Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elementalist Bilgi Paylaşım Başlığı

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

nedir milletin buildleri filan? ben scepter+dagger gidiyorum da üstteki kombo %30 a filan indiriyor am cd dolana kadar o %30 inmiyor resmen. genelde de 1v1 kalınmıyor çok fazla.

trait ve skill pointlerle aldıgımız seylerde nasıl gittiniz bi de onu da yazarsanız super olabilir.

forumlar hala kapalı sanırım official
Sosyal ağlarda paylaş

Hayvani bir aoe dmg vermek istiyorsam staff + elemental storm/arcane blast/bir de üstünde debuffları silip karşına burn veren skill/elemental summon(fire). Trait olarak 30 fire, 30 air, 10 arcana. Bazen air ve arcana'nın traitlerini değiştiriyorum hatta airyerine earth'e verebiliyorum. Ama ilk saydığım haliyle de mümkün mertebe burn ve dmg arttıracak traitleri alıyorum. Air 30sa low hpli elemanlara ekstra dmg vermeye abanıyorum. Arcana 30sa fury'yle beraber critical arttırmaya kasıyorum

Meteor ve değişen skill slottakileri sıraladığımda karşı taraf bi mala bağlıyor zaten, zamanı tutturabilirsem ordan direk earth'e geçip bir kaç kişi AOE dmg'ın orta yerine kilitliyorum =) Eğlenceli olayor.

Cengaverlik yapmak içinde dagger+dagger gidiyorum da bu cengaverlik yüzünden sürekli öldüğümden bıraktım :D Ama genelde ortama Ride the Lightning'le dalıp, sonra Earth'e geçip gene AOE yardırmaya çalışıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

once ben de staff oynuyordum ama bu kadar akan bir oyunda sabit ve dmg ını bir kac saniyede vuran buyu ile oynamak zor.

scepter +dagger da biraz cengaverce kalıyor. dmg iyi ama sonrası kacmak icin elli defa diger elementlere geciyorum vs. gene karsımdaki de iyiyse bırakmıyor zaten.

var mı başka tavsiyesi olan filan.
Sosyal ağlarda paylaş

@DeviantSun

Dediğin nerf knock back yaptığında verdiğin dmg'ı %25 artırıyordu gelen en büyük nerf onaydı ancak hala en efektif burst buildı

@barbu

Yeterli might stackle başladığında fighta dediğin sorunun olmaması gerek. Team Paradigm guardianı vardı bitane elim kolum bağlı hp indiremedim kafayı yedirticek şekilde, ama onun dışında attığımız spvp maçlarında herhangi bir yetememezlik hissetmedim şu ana kadar.

@Xenocide

Knock down bittiği esnada evade şansını azaltmak için yapıyordur muhtemelenn bende phoenixi önce kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Büyük ihtimalle bu build değilde (fire elemental filan vardı ortalıkta) ele'nin tekinin kullandığı trebuchet'e guardian ile saldırdım. Belli bir süre öldüremedik birbirimizi, sonra farkettim ki adam beni öldüremiyor. Dövüşmeyi bırakıp trebuchet'i indirmeye koyuldum. Epey büyü filan attı ama benim canım pek gitmedi, sallamadım, trebucheti kırıp gg diyip gittim. Heralde arkamdan çok küfretmiştir :D
Sosyal ağlarda paylaş

Grast said:

@barbu

Yeterli might stackle başladığında fighta dediğin sorunun olmaması gerek. Team Paradigm guardianı vardı bitane elim kolum bağlı hp indiremedim kafayı yedirticek şekilde, ama onun dışında attığımız spvp maçlarında herhangi bir yetememezlik hissetmedim şu ana kadar.

might stack icin neler yapıyorsun peki? bir kaç yol biliyorum da bilmediğim birşeyler vardır belki.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar elementalist için gw2'yi almayı düşünüyorum.Bir noktayı pek anlayamadım,şimdi pvpde paso aoe skillmi atılıyor? 1v1 deki durumu nedir elementalistin?

GW2 fanboyları varsa kusura bakmasınlar mecburen wow Mage ile bir kıyaslama isticem.Daha çok fire-frost mage+elemental shaman gibi mi,yoksa sadece fire ya da water kullansak işi bitirebiliyormuyuz?Beni earthe geç şimşek at,fire a geç aoe at bayar o yüzden soruyorum.Oyun videolarında gördüğüm sadece AOE damage.Wowdaki fireball,frostbolt gibi tek kişiye güzel abanabileceğimiz speller yok mu?

Ayrıntılı bir şekilde elementalist'in oynanış stilini açıklayabilirseniz çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

@barbu

çok seçeneğin var Tek başına yapıcaksan Fire 4. skill üstüne fire 2. ve 3. skill + arcane wave le 3x3=9 stacke çıkabiliyorsun.

Kısacası might veren bir field üstüne combo blast atman gerekiyor. (tüm alana vermek için) biz oyun başında swiftness stacklediğimiz için (1 dakika+) might stack yapmıyoruz.

Ancak bir action öncesi 4 saniye içinde Thief + Elementalist bu şekilde 25 stacke fln gayet çıkarabiliyoruz gayette efektif oluyor.

@Barathrum

2 oyunada çok zaman ayırdım. Birinde mage oynadım uzun süre birindede elementalist oynuyorum şöyle diyim. Wow Mage gw2 Elementalist'ten daha zor. (gw2'nin en zor classı olmasına ramen)

Sadece Fire - Water'la hiçbirşey yapamazsın birçok class sadece 5 skill kullanarak sana karşı üstünlük kurabilir. Her stance'e geçmen gerekiyor hepsini birbiriyle tamamlaman gerekiyor her spellini yanındaki insanlara yönelikte kullanman gerekiyor.

1v1'in oyunda hiç bir önemi yok. Biraz taş kağıt makas muhabbeti var. Bir buildınla ezildiğin kişiyi başka bir buildınla ezebilirsin.

Tabi amacınlada doğru orantılı bu girip battleground mantığı sadece fire'lada iş yapabilirsin ama olayı biraz semi-competetive veya üstü şeklinde bakıyorsan malesef mümkün değil.

Betalarda hiç oynamadıysan Elementalisti tavsiye etmen çünkü dediğim gibi diğer classlara nazaran biraz daha zor. Betalarda Engineer hariç her classa en az 5-6 saat ayırdım. Mesmer ve Warrior'a 10-15+ saat ayırdım. Biraz Mesmer tatmin edebiliyor ancak diğer classlar fazla çocuk oyuncağı kalıyor (kendi düşüncem)

Herşeyden öte atıcağın her adımı. kullanacağın her skilli takımına, grubuna yada yanında duran tek bir kişiye göre kullanmak zorunda olduğun için kullanman gereken 25+ ability mevcut (evade, stance change, finishing move fln bunları saymıyorum) bu yüzden biraz zor gelebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok teşekkürler verdiğin bilgiler için fakat beni biraz yanlış anlamışsın.

Ben classın zorluğunu sormadım,wowda Vanilla-Catac full rogue ve mage oynadım.Sürekli atraksiyonu olan bir class lazım bana zaten.5 tuş'a ezbere bas adam ölsün,2 tuş spamla adam ölsün classı istemiyorum.Benim sorduğum şu;ben fire ya da frost severim mage i,ve pvpde aoe spamdan nefret ederim.Yani kendime ''fire mageim''ya da ''frost mageim'' diyebilmek istiyorum.Ortaya karışık hybrid birşey istemiyorum.Air ve earth büyülerini sevmedim.Şimşekler vs baydı :)

Eğer bu şekilde oynayabilme imkanım yoksa,Thief'e bakıcam :)
Sosyal ağlarda paylaş

Barathrum said:

Ayrıntılı bir şekilde elementalist'in oynanış stilini açıklayabilirseniz çok sevinirim.

ben kendi tarzımda yazayım sana bişiler.
wvw'de guild ile birlikte dolaşıp büyük ölçekli combatlara girdiğimden dolayı aoesi en fazla olan weapon olduğu için staffı kullanıyorum.

roaming durumunda lightning stance en avantajlısı. windborne speed ve static field, hareketli targetları yakalamakta ve ambushlarda en önemli skiller.

durağan combatlarda (keep attack / keep defence) ise fire stance lava font ve meteor shower gayet etkili oluyor.

combat gidişatına göre heal ihtiyacı olduğunda geyser + arcane wave combosu aoe heal atarak az da olsa takımı topluyor hele ki 3-4 elementalist aynı anda yaparsa combatı lehinize çeviriyorsunuz direk.

earth'de ise zerg tarafından kovalanırken kitelamak için zaman kazandıracak unsteady ground en önemli skillerden birisi.

bunun dışında küçük ölçek combatlar için scepter+dagger weapon skilleri en güvenilir skiller. zaten videosu falan var yukarda.

buildler ve slot skiller:
staff için;
traitler
fire 30 : VI VII XII
air 20 : VI IV
arcane 20 : IV VII

slot skiller:
heal: glyph of elemental harmony
arcane wave, arcane power, mist form
elite: tornado

scepter+dagger:
traitler
fire 30 : VI VII XII
air 20 : VI VII
arcane 20 : IV IX

slot skiller:
heal: glyph of elemental harmony
arcane wave, arcane power, signet of earth
elite: tornado
Sosyal ağlarda paylaş

Grast said:

@barbu

çok seçeneğin var Tek başına yapıcaksan Fire 4. skill üstüne fire 2. ve 3. skill + arcane wave le 3x3=9 stacke çıkabiliyorsun.

Kısacası might veren bir field üstüne combo blast atman gerekiyor. (tüm alana vermek için) biz oyun başında swiftness stacklediğimiz için (1 dakika+) might stack yapmıyoruz.

Ancak bir action öncesi 4 saniye içinde Thief + Elementalist bu şekilde 25 stacke fln gayet çıkarabiliyoruz gayette efektif oluyor.

pyromancer's puissance de aldım ama memnun muyum degil miyim karar veremedim. ise yaramiyor gibime geldi pek. keske biraz daha rahat ve daha cok stack olsa sfds.
Sosyal ağlarda paylaş

Barathrum said:

Çok teşekkürler verdiğin bilgiler için fakat beni biraz yanlış anlamışsın.

Ben classın zorluğunu sormadım,wowda Vanilla-Catac full rogue ve mage oynadım.Sürekli atraksiyonu olan bir class lazım bana zaten.5 tuş'a ezbere bas adam ölsün,2 tuş spamla adam ölsün classı istemiyorum.Benim sorduğum şu;ben fire ya da frost severim mage i,ve pvpde aoe spamdan nefret ederim.Yani kendime ''fire mageim''ya da ''frost mageim'' diyebilmek istiyorum.Ortaya karışık hybrid birşey istemiyorum.Air ve earth büyülerini sevmedim.Şimşekler vs baydı :)

Eğer bu şekilde oynayabilme imkanım yoksa,Thief'e bakıcam :)

Şimdi şu söylediklerin doğrultusunda bişeyler karaliyim.

Bende Wowda geçirdiğim tüm pvp zamanımı 3 classa adadım Rogue - Mage - Priest kafalarımız bi açıdan aynı anladığım kadarıyla. Normal hayatımdada hiperaktif bi adam olduğum için oyunda bile zıplamadan yerimde duramam mesela.

Frost Mage'le Water'ın alakası yok öncelikle onu söyliyim. Scepter-dagger adına konuşuyorum genel olarak support skilleri mevcut waterda. Earth 4. skilli (off-hand dagger ilk skill) Frost nova olarak varsayabilirsin. Ön yargılı olma o konuda. Arcane traitlerinden aldığım bonusla Water'a geçişimde yaklaşık 2k heal alıyorum orda 2 tane skillin mevcut condition silen heallayan ve heallayan. 1 tane armor skillin mevcut. genel olarak Nuke dmgı Air - Fire'dan alıyorsun ama sadece Fire kullaniyim dersen yetmiyorsun karşındaki adama karşı. Ben Utilitylerden Arcane Wave ve Arcane Blast kullanıyorum rotasyonumda (%100 crit spelleri) Rotasyon olarak şunu kullanıyorum :

Air 4, Air 5*, Fire 2*, Fire 3*, Fire 4*, Fire 5*, Arcane Wave*, Arcane blast, Earth 4*, Air 2 , Air 3, Air 1 chaneling

(Sıraları değişkenlik gösterebilir elbet)

Bu 12 spellin yanında yıldız olan 7'si aoe. Bazıları CC bazıları dmg. Ama bunların single target üzerindeki etkileride oldukça fazla. Silah runelarımı crit üzerine kuruyorum.

Berserker amulet + 25 air talentıylada Crit Chance - Crit Damage oldukça yüksek oluyor bu sayede burst damageında yeterli oluyor. kusursuz uyguladığın takdirde zaten öldürememe gibi bir şansın yok.

Hadi burdaki aoe'lerde senin canını sıkıyorsa dagger-dagger deneyebilirsin burda aeo biraz azalıyor ama burstu bence scepter'a ziyade daha az.

Staff'a hiç bulaşma (WvWvW'de bulaşmak zorundasın) anlattığın kadarıyla sevmiceksin. Ancak sPvP içinde zaman zaman combatta değilken

Swiftness bonus için başta Staffla Earth 2, Air 5, Air 4 Arcane wave ve tabiki arkadaşlarının combo blast'larıyla 1+ dakika Swiftness bonus alıyorsun buda başlangıç için olmazsa olmaz. Bu yüzden zaman zaman kullanmak zorundasın tek elementalistsen.

Sadete geliyim,

Öyle uçan kaçan eden tarzı şeyler seviyorsan. Kısacası boş durmak istemiyorsan. Elementalist aç derim. Alternatif olarakta Thief yada Mesmer'i tavsiye ederim. Ama diğer classları oynayanlardan çok daha fazla efor sarfetmen gerektiğini unutma sadece 2 stance le oynama şansın kısacası yok. Diğer staceleri kullanmadığın sürece diğer classların hepsine karşı zayıf kalmaya mecbursun. Dediğim gibi genel olarak Air - Fire 2lisini kullanacaksın diğerleri sadece duruma göre lazım olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...