Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 İnternetim tam olarak her 1 saat 1 dakikada bir kopuyor. Bu hafta internetim sorunluydu link ışığı molmasına ragğmen satte 7-8 kere koptuğum için telekomla biraz kapıştım. Düzelttiler en sonunda, ama bu sabahtan beri her 1 saay 1 dakikada bir internetim opyuor. Acaba bilgisayarımda virüs mü var diye bootcample Windowsdan Mac e geçirdim ancak sorunum devam ediyor. P yüzden sorunum a) telekomdan (ki onlarda sorunun onlarda olmadıını iddia ediyor) b) modemimden kaynaklandıüını zannediyorum ZTE ZXV10 300 modemin marka/modeli, hani bu tip bir davranışa ne sebep olabilir fikriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. (Modem sadece belli bir süre açık kalmaya ayarlı değill interfaceten onu kontrol ettim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 dhcp saat başı ip yeniliyo olmasın? reserve ip falan yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 bağlantı hızını ve hat değerlerini paylaşırsan daha net birşey söyliyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Zamanlamanın 1e1 tutması tamamen yazılımsal birşey olduğunu gösteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Esh said: dhcp saat başı ip yeniliyo olmasın? reserve ip falan yap 1 ay önce tatile gitmeden önce birşey yoktu modem ayarlarınada dokunmadım, kendi kendine öyle bir şey nasıl olsun? reserve ip nasıl yapıcam analtırsanız halledrim. oyunum biter bitmezde haat degerlerini yazıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 bazı mesafelerde hat hızınızı desteklemedigi icin olabiliyormuş benim basıma geldi 3 gün önce, 16 mb sınırsız internet paketinden 8 mb geçtim sorun ortadan kalktı sorun modemde zannediyordum ben zaten 8 mb kullanıyordum ısrar edip 16 mb gecirdiler, ulan benim oldugum yer o hızı kaldırmıyomus internetim gidiyo, sen niye yanls pakete yönlendiriyosun beni. sonra eski pakete dönünce ceza ödeyecekmişim bir de ? he gardaş he oldu babuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Hat değerleri şöyle: Downstream Upstream SNR Margin : 19.5 15.0 db Line Attenuation : 21.0 12.6 db Data Rate : 5992 797 kbps Bu arada dediğim gibi 6 ay sorunsuz kullandım, hani hattım aniden mi sorun olmaya başladı adamlara? Üstelik anne-babam eski ahttın fiaytını çok buldukları için daha yavaş/uvuz bir hattada geçirdiler. 2 dakikaya DHCP ile ilgili modemde yazan sayfayı ss alıp yollayacağım. Bu arada hat mesafesinden olduğunu sanmamamı nsebebi telekomcuları eve 3 kere getirtip hat değerlerini ölçürtdüm, hani 3 kereden 1 indede çıkıp biri meafe desteklemiyor falan demediyse eşşeklik olur. Şuda asıl interfacede DHCP ile alakalı olan ayarların oldugu yer, daha bakıyorum baska bir yer varsa oranıdna ss in iyollarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Şu anda Macten açtim= gene aynen 1 saat 1 dk sonra gg oldu net 1q2 dk sonra geri geldi. ya telekom ya modem. ekleyeyim bu kopmalar sıransında link/adsl ışığım daima çaık yanıp sönme olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Baska bir modem deneme sansin varsa oyle yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Şuanda pek o opsiyonum yok önerebileceğiniz bir şey var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 modemdeki tüm ayarları kurcala 3600sec falan bi değer varsa onu iptal et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Şu an malesef başka modemde deneme opsiyonum yok, nereeceğinzi bir şey yok mu? Bu arada dhcp nin resetine bğalı tek saniye verdigim ss te var oda 292k küsür birşey. 2 dakika önce tam internet gitmişken modemin kendi diagnosticini çalıştırdım sonuç şuydu, (ping testi ignorelayın onu internet geldikte nsonra yaptım, internet yokken succesfull ping test olsa komik olurdu) Bu arada modemi fabrika ayarlarında başlayıp 0 dam kurulum yapmayıda denedim yetmedi. Öncedende yazmıştımda, sorun bootcampten mac ile açıncada devam ediyor o yüzden bende modemde yoğunlaşmış durumdayım. Resim tıklayınca açılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 yok mu yardımcı olabilecek ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Firmware güncelleyip ardından modeme reset atıp tekrar kurulum yapıp denermisin ilginç bir problem sendeki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Firmware update yapıp modemi baştan kurdum zaten :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Dhcp sorunu %100 modemle ilgili değildir ama, yazılım ve local donanım yönü de vardır. Senin makinenin wireless ya da wired ne ise artık bozulmuş da olabilir. Windows ya da MacOS nasıl bilmiyorum ama ben dhcpcd komutu ile alırım ip adresimi, belki o komutun Windows ya da MacOS versiyonu saat başı yenileniyordur. Statik ip denedin mi? Dhcp işini tamamen aradan çıkart yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Gergenin dediğini dene değişmez ise dhcp sunucusunu iptal et direk manual ip gir öyle bak duruma. ps : ayrıca wireless ve wired bağlantılar ile bile aynı sorun mu var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Gerge, hani birinde birinde olsa tamamda, hani 2 işletim sistemindede bu halt oluyor, onu geçtim dün arkadaş laptopunu geirdi benim makinayı tamamen disconnect ettik onda gene oldu, han, splitter deitşirdim, kabloları değiştirdim, makinalarıda değiştirdim, telekom bizde değil diyor, modem hariçte herşey değişti. Modemin teknik servisini aradı 60 lira kargo ücretini ödeyip bize yollayın falan dediler bende sie deyip kapattım açıkçası. Üzerine 30 lira daha koayr yeni modem alırım daha iyi. Statik IP ver dediğiniz ne? Sanki eski zoom x5 modemimde port açma kiçin modemi 10.0.0.2-den 10.0.0.14 e olan lokal ip lerinden birine sabitliyorduk, onun gibi bir şey mi, hani azıcık şöyle şöyle yap yada http://www.zte-xdsl.com/300/Kullanim_Kilavuzu.pdf şuradan şu sayfadak istepleri uygula öyle dene yap derseniz yaparım. Birde benim anlamadığım şu 23 gün evde yokum geliyorum, modem kapalıydı, kendi kendine nasıl aniden yazılımsal bir bozukluk çıkar anlamıyorum. ve evet hem wireless hem wired var. Hatta bir ara acaba wireless tan mı diye wireless i interfaceten kapamıştım gene bir değişme olmadı. dhcp dede, sanırsam ss te var, enable, disable, rely gibi 3 seçenek var. dediğim gibi azıcık yünlendirirseniz gerkeli ayarları çeker sonuçları yazarım. çünkü kesin olmayan teknik servise 60 lira bayıp 1-2 hafta internetsiz kalacagıma direk gider 30 lira koyar yeni modem alırıdım dedigim gibi ama ondan önce yapabilirsem kendim çözmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Ömrünü tüketmiş de olabilir modem. Static ip için modemle uğraşman gerekmiyor. http://portforward.com/networking/static-win7.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Modem'de de disable et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Hani açıkçası zoom x5 modemi 9 sene kullandıktan sonra ttnetin modemi 1.5 senede ömür tüketiyorsa 2 ay sonra sözleşmemin bitemsiyle ttnete sosnuza kadar elveda derim. DHCP yi tamamen disable ettim modem interfacete, modemin kopma periyodu bir 42 dakika sonra, deneyeceğim, eğer düzelmemişse statik ip verip haberdar ederim. @GERGE: bir ara yıldız aspavadan sana dürüm borcum olduğunu farz et :) DHCP yi modemde disable ettim zaten. ps: üstteki dürüm offerı ankaradaki herkeze geçerlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 BEN ANKARA'DAYIM sşdlfksdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Şaka maka bir dene olmazsa uzak oturum aç bir bakayım modeme gerçi yarım saat sonra çıkacam iş yerinden ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Ahah, dürüm dedik sıçtık :P Statik ip verip dhcpyi modemden kapattımda, ikincil bir sorun çıktı Bu arada normalde telekomun bloklarını alt etmek için google dns kullanıyordum, portfowtarddaki statik ip guideini okuyup uygulayınca dns e modemin kendi lokal ipsini yazdırdı bana, o yüzden 16784198472 sitede telekom tarafından erişim engellenmiştir yazısı alıyorum. onu nasıl yapıcaz. hoş bu olurda kopma problemim düzelmesse çok daha ikincil dereceden bir sorun ama. ps: ayarları kendim kurcalayıp deyip, guidedaki gibi dns yerine modemin lokal ipsi yerine google dns gireyim dedim, yemedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Abi statikden kasıt bağdaştırıcına el ile local ip atamak. 3. şık senin içeriğine göre şekillenecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar