Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benim kafamda inşaat var


mahmud_mahmudov

Öne çıkan mesajlar

tamamını izlemedim ama almanya falan galiba orası ?
adam hem kendini biliyor hemde yaptıgı zaman gene adam akıllı çalışma saatleriyle insani şartlar altında düzgün para kazanıcak. tamirci olmakta utanılacak birşey yok, biri tamir etmeli o arabayı yani :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

almanca dersinde öğrendiğime göre

ilk 5 ya da 8 sene ortak

hauptschule var bizdeki meslek lisesi gibi

realschule var düz lise gibi

gynmasium var anadolu lisesi gibi

ünilere de sadece gynmasiumdan giriliyo
realschule bitirince de sınavlara girip kazanırsan girebiliyomuşun

yani bu çocuk sittin sene..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akhlaur said:

Lan bırak adam her gün çırak kalmayacağız diyor amele usta olur en fazla.Hepsi yeni mezun mühendisin altında çalışıyor nerden baksan.Bunlar bi baltaya sap olamamış adamlar işte niye "ne var olm ayıp mı onlarda haklı" ya çeviriyonuz olayı.


yalnız hakkaten meslek liseli adam aranıyo oralarda. burda da ufaktan başlandı. herkesin okumaya kapasitesi olmayabilir ya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes mühendis olunca bizdeki gibi "bütün gün amelelik yaptık yea" oluyor ama. Mühendis olduktan sonra da %99 'umuzda öğrendiklerini gıdım kullanmadan çalışıyor o da ayrı üzücü bir durum tabi.

O yüzden,
das ist german engineering.

Edit: Birde ben herkesin okumaya potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Sadece yapabileceği branşı keşfetmesi zor olabilir. Mesala bu amele arkadaşlardan harika birer ressam çıkabilir.

Edit2: Yersen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizdeki kafada 2 ton jole, kollar cakma dovme, zibidi kiyafetle dolasan facebook gencliginden daha iyi ki, hedefini koymus en azindan.

Bizde herkes muhendis olucam doktor olucam diye geziyor da noluyor. Her yil binlerce muhendislik mezunu adam cikiyor, kac tane afi duyulmus muhendisimiz var? Bi dolu doktor mezun ediyoruz ama dunyaca unlu kac doktor var?

Tr'de esegi zorlasan bi sekilde 4 yillik bitirir zaten. Ama bi cogu amele olucam diyen cocuk kadar net ulasamaz hedeflerine sdf. Cocuk kendi limitine erisir en azindan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında ara eleman olarak Meslek Lisesi mezunu ve 2 yıllık mezunu adamlara çokca ihtiyaç var sanayide, yani Teknisten ve Tekniker işin teorisini de önceden öğrendikleri için vasıfsız düz işçiden çok daha önemliler.

Ama şimdi bizim çok akıllı idarecilerimiz herkesi mühendis olmaya itiyor, dikey geçiş yatay zıplayış derken işin cılkı çıkıyor mühendis fazlası oluyor, bu gidişle bantta da biz çalışacaz yahu!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir şey de var, yeni mezun ara elemanla mühendis maaşı arasında 200€ fark olunca adam "2 sene daha okuyacağıma 2 sene fazladan çalışırım" diyor

bir de herkes mühendis, doktor, vs olacak diye bir şey yok kaldı ki bizde her sene binlerce mühendis çıkıyor da ne oluyor?

al mesela son yıllarda deniz araçlrının kazalarında aartış varmış daha bugün konuştuk ve genelde sorun adam gibi yetiştirlmeden mezsun olan alt düzeydeki gemiciler

adam fahrenayt bilmiyor lan.. gemi makine müh mezunu bu bir de
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye'de babasının parasıyla veya eğitim sisteminin çarpıklığından yararlanarak gerizekalılığıyla doğru orantılı ders çalışıp, tamamı saçma olan üniversitelerimizde geçirdiği 4-5 yılın sonunda etiket sahibi olan ve kendine "mühendis" "doktor" diyenlerden çok bir farkı yok şu videodakilerin.

no offence, sözüm meclisten dışarı.

acı ama gerçek olan kısmı ise, burada amele olacak diye çocuğu aşağılayanlar çok uzun bir süre o çocuktan daha düşük yaşam standartlarına sahip olacak, o çocuk buradakilerin yarısı kadar çalışarak yazın tr gibi fakir ülkelere gelip krallar gibi 1-2 ay tatil yapacak, bizimkiler de 15 günlük yıllık izinlerinde istanbul'un 100 km dışına çıkabildikleri için sevinecek.

üzgünüm ama tr sınırları içinde kaldığınız sürece sonuç hep aynı olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

komik lan iste,

neyini savunuyosunuz amele olmanin,

amele dedigin sey, piramidin en alt kisminda kalan kisim.

illaki birileri amelelik yapicak ama, 15 yasindaki bir cocugun idealinin amele olmasi dsfdsfdssdf

bana kalsa ulkedeki tum hapis cezalilarini amele olarak kullanir o kotayi ole kullanirim..

ole bi devirdeyizki o cocuklardan biri herhangi bi konu hakkinda 3 sene internet karistirsa o isin uzmani olur, e-commerce bile yaparlar..

yaptiklari roportaj kabilede yapilmiyo dikkatli izleyin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...