copry Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Sevgili kurabiye canavarları işte size sütün yanında yiyebileceğiniz enfes kurabiye tarifim ^^ MALZEMELER - 200 gr tereyağ -1.5 su bardağı toz şeker ( nutellanın isteği üzerine ben 2.5 bardak koydum ama fazla şekerli oluyor öyle) -1 yumurta -2 paket vanilya -1 paket kabartma tozu -1.5 su bardağı un - 2 avuç ezilmiş fındık - parça çikolata HAZIRLANIŞI Hepsini bir kaba boşaltıp güzelce yoğuruyoruz en son fındık ve damla çikolataları ekliyoruz. Markette kalmadığı için damla çikolata ben nestle sütlü ve bitter olmak üzere iki adet çikolata aldım ve bıçakla onları damla çikolata haline getirdim. Hamurun kıvamı bildiğimiz kulak memesi kıvamında olmasın biraz daha çıvıkımsı olsun ama çok cıvık geldiyse gözünüze 1 kaşık daha un eklenebilir. Hamurumuzun yoğurulması bittikten sonra fırını 180 dereceye getirin ısınmasını bekleyin Fırınımız ısınırken tepsimizin üstüne pişirme kağıdını seriyoruz ve kahve kaşığı dondurma kaşığı gibi derin bir kaşıkla hamurdan parça parça kopartıp tepsiye seriyoruz üstüne de su bardağının altı ile basıp yarım santim kalınlıkta olacak şekilde kurabiyelerimizi şekillendiriyoruz. tepsiye dizerken çok yakın dizmeyin pişerken kabarıp yapışıyorlar birbirlerine =)) bu kaşığımız pişmeden önce 13 dakika pişiriyoruz ve çıkarır çıkarmaz kağıttan tutup tepsiden alıyoruz kurabiyeleri. alırken dikkatli olıun dağılmasın . Yanında da buz gibi sütünüz hmmmmfs afiyet olsunnn ^^Bu da ilk tutom show mercy için
Mithat Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Nasıl ya 2.5 su bardı toz şeker katınca şeker komasından ölünmüyor mu yani harbiden oran o mu? Öeh çok fazla geldi gözüme benim deneyecegim bunu feedbackimle geri gelirim yarın veya cuma.
fizban Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 çok şekerli yağlı olmuş benim zevkime göre. yağ miktarı azalırsa zaten vanilinin etkisi daha çok meydana çıkar, rengi daha güzel olur. yarın yapalım bari canım istedi.
copry Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Mithat said: Nasıl ya 2.5 su bardı toz şeker katınca şeker komasından ölünmüyor mu yani harbiden oran o mu? Öeh çok fazla geldi gözüme benim deneyecegim bunu feedbackimle geri gelirim yarın veya cuma. 1.5 pardon =)) Nutellaya yaptım bunları o çok şekerli seviyormuş ben 2.5 bardak koydum o yüzden. Ama teşekkür ederim düzelttiğin için forumu şeker komasına sokacaktım az kalsın sdfsd .)))
Mithat Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Şimdi oldu :D bi de 1.5 bile normal insanın top limiti oyle 3.5 falan yedikten sonra memnun olan insanlardan koşarak uzaklaşırdım ben abi insan mısın ya :D
Laorx Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 hmm http://static.fjcdn.com/gifs/Cookie_0a0d43_490058.gif
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 rep verdim bi ara bende size subway kurabiye tarifi vereyim
aquila Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 chocolate chip cookie ne lan, sanki tobiyas makkenzi amcalara sukran gunu yemegine gidiyosunuz*. *umut sarikaya
Wolas Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 rakının yanındada kurabiye ne güzel gider :p
photographer Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 negzel burdaki tutolar ya eferin kız
copry Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Wolas said: rakının yanındada kurabiye ne güzel gider :p Ahahahhaha bidahaki sefere efenim 2 tepsi yaptım birini evdekiler bitirdi diğeri de nutellaya gidiyor ^^
copry Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 photographer said: negzel burdaki tutolar ya eferin kız Kaptım eferini ohs ^_______^
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 bugün bu tutoyu denemeye karar verdim. evde tüm malzemeler vardı, hepsini çıkardım koydum mutfak tezgahına. sonra şöyle bir baktım malzemelere ve daha pratik bir yolunu buldum. http://i.imgur.com/rwet1.jpg http://i.imgur.com/w9Egl.png
copry Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Ahahahha iyi yapmışsın bence de ^^
stormeagle Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Bahsedilen şeker miktarının biraz azı konularak bizzat denendi. Birde buna batırarak yedim. Tadına tat kattı. Tavsiye Birde bunun tutosunu verene minnettar olucam
copry Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 stormeagle said: Bahsedilen şeker miktarının biraz azı konularak bizzat denendi. Birde buna batırarak yedim. Tadına tat kattı. Tavsiye Birde bunun tutosunu verene minnettar olucam ehue.. Afiyet olsun sevindim beğenmene ^^ Çözersem onu da yazarım tuto.
imamizer Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 o sondaki gız fotosu neden? ha pardon yok bişey.
Öne çıkan mesajlar