Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SimCity (2013)

Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

Redeagle said:

Doğru yol trade'le ore alıp, alloy satmakmış. Durup dururken kazandığım 1 milyonu da yeni başlayacağım kültür şehrine hediye ettim =/ İleride freight taşımak gerekir diye havaalanı falan bile kurdum =/ Şimdi bana tek gereken şey eğitim ve sanayide çalışacak tonla adam.

olay o adamları , sehre sokup sonra sehriden cıkartabilmek. highwayden giremeye calısırlarsa zaten patlarsın. trenle botla gelmeleri lazım. ve o işlere yereller gitmemeli pek, yoksa tren/bottan işlerine giden amcamlar yolda trafik yapar, lkimse işinede gidemez evinede dönemez.
Sosyal ağlarda paylaş

akp falan ne alaka ya.
bingildak dogru demis iste. su topicin basindan beri gelip ayni konuyu 5 sayfada alevlendirenler var. konu simcity arkadaslar. tamam, drm rezalet, ea evil. bunlari alem biliyor da oyundan cok bunlarin konusulmasina tepkisi var milletin.

acin bi baslik pc oyunculugu nerelere gidiyor mirim diye kahvede memleket kurtaran emekliler gibi konusup durun butun gun.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

http://img577.imageshack.us/img577/8517/spark20130314172453.png

resim isteyenlere de şöyle koyayım :F

population göstergesinin üzerine basar, detailed dersen, hangi kategoride ne kadar çalışan var, hangi kategoride ne kadar iş var görebilirsin. mesela low tech indust. lerde med ve üzeri çalışmıyor, senin 10k low job avail. ise ve 2k low nüfüs var ise işsizlik boy gezer.

commercial'da aynı şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

cok fazla endustrin var. problem var agentlarda o kadar endustri alanı kurma 120k insanın 12k sı calısıyo oyunda. buna gore oranla.

Endüstrinin fazla olmasını istedim açıkçası. Önceki 2 şehrimde iki parça fabrika kurmaya kalkınca herkes isyan etti too many germs T_T diye. Mümkün olduğu kadar endüstriyi bu şehre yığmak istiyorum. Diğer şehirlerden çalışmak isteyen buraya gelsin.

Cuce said:

olay o adamları , sehre sokup sonra sehriden cıkartabilmek. highwayden giremeye calısırlarsa zaten patlarsın. trenle botla gelmeleri lazım. ve o işlere yereller gitmemeli pek, yoksa tren/bottan işlerine giden amcamlar yolda trafik yapar, lkimse işinede gidemez evinede dönemez.

Bu cidden büyük bir mücadele olacak. Şu an şehirde neredeyse hiç trafik yok. Bus wait süresi on dakika falan. Daha street car bile kurmadım. Ama tonla insan şehre yığılınca kavga dövüş büyük olacak. Trade portun yanına avenue üzerine ferry çakmayı planlıyorum. Street car'da oradan geçecek. Bu noktadan sonra tüm endüstri binalarını mümkün oldukça yakına ve streetcarlı avenuelar üzerine taşırım diye düşünüyorum. Metal ve Trade HQ'ları ile Alloy fabrikaları ve Trade mekanları ferrynin olacağı yere çok yakın zaten. Mining endüstrisi şehre dağılmış vaziyette ama hepsinin sadece 5 aylık kapasitesi kaldı. Kademeli olarak kapatmayı planlıyorum. Kaos çoğaldıkça ss'ler paylaşırım =/

edit:
bingildak said:

population göstergesinin üzerine basar, detailed dersen, hangi kategoride ne kadar çalışan var, hangi kategoride ne kadar iş var görebilirsin. mesela low tech indust. lerde med ve üzeri çalışmıyor, senin 10k low job avail. ise ve 2k low nüfüs var ise işsizlik boy gezer.

commercial'da aynı şekilde.

Evet o tab bayağı faydalı. Turistler neden gelmiyor/geliyor onu gösteren bir tab'da olsa(varsa bulabilsem) daha da efsane olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Wyand said:

akp falan ne alaka ya.
bingildak dogru demis iste. su topicin basindan beri gelip ayni konuyu 5 sayfada alevlendirenler var. konu simcity arkadaslar. tamam, drm rezalet, ea evil. bunlari alem biliyor da oyundan cok bunlarin konusulmasina tepkisi var milletin.

acin bi baslik pc oyunculugu nerelere gidiyor mirim diye kahvede memleket kurtaran emekliler gibi konusup durun butun gun.

Var zaten altlarda oyle baslik ama kurtaramadilar oradan :)
Sosyal ağlarda paylaş

Turist konusunda bende çok şikayetciyim ya. yarım yamalak bırakmışlar oyunun o tarafını. anlamak mümkün değil neden bazen hiç gelmiyor bazen akın akın geliyor. şehirde en pahalı attractionlar var, her türlü transpotation var - uçak, gemi, ray - commerciallar en üst seviye hala "low attraction" diyor advisor. bakıyorum gerçekten 4-5k'lard.

gamble ve tourism baya geliştirilmeli. zaten gambling'i biliyoruz üzerinde çalışıyoruz demişlerdi. tourism'de sadece expo vs. atıp eventle para kaldırmak işe yarıyor. gerisi fasa fiso baya.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Turist konusunda bende çok şikayetciyim ya. yarım yamalak bırakmışlar oyunun o tarafını. anlamak mümkün değil neden bazen hiç gelmiyor bazen akın akın geliyor. şehirde en pahalı attractionlar var, her türlü transpotation var - uçak, gemi, ray - commerciallar en üst seviye hala "low attraction" diyor advisor. bakıyorum gerçekten 4-5k'lard.

gamble ve tourism baya geliştirilmeli. zaten gambling'i biliyoruz üzerinde çalışıyoruz demişlerdi. tourism'de sadece expo vs. atıp eventle para kaldırmak işe yarıyor. gerisi fasa fiso baya.

turizm in ayni agent hesaplamalarina girmesi cok sorun yaratiyor. turistik tonla sey koydugunda bile hala shopping e gidiyor adamlar. hala ilk onune cikani doldurma olayi orada da var. arkalara bir yere event kurdun mu yandin, once commerciala gidiyor millet, onlere bir yere kurarsan da ana alterleri tikiyorlar trafikte, gene yandin.

bir de region da nufus patliyor, havalimani bombos, onu da ben anlamadim.
Sosyal ağlarda paylaş

http://img4.imageshack.us/img4/7158/spark20130314184333.png

bu idiotic iste biraz halkın %10 u calısıyo(hatta biraz daha az galiba) sadece. ve param yok diye aglıyolar yani herkes bi erkek bi kadın 8 cocuk hanım en kadını 8 cocugun hepsi okula gidiyo. boyle bi yasam tarzı.

bu benim ai in buyumeye verdigi tepkiyi olcmek icin actıgım oyun hic high education yapmadım sadece medium ve low yaptım ki goreyim ne kadar alanda ne kadar adam cıkıyo bunların ne kadarı calısıyo diye. Baya guzel cevaplar alıyorum yani. high wealth de yapmadım kimseyi.

Mesela suan %100 employment var %6 residence tax alıyorum ama millet hala param yok diye cıkıyo gidiyo. iste 9600 production yapması gereken yer 4800 falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...