Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması 4: Aziz Yıldırım Strikes Back

EmenikeNiangSow

Öne çıkan mesajlar

Masquerade said:

...
malatyaya inenenler biraz daha gitsin de sikenin icadini gorsunler...

eee ne farkı kaldı şimdi azizin yaptığından? adam kendini savunmak için ama GS de böyle böyle yaptı diyor, çoğumuz ayıplıyoruz, sonra ayıpladığımız şeyin başka bir versiyonunu koyuyosun buraya, bjk de giriyor işin içine, modaspor da

demek ki bir savunma yapmak durumunda kalınca hatalar tekerrür ediyor?
Sosyal ağlarda paylaş

@ Mighty_THoR

Tarih kitapları orada, aç oku.

Birşeyin gerçekleşmiş olmasını kabul etmemiz için illa yaşamamız mı lazım.

Cevabını aldın işte, Türkiye'de şikenin icadını anlattım. Neyin derdindesin?

Ama sana bir kuple vereyim basketbol maçı ile ilgili olanı.
http://3.bp.blogspot.com/_ue3XFkt6ImA/S9bw3iWA1TI/AAAAAAAAAjw/mf5OrM8QoZ0/s1600/02.JPG

Beşiktaş ve Fenerbahçenin hatır şikesi kaynakları da yine ilgili gazetelerde bulursun Zeki Rıza Sporel'in açıklamaları ile. Arşivleri ziyaret etmen bile yeterli.

Deal?

@Blackrose

Ben Aziz söyledi bak asıl sizsiniz şikeci demedim. Ama Yüce Thor gelip buraya HARHARHAR şikeyi G.Saray getirdi HARHARHAR diye körükle gidince dayanamadım. Malatya olayı neyse, bu da o benim gözümde. Yoksa bu dava sürecinde olan lekeyi geçmişteki pislikleri emsal göstererek aklayamazsınız. Bambaşka bir yere çekiliyor muhabbet.
Sosyal ağlarda paylaş

rose, biz burda savunma yapmıyoruz. olan biten konuşuyoruz.
ünal aysal'ı gelecek sene bu sezon yaptığı şike iddiasıyla mahkemeye çıkartsalar o da 15 yıl önce fener de yapmıştı hatta ali şen araba dağıtmıştı dese kıçımla gülerim. savunma yapacak olan mahkemedekiler. he onlar bok atarak kurtulacaklarını sanıyorlarsa sadece maskeli taraftarlarını inandırabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

tarihe bakalım.

taraflar fb ve bjk:

1943'teki maç 23 mayıs pazar günü şeref stadı'nda oynandı.
beşiktaş maça celadet-saim, leyla ibrahim-hüseyin, ömer, ali-sabri, hakkı, kemal, cahit, şükrü 11'iyle çıktı ve 4-1 kaybetti.
kadro neredeyse tamamen beşiktaşın yedeklerinden oluşuyordu. lig şampiyonu olan as takımın 8 oyuncu o gün oynatılmadı.
maç berabere ya da beşiktaş'ın galibiyetiyle bitse galatasaray şampiyondu. ki beşiktaş o yılın lig şampiyonuydu...

...

diğer maçı buldum aynen yazdığın gibi olmuş ama bunu bulamadım, 42-43 sezonunda bjk 36 puanla şampiyon olmuş fb 31 gs de 26 puanda kalmış

43-44 sezonunda ise fb 33 puanla bitirmiş, bjk 31 ile ikinci gs de 26 ile üçüncü olmuş yine
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

@ Mighty_THoR

Tarih kitapları orada, aç oku.

Birşeyin gerçekleşmiş olmasını kabul etmemiz için illa yaşamamız mı lazım.

Cevabını aldın işte, Türkiye'de şikenin icadını anlattım. Neyin derdindesin?

Ama sana bir kuple vereyim basketbol maçı ile ilgili olanı.
http://3.bp.blogspot.com/_ue3XFkt6ImA/S9bw3iWA1TI/AAAAAAAAAjw/mf5OrM8QoZ0/s1600/02.JPG

Beşiktaş ve Fenerbahçenin hatır şikesi kaynakları da yine ilgili gazetelerde bulursun Zeki Rıza Sporel'in açıklamaları ile. Arşivleri ziyaret etmen bile yeterli.

Deal?

@Blackrose

Ben Aziz söyledi bak asıl sizsiniz şikeci demedim. Ama Yüce Thor gelip buraya HARHARHAR şikeyi G.Saray getirdi HARHARHAR diye körükle gidince dayanamadım. Malatya olayı neyse, bu da o benim gözümde.

ne oldu baskete geçtik?

bu ülkede 2000 öncesi kimsenin basketbol ligini salladığı mı vardı? yıl 2011 beşiktaş voleybol takımı küme düştü sen ne diyorsun.

Okadar araştırmacı gazetecisin ben sana vereyim maç. Fenerbahçe trabzonda otto baric 'in sırtına gelen taş yüzünden çekilirkende trabzona kıyak için çekildi dimi yada denizli fazladan yabancıyı kıyak için soktu zaten herkes birleşmiş galatasaray şampiyon olmasın diye uğraşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

8 Nisan 1951 Fb:Bjk Halit Kıvanç kaleminden

9 nisan tarihli son telgraf gazetesinde "dünkü maça iki lisansız futbolcu ile başlayan f.b., hükmen mağlubiyeti kabul etmişti. bu müessif hadiseye inzimamen sahadaki oyunu da 3-1 kaybetti." başlığı altında halit kıvanç'ın yazısı :

... lig şampiyonunu tayin edecek olan dünkü maç, maalesef pek nahoş bir şekilde kapandı ve spor hayatımızın acı vakalarından biri olarak tarihe geçti...

...normal olan şekli f.b. takımının en kuvvetli tertibiyle sahaya çıkması ve rakibini yenmesi idi. bu arada dolaşan dedikodulara aslan inanmıyor ve sarı-laciverdin bu kudretli kadrosunu bekliyorduk.

fakat maç saati geldiği anda, inönü stadyumunu dolduran 25 binden fazla seyirciyi hayal sukutuna uğratan bir manzara ile karşılaştık. f.b. sahaya lisansı olmayan iki oyuncu ile çıkıyordu.
evet, fener takımı, daha birinci dakikada mağlubiyeti hem de kendisine bir tek puan bile kazandırmayacak olan hükmen mağlubiyeti kabul etmişti. bu demektir ki, sarı-lacivertliler puan ve fikstür icabını suistimal ederek şampiyonluğu beşiktaşa vermeyi uygun görmüşlerdi.

...f.b. gibi şerefli ve şöhretli bir kulüp, bu gibi kaprislere alet olacak tıyniyette bir teşekkülmüdür? sarı-lacivert şeref dolu tarihinde böyle peşin bir mağlubiyet bulunduğunu biz zannetmiyoruz.

f.b. taraftarları dün büyük yeis içindeydiler, günü erken saatlerinden itibaren stada koşan binlerce seyirciyi istismar etmeye kimin hakkı vardı?

...herhalde bu hadisenin resmi bazı neticeleri de olacaktır.

başta böyle bir gayrinizami oyuna müsaade eden hakem olmak üzere müsebbipler hakkında gereken kararların alınması doğru olur.

Maç kadroları
Puan Durumu
said:
90 dakikayı 3-1 önde kapatan Beşiktaş, Fenerbahçe Vefalı Nusret Özmengü ve Süleymaniyeli İlhan Bartu'yu lisanssız oynattığı için hükmen galip ilan edildi.

Gazeteler:
http://www.ataryemez.com/wp-content/uploads/2009/11/fenerbahce-lisans-skandali-01.jpg
http://www.ataryemez.com/wp-content/uploads/2009/11/fenerbahce-lisans-skandali-04.jpg
http://www.ataryemez.com/wp-content/uploads/2009/11/fenerbahce-lisans-skandali-05.jpg

Oldu mu paşa gönlün YüCe_ThoR? Futboldan örnek, 23 Mayıs 1943'ü de yine aynı arşivlere bakarak bulabilirsiniz ya da işim bitince onun hakında da doneleri c/plerim.

Şimdi tüm bunları esgeçerek lütfen `yoo malatyada arabalar alındı ergun gursoy icad etti` de agzindan kopukler sacarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

8 Nisan 1951 Fb:Bjk Halit Kıvanç kaleminden

9 nisan tarihli son telgraf gazetesinde "dünkü maça iki lisansız futbolcu ile başlayan f.b., hükmen mağlubiyeti kabul etmişti. bu müessif hadiseye inzimamen sahadaki oyunu da 3-1 kaybetti." başlığı altında halit kıvanç'ın yazısı :

... lig şampiyonunu tayin edecek olan dünkü maç, maalesef pek nahoş bir şekilde kapandı ve spor hayatımızın acı vakalarından biri olarak tarihe geçti...

...normal olan şekli f.b. takımının en kuvvetli tertibiyle sahaya çıkması ve rakibini yenmesi idi. bu arada dolaşan dedikodulara aslan inanmıyor ve sarı-laciverdin bu kudretli kadrosunu bekliyorduk.

fakat maç saati geldiği anda, inönü stadyumunu dolduran 25 binden fazla seyirciyi hayal sukutuna uğratan bir manzara ile karşılaştık. f.b. sahaya lisansı olmayan iki oyuncu ile çıkıyordu.
evet, fener takımı, daha birinci dakikada mağlubiyeti hem de kendisine bir tek puan bile kazandırmayacak olan hükmen mağlubiyeti kabul etmişti. bu demektir ki, sarı-lacivertliler puan ve fikstür icabını suistimal ederek şampiyonluğu beşiktaşa vermeyi uygun görmüşlerdi.

...f.b. gibi şerefli ve şöhretli bir kulüp, bu gibi kaprislere alet olacak tıyniyette bir teşekkülmüdür? sarı-lacivert şeref dolu tarihinde böyle peşin bir mağlubiyet bulunduğunu biz zannetmiyoruz.

f.b. taraftarları dün büyük yeis içindeydiler, günü erken saatlerinden itibaren stada koşan binlerce seyirciyi istismar etmeye kimin hakkı vardı?

...herhalde bu hadisenin resmi bazı neticeleri de olacaktır.

başta böyle bir gayrinizami oyuna müsaade eden hakem olmak üzere müsebbipler hakkında gereken kararların alınması doğru olur.

Maç kadroları
Puan Durumu
said:
90 dakikayı 3-1 önde kapatan Beşiktaş, Fenerbahçe Vefalı Nusret Özmengü ve Süleymaniyeli İlhan Bartu'yu lisanssız oynattığı için hükmen galip ilan edildi.

Gazeteler:
http://www.ataryemez.com/wp-content/uploads/2009/11/fenerbahce-lisans-skandali-01.jpg
http://www.ataryemez.com/wp-content/uploads/2009/11/fenerbahce-lisans-skandali-04.jpg
http://www.ataryemez.com/wp-content/uploads/2009/11/fenerbahce-lisans-skandali-05.jpg

Oldu mu paşa gönlün YüCe_ThoR? Futboldan örnek, 23 Mayıs 1943'ü de yine aynı arşivlere bakarak bulabilirsiniz ya da işim bitince onun hakında da doneleri c/plerim.

Şimdi tüm bunları esgeçerek lütfen `yoo malatyada arabalar alındı ergun gursoy icad etti` de agzindan kopukler sacarak.

dostum ben senin çakma örneklerinden daha iyilerini verdim sana al kullan denizli şikecidir de beşiktaşa yatmış de ama böyle maçlaela gelme bana, bu bir takımın iddiası kalmadığı için tam kadro ile çıkmadı ne ilk ne son maç.

Bunlara tenezzül edecek hale geldiysen tsyd kupasında beşiktaşın toshac döneminde galatasaray maçına paf ile çıkıp bir araba gol yediği maçı konuşalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sturm Graz maçında herhangi bir şike veya teşvik primi olduğunu iddia edeni Allah'a havale etmekten başka yapacak bir şey yok. O maçı belki yaşı genç üyeler çok hatırlamaz, ama gayet normal bir maçtı, grubun diğer maçında son dakikalarda beklenmedik bir skor oluşunca beraberlik iki takımda yetiyordu, iki takım da o yüzden o son dakikalarda kasmadı. Graz atak yapmadı çünkü topu kaybedip kontra yemek istemedi, GS defansı bozmadı çünkü gol yemek istemedi. Etikliği tartışılır ama normal bir hareketti. O maçı ciddi ciddi şaibeli diye mimleyen varsa bir süre futbola ara versin, kafasını boşaltıp rahatlasın.

Bunun dışında her takım taraftarı için söylüyorum, 30lara 40lara 50lere gidip de o dönemin mahalle ligi ayarında liglerinde köşebaşı manavı mantalitesiyle yönetilen kulüplere bakıp "aha bak şike varmış" derken hiç mi utanmıyorsunuz yahu kendinizden? Hatır şikesiymiş, bilmemnesiymiş, e olacak tabii, o zaman milletin eti ne budu ne? Profesyönellik diye bir şey mi var? Futbol ne her şeyden önce o dönem... İnsan tutup 40lardan 50lerden gazete ya da maç koymaya utanır hakikaten.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi savunmayı okuyorumda evet başlarda gs ile uğraştı savunma felan yapmadı ama gördüğüm kadarıyla sonlara doğru , suçlandığı maçlar hakkında savunmalar yapmış , ve bu savunmalar iddaanamenin ne kadar boktan hazırlandığını nasıl çelişkiler içinde olduğunu gösterecek tarzda savunmalar, bence aziz yıldırım mantıklı bir savunma yapıyor, kendini savunmuyor , iddaanamenin nasıl baştan sağma ve çelişkilerle dolu olduğunu gösterip , iddaanameyi çürütmeye yönelik savunma yapıyor ki bence gayet mantıklı.

gerçekten de iddaanamede inanılmaz çelişkiler ve yanlışlar var, ve suç üstü yapılması gereken olaylar suç üstü yapılamadığı için aziz yıldırımın serbest kalması ve suçsuz bulunması büyük ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Bunun dışında her takım taraftarı için söylüyorum, 30lara 40lara 50lere gidip de o dönemin mahalle ligi ayarında liglerinde köşebaşı manavı mantalitesiyle yönetilen kulüplere bakıp "aha bak şike varmış" derken hiç mi utanmıyorsunuz yahu kendinizden? Hatır şikesiymiş, bilmemnesiymiş, e olacak tabii, o zaman milletin eti ne budu ne? Profesyönellik diye bir şey mi var? Futbol ne her şeyden önce o dönem... İnsan tutup 40lardan 50lerden gazete ya da maç koymaya utanır hakikaten.

Malatyayı gösterip şikeyi bu ülkeye Gs getirdi derse biri koyarım ben de kusura bakmasın.

Ayrıca da ne alaka yıl, organizasyonun çapı gibi unsurlar şikeyi hileyi hurdayı mübah yol mu kılıyor anlamadım?

Yoksa tabi ki banane milleyin 30 yıl 50 yıl önce yediği haltlardan ama Malatya da Malatya diyen adama bundan uygun cevap veremiyorum.

Spor çağlardan bu yana yapılan birşey, şike de çağlardan beri sporla beraber yapılıyor. Vardı haberi, Roma'da bir gladyatörün mezarında hakem yasaklı durumda rakibimin saldırmasına izin verdiği için öldüm yazılı mezar taşı bulunmuştu. :p

Savunma ile ilgili:

Iddia: 4 Mart2011 Kayseri-Manisa, 6 Mart Bursa-IBB, Besiktas-Trabzon maclarinda sike yapildi.

Kanit 1:
2 mart 2011 tarihli I. Eksioglu-Aziz Yildirim arasindaki telefon konusmasinda telefon Ilhan Eksioglu`nun "vaziyet iyi..3 tarlayida surduk" Aziz Yildirim`in "iyi iyi insallah" Ilhan Eksioglu`nun "he insallah yagmurda yagar hersey ekinler cikar yani" seklindeki sozleri ile sike talimatinin verildigi

Savunma: Cevap yok, Ilhan ekisoglunun "3 tarlayida surduk, ekinler cikar" sozlerinin ne anlama geldigine dair hic bir aciklama yok.

Yorum: Ciftle, tarlayla, cubukla hicbir ilgisi olmayan bu adamlarin tarla ekmekten, ekinlerin cikmasindan bahsetmesi izaha muhtac degil mi? Bu kelimeler sifreleme amaci ile soylenmemis ise nicin soylendigi, ne anlama geldigi konusunda savunmadan bir aciklama yapilmasi gerekmez mi? Dersin ki, memleketteki tarlamdan bahsediyordum, yok aramizdaki bir sakalasmadir vs.. en azindan sacmada olsa bir aciklama yap, tam bir duymamazliktan gelme durumu.

Tarlalara, ciftcilere, mahsul vermelere, ekinlere, sulamalara yarin deginecek heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...