Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazarlara teşvik.

Flameoffear

Öne çıkan mesajlar

said:
Teşvik tutarının yüzde 30’u proje başlangıcında, yüzde 40’ı gelişim sürecinde, kalan yüzde 30 ise tamamlandıktan sonra verilecek.

kitabı yazmaya başlamadan bişeyler yapmak gerekiyor yani bu konuda, ama ne yapılacağına dair bir bilgi yok. hatta haberde pek bir bilgi de yok.

kaliteli habercilik yine aklımızı aldı.
Sosyal ağlarda paylaş

devlet eliyle internet kitap müzik sinema şu bu
1984'ün 70'inde falanız bence
kesin sosyal devlet adı altında devam edilir bir de bu eylemlere
gerçi evet iyi niyetli görünürde amma işte
ahmet şık daha yeni çıktı görüyoruz
o yüzden iyi niyetten bahsetmek mümkünsüz
Sosyal ağlarda paylaş

bakin, duzgun yazanin parasini bile veriyolar. ama yook siz illa cemaat, akp, yolsuzluk, deniz feneri falan yaziyosunuz. sonra vay efendim niye benim kitabim basilmadan toplandi, niye ben hapislere dustum. kardesim sen de git cocuk kitabi yaz. tayyibi uzmek allahi uzmektir diye siir kitabi yaz. aaa
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız teşvik dediği miktarlar net ele geçen miktar mı bilmiyorum ama ayda 3000 tl'den fazla para ediyor. Bu teşviğin üzerine bir de tabii gelecek geliri var.

Ha, iyi bir şey tabii ki. Buna itirazım yok. Ama etrafta işi gücü bırakıp 2 gıdım dilbilgisi ve edebiyatıyla kitap yazmaya çalışan çokça insan görecez benden söylemesi. 2 satır betimlemeyle paraya konmaya çalışacaklar.

Bu arada proje muhtemelen Türkiye'de yazar, gazeteci ve edebiyatçılara karşı alınan cephenin uluslararası arenaya taşması ve bu konuda son aylarda üstüste birbiri ardına çirkin ün alacak şeyler çıkması. Haksızca içeri alınıp aylarca hapis yatırılan gazeteci ve yazarlar, basın özgürlüğünün yerin dibine geçmesi, uluslarası özgürlük araştırmalarında onar onar basamak düşmemiz, karikatüristlere açılan davanın uluslararası yankıları, son olarak da tayyibin fransız yazarla söz düellosu üstüste binince tüm dünya doğal ve haklı olarak türkiyeyi edebiyata, yazarlığa, basına ve özgürlüğe değer vermeyen, aksine özgürlük kısıtlayıcı, bağnaz ve baskıcı bir ülke olarak tanıyor. Zaten ortada olan da bu. Bu imajı düzeltmeye çalışıyorlar tahminen.

Bi de çarpık sistemimiz sağolsun, normal bir yazar yazdığı kitaptan %10 gelir payı alıyor sadece. 15 liraya kitap satsa 1.5 lira cebine giriyor yani. Kitabı 10.000 tane satsa 15.000 tl en fazla edineceği para. Elif Şafak gibi aşmış yazarlar %30a çıkartıyor bu oranı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...