Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

turkiyede satin alinabilecek mekanik keyboardlar

nscorp

Öne çıkan mesajlar

cevabını yazmıştım o dediğinin ben

Bone said:

niye?
oyun oynarken ekran kartını tartışıyorsun, kasayı tartışıyorsun, kasa içine koycağın fanı bile tartışıyorsun da, klavyeyi niye tartışmayacaksın ki?
tamam günümüzde 5 dolara bile bulunabilen bir ürün, ama işlevsiz olduğunu göstermiyor bu.
ayrıca sadece bizim forumda değil, hangi oyun/donanım forumuna gitsen görebileceğin bir mesele,
çünkü sonuçta oyun oynarken en çok muhatap olduğun donanım parçası kendisi.
bastığında algılamayan tuşlara sahip bir klavyen olduktan sonra, istersen 4xSLI ekran kartın olsun, bir faydası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno'in üstüne niye bu kadar yüklenmişsiniz anlamadım. Uç örnekler vermiş olsa da söyledikleri gayet mantıklı.

"Tactile feedback var", "FPS'de tuşları daha hızlı algılıyor" ve benzeri yorumlar komik bence. Tactile feedback her klavyede yeterince var. Yok ben daha fazla ses istiyorum deniyorsa, ses çıkartma olayı mekanik olmadan da yapılır, 10 liralık klavyede de yapılır. Tuşun algılanma hızı arasındaki farkı da hiçbirimizin anlayabileceğini sanmıyorum.

Daha dayanıklı olmasını, tuşlara basma hissinin daha farklı olduğunu ve aynı anda 1483 tuşa basabilmene izin vermesi güzel. İsteyen alır. Belki ben de alırım. Ama fiyatının aşırı pahalı olduğu ve tuşlara basma hissindeki fark dışında önemli bir fonksiyonu olmadığı da ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

Ben bu ürünler işlevsiz demiyorum ki neden işlevini kanıtlamaya çalıştığınızı anlamıyorum. Sadece overpriced diyorum, hype olmalarının sebebini de buna bağlıyorum. Apple ve Mudo ile mukayese ettiğim nokta da burası zaten.

Ekleme yapayım şurayı atlamışım:
said:
bunların pahallı olmasının sebebi mekanik olması

Yani en ilkel teknolojiyi kullandığı için pahalı? 20 yıl önce bu klavyelerin benzerini 15 dolara alıyorduk.
İçinde bir ton devre olan, üstünde LCD screeni olan, AR-GE'si için hayvan gibi para harcanmış G19 150 dolar iken, http://elitekeyboards.com/products.php?sub=topre_keyboards,rftenkeyless&pid=rf_se1700 şu klavye 300 dolar.

off komikmiş bu cok afedersinzi laf etmeden duramıoycam.

50 senelik teknoloji, cam ampüllerin içindeki devreler dahamı ucuz olmalı sence silikon chiplerden?

mekanik keyboardlara gelirsekte, mevzu bir tactile feedback, iki basıp basmadığının garantisini visual referanstan aramak zorunda olmama ihtriyacı.

diyelimki sc oynuyosun, sırayla 4 tusa basıcaksın 2 komut vericeksin buna harcadığın süre yarım saniyenin altında, bu sırada savasa bakıyosun bı yandan zaten. mekanik keyboard'un tactile audio feedback'i sana o komutun garantisi veriyo zaten, bide bakıp evet işci basmısım deme zorunluluğun yok.

normal keyboardla böyle bi sorun yasanıyomu evet yasanıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet daha ucuz olmalı. Çünkü silikon chip'i "silikon sıktım, chip ortaya çıktı" diye üretmiyorsun. Onun AR-GE'si, chip'i o hale getirmek için binlerce mühendise harcadığın para, lab'lere yaptığın yatırım, üretim için sahip olman gereken hayvani tesisler hepsi o chip'in maliyet kalemine yazılıyor.

Bu yüzden kızıyorum işte. Ekonomiyi "abi şunun maliyeti şu kadar olsa, şu kadar gideri olsa, şundan şu kadar yapsan, şu kadar satsan, zengin olursun varr ya" diye değerlendiren düz adam kafasıyla değerlendirip kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz. Genel ortalamayla aynı düzeyde olduğunuz için de ben linç ediliyormuşum, haksız çıkıyormuşum gibi bir izlenim çıkıyor. Varsın olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Mass produce edilmiyor olması ampullünün maliyetinin daha az olduğu anlamına mı geliyor? Daha feasible olsaydı, ampullü amfi için üretim bantı kassalardı, oturup Amerika'da değil Singapur'da fabrika açsalardı o kadar pahalı olur muydu, olmazdı. İnsanların talebi beş yüz milyon chip'e karşılık beş tane ampullü transistör istediği için olabilir mi bu devasa üretim farkı, bundan hareketle fiyat farkı?

Düz kafayla "ampul silikondan pahalı hammadde, o halde ortaya çıkan ürün daha pahalıdır" diye epic fail laflar ediyorsunuz. Yordu cahil cesaretiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

El yapımı saat üreten adamın o fiyatı talep ediyor olmasının sebebi EMEK. Yani ekonomideki tek subjektif maliyet. O yüzden "bunun fiyatı neden pahalı" diyemezsin, adam işçiliğine o kadar değer biçmiştir, o kadar para ister, karışamazsın. Matematiksel düzlükle "ampul silikondan pahalı, o zaman ortaya çıkan ürün daha pahalıdır" gibi denklemlerde kullanamazsın emek faktörünü.

Tüm bunlara rağmen bu el yapımı saatlerin 50k $ olması bu ürünün ucuz-pahalı gibi tanımlardan azade olduğu anlamına gelmeez (bu da subjektif bir tanımdır, açıkladım daha önce subjektif değer teorisi diye). Sen o saati zaten O FİYATA RAĞMEN alabildiğin için alırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız arkadaş , klavye konusunu 2 dakika da toplu üretim ve maliyet konusuna getirdiniz ya harbi aşmış oldu.Bu sadece paticik te olur herhalde.
Şimdi bir de 50 sene oncesi üretim teknolojileri , şimdiki üretim teknolojileri kıyaslamasına girilir.Tam olur.

Edit:
Konu başlığıda :
Türkiyede satın alınabilecek mekanik keyboardlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Quo-Vadis said:

Yalnız arkadaş , klavye konusunu 2 dakika da toplu üretim ve maliyet konusuna getirdiniz ya harbi aşmış oldu.Bu sadece paticik te olur herhalde.
Şimdi bir de 50 sene oncesi üretim teknolojileri , şimdiki üretim teknolojileri kıyaslamasına girilir.Tam olur.

iktisat/işletme okuyan freshman bir genç derste iki terim öğrenmiş devamlı onları kullanma hevesi içinde. ondan konu buralara geldi.

dediğine göre biz varoş ağzıyla, kahve ağzıyla konuşuyoruz, düz adamız ayrıca gidip median price, comparative value gibi şeyleri çalışmadan onunla konuşamayız.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatımda ekonomi dersi almadım. Bu bilgileri kullanmak için ekonomi dersi almak gerekmiyor, argumentum ad sığırum kullanmak için bovinae familyasından gelmek gerekmediği gibi.

Cahilliği içselleştirmiş, kanıksamışsınız, durumun anlatılandan farklı olduğu açıklanınca yetersizlikten karşıt fikir de ortaya koyamayıp böyle "terminoloji showu yapıyor" diye cehalet savunuculuğu yapıyorsunuz.

Evet cahilim, median price, çünkü "ortalama fiyat" nedir bilmeden kahvehane müdavimine blöf yapabilirsin. Evet cahilim, comparative value, çünkü ürün değerini belirlerken "ampul silikondan daha pahalı, o zaman ampullü amfi silikondan pahalı" gibi göz yaşartıcı cümleler kurabiliyorsunuz bunlar konusunda zerre fikir sahibi olmadan.

Alışmışsınız kulak mollalığıyla kendinizi bilgin göstermeye, goygoya, işin renginin öyle olmadığı söylendiği zaman buttannihilate oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Sorieno'in üstüne niye bu kadar yüklenmişsiniz anlamadım. Uç örnekler vermiş olsa da söyledikleri gayet mantıklı.

"Tactile feedback var", "FPS'de tuşları daha hızlı algılıyor" ve benzeri yorumlar komik bence. Tactile feedback her klavyede yeterince var. Yok ben daha fazla ses istiyorum deniyorsa, ses çıkartma olayı mekanik olmadan da yapılır, 10 liralık klavyede de yapılır. Tuşun algılanma hızı arasındaki farkı da hiçbirimizin anlayabileceğini sanmıyorum.

Daha dayanıklı olmasını, tuşlara basma hissinin daha farklı olduğunu ve aynı anda 1483 tuşa basabilmene izin vermesi güzel. İsteyen alır. Belki ben de alırım. Ama fiyatının aşırı pahalı olduğu ve tuşlara basma hissindeki fark dışında önemli bir fonksiyonu olmadığı da ortada.

yani diyorsun ki 5 dolarlık ( http://www.vatanbilgisayar.com/Klavye/frisby-fk-042qp-fk-042qp-q-turkce-slim-multimedya-klavye-ps2/productdetails.aspx?I_ID=57044 ) bir klavyeyle, 100 dolarlık mekanik bir klavye arasında hiç bir fark yok, pahalı olmasının tek nedeni de mudo gibi, apple gibi isimden dolayı, klavyenin içindeki malzemelerin, üretim maliyetine hiç bir etkisi yok?

öte yandan uzun süre oyun oynayan veya yazı yazan birisiysen, farklı farklı klavyeler denediğinde "arasında hiç bir fark yok" olmadığını görüyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

Hayatımda ekonomi dersi almadım. Bu bilgileri kullanmak için ekonomi dersi almak gerekmiyor, argumentum ad sığırum kullanmak için bovinae familyasından gelmek gerekmediği gibi.

Cahilliği içselleştirmiş, kanıksamışsınız, durumun anlatılandan farklı olduğu açıklanınca yetersizlikten karşıt fikir de ortaya koyamayıp böyle "terminoloji showu yapıyor" diye cehalet savunuculuğu yapıyorsunuz.

Evet cahilim, median price, çünkü "ortalama fiyat" nedir bilmeden kahvehane müdavimine blöf yapabilirsin. Evet cahilim, comparative value, çünkü ürün değerini belirlerken "ampul silikondan daha pahalı, o zaman ampullü amfi silikondan pahalı" gibi göz yaşartıcı cümleler kurabiliyorsunuz bunlar konusunda zerre fikir sahibi olmadan.

Alışmışsınız kulak mollalığıyla kendinizi bilgin göstermeye, goygoya, işin renginin öyle olmadığı söylendiği zaman buttannihilate oluyorsunuz.

Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. İktisat kültürünüz yok. Bir işletmeyi tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, ürün çeşitliliğine hazır değilsiniz. Product development, r&d biliyorum diyeniz de tatava. Comparative value, cba, median price ne bilirim diyo, ara sokakta bir esnaf işletmesine uğramamıştır mesela. Duyulmuş şirketleri (apple, mudo vs.) görmüştür.
Sosyal ağlarda paylaş

Artariel said:

ya o kadar tartışma oldu da ben kısacık sorayım, hiçbir özelliği olmayan, sadece bildiğimiz keyboard tuşlarına sahip olan ve mekanik olan en ucuz keyboard ne kadardır ? valla hoşuma gitti gidip alırım.

türkiye'de pek mekanik klavye satılmıyor gördüğüm kadarıyla, uzun araştırmalarım sonucunda bi sitede steelseries 6Gv2 buldum ama onda da ürün depoda gözükmüyordu.

bi de mekanik klavyelerde öyle "özellik olmaması, sadece bildiğimiz keyboard tuşlarına sahip olması" gibi unsurlar olmuyor, çoğu standart 105 tuş şeklinde oluyor zaten. birkaçında özel gaming tuşları var ama onlar da razer'ın klavyesi gibi 5 tane felan oluyor.

fiyatı esas değiştiren unsur kullanılan malzeme kalitesi. mesela bazı mekanik klavyelerde kablosu çabuk kopabiliyormuş felan o tip şeyler.

tuşlarını tek tek çıkartıp temizlerim, dezenfekte de ederim diyorsan ikinci el al, daha ucuza gelir.

yurtdışından satın alırım diyorsan,
http://www.amazon.com/Adesso-MKB-135B-Pro-Mechanical-Gaming/dp/B0038KN6GO/ 72 dolar şu an,
http://www.dsi-keyboards.com/dsibigfontlargeprintfullsizemechanicalswitchps2keyboardbf-i-113.aspx 46 dolar,
http://www.skssales.com/ACK-6600C-Mechanical-Keyboard-50205UB.htm 65 dolar,
http://max-geek-llc.amazonwebstore.com/iOne-Scorpius-M10-Mechanical-key-switch/M/B000UC1W3C.htm 70 dolar,
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16823191003&cm_re=Mechanical_Keyboard-_-23-191-003-_-Product 80 dolar,
http://max-geek-llc.amazonwebstore.com/iOne-Scorpius-M10-Mechanical-key-switch/M/B000UC1W3C.htm 70 dolar,
http://pckeyboards.stores.yahoo.net//customizer.html 80 dolar (sitede başka tipleri ve modelleri de var),
http://max-geek-llc.amazonwebstore.com/iOne-Scorpius-M10-Mechanical-key-switch/M/B000UC1W3C.htm 70 dolar.

bi de direk amazon.co.uk'a bakabilirsin, bizim kullandığımız avrupa formatına sahiptir ordaki klavyeler, bi de daha ucuza kargo gelebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

mirage sen zaten farketmeden cherry kullanmiyor muydun? yanlis mi hatirliyorum. =]

p.s. konuyu okumadim.
cherry i savunanlar hakli.
geri kalan mekanikleri savunanlar haksiz.
Oyun icin mekanik isteyenler haksiz.
Cherry mx black e switch diyenler haksiz.
cherry mx blue ve cherry mx brown lari savunanlar hakli.

over n out
Sosyal ağlarda paylaş

Cherry'lerin kalitesini cok seviyorum ama mekanik kullanmadim hic.

Ilk kullandigim Cherry'ler üniversitenin bilgisayar labindaki 105 tuslu beyaz Cherry'lerdi. Kullanmayi cok seviyordum ama 15-20 euro'luk basit modellerdendi.

Isyerinde de Cherry G230 kullaniyorum ama mekanigin tam aksine su laptop'lardaki gibi tuslari alcak ve extra sessiz olanlardan. O tip klavyelerin teknik ismini unuttum simdi. Sonucta 8 kisilik büroda herkes bilgisayar basinda. Mekanik klavye kullancak olsak proje icin pek hayirli olmaz. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...