ad3m Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Adamlar gayet iyiler.Devam falan olabilir yaptıkları her oyun fakat kendini oynatıyor mu oynatıyor.Gözü kapalı kefil olacağım tek oyun firmasıdır heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/420704_369066669770902_132326176778287_1431128_945742021_n.jpg Haters gonna hate, 1 saate 1 milyon USD. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 axedice said: Kanuni said: forumda blizze karsi sorunu olanlar en cok ve seri yazi yazanlar olduklari icin sanki devamli blizze nefret varmis gibi gorunuyor, diger isi olan calisan oyun oynayan kisiler pek foruma cilgin gibi saniye basi yazi doseyemediklerinden boyle bir yanilgi var. bidbidbidibidbiidibidibidibidibidbidibi milyon kere ayni adamlar ayni fikirleri elli kere farkli kaliplarda yazinca ve bu forumlarda olunca etkisi boyle oluyor. Şu ilüzyondan kurtulmak lazım, aramızdaki fark sizin oyunlara basit bir ilgiyle, bizimse tutkuyla yaklaşmamız. Yalnızca ad hominem kaslarını çalıştırma kanuni. ee tutkuyla bagli olmaniz anyni fikri ayni konu icersinde 40 kere farkli acilardan yazili cizgili sesli olarak devamli tekrarlamaklami pekisiyor. arkadasin yanilgisi ve forumda boyle bir goruntu cikmasinin sebebi siz tutkulu yazarlarsiniz iste. demek istedigim benim o, foruma giren bir giriyor 5-6 farkli konuya hep kotick, blizz, ea hakkinda kotumser yorumlar. yazanlara bakiyorsun hep ayni trio veya 5li falan filan. herhangi bir oyunda daha isin ucu blizze dayanmamis ya da yaptigi bir oyuna dayanmamis konu gormedim desem yeridir :D tutkumu bu yoksa takintimi bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Sadece ilk (ya da ikinci) gün US satışları bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 blizzardla ilgili yeni proje hazirladim valla, bilgilerim gayet taze ve cok guzel sonuclara vardim didiklerken -blizzard sektorde musteri odakli nadir firmalardan biri (idi denilebilir tartismali bu) -CRM konusunda EN iyiler, blizzarddan daha iyi musteri hizmeti veren oyun firmasi yok -10 senelik urunlerini bile hala destekliyorlar, 3 senelik oyunu cop goren firmalar utansin -oynanabilirlik konusunda nintendo ve valve disinda kafa yoran tek firma, hani oynanabilirlik tanimi cok zor bir kavram, o sihiri yaratmayi becerebiliyor adamlar -muzik konusunda kafa yoran nadir firmalardan biri gene blizzard oyunlari o yuzden asiri kaliteli oluyor, her ince detaya yogunlasiyor adamlar, "oyun" denen o sihirli urunu sunabiliyorlar ha neden elestiriyoruz? cunki activision gibi rezil, ahlaksiz, firsatci, pisli, kafasiz, igrenc ve tiksinc bir sirketle birlestiler birlesmeyi isteyen blizzard degildi, blizzard fransiz vivendinin oyun kisminin bir parcasindan ibaretti zaten, vivendi sektorden anlamadigi icin karismiyor kendi hallerine birakiyor, paralari topliyordu sonra darth kotick geldi, dediki "yahu bu adamlar para basiyor ama dogru yonetmeyi bilmiyorlar sirketlerini, bu salaklari biz alsak bi kac ayar yapsak karliliklarini ikiye katlariz" vivendiye gittiler, dediler "biz blizzardi satin almak istiyoruz, parasi neyse verin" altin yumurtliyan tavugu aptal ciftciden satin almaya kasan zupperler modunda direk eh vivendi de salak bi ciftci degil, tavugun altin yumrutladigini biliyor "niye satiyim?, iyi boyle" dedi haliyle kotickte bu defa "ya sen buna iyi baksan ve zorlasan gunde 2 altin yumurta yumurtlar bu, sen 1 yumurtaya tav olmussun direk, biz ama 2 degil 3 yumurta bile aliriz bu tavuktan!" diye candamarindan vurdu eh vivendi de e madem daha cok para kazandiricagini iddia ediyorsun, o zaman ortak olalim. %51 bende olsun, %49 hisse senin, yonetimde senin olsun ben anlamiyorum bu isten, ben paraya bakarim" ve boylece activision-blizzard dogdu iste adamlar direk oalrak emir aliyorlar tepeden, kendileride biliyor bazi seylerin etik olmadigini (ki blizzardin isletme felsefesi olan pillarlarindan biri "lead responsibly" dir, sektore biz sekil veriyoruz sorumsuzca hariket edersek sektoru bok ederiz diye hala yaziyor sayfalarinda) burda problem su ama activision bahane, blizze abanmak sahane diyen, mergerdan once bile blizzarddan nefret eden bi kesim mevcuttu zaten, onlara bol koz verdiler obur tarafta hala mergeri kabul etmeyen, blizzardi bagimsiz sanan bi gurup fanboy var BLIZZ IZIN VERMEZ OLE SEYE diye kendini kandiran kotick bugun cikip "diablo 3 aylik abonelik istiycek, oyunun fiyatida 100$ olucak" dese blizzard gik bile cikaramaz, aynen yapmak zorunda "ha yok bagimsiz onlarrrr, kotick bagimsiz kalicaklarrr dediii" diye savunacaksaniz west&zampella davasi var ortada, ayni oyunu iki uc ekleme ile her sene piyasaya cikarmak istemiyoruz, biktik yeni bir oyun yapalim, yeni birseyler uretelim inovasyon yapalim dediler ve bu fikrin arkasinda durdular diye kendi sirketlerinden kovuldular lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 ahah onu bende wow forumuna yazdim, usa harici hic baska alan olmadan bir saatlik satisin SS i. kac kisi aldi kac kisi sirada oda farkli konu, hani 1 milyon demissinde cok daha fazla da olabilir, 50k almis 40k sirada bekliyorda olabilir ne biliyim. haters yazar fan destek olur iste :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninlempis Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 objektif yaklaşıyorum, kanuni haklı. bazen öyle yazılar okuyorum ki elimi attığım cips paketinin boş olduğunu bile anlamıyorum dakikalarca. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 viktor su sictiminin tavugu bir diablo yumurtlamadi be abicim :) nasil bir kasmaysa activision tarafindan tavuk kisirlasti gibi. diablo bekliyoruz yillardir hala cikacak. satin aldiktan sonra blizz ne uretti ondan once ne uretmisti. hani oyun sictilar desem oda yok. wow ve expansionlari zaten standarttan daha yavas cikiyor, birde strateji oyunu. e zaten blizz gecmis senelerinden bundan daha hizli yumurtluyordu ? not : yazina katiliyorum sadece surada kaldim. birlesme olduktan sonra blizzardin uretiminde yumurtlamasinda sikinti mi var verimmi var oradayim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Bir şirket bulunduğu sektörün en iyisi ise seveni kadar sevmeyenide olması çok doğal.Sadece underdogları herkes sever. Bu arada ya adamlar 2 ay önce diablo 2'ye patch çıkardılar , hala w3'e patch çıkarmaya devam ediyorlar.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Viktorun bahsettiği nicel ya da nitel verim değil cari verim yalnız. SC2nin bölüp parçalanması, RMAHın gelmesi, wowun vanity itemlara abanması gibi konular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 sc2 oynamadim acikcasi bir fikrim yok bolununce oyun piyasadaki standart stratejilerden cok daha kirpikmi cikti, kisami kaldi ? yani piyasa standartlarinin cok altinda ise haklisin ama tahminimce gene standartin ustundedir. wow konusunda bu tum piyasanin belirledigi bir olay, o itemleri satmayan mmorpg yok blizzle baslayan veya gelisen bir sey degil. en azindan bazi satislari adamlar bagis yapiyor vs. de cok onemsiz bir konu sikinti bunu wow yapinca 1 saatte 1 milyon kazanmasi (bunu yilda 3-5 kere yapmasi) bir digeri her ay yapsada goze batmamasi cunku kimsenin umrunda degil. rmah konusunda notrum ben, ciksin bir gorelim etkisi ne olacak, sonucta silah dayayip satin al demiyor adamlar gormemiz gereken rmahin oyun ve oyuncu zevklerine etkisi olacaktir. yani demek istedigim , ben oynuyorum zevk aliyorum sen oynuyorsun rmahdan satin alip benim oyun zevkimin icine siciyorsun aha bu olmaz, ama senin bana etkin olmuyorsa oyun uzerinde bir etkin yok ise, yapmis oldugun harcama seni ve sadece senin oynadigin arkadas grubunu etkiliyorsa bundan banane. hele bir gelsin gorelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 yumurtadan kasdedileni yanlıs anlamıssın cok yumurta cok oyun deil heheheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 bu konuyu yine uçan mount satmaya başladığı gün açman blizzard nefretine bir katkıda bulunmuş çünkü 1 saat içinde 50000 mount sattılar 20 euro'dan. klasik türk milleti hesap yapıp oo iyi para hate blizzard diyebilir çünkü :D onun dışında kalitelerine kimsenin laf ettiği falan yok sadece bazı kararlar haterlığa sokuyor adamı o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 cidden içime batıyor cok kazanıyorlar akıyor resmen adamların ustune para Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Herşey Kotick'in başa geçmesi ile başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamisahin Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Adamların hala Diablo 2 ve Warcraft 3'e patch çıkartıyor olmaları benim için başka tartışma konusu bırakmıyor. En önemli olay bence kesinlikle müşteri ilişkileri. WoW hayatımda 1 kere GM'ye ihtiyaç duydum, GM tickettan 1 dakika sonra yanıma gelip problemi çözdü, bir de üstüne kek verdi gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 İSYEEEEEEEEEEAAAAAAAANNNNN!!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Selamisahin said: Adamların hala Diablo 2 ve Warcraft 3'e patch çıkartıyor olmaları benim için başka tartışma konusu bırakmıyor. En önemli olay bence kesinlikle müşteri ilişkileri. WoW hayatımda 1 kere GM'ye ihtiyaç duydum, GM tickettan 1 dakika sonra yanıma gelip problemi çözdü, bir de üstüne kek verdi gitti. budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 simdi tavuk yumurta kismi urun degil cari idi, baltazar yazmis zaten neoklasik modelde friedman denen zevzek derki "kardesim musteri sadakatiydi, suydu buydu hepsi teferruat, bir isletmenin yegane amaci paydaslarina maksimum degeri saglamaktir" eh activision blizzard da halka acik bir sirket, nasdaq da islem goruyor adamlarin stratejisi kisa donemde sirketin degerini maksimum duzeye cikarmak oysa porter reis bize derki "sirketin piyasa degeri uzeridne cok kafa yormayin, siz adam gibi yonetin, stratejilerinizi iyi belirleyin o zaman kendigilinden zaten karliliginizla berabe rsirketinizinde degeri artar" ama tabiki toy bir firma oldugu icin dinlemiyorlar guitar hero markasini batirdi herifler iste oversaturation ile, 10 senede cikaricaklari miktarda urunu 2 senede pazarin ortasina kustular, haliyle marka ellerinde patladi, kal of dati ve skylanders haric activision su anda bir hic eh senelik release yapabilicek bri firma degil blizzard, adamlar prestij firmasi direk, bir sene icinde su su bitirin dersen ceker giderler, musterilerin karsisina kotu urunle cikicagimiza hic cikmayalim deyip 2 devasa projeyi acimadan gomen bir studyo bu, hani warcraft adventure diye bok gibi bi oyun cikarsa gene saticakti, starcraft ghostu bok gibi olsa satis garantisi vardi, bioware in diragin eyc 2 de yaptigi gibi yarim yamalak bi oyunu musteriye gommeye kasabilirlerdi, kasmadilar aksine cok az studyonun yapabilecegi bir isi yaptilar ve buda musteri memnuniyeti olarak dondu boyle bir firmanin karliligini nasil arttirirsin peki? micro-transaction ve bunun uzerine oturan yeni is modelleri ile, urun hattini abuk subuk baska urunlerle genisletme ile ve en onemlisi lisans ile warcraft monopoly, starcraft risk tesaduf degil UDP den kart oyun haklarini cekip almalari tesaduf degil JINX ile rekor royalti uzerinden anlasip deli gibi t-shirt basmalari, DC ye cizgiroman, figur yaptirmalari, bira bardagi, plastik bardak, mountain dew kampanyasi, itunes soundtrack-cinamatic satislari, kulaklik, mouse, laptop cantasi, diaplo mousepad filan hicbiri rastgele yapilan seyler degil adamlar blizzard fanbase inin sadakatini biliyor, onun uzerinden karlilik kasiyorlar direk, burda urune degil marka ya bakicaksiniz WoW aylik uyelik ile gelir sagliyordu, isim degisikligi, faction degisikligi, guild hizmetleri, pet satisi ve mount satisi gibi ek hizmetler ile gelistirdiler bunu, premium cikarmaya kasti activision ama morhaime direndi is yatti, mobile auction house ile limitli kaldi starcraftta ilk is korede kespa sorununu cozduler, organizasyonlar uzerinden kazanmak istiyorlar ama aradiklarini bulamadilar daha, harita satis planlarinin onune blizzard gecti (gameplayi etkiliyen hicbirseyi bizzar biz parayla satmayiz israri), starcraft icin yeni modeller ariyorlar su anda haril haril nasil daha fazla gelir elde ederiz diye eh diabloya gelelim senelik cikicak bir oyun degil gene, expansion desen blizz 2 senede anca hazirlar expansioni haliyle ilk satislardan sonra yeni gelir elde edicek bisiler lazimdi, oyunu biz yapiyoruz cinliler parayi vuruyor uzerinden RMAH a gittiler iste, baska da oyundan daha cok para kazanabilicekleri bir yontemleri yoktu battlenet 2.0 ise ayri bir fail direk kotick oyuncularin facebooku gibi olucak bir sistem istedi, burda bir community kurariz, musteride toplanir tek yerde casual oyunalrid adayariz vs vs diye, realID olayinda oyuncualr cok iyi tepki verdi, morhaime de zaten istemiyordu cikti iptal ettik olmiycak kapandi dedi, battlenet 2.0 havada kaldi kotick in bu olaydan sonra morhaime den tiksindigini yazmisti basin benim altimda calisan adam nasil benden guclu olur, nasil tek bir yazi ile oyunculari yonetebilir bu sekilde diye ben objektif bakiyorum, calsitigim alan geregi objektif bir sekilde inceliyorum durumu, ortaya cikan manzara direk bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 hay wotuna senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 okumiyicaksan forumda isin ne? one linerlar icin twitter var sozluk var adsffad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 bahsetmis oldugun blizzard ile ilgili olaylarin rmah ve battle 2.0 haric, musteriden gelen beklenti olduguna inaniyorum ben. ornegin wowdaki isim degisikligi faction vs de vs. bunlar genel mmorpg kitlesinin beklentisi ve zaman icinde ortaya cikan istek. tshirt kazak , hediyelik esya, heykelcikler bok pusur ne varsa bence zaten musterininde ayni oranda bekledigi seyler. yani oglun wow oynuyor ve hediye alacaksin bu bir pazar zaten, bunun karsilanmasi klasik bir olay. her filmden hikayeden, vs ana urunden sonra ortaya cikan olgular. rmah konusunda gormeden bir sey demiyorum ciksin gorelim ne olacak sonra tekrar tartisacagiz zaten. activision hakkinda zaten ne oyununu oynarim nede umrumda. benim anlamadigim blizzard veya herhangi basarili bir urune sahip ureticinin bu urunun yan gelirlerini arttirmaya calismasi neden bir hata gibi gorunuyor. ornegin wow'u cikarip sadece expansion yapsalardi ile wow'u cikarip expansion yanina caki cakmak caydanlik vs cikarmalari arasinda ne gibi bir sakinca var. anlamadigim bunlari yapinca firma oyuna vermis oldugu emektenmi caliyor ? hayir birbirinden oldukca farkli alanlar cunku. adam gene kendi gibi oyunu yapiyor yani o caydanlik cikmasada ayni urune sahibiz ciksada. sonucta serbest olarak sen diger urunleri almak veya almamak arasinda ozgursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Viktor son kalemiz, dokunmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 kotick in soyle bir lafi var cunki "oyun yaninda plastik bir gitar veriyoruz 70$, ikinci gitar, bateri, sarki paketleri vs derken eskiden oyuncuya 50$ sattigimiz nihai urunu artik 300 dolara satiyoruz" verdikleri icerik ek fayda sagladigi ve tamamen opsiyonel oldugu surece sorun yok ama bunun yaninda activision blizzard her oyunu ile sektorde fiyatlari tepeye cekti, bi oyuna 50 dolar verirken eskiden simdi 70$ veriyoruz, yetmiyor oyundao lmasi gereken icerik oyundan cikartilip DLC olarak cikariliyor, 45 dolar daha sogusluyorlar t-shirttu, ek hizmetti gak guk kimse itiraz etmiyor, niye edelimki? almaz isek oyunun musterisi olarak bizi etkileyen bisi diil ama gidipte tek oyunu 3 parcaya ayirmak, rmah, standart ozellikleri para ile pazarlamak hic etik degil WoW'da iste en son aion'un beles verdigi mobile auction house u aylik yelikle hizmete actilar, laf etmedik ayni zoelligi gelistirip telefondan guild chat ozelligi eklediler, gene bisi demedik ayni zoelligi wow premium yapmaya calistilar, parayi veren artik baska realmlerde oyniyan arkadaslari ile ayni dungeona girebilicek dediler o zaman kiyamet koptu iste, ve geri adim attilar israr etmediler daha fazla surekli yoklamiyro degiller ama yeni yontemleri biz musteri olarak istiyoruzki bir kere para verelim, aylik para verelim sorun degil ama bize verilen urun butun olsun, parca parca almiyalim, kandirilmayalim edit: bide transmogrify var kehanet gibi yaziyorum, pandalar ciksin para ile transmogrify icin set satmaya baslicaklar Aion yapti bunu ilk, kendi xmog sisteminde elbiseydi, sapkaydi, komikli sakali silahlardi filan satmaya basladi, deli gibi para kirdilar hatta gidip kore den MyStyle diye site acip moda tasarimcilarina set yaptidilar, k-pop guruplarinin sahne kostumlerini sattilar oyun ici vs blizzard once sistemi yedirdi, simdi "uther zirhi", "sylvanas pantalonu" "alextrazsa bustieri" vs parayi burma planlari yapiyorlar lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Ne bu fanboyluk =) Bana fanboyun her eleşiriyi saldırı, nefret olarak algılaması gibi geldi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar