Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çift Kol ve Çift Bacak Naklinde Üzücü Son

throine

Öne çıkan mesajlar

Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok denecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Tıp kültürünüz yok. Vücud tanıma kültürünüz yok.Doktor tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, Bilimsel gelişime hazır değilsiniz.Tıptan anlıyorum diyeniniz de tatava. kalbi'nin her yerini çalıştırması imkansız diyo,hayatında bir kez ameliyat olmamıştır mesela.Ameliyatı house izlerken görmüştür.
Sosyal ağlarda paylaş

ya şaka maka olaylar çok enteresan bi noktaya ilerliyor. şimdi şu roportajı izledim, oha dedim lan. hani haksızlık etmeyelim falan demiştim de, resmen adamların beyni yıkanmış ve kobay olmuşlar gibi hissetmeye başladım.

özellikle yüz nakli olan adamın ameliyat öncesi halini mutlaka bir görün derim. sokağa çıksan herif bir sürü insandan daha yakışıklı lan o haliyle.

oha. kesinlikle bi açıklama falan bişi yapmaları lazım.

http://www.trthaber.com/videolar/organ-naklinden-once-trt-habere-konustular-4494.html
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

tl:dr, kolları bacağı olmayan bir insanın düşük güçte çalışan kalbini iki katı bir güçle çalışmaya zorlarsan sıçarsın haliyle ki sıçmışlar. Kariyerleri bitti hepsinin. Geçmiş olsun.

yanlış anlama atarlanmak kavga çıkarmak babında sormuyorum, topiği de pek okumadım bu konu hakkında ne derece bilgili oldugunu da bilmiyorum.

de bu koskoca doktorlar bunu düşünemediler mi? ne bileyim sırayla takabilirlerdi-en safiyane akla gelen fikir olarak- bunu da mı düşünemediler? kısaca senin yazdığın kadar basit miydi bu olay?
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

ya şaka maka olaylar çok enteresan bi noktaya ilerliyor. şimdi şu roportajı izledim, oha dedim lan. hani haksızlık etmeyelim falan demiştim de, resmen adamların beyni yıkanmış ve kobay olmuşlar gibi hissetmeye başladım.

özellikle yüz nakli olan adamın ameliyat öncesi halini mutlaka bir görün derim. sokağa çıksan herif bir sürü insandan daha yakışıklı lan o haliyle.

oha. kesinlikle bi açıklama falan bişi yapmaları lazım.

http://www.trthaber.com/videolar/organ-naklinden-once-trt-habere-konustular-4494.html

o yüz nakli yapılan adamın yanmış yüzünü görmemiştim,adam gayet iyi durumdaymış yahu şimdi ki tipi berbat ötesi.Hakikaten insanlar kobay olmuşlar,medya da bu duruma özel destek verdi.
Olaya bak,özellikle uğur acar'ın yanmış yüzünün medya da ve internetteki resimlerine bakın birde trt röportajında ki tipine.
Sosyal ağlarda paylaş

ya öyle de adamın kendi yüzünü iyi bulması bi de mesele.yüz dediğin çok rahat psikolojik rahatsızlık seviyesine gelebilecek bişey insan bünyesinde sonuçta.
//gerçi o zaman da ameliyattan önce psiko-tedavi uygulanmalıydı deseniz haklısınız bak. vay anasını ya çok acayip durumlar.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

özellikle yüz nakli olan adamın ameliyat öncesi halini mutlaka bir görün derim. sokağa çıksan herif bir sürü insandan daha yakışıklı lan o haliyle

Allah allah ya farklı resimler mi gördük? Benim gördüğüm yanmış hali gerçekten çok kötüydü, fena oldum hatta görünce. Sen suratı nakledilen adamın fotoğrafı ile karıştırıyor olmayasın? Adamcağızın o haline yakışıklı demek cidden psikolojik bozukluk çünkü.

edit: İlk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki hastadan bahsediyoruz değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

2. yüz nakli yapılan hastaya neden yapıldığını bilmiyorum ama doku kaybı başlamış olabilir ve destek tedavisiyle o durumda olabilir. Sonuçta kimse yüz bulduk otur nakil yapıcaz demiyor. Herşeyi geçtim psikolojik olarak çok ağır bi ameliyat bu.

Yıllarca aynaya bakıyorsunuz, gözünüzü, kaşınızı, dudağınızı, burnunuzu biliyorsunuz ve o ameliyattan sonra bambaşka biri oluyorsunuz. Herhangi bi uzuv naklinden sonra psikolojik olarak bu durumu kaldıramayıp nakledilen uzvun çıkarılması için tekrar ameliyat olmak isteyenler var düşünün. Adamın vücut biyolojik olarak kabul ediyor yeni parçayı ama beyin kabul etmiyor.

hastayla doktor arasında ne olduğunu bilmeden çok kesin ve net yorumlarda bulunmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca her konuda olduğu gibi iğrenç medya işin içinden yılan gibi sıyrılıp sağa sola suç atmaya, haber yaratmaya çalışıyor.

Bu ilk yüz nakli olan hasta basın toplantısı düzenlediği zaman gazetecilerden birisinin sorduğu soru "askere gitmeyi düşünüyor musun?" oldu. Nasıl iğrenç ve hastalıklı bir basınımız var belli değil. Esas etik değerlerin sorgulanması gereken yer bu medya. Şimdi o adamı televizyon televizyon dolaştırıp programlara çıkartıyorlar. Kim bilir neler teklif ettiler. Şukadar para veririz, şöyle olur böyle olur. Ne yapsın herif. belki o paraya muhtaç. Belki bi hayali bir.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

video bende açılmıyor nedense ama bir uğur acara bak (eğer oysa bahsettiğimiz kişi) istersen google imagesdan onun eski hali yeni haline göre baya kötü
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...