Karea Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 insanın kendi limitlerini bilmesi güzel
Daesu Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 tamamını izlemedim ama almanya falan galiba orası ? adam hem kendini biliyor hemde yaptıgı zaman gene adam akıllı çalışma saatleriyle insani şartlar altında düzgün para kazanıcak. tamirci olmakta utanılacak birşey yok, biri tamir etmeli o arabayı yani :)
Saeros Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 tabiki utanılacak bişey amele olsam intihar ederim
senko Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 mühendis dediğin de nitelikli amele oluyor zaten okumadan amele olmak daha akıllıca.
HakkiYendi Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 almanca dersinde öğrendiğime göre ilk 5 ya da 8 sene ortak hauptschule var bizdeki meslek lisesi gibi realschule var düz lise gibi gynmasium var anadolu lisesi gibi ünilere de sadece gynmasiumdan giriliyo realschule bitirince de sınavlara girip kazanırsan girebiliyomuşun yani bu çocuk sittin sene..
Karea Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 bi imamhatipschule bile yok ne biçim eğitim sistemi o
Akhlaur Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Lan bırak adam her gün çırak kalmayacağız diyor amele usta olur en fazla.Hepsi yeni mezun mühendisin altında çalışıyor nerden baksan.Bunlar bi baltaya sap olamamış adamlar işte niye "ne var olm ayıp mı onlarda haklı" ya çeviriyonuz olayı.
HakkiYendi Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Akhlaur said: Lan bırak adam her gün çırak kalmayacağız diyor amele usta olur en fazla.Hepsi yeni mezun mühendisin altında çalışıyor nerden baksan.Bunlar bi baltaya sap olamamış adamlar işte niye "ne var olm ayıp mı onlarda haklı" ya çeviriyonuz olayı. yalnız hakkaten meslek liseli adam aranıyo oralarda. burda da ufaktan başlandı. herkesin okumaya kapasitesi olmayabilir ya
Deathblade Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Herkes mühendis olunca bizdeki gibi "bütün gün amelelik yaptık yea" oluyor ama. Mühendis olduktan sonra da %99 'umuzda öğrendiklerini gıdım kullanmadan çalışıyor o da ayrı üzücü bir durum tabi. O yüzden, das ist german engineering. Edit: Birde ben herkesin okumaya potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Sadece yapabileceği branşı keşfetmesi zor olabilir. Mesala bu amele arkadaşlardan harika birer ressam çıkabilir. Edit2: Yersen
HakkiYendi Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/3537459_460s.jpg
liberal Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Bu cocukları eleştirmek için buraya koydysan kendinden utan. Cin gibi cocuklar, ne güzel ne yapmak istediklerini biliyor. Ben zekiyim ama çalışmam diyor açık açık. Çok güzel bişey bu. Karea said: insanın kendi limitlerini bilmesi güzel (tu)
hamsilipilav Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 avusturya olması lazım oranın adam oto tamircisi olcam diyor işte usta olur ilerde mekanı açar autobahn polizei'ın gelip bilgi aldığı kallavi alman tamircilerden olur gül gibi geçinir gider >:D<
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Bizdeki kafada 2 ton jole, kollar cakma dovme, zibidi kiyafetle dolasan facebook gencliginden daha iyi ki, hedefini koymus en azindan. Bizde herkes muhendis olucam doktor olucam diye geziyor da noluyor. Her yil binlerce muhendislik mezunu adam cikiyor, kac tane afi duyulmus muhendisimiz var? Bi dolu doktor mezun ediyoruz ama dunyaca unlu kac doktor var? Tr'de esegi zorlasan bi sekilde 4 yillik bitirir zaten. Ama bi cogu amele olucam diyen cocuk kadar net ulasamaz hedeflerine sdf. Cocuk kendi limitine erisir en azindan.
Deathblade Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Evet ben amele olcam diyen insan güzel, ama videodaki 10 kişinin 10 ununda amele olmak istemesi farklı bir durum.
Red Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 aga video eski tabi.o zamanlar almancılarda modadır muhtemelen vardır bişi o cocuga şimdi sorsalar param yok abey açız abey okuyamadık diye ağlar
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Aslında ara eleman olarak Meslek Lisesi mezunu ve 2 yıllık mezunu adamlara çokca ihtiyaç var sanayide, yani Teknisten ve Tekniker işin teorisini de önceden öğrendikleri için vasıfsız düz işçiden çok daha önemliler. Ama şimdi bizim çok akıllı idarecilerimiz herkesi mühendis olmaya itiyor, dikey geçiş yatay zıplayış derken işin cılkı çıkıyor mühendis fazlası oluyor, bu gidişle bantta da biz çalışacaz yahu!
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 şöyle bir şey de var, yeni mezun ara elemanla mühendis maaşı arasında 200€ fark olunca adam "2 sene daha okuyacağıma 2 sene fazladan çalışırım" diyor bir de herkes mühendis, doktor, vs olacak diye bir şey yok kaldı ki bizde her sene binlerce mühendis çıkıyor da ne oluyor? al mesela son yıllarda deniz araçlrının kazalarında aartış varmış daha bugün konuştuk ve genelde sorun adam gibi yetiştirlmeden mezsun olan alt düzeydeki gemiciler adam fahrenayt bilmiyor lan.. gemi makine müh mezunu bu bir de
DoruK Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 türkiye'de babasının parasıyla veya eğitim sisteminin çarpıklığından yararlanarak gerizekalılığıyla doğru orantılı ders çalışıp, tamamı saçma olan üniversitelerimizde geçirdiği 4-5 yılın sonunda etiket sahibi olan ve kendine "mühendis" "doktor" diyenlerden çok bir farkı yok şu videodakilerin. no offence, sözüm meclisten dışarı. acı ama gerçek olan kısmı ise, burada amele olacak diye çocuğu aşağılayanlar çok uzun bir süre o çocuktan daha düşük yaşam standartlarına sahip olacak, o çocuk buradakilerin yarısı kadar çalışarak yazın tr gibi fakir ülkelere gelip krallar gibi 1-2 ay tatil yapacak, bizimkiler de 15 günlük yıllık izinlerinde istanbul'un 100 km dışına çıkabildikleri için sevinecek. üzgünüm ama tr sınırları içinde kaldığınız sürece sonuç hep aynı olacak.
mahmud_mahmudov Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Abi cins misiniiz nesiniz ordaki bi laf komiğime gitmiş, paylaşmışım yaptığınız çıkarımlara bak allah aşkına..
reyou Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 komik lan iste, neyini savunuyosunuz amele olmanin, amele dedigin sey, piramidin en alt kisminda kalan kisim. illaki birileri amelelik yapicak ama, 15 yasindaki bir cocugun idealinin amele olmasi dsfdsfdssdf bana kalsa ulkedeki tum hapis cezalilarini amele olarak kullanir o kotayi ole kullanirim.. ole bi devirdeyizki o cocuklardan biri herhangi bi konu hakkinda 3 sene internet karistirsa o isin uzmani olur, e-commerce bile yaparlar.. yaptiklari roportaj kabilede yapilmiyo dikkatli izleyin
Öne çıkan mesajlar