Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL 29. Hafta | Sivasspor - Galatasaray | 05.03.2012 - 20.00

kavurma

Öne çıkan mesajlar

calcio = tekme

yani o spora italyancada tekme deniyor. yani "o zaman futbol degil kickball denirdi." dedigin yanlis sav vol1

futboldan cok daha once ayakta oynanan sporlar var. dolayisiyla ayakta oynaniyor diye futbola oyle bir ayrim yapilmasi soz konusu degil. yanlis sav vol 2. futbola futbol denir cunku genelde ayakla ve topla oynanan bir spordur.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

calcio = tekme

yani o spora italyancada tekme deniyor. yani "o zaman futbol degil kickball denirdi." dedigin yanlis sav vol1

futboldan cok daha once ayakta oynanan sporlar var. dolayisiyla ayakta oynaniyor diye futbola oyle bir ayrim yapilmasi soz konusu degil. yanlis sav vol 2. futbola futbol denir cunku genelde ayakla ve topla oynanan bir spordur.

git derdini etimologlara anlat o zaman, gulduruyorsun su atip tutmalarinla. bastan yazacaksan kelimenin cikisini ve neden kullanildigini, buyur yol senin. Ben ustume duseni yaptim aydinlanasin diye arastirdim 3-5 koydum buraya. Kendi kendime uydurmuyorum oraya yazdiklarimi, tobe haasaa allah degiliz surda.

said:
futbola futbol denir cunku genelde ayakla ve topla oynanan bir spordur.

cogunlugu topun elde gezdirildigi iki tane spor var bu ismi kullanan. Tekrar rica ediyorum dogru durust arastir bana kendi kendine yaptigin yorumlarla gelme.

Birde halen Italyan'lar falan diyorsun. Sana demedim mi ben kelimeyi konusuyoruz diye. Italyan'larin tekme demesi falan kimi ilgilendiriyor. Ingilizce bir kelimenin bircok ulkede loanword olmus olmasi nedeniyle bunu konusuyoruz. Italyan'larin tekme demesi bizi ilgilendirmiyor su konu icerisinde.

Sana ev odevi veriyorum,

Pasta Cila
Pasta
Pasta (Italian)

sunlari bana bi acikla. farklarini yaz, nerden geldiklerini lutfen bana anlat. Boylece adamlarin Calcio demesinin bizi ilgilendirmedigini anlayabileceksin.

Daha aklima geldikce geliyor uzadikca uzasin istemiyorum ama Calcietto diye bir oyun var Italya'da. Biz ona burda Langirt yada Masa Futbol'u diyoruz. Simdi Calcietto dedikleri sey Kucuk tekmecikler atilarak oynandigi icin mi Calcietto?
______

ben top oynamak ile futbol oynamak arasinda konjonkturel anlamda bir anlam farki olmadigini, futbol kelimesini etimolojik olarak inceleyerek sizlere anlattim. Anlatirken de acik olsun kafaniz karismasin diye farkli etimolojik calismalar hakkidna bilgi verdim. Oyunun ayak ile oynandigini ve ismin temelde buraya vurgu yaptigi yazarken Rewendor gibi atip tutanlar olacagi icin, Ingiliz Lord'larindan da bahsettim. Ama iste iki farkli yaklasimi yazmis olmama ragmen atip tutabilen sen yanlissinci, arastirma ruhu beslemeyen bir zihniyete karsi yapabilecek cok birsey de yok acikcasi.

Simdi Rewendor'dan rica ediyorum, beni lutfen arastirmaya bilgiye bog ve benim erisemedigim bilgiler ile beni bu konuda aydinlat. Verecegin kaynaklar ile beni mutlu et ben de Lord'lar yuzunden mi yoksa ayaklarim yuzunden mi bu oyuna Futbol diyorum ogreneyim, zira 20 senedir ne oynadigimi bilemez hale geldim sayende.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam vigilante oldum dedim ordan moderator cikti zerre arastirma yapmadan atip tutmaya basladi.

Simdi ne diyim, ne yapayim yani. Ben burada atip tutucu zihniyete savas acmisken, daha bastan curuk cikti mekan.

Italyan'lara takmis birde zaten siyirdim, cizdirdim kafayi resmen. Biz Turkiye'de 5'e 2 oynuyoruz mesela adamlar ona Torello diyorlar. Yani kucuk bogaciklar mi oynuyor ordada? Valla sapittirttin beni moderator arkadasim. Beni aydinlat rica ediyorum kiricam sagi solu simdi.

Bir ek daha senin icin at-tut moderator. Calcio dedigin oyunun Floransa'da, Calcio Fiorentino olarak ortaya ciktigini da biliyor muydun? Peki ya bu oyunun sadece topa tekme atilarak oynanmadigindan, daha sert, rakibe yumruk, dirsek, tekme ve kafa atilarak oynanabildiginden? Iste bu sebeplere dayanarak oyunun adi Tekme dostum. Tekme sadece topa degil herkese atildigi icin Calcio. Sonra Soccer-Football karmasasindan kurtulmus olmak icinde bu eski oynunun adini gunumuz futbolunda kullanmaya karar vermis olabilirler.

http://www.youtube.com/watch?v=WsRqSNSjy3E

su videonun 02:45-50 arasini izledigimde tekme atilan sey bana top gibi gelmiyor. Kafa galiba o ama herhalde ben goremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yorungesi Emrah, insanlari bilgilendirmeye calisirken ordan sana yanlis diyen, ustune de 3 kelimelik alti bos yorum getiren insanlari koysunlar yorungeye.

Mumkunse oturayim ben yorungeye zaten, boylelikle egom falan rahatlar zira 2 kisi benimle bu konuda tartismak istedi, bir tanesi sakin ol sampiyon diyebildi en sonunda, oburu de yorungeye oturtur artik. Rica da ettim elli sefer, guzel bilgi ile bana aciklayin ben ogreneyim neymis isin asli.
Sosyal ağlarda paylaş

uzuun uzun yazip hepsini aciklardim da ne vaktim ne istegim var. iyi uykular dileyeyim sadece. kalan vakitte daha yararli biseyler yaparim.

bir de son mesaja bir cevap vereyim de karisiklik olmasin. hakaret edip kurallari bozmadigi surece kimse gitmiyor yorungeye. moderasyonla ayni fikirde degil ve bunu belirtiyor diye kimseyi yollamayiz. konn da atip tuttugumu dusunmus ve bunu belirtmis. uslubu bence sevimsiz olsa da yazisinda kural disi bir sey yok. yorungeye niye gitsin ki?

edit: ayri oyundan bahsetmyorum. bildigimiz futbol hani su ac milan, juve inter falan var ya... onlarin oyununa calcio diyorlar. biz nasil mac diyorsak oyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Tesekkur ederim ben de boyle dusunmustum zaten. Aciklarsan guzel olurdu ama vaktin yokmus, vaktin yoktuysa bulasmasaydin, boylece benim bu kadar yazdigim seye de saygisizlik etmemis olurdun. Bu da cok sevimsiz oldu.

Rewendor'cugum bak o kelimenin kullanilma sebebi bu Calcio Fiorentino. Anlatamadim galiba. Mac yerine de Partita diyorlar yanlislik olmasin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...