesini üretmişti. ÜRÜNÜN KAYNAĞI GÖRÜLEBİLECEK Akıllı süt kartonunun üzerinde bulunan çip, hangi çiftlikte hangi inek tarafından üretilen sütün buzdolabı dışında ne kadar kaldığını renk değiştirerek gösterecek. http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/728674-akilli-ambalaj-geliyor Ambalajların üzerinde profil resimleri olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 peki ya zeki müren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 facebooka da girebilcez mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 İyice kimyasala bağlayacaklar sütleri demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 inek de bizi görecek mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 kimyasal yok sanırım kabın üstünü nanopartikül kaplıyorlar gerçi o bozulmasın diye yapılan bişeydi ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 bi büyük rakı fiyatına bi küçük süt satarlar artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 said: Akıllı telefonla tarandığında ürünün hangi çiftlikte hangi inek tarafından üretildiği de görülebilecek kutunun dışında sıcaklığa bağlı olarak renk değiştirecek bir cep koymuşlar bir de. güzel işte. ama UHT kötü bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 yahu koklamayı bile beceremiyor mu insanlar? merak ediyorum 1000 sene sonra gerçekten kolunu oynatamayan jöle yığınları mı olacak insanlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 dasaaa said: ama UHT kötü bişi. UHTyi de senelerce televizyonlarda şöyle süper böyle süper koruyoruz sütlerinizi diye yedirdiler. Allahtan kalsiyumu kalıyo. Vitaminleri başka yerden alcaz yapcak bişey yok. Gerçi tabi kalsiyum belki de sütün içindeki vitaminler olmadan işe yaramıyordur, bu tarz olaylara rastlamak mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 1000 sene sora süte gerek kalmıcak zaten, herkesin vücudunda minik füzyon reaktorleri olucak ordan alcaz enerji neyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Ardeth said: yahu koklamayı bile beceremiyor mu insanlar? merak ediyorum 1000 sene sonra gerçekten kolunu oynatamayan jöle yığınları mı olacak insanlar? 1000 sene iyimser bi tahmin sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 su QR kodları heryere koymaya basladılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Ardeth said: yahu koklamayı bile beceremiyor mu insanlar? merak ediyorum 1000 sene sonra gerçekten kolunu oynatamayan jöle yığınları mı olacak insanlar? Aynen böyle olacağız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Geçin UHT'yi. Yıllardır her sabah süt içerim (çaydan nefret eden ender Türk'lerden biri olarak), Sütaş epey iyi ama bu son aylarda Sek imba oldu. Günlük tabii hepsi. Gidin onları için. Zaten UHT süt ile yoğurt yapılmadığını gördüğünüzde bu sütte bir iş var diyip bırakmanız lazımdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Valla UHT kutu sütlerin herhangi biriyle baya baya yoğurt yapılabiliyo. Bizim evde direkt yapılıyo, ordan biliyorum. (hatta BİM'in saçma sapan DOST sütüyle yapıyo bazen annem, sinir ediyo beni ama onunla bile yapılıyo yani.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 ya bim'in uht yaptıracak parası mı var gerçi bimcell açtı adamlar :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Ardeth said: yahu koklamayı bile beceremiyor mu insanlar? merak ediyorum 1000 sene sonra gerçekten kolunu oynatamayan jöle yığınları mı olacak insanlar? evdekilerden ziyade, taşıma, stoklama vs durumları için düşünülmüş bişeye benziyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 İnsanları satın aldığına inanıyorsun da UHT yaptıracağına mı inanmadın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 huun said: Ardeth said: yahu koklamayı bile beceremiyor mu insanlar? merak ediyorum 1000 sene sonra gerçekten kolunu oynatamayan jöle yığınları mı olacak insanlar? evdekilerden ziyade, taşıma, stoklama vs durumları için düşünülmüş bişeye benziyor. e iyi de eve götürmeden önce kaç gün dışarda durduğunu görmek için günün tarihinden üretim tarihini çıkarmak yetmez mi sevgili hunn? Tabi eğer üretim tarihini bilerek yanlış yazmadıysalar http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/005/882/I%20lied.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 cok safsin sina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 UHT den yoğurt yapılamaması sütteki antibiotiklerden diye biliyorum... Vitamin-protein olmadığı nerde yazıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 chip ne la, qr koysunlar demeye geldim, haberi okumadim, dasa koymus obur sayfada. konu hakkinda da bilgim yok, belki qr islerine yaramiyodur, ben bilmem, onu orda calisip o kadar mayis alan muhgendisler dusunsun. zamaninda amerikalilar milyor dolar verip uzayda yazan kalem yapmis, sonra kozmonotun biri uzay istasyonunda, olm salak misiniz bak biz kursun kalemle yaziyoruz demis amerikali astronota, bizim amerikali bozulmus tabii, tam rusa dalicakken, rusun kaleminin ucu kirilmis, bulamamislar. ertesi gun istasyondaki herkes olmus, megersem kirilan uc oksijen tupune kacmis, mekigin oksijeni kesilmis, sonra amerikalilar demis ki, bak gordun mu ne oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 dün bir arkadaş sordu: "türkiye'de bilim niye gelişmiyor sence?" diye. "sana iyi bir örnekle geleceğim." dedim ve sağolsun ardeth beni yanıltmadı. yarın arkadaşıma yukarıdaki mesajını okutacağım ardeth'in. "işte üniversitelerimizde okuttuğumuz bilim adamlarımızın durumu" diyeceğim ona, "hala kara kalemle defter hesabı tutan bakkal gibi düşünüyorlar". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 yurtdisina gonderdik de kurtulduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar