Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TFF'de Yıldırım Demirören devri !!

applev0dka

Öne çıkan mesajlar

icraatlara başladı, yabancı sayısını 4 e düşürecekmiş, önce 5 sonra 4 olarak kademeli şekilde,

zaten yerli futbolcular için saçma sapan paralar istiyordu anadolu kulüpleri , yabancı sayısı 4 e düşünce artık ne olur bilmiyorum, artık anadolu kulüpler nasıl bir bonservis ister tahmin edemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır birde gerekçelerinden biri kulüplerin fazla yabancı oyuncu olarak maddi olarak zor durumda kalmasaymış!

yabancı oyuncu 4 e düşürdüğü an avrupada başarıyı unut, kendi halimizde oynarız, öyle transfer felan olmaz, anadolu kulüpleri sadece futbolcu satmaya çalışan takımlara dönüşür.
Sosyal ağlarda paylaş

abi demiroren baskan oldu olalı herkes kıcından bisey uyduruyor. adam gerizekalı oldugu icin de millet kaynak aramadan inanmaya baslamıs. merak etmeyin her sacmalıga gucu yetmeyecektir. ben daha verilmis karar, yapılmıs bir acıklama duymadım. herif koltuga oturdugundan beri sesi cıkmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 yıl sonra ...
  • 1 ay sonra ...
fenn said:

sostizm said:

ulan 10 kişi kalmış takımdan ikinci uzatmada yenir mi lan.

traPzon denen takımın transfermarkt değeri 111 milyon EURO, bu Onur tek başına 10 milyonEuro Rabotniçki takım olarak 5 milyonun altında. Bi onur iki Robotniçki satın alabiliyor yani.

YUH be

Şunları okuyarak yuhhh be diyorum. Bizdeki futbolcuların parasının ne kadar şişmiş olduğunun bir nebze göstergesi bu. Teşekürler Demirören. Yabancı sınırıyla piyasayı saçmalattığın için
Sosyal ağlarda paylaş

Yani zaten biçilen fiyat ile reel değer arasında dağlar kadar fark olur.

Transfermarkt'ta biçilen değerlerin 1/3'ünü falan reel değer olarak kabul edebiliriz. Yani tabii Messi'ye 120 milyon euro denmiş mesela, o tip adamlarda da 1/3 değil en az 3 katı falan değer biçmek gerek :D

Hani bizde de mesela Olcay'a 8.5 milyon euro değer biçilmiş. Yani niye dersen işte BJK'nin oyuncusu, büyük maçlardaki performansı, geldiğinden beri her yıl 9 gol - 9 asist ortalamasını tutturmuş olması, transfer olduğu zaman ki bonservis ücreti, aldığı maaş vs. gibi bir ton etkenden fiyatlar otomatik olarak artıyor. Hani Sabri 2.2 milyon euroluk adam mı ya da mesela ama işte oynadığı süre bazında istatistikleri, şampiyon takımın parçası olması ve giydiği forma sayısı vs. bile etki ediyor.

Hani 1/3 olayını baz alırsan mesela Olcay'ın reel değerinin 2.5 milyon euro falan olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz, bunu da herkes sıkıntısız kabul eder. Sabri içinde mesela 600-700k saçmalık olmaz.

Ha tabii üstte de bahsettim arada, forma giydikleri takımlar ve formayı giydikleri sürede biraz şişiyor fiyatları. Mesela Olcay şuan Bursa da falan olsaydı maks 6-7 milyon euro falan fiyat biçerdi Transfermarkt bile. Volkan mesela geçen yıl Olcay'dan çok daha iyi tabela yapmasına ve iyi maçlar çıkarmasına rağmen 6 milyonu zor görüyor şuan bile
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...