Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses kartı tavsiyesi

tiLi

Öne çıkan mesajlar

Audioengine A2 ile kullanılacak ses kartı aranıyor.

Bir sürü kart var ama sorun şu ki Türkiye'de yaşıyoruz. Burda tek satılan kart Creative benim bulabildiğim. Daha iyi çözümleri olan varsa duymak istiyorum.

Mecbur kalırsam ebay den alıcam ama gümrükte takılma durumlarını hiç bilmiyorum.

Benim bulduklarım:
NuForce uDAC Portable olması pek bi işime yaramıyo ve 16-bit malesef
Audiotrak Prodigy HD2 Advance DE
Asus Xonar DX

Türkiye'de hiçbiri yok. Mecbur kalırsam creative alıcam önerirseniz
Sosyal ağlarda paylaş

1. audioengine a2 ile z5500 un alakasi yok ses kalitesi olarak , kistas degil.
2. xfi gamer in diger xfi lar ile alakasi yok. kistas degil.
3. realteklerin xfi gamer dan farki yok. kistas degil.
4. xonar larin hepsi enthusiast xfi lar seviyesinde is gorurken bunu yari fiyatina daha kaliteli komponentlerle yapiyor. yine kistas degil.

over N out
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

1. audioengine a2 ile z5500 un alakasi yok ses kalitesi olarak , kistas degil.
2. xfi gamer in diger xfi lar ile alakasi yok. kistas degil.
3. realteklerin xfi gamer dan farki yok. kistas degil.
4. xonar larin hepsi enthusiast xfi lar seviyesinde is gorurken bunu yari fiyatina daha kaliteli komponentlerle yapiyor. yine kistas degil.

over N out

This.

Buarada amac ne? Sadece multimedia icinmi yoksa home studio vari biseymi dusunuyosun? Hani amac sadece multimedia icinse 300 dolar bayilip xonar almak ciddi cok anlamsiz.. 100 liraya alacagin bi ses karti da(hatta o/b ses karti da) ayni ses kalitesini verir. Olay daha cok senin odanin akustigi, hoparlörlerinin ve dinledigin muzigin/izledigin filmin ses kalitesine bagli. Ses kartini gidip 24 bit alinca, bilgisayardaki butun muzikler 24bit kalitede calmiyo. Hani o fiyatlari verince arada ciddi ucurumlar olusmuyo..
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden xfi titanium almayı düşünüyordum. Win7 çıktığı zamanlar directx sound kütüphanesini kaldırdı ses kartları düzgün çalışmıyor gibi yorumlar vardı hep. Vazgeçtim o aralar zaten multimedya için düşündüğümden çok umursamadım. Şu an o tarz bi sorun var mı? Yine çakma driverler ile mi uğraşmak gerekiyor yoksa. Bilgilendirirseniz sevinirim ona göre yine düşünürüm kart işini.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Windows'un yeni ses sitemi epey iyi diye hatırlıyorum ama ilk çıktığında bakmıştım, yenlış hatırlıyor da olabilir. Titanium'um Windows 7 sürücüleri var ama sadece donanım desteği sağlıyorlar diye biliyorum. X-Fi ile gelen bir sürü özellik içik gereken yazılım desteği yok. Creative (td) zaten. Bu Titanium en iyi kartları ama geç yine de. Sürücü ve yazılım sağlam olsa iyi kart aslında.

Sürücü GLP ama, kesin düzgün bir versiyonu da vardır. v2 hemde, 3. hiç tutmadım zaten ben.
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Baktım hiçbirşeyi beğenmemiş arkadaş. Bir bu kaldı yazılmadık. Yazdım ben de. Ayrıca sesi inanılmaz. Şirkette beğeniyle kullanılıyor.

Bitek bu dedigin sektörde özellikle kayit icin veyahut multimedia islerin disinda binlerce bu ayarda ses karti var. Önerdigin ses karti daha cok masa/mixer ile baglantisini yapip ellenmicek cinsten bisey, pek pratik bisey degil.

Ayni muzigi o/b ses kartida ayni kalitede calar zaten, aradaki minicik farki egitimsiz kulaklar ayirt edemez zaten, egitimli kulaklarinda farkedeceginden supheliyim. Hani bu ses kartiyla caldirdigin herhangi bi dosyanin kulaga iyi yada kötu gelmesi dosyanin kalitesine bagli, yani atiyorum 128kbit/16 bit olarak export edilmis bi mp3''ü daha iyi bi ses kartinda caldirinca 256kbit / 24bit gibi bi duyum olmuyo.. Performans olarak evet, extra bi ses kartiyla daha iyi bi performans alinir, mesela kharon'un kullandigi cilgin bi multimedia setup'a dahil edip aletin sinirlarini zorlayacaksaniz evet. Ama cok hassas bi konu, sadece 2 hoparlör baglayip daha kaliteli ses aliyim diye extra 200-300 lira vericeksen bence hic bi mantigi yok.

Bi de kullandigin hoparlörler zaten aktif, o/b ses kartina da gayet baglarsin bi converter ile falan hani..

Edik: Mp3/Muzik dinleme olayi icin ayrintiya girdim. Filmdi diziydi falan dersen isin icine dolby digitallar surroundlar falanlar filanlar giriyo, hic girmiyorum o ayrintilara.
Sosyal ağlarda paylaş

x-fi titanium larda ciddi bir sürücü sorunu var anladığım kadarıyla. unofficial sürücüler kullanılıyor yaygın olarak ama insanlar hala problem yaşıyo baya.

Ben de çok iyi anlamıyorum bu işlerden. A2 yi alınca ses kartı onboard olursa yeterince iyi ses alamam diye cahilliğim dahilinde bi yorum yaptım kendi kendime.

Ses kartlı ve kartsız bir şekilde hoparlörleri dinleyebilsem de öyle karar verebilsem güzel olurdu.

Korax said:

Bi de kullandigin hoparlörler zaten aktif, o/b ses kartina da gayet baglarsin bi converter ile falan hani..

Burda dediğini anlamadım
Sosyal ağlarda paylaş

Yani demek istedigim su, daha iyi bi ses karti = bi muzik caldirirken daha iyi ses kalitesi demek degil. Bu olay, senin dinledigin muzik dosyasinin kalitesine, hoparlörlerine, ortamin akustigine falan bagli daha cok.

Elindeki hoparlörlerden daha iyi verim almak icin ses kartini degistirmene gerek yok. O hoparlörler zaten aktif yani powered, yani extra bi amfi falan gibi biseye ihtiyacin yok beslemen icin. Onboard ses kartlari zaten nerdeyse yetisti diger multimedia ses kartlarina artik. Bi mp3 falan caldirirken ayni kalitede dinlersin, ses karti o dinledigin dosyanin kalitesini uber bi sekilde artirmaz, o daha cok dosyanin kalitesine, nasil kaydedildigine falan filan gibi seylere bagli.

Onbpard ses kartinin sadece front cikisindan(yesil olan) söyle bi kablo ile cikis alip hoparlörlerine baglarsan ve ses karti ayarlarindan 2 speakers(stereo diyede gecer) olarak secersen ayni kalitede muzigi dinlersin. Ha cicili bicili uzaktan kumandali, software uzerinden salak sulak efektler veren falan multimedia ses kartlari var. Illa öyle bisi alcam diyosan ozaman ayri tabi. Bu hoparlörler icin extra bi ses karti alman sart degil diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...