Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 4 - Fun and Video Games

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Lopeth said:

Bir tüketici olarak kendinizi düşüneceğinize direk klasik şirket ceosu gibi düşünüyorsunuz lol. Anlamıyorum ben cidden bunu.

(tu)

600tl ye çok iyi yani böle bi alet. 1 smartphone parasına 3 tane ps4 alıosun işte ehe.

ucuz olduğu sürece sıkıntı yok, social gaminge kaydırsınlar focusu biraz, pestir guitarherodur falan, yeri sarsılmaz ps'in. Ama rekabete ben en iyi grafikim zart zurta kayarsa, tabletlerin altında ezilir
Sosyal ağlarda paylaş

Pc piyasası kaldı, kaliteli oyunların çoğu artık sadece pc oyuncusuna yapılıyor. Beyin hücrelerinin de atp üretmesie neden olan oyunları yapmak isteyenler crowd fundingi de işin içine katarak niş bi pazara oyun yapıyorlar artık.

Konsollar tabletler inşallah melyorlarca satacak. Böylelikle zeka içeren pc master race oyunlarıyla i-game konsol shitto tier oyunlar iyice birbirlerinden ayrışırlar. Pileyşır5te angrybörz5 oynanırken o dönemin pclerinde biz adam gibi game of thrones rpgleri oynuyor olacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

senede 3-5 oyun anca çıkıyor PC'ye artık. pazar payını tamamen kaybetti oyunlar konusunda PC.

oyun yapımcıları da uğraşmak istemiyor. konsola yaptıklarını pc'ye port ediyor işte.

tüketici olarak kendimi düşünüyorum. benim için geri uyumluluk önemli değil diyorum. sizin için önemliyse konsolu satın almıyorsunuz sorun çözülüyor. adam tamamen atıyorum 50 milyon ünite konsol satıyor. geri uyumluluk için almayacak olan 10.000 kişi gerçekten çok rahat gözden çıkarılabilir bir rakam şirket için.

donanım konusunda da konsol ile pc'lerin farklı çalışma mantıkları olduğunu hala anlayamadınız herhalde. cep telefonu bundan daha iyi donanıma sahip diyor adam çıkıp. cep telefonunuzu TV'ye bağlayıp full hd telefona özel yazılan oyunları oynayabildiğinizde bu konuyu tartışırız. htc'nin yeni telefonu htc one benim laptop'tan da daha iyi donanıma sahip neredeyse. oturup ağlayayım mı şimdi?

ya da bir akıllı telefonun bu kadar 4 çekirdekli 8 çekirdekli olmasının ne manası var? hiçbir uygulama ya da oyun zaten tek çekirdekten fazlasını desteklemiyor. asıl donanımla insan kazıklayan telefon üreticileridir.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

konsolun konsepti o degil abi, her sene pc upgrade et, konsollar tamamen kalksin piyasadan.

adam gibi guncellenebilir kaliteli konsol cikarsinlar ben pcnin yuzune bakmam

devir degisiyo artik, grafik teknolojisi hizla gelisirken herifler 10 sene ayni hardwarei kullandirtmak istiyolar

benim dedigim gibi konsol cikarsalar hem aletten kazancaklar hem de pcciler bile konsola yonelcek

1-2 senede duruma gore zorunlu cpu, gpu, ram upgradelerini cikarsinlar iste

konsolu da moduler hale getirsinler, hard disk takar gibi gpu takalim

bitti gitti
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Pc piyasası kaldı, kaliteli oyunların çoğu artık sadece pc oyuncusuna yapılıyor. Beyin hücrelerinin de atp üretmesie neden olan oyunları yapmak isteyenler crowd fundingi de işin içine katarak niş bi pazara oyun yapıyorlar artık.

Konsollar tabletler inşallah melyorlarca satacak. Böylelikle zeka içeren pc master race oyunlarıyla i-game konsol shitto tier oyunlar iyice birbirlerinden ayrışırlar. Pileyşır5te angrybörz5 oynanırken o dönemin pclerinde biz adam gibi game of thrones rpgleri oynuyor olacağız.

ben eminim senden daha kuduruk bi pc fanboyuyum ama bu utopyalari ben bile kafamda kuramiyorum

o kadar ucuk cunku

ama troll mesaji da olabilir emin degilim
o yuzden puan vermiyorum simdilik
Sosyal ağlarda paylaş

Ps4 den sonra tahminim Sony tamamen online+cloud+stream'a gecis yapar..aletin adinida cevirir "Station" diye, bitti gitti. Boru gibi ekosistemi var ona abanacak tabiki.

Ariza kafali developerlar zaten herhalti birbirne baglama niyetinde, tv-screen'de oynadigin oyunun mini puzzlelarina cep telefonunda ofisteyken devam edebileceksin vsvs (meeeh)

Adamlarin derdi artik "kitap" mantiginda oyun sunmak degil, acik acik diyorlar biz "entertainment" agi kurduk ve bunu birlestiriyoruz, bu dalda her boku uretebiliyoruz (telefon-tv-konsolol-pc-tablet-muzik-film) ve hepsini birbirine baglayacagiz. Sunumu yaparken gaming gaming diye konusuyor ama adamlar/developerlar kitap gibi box release mantigindan cikma derdinde.

PS4 de iste son ziplama tasi olur Sony icin. Developerlar eldeki teknolojiyi ve deneme yanilma surecini bu coklu platformla 5 yil icinde zaten yalayip yutar.

Dertleri backward compatible vs degil, hatta isine gelir eskilerin calismamasi..dedigin eski oyunlar icin gene 5 yil sonra bir bakarsin "HOPPA REBOOT TIEM!" der, herturlu sony cihazla katilim saglayabilecegin aptal interaktif bir versyonunu cikartir.

3cu dunya ulkesi 1ci dunya ulkesi degil, 5 yil icinde boru gibi herkesin evine koyacaklar interneti zaten. hadi 3cu dunya ulkesi diye kotuluyorsun onada 7 yil diyim.

Benim gozlemim bu, lakin yaptiklari PS4 o hardware ile 4k cozunurlugu kaldiramaz, eger cidden eski konsol mantigina, boxgame/kitap mantigina devam etselerdi 4k tv destegi + backward compatible olurdu. PS3 ilk ciktiginda HD tv baya luks bir urundu hatirlatirim...Eh PC su anda bile 4k gaming'e izin veriyor..Bir kac deli disinda developerlar konsol pazarinda ki pay yuzunden abanmiyor bence.

Ozetle Sony elindeki hayvani ekosistemi birlestirmek icin adim atmasaydi, 10 yil icinde google, microsoft, baya baya domine ederdi...E bu adimi atmak icinde oyuncu kitlesinden izin istemektense, developerlarla iyi gecinip kendini hazirlamasi lazim...Konsol oyuncu kitlesi ASLA yenilik arz edecek kadar girisken olamadi..kolay lokma uzgunum :) Sunumda bir tane MUTHIS SONY exculusive title yoktu (drive club ve quantic ekibini seviyorum gerci ama pek sayilmaz o). Entertainment isinin esas parayi vurdugu firmalarda zaten diger platformlara da servis sagliyor olacak.

Bilemedim gelecek zevkli mi degil mi gorecegiz, ama PS4 eglenceli olur gibi. Fiyatida 599-499 arasi birsey verir bitti gitti. Benim tek sinir oldugum butun firmalarin sundugu gelecek gorusunde internet baglantin yoksa ve oyun oynamak istiyorsan havayi aliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat said:

aquila said:

konsolun konsepti o degil abi, her sene pc upgrade et, konsollar tamamen kalksin piyasadan.

devir degisiyo artik, grafik teknolojisi hizla gelisirken herifler 10 sene ayni hardwarei kullandirtmak istiyolar

benim dedigim gibi konsol cikarsalar hem aletten kazancaklar hem de pcciler bile konsola yonelcek

bitti gitti

Şu dediğin şey zaten var adına da pc diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

tomkat said:

aquila said:

bitti gitti

Şu dediğin şey zaten var adına da pc diyorlar.

pc moduler degil

essek kadar kasalar, even eve tasimasi zorm boyuna sehir degistiriyorum essek gibi para veriyorum pcleri yanimda goturmek icin

teknolojiyi kullanarak ayni gucteki kasayi xbox kadar kucultmek mumkun

asin bunlari artik

konsol nedir zaten

portatif pc
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

ben hala niye konsol diye bbirşey var anlamıyorum.

Mouse klavye gaming masterrace.

Çok meraklısıysan takarsın controller'ı, dev HD tv'ni pc'ye.

Stagnant, upgrade edilemeyen bir şeyin olması bir zarar direkt endüstriye. Oyunları da konsola zincirliyor çünkü.

sen herkesin evinde high end pc var zannediyorsun herhalde.

konsolun işlevselliği burada devreye giriyor. donanım belli yapılan oyun belli. her konsol sahibi oyunu aynı performans ile oynayabilecek. eskiden pc'lere ağlardık sürekli yeni donanım sattırıyorlar oyunlarla diye şimdi donanım sattırsınlar ya diye ağlıyoruz. ben istemiyorum abi her yıl yeni parça alıp konsola pc'ye takmak. desktop'umu bile satıp laptop aldım en sonunda. tamamen saçmalık gibi geliyor bana artık desktop. elektrik faturası da cabası bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Stagnant, upgrade edilemeyen bir şeyin olması bir zarar direkt endüstriye. Oyunları da konsola zincirliyor çünkü.

al iste bunu diyorum kac mesajdir

pc kadar kaliteli konsol yapsinlar kimse pcnin yuzune bakmaz
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

çünkü install yok
kart yok
driver yok
patch yok
ot yok bok yok
cd yi koyuyosun drivea insallı varsa ediyo
patchi varsa çekiyo
basıyosun dugmeye oynuyo

yok efendim en yeni gotfx driverı calıstırmıyo eskiye roll backlicen
windows 8 de calısırken touch padi calısmıyo felan yok
her bi şeyi calısıyo
urasmadan
insanlar urasamıyo onu ayarlıyım
bunun fpssini saapıyım felan

hayatında anti aliasing kelimesinin duymamıs adamlar olusturuyo cogunluk oyuncu kitlesini dunyada

ems ram yetmiyo diye mouseu mu ses kartını mı iptal ediyim diyen pc fagler deil
Sosyal ağlarda paylaş

mascio said:

Jim_E_Rustler said:

sen herkesin evinde high end pc var zannediyorsun herhalde.

konsolun işlevselliği burada devreye giriyor. donanım belli yapılan oyun belli. her konsol sahibi oyunu aynı performans ile oynayabilecek. eskiden pc'lere ağlardık sürekli yeni donanım sattırıyorlar oyunlarla diye şimdi donanım sattırsınlar ya diye ağlıyoruz. ben istemiyorum abi her yıl yeni parça alıp konsola pc'ye takmak. desktop'umu bile satıp laptop aldım en sonunda. tamamen saçmalık gibi geliyor bana artık desktop. elektrik faturası da cabası bak.

eger kullanicinin parasi yoksa baska eglence turlerine veya hobilere gecis yapmasini oneririm

su kelimeyi kullanmaktan nefret ediyorum ama fakir eglencesi degil video oyunlari

oyunlar 40 yilda bir indirime giriyor, cogu kisinin kutuphanesinde 60 dolarlik onlarca oyun var seneler boyunca aldigi

bunlara parasi yeten yilda bir upgrade yapmaya da yeter

10 sene boyunca dandik hardware'e saplanma olayi artik bitti

mukemmel otesi grafikler yapmak 5 sene once de mumkundu ama upgrade edilemeyen aletler yuzunden hala sktriboktan unreal engine'a mahkum kaldik
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat said:

eger kullanicinin parasi yoksa baska eglence turlerine veya hobilere gecis yapmasini oneririm

su kelimeyi kullanmaktan nefret ediyorum ama fakir eglencesi degil video oyunlari

kulliyen yalan
alıyosun bi xbox
bide call of duty XI ass hunter felan en yenisi neyse o bianda gamer oluyosun

senede bir yenisi cıkıyo
senelik 60 dolara gaer oluyosun

hatta lol oynuyosun mesela oda bedava
dota 2 bedava
knight onlinelarsildroadlar cartlar curtlar hep bedava butun piyasa f2p ye dönüyo pc de başka türlü ekmek çıkaramadığından
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat pardon da sana mı soracaktı adam ne tür hobiler edinmek istediğini? allah allah benim beğenmediysen playstation 4'ü almadan bile daha acımasız olmuş bu.

pc oyuncularının bu ütopik rüyalarına hastayım cidden. online oyunlar olmasa unutulup gidecek bir platform pc oyunculuğu artık. strateji oyunu bile yapılmıyor. adventure da yok. bir tek fps'yi daha rahat oynuyoruz klavye mouse. tek artısı o. bir de grafikler çok iyi görünüyor.

nerede kaldı o zaman oyun demek grafik demek değildir mantığı?
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

demek ki pc oyun piyasasi kalmadi, adamlar hayatta kalma cabasinda, sen karakter pikseli sayisini begenmiyosun.

özel olarak belli bir platforma oyun yapan firma kalmadı, çoğu firma multiplatform yapıyor oyunları. xbox spesific, ps3 spesific, pc spesific yerine multiplatform tercih ediliyor. daha çok satış imkanı
pc oyun yapımcısı kalmadı dedim ama bu demek değildir ki pc oyun piyasası kalmadı.
pc spesific oyun yapan firmalar var, kickstarterla bu firmaların sayısı arttı bile.
pc'ye yapılan oyunların birçoğu mod destekli geliyor ve konsollarda olmayan network/grafik özelliklerine sahip oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dediğin oyunlar niche hep, pazarın tamamna hitap etmiyor

konsolun mantığını kavrıyamamış millet bide, konsolun olayı zerre elektronikten anlamayan bir adamın bile marketten alıp evine goturup kurması

patide ozellıkle konusanlar hep 80-90 arası turkıyenın kayıp nesli, yabancı çağdaşları gibi nintendo ile ve konsolla buyumemiş, turk aile yapısının alım gucu ve imkansızlıklar yuzunden "ders calısma" kisveti altında PC ile oyun oynamaya başlamış bir nesil

tamircilerimiz bile bi bok bilmediginden ve eline tornavida alanın bilgisayarcı, cat-5 alanın networkcu oldugu bır donem

format atmayı geçtim parça değişimi filan bunlar son tuketıcının işi değil kesinlikle, bizde daha garanti kavramı yoktu, voltaj yuzunden her an herşey gidebiliyordu, windowsa bişi olsa arıycagın çağrı merkezi yoktu, yazılım zaten satılmazdı ve aldığın yazılım çalışmaz ise ya bilen bi ahbap bulucan yada başını ncaresıen bakıcan

gugılı geçtim web 1.0 da 56k ile dolanmak bile marifetti turkiye alt yapısı ile, 1999 da hala analog hatlar kullanılıyordu, 2000 de talep üzerine dijital alabiliyordun

biz herşeyi kendi başımızın çağresine bakalım diye öğrendik zorunlu olarak, sosyal bilimciyim ve daha teknik servise gitmedim, anca donanım arızasında yapacak birşey yoksa garantiye gidiyorum ki gittiğimde teşhisi doğru koymuş oluyorum, benim bu kadar anlamam manyaklık direk yabancıya kıyaslıyınca

burda yazı yazanlar arasında bir PC yi tek başına toplayamıycak adam yok, konsola ne gerek var demeniz aşırı manasız o yüzden
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...