ginaly Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 uçakla ne alaka yahu, senin banyo basınç odası mı aynı zamanda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 tencere için dedim uçak olayını, banyo değil tabi ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 ginaly said: tabiki kapalı lan cevap. tersi olsa ketıllar kapaksız üretilirdi, boş yere maliyet yaratılmazdı. kaynayan su çok fazla buharlaşmasın diye olabilir o kapaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 çok zor değil lan düşük ateşte evde test yapın işte gerçi ateş miktarına göre cevap da değişebilir. zira ısınma ve ısı kaybetme arasında bir denge söz konusu ateş miktarı ne lan piii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 evde yapıcam dıcektım ama aynı tencereden 2 tane yok e arka arkaya yapsam ocak ısısı degıscek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 nası değişecek? önce birini yap bekle sonra diğerini yap bi kaç kere tekrarla. ben yapcam olmadı ama tabi tencerenin yapıldığı malzemeye göre bile değişebilir hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Kapak açık olduğunda o alandan olan ısı transferinin kapak kapalı durumda kapağın dış yüzeyinden olan ısı transferine olan oranına bakmak lazım. Ama sıcaklık değişimine göre ısı taşınım katsayısı da sürekli değişeceğinden tam olarak sağlıklı bi matematiksel cevap çıkarabilir mi ihmalli formüller bilemiyorum. Süre farkı çok fazla olmayacaktır çünkü, o yüzden ihmaller sonucu fazla etkiler. En iyisi kontrollü bi deney ile bakmak. Birde kapak basıncı şeetmiyo diyosunuz da, iç basınç dış basınçtan fazla olmasa buhar akışı o denli fazla olmaz. Tamam ısınan hava yükseliyor da, buharın kaçtığı yerlere dikkat edin kapak varken, buhar akışı hızlı olur. Basıncın etkisi de var orda. Kapaklar zaten çok rahat geçmez, bi sürtünme hissedersiniz. İlla basınç etkisi var. Tabi en iyisi deney yapmak. Ama ilk deneye başlamadan önceki oda sıcaklığını kaydetmek lazım, 2. deneyde de aynı oda sıcaklığında başlanması gerek. Ocak yüzeyi çabuk soğuyabilir ama odanın da sıcaklığı artıyor. Onu da aynı seviyeye gelmesi için kontrol etmek lazım. HAYDİ DENEY YAPALIM. Edit: Bekleyip aynı tencerede yapmakta fayda var. Tencere malzemesinin iletim katsayısı da giriyor işin içine. Aynı düzenek olması, tencerenin aynı yüzey alanına sahip olması fln önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Farklı su miktarı, su tuzluluğu, hava basıncı, sıcaklık, tencerenin ısı geçirgenliği(son ikisini tenceredeki ısı akısı olarak ele almak daha doğru olabilir) değerlerine göre farklı sonuçlar elde edilebilecek bir olay bence, o yüzden yapılacak bir deney kesin sonuç vermeyebilir. Parametrelerden birkaçını sabit tutup belirli bir değişkene göre değerlendirmek filan gerekli bence. Ama formüllerin hiçbirini hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 @yıldırımokur annene sorsan cevabı bizden önce bile vermişti=)...tencerenin kapağını kapat çabuk kaynasınn derler ya heh işte o. ama madem bilim tekniğe yazdın,bu bilim ruhunla git deney yap ardethin dediği gibi=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 de bitişik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Mart 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2012 hiçbiri. çünkü su diye birşey yoktur. insanlar bazı ortak özellikteki bir araya gelmiş bazı şeylere su adı veriyor. kaynamak diye birşey de yoktur. bunların hepsi bilimin uyrdurmaları. bilim diye de birşey yoktur uydurma diye de birşey yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar