Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akıllı Süt Kartonu


copry

Öne çıkan mesajlar

said:
[b]Süt bozulunca rengi değişecek. Hangi inekten geldiği bilinecek[/b]

Dünyanın önde gelen sıvı gıda işleme ve paketleme üreticilerinden Tetra Pak, buzdolabı dışında uzun süre beklediğinde renk değiştirecek ‘akıllı’ süt ambalajları üzerinde çalışıyor. İngiliz Financial Times Gazetesi’nin haberine göre Tetra Pak, karton ambalaj içine çip yerleştirerek ürünün buzdolabı dışında ne kadar kaldığını tespit edecek. Akıllı telefonla tarandığında ürünün hangi çiftlikte hangi inek tarafından üretildiği de görülebilecek. Akıllı süt paketlerinin gelecek yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor. Tetra Pak 2011’de de sütün tazeliğini 6 aya kadar koruyabilen dünyanın ilk aseptik karton şişesini üretmişti.

ÜRÜNÜN KAYNAĞI GÖRÜLEBİLECEK
Akıllı süt kartonunun üzerinde bulunan çip, hangi çiftlikte hangi inek tarafından üretilen sütün buzdolabı dışında ne kadar kaldığını renk değiştirerek gösterecek.



http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/728674-akilli-ambalaj-geliyor

Ambalajların üzerinde profil resimleri olacak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

ama UHT kötü bişi.


UHTyi de senelerce televizyonlarda şöyle süper böyle süper koruyoruz sütlerinizi diye yedirdiler. Allahtan kalsiyumu kalıyo. Vitaminleri başka yerden alcaz yapcak bişey yok. Gerçi tabi kalsiyum belki de sütün içindeki vitaminler olmadan işe yaramıyordur, bu tarz olaylara rastlamak mümkün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Geçin UHT'yi. Yıllardır her sabah süt içerim (çaydan nefret eden ender Türk'lerden biri olarak), Sütaş epey iyi ama bu son aylarda Sek imba oldu. Günlük tabii hepsi.

Gidin onları için. Zaten UHT süt ile yoğurt yapılmadığını gördüğünüzde bu sütte bir iş var diyip bırakmanız lazımdı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Ardeth said:

yahu koklamayı bile beceremiyor mu insanlar? merak ediyorum 1000 sene sonra gerçekten kolunu oynatamayan jöle yığınları mı olacak insanlar?


evdekilerden ziyade, taşıma, stoklama vs durumları için düşünülmüş bişeye benziyor.


e iyi de eve götürmeden önce kaç gün dışarda durduğunu görmek için günün tarihinden üretim tarihini çıkarmak yetmez mi sevgili hunn?

Tabi eğer üretim tarihini bilerek yanlış yazmadıysalar

http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/005/882/I%20lied.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

chip ne la, qr koysunlar demeye geldim, haberi okumadim, dasa koymus obur sayfada. konu hakkinda da bilgim yok, belki qr islerine yaramiyodur, ben bilmem, onu orda calisip o kadar mayis alan muhgendisler dusunsun. zamaninda amerikalilar milyor dolar verip uzayda yazan kalem yapmis, sonra kozmonotun biri uzay istasyonunda, olm salak misiniz bak biz kursun kalemle yaziyoruz demis amerikali astronota, bizim amerikali bozulmus tabii, tam rusa dalicakken, rusun kaleminin ucu kirilmis, bulamamislar. ertesi gun istasyondaki herkes olmus, megersem kirilan uc oksijen tupune kacmis, mekigin oksijeni kesilmis, sonra amerikalilar demis ki, bak gordun mu ne oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dün bir arkadaş sordu: "türkiye'de bilim niye gelişmiyor sence?" diye.

"sana iyi bir örnekle geleceğim." dedim ve sağolsun ardeth beni yanıltmadı. yarın arkadaşıma yukarıdaki mesajını okutacağım ardeth'in.

"işte üniversitelerimizde okuttuğumuz bilim adamlarımızın durumu" diyeceğim ona, "hala kara kalemle defter hesabı tutan bakkal gibi düşünüyorlar".
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...