mani Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 değil. Dinden çıkmanın cezası ölüm. Kur'an da yazar bu. Peygambere ve Allah'a hakaret etmek dinden çıkma sebebi. Özrü yok bunun. Dinden çıktığından, Kur'an'ın emrini yerine getirmek her müslümanın görevi olduğundan ötürü bu vatandaşı öldürecekler. gayrimüslümler veya kafirler neden idam edilmiyor. Çünkü dine girmemişler. Bi kere müslüman olduktan sonra dinden çıkartılacak bir iş yaparlarsa gg no rmk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 pekala,tek suçlu islam,diğer dinlerde hakaret edene ceza yok,ne bileyim ulu öndere hakaretin cezasıda yok tabiiki,roma imparatorlarına hakaretin cezasıda yoktu,hatta ve hatta sscb gibi resmi devlet dini olmayan bir ülkede ,yönetim biçimini eleştirmeyi geçtim ,bir devlet memuruna hakaretin cezası sürgünde değildi zaten v.s v.s v.s v.s v.s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 http://www.resimrehberi.com/files/file/acilin-biraz-hava-alsin.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 yani nufus cuzdaninizda ISLAM yaziyorsa ve kool olmak icin "ben atheistim" diye dolasiyorsaniz peygamberin emri ile durumunuz "katli vacip" dir tinerci olmayin o yuzden, hak dini islamdan cikmayin yoksa bir gece ansizin sevap farmliyan muminler tarafindan katledilebilirsini ehuehu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 saplashaman said: pekala,tek suçlu islam,diğer dinlerde hakaret edene ceza yok,ne bileyim ulu öndere hakaretin cezasıda yok tabiiki,roma imparatorlarına hakaretin cezasıda yoktu,hatta ve hatta sscb gibi resmi devlet dini olmayan bir ülkede ,yönetim biçimini eleştirmeyi geçtim ,bir devlet memuruna hakaretin cezası sürgünde değildi zaten v.s v.s v.s v.s v.s diger dinlerde ve rejimlerde insanlar uyandi, LAN OLURMU BOYLE SACMA SEY, YOK ARTIK noktasian geldiler islamda ise senin gibi adamlar oldugundan BAK BASKALARIDA YAPIYORDU GECMISTE O YUZDEN BIZDE YAPABILIRIZ modunda takiliyorlar hala egitim sart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 viktor abi bu din ne diyorsa o,inanç kısmı böyle,eğer bir ülkenin işine gelirse alır kendine göre yorumlar işte iran ve suud rejimi gibi,ama dediğim gibi kuran-ı kerimde ne yazıyorsa o,ben şahsım olarak onda yazılan Allah kelamına iman ettim,inandım isteyen inanır isteyen inanmaz,ama ben isevi öğretiyi öğreten papazların sübyan çocukları tacizinden dolayı tutupda hz isayı yargılarsam heralde 5 yaşındaki çocuklar bile güler bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 bu sadece şeriat ile yönetilen ülkelerde geçerli ama. türkiye'de dinden çıkanı öldüren adam günaha girer normal bir insanı öldürmüş gibi. şeriat kanunları ayrı bir hukuk düzeni getiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Ren said: ### hararetle islam tartışan arkadaşlara ### sadece birşey deyip gidiyorum türkiyede demokrasi kötü diye demokrasiyi kötülüyor musunuz siz? demokrasinin içine ediyorlar diye demokrasiyi mi suçluyorsunuz? ama x yarımadasında islam kötü olunca suçlu olan yarımada değil islam oluyor. dediklerinizi anlıyorum, kınıyorum, ama siz fazla taraflısınız. şimdi bunu dedim diye arap olurum kesin. ben tanrıdan ne anlıyorsam onu yaparım kendi çapımda. bilinen islam ile pek bir alakam yok. o yüzden bu mesajı "islam aslında bu değil" mesajı olarak da görmeyin. görüşünüz dışındaki her söz size bir dini savunmak için kurulmuyor. kör kütük saldırıyorsunuz. saldırılarınızda haklısınız ancak haksız olduğunuz noktaları da siz kabul etmiyorsunuz. hadi şimdi devam edin kabul erdeminden uzak tartışmanıza. ### hararetle islam tartışan arkadaşlara ### nerde iyi bu islam onu göster bizde öğrenelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 seriat degil o, peygamberin hadisi hani hadis kurami zaten baslibasian facia islamda, diger hadislere inaniyorsunda bunami inanmiyorsun derler adama sirf kuran derseniz ordanda bulup cikaririz, incildede boyel sacma sapan yiginla ayet var hic merak etmeyin avrupalinin yaptigi burda "akla mantiga aykiri olan dinede aykiridir" dusucnesini benimsemesi, dinle akil celistiginde akli ustun tutabilmesi ayni dusucneyi ataturk bize soylediginde ve pesinden gitmemizi istediginde kafir ilan edildi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Viktor said: saplashaman said: pekala,tek suçlu islam,diğer dinlerde hakaret edene ceza yok,ne bileyim ulu öndere hakaretin cezasıda yok tabiiki,roma imparatorlarına hakaretin cezasıda yoktu,hatta ve hatta sscb gibi resmi devlet dini olmayan bir ülkede ,yönetim biçimini eleştirmeyi geçtim ,bir devlet memuruna hakaretin cezası sürgünde değildi zaten v.s v.s v.s v.s v.s diger dinlerde ve rejimlerde insanlar uyandi, LAN OLURMU BOYLE SACMA SEY, YOK ARTIK noktasian geldiler islamda ise senin gibi adamlar oldugundan BAK BASKALARIDA YAPIYORDU GECMISTE O YUZDEN BIZDE YAPABILIRIZ modunda takiliyorlar hala egitim sart ne eğitimi arkadaşım? benim zihni yapım şunu gerektirir,ilim çinde bile olsa gider alır gelirim,ama oraya tapmam,oranın dünya görüşü beni ırgalamaz ne için? insanlara faydalı olabilmek için,ben avrupanın,amerikanın o kokuşmuş ben merkezli değilde,insan merkezli bir medeniyetten geldiğime inanırım,ben huzurevine babamı,annemi koymaktan dedemin yanına yılda 1 kez aa bak yılbaşı geldi gideyim bari moruğun yanına demekten imtina ederim,çünkü bilirimki,akraba,eş dost ziyareti rahmettir. namaz kılarken iç huzurum için değil,jimnastik yapayım diye değil,Allahın rızası ve namazın bütün kötülüklerden koruduğuna inandığım için kılarım mmo,da oynarım ,gider düğünde halayda çekerim,çünkü inandığım dinin peygamberi isevi rahipler gibi hayat yaşayın dememiştir,sebebi ise sadece yahudilere değil,tüm insanlığın kurtuluşu için gönderildiğine inanmamdan dolayıdır ve torunlarını hz hasan ve hz hüseyini sırtına alıp koşturmasından dolayıdır ona olan inancım.. veya ne bileyim hz ali'ye ,hz ebubekire ve bütün islam büyüklerine namaz sonrası dua ederim,çünkü onlar islamı yükseltmişlerdir,başkaları gibi hz ebubekirin arkasından atıp hz aliyi yüceltmem. duygu sömürüsü diyen olacak,bilmem ne diyen olacak ama durumum böyle insanlara sevgi nazarıyla bakarım kimseyi kırmak incitmek istemem,inanmayana özelden mesaj atayım gelsin 5 dk görüşsün benimle canımı dişime takarım hoşsohbet ayrılması için elimden geleni yaparım.çünkü inandığım dinin peygamberi böyle davranırdı.ondan öğrendim herşeyi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 onun icin akil lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 saplashaman said: ne eğitimi arkadaşım? benim zihni yapım şunu gerektirir,ilim çinde bile olsa gider alır gelirim,ama oraya tapmam,oranın dünya görüşü beni ırgalamaz ne için? insanlara faydalı olabilmek için,ben avrupanın,amerikanın o kokuşmuş ben merkezli değilde,insan merkezli bir medeniyetten geldiğime inanırım,ben huzurevine babamı,annemi koymaktan dedemin yanına yılda 1 kez aa bak yılbaşı geldi gideyim bari moruğun yanına demekten imtina ederim,çünkü bilirimki,akraba,eş dost ziyareti rahmettir. namaz kılarken iç huzurum için değil,jimnastik yapayım diye değil,Allahın rızası ve namazın bütün kötülüklerden koruduğuna inandığım için kılarım mmo,da oynarım ,gider düğünde halayda çekerim,çünkü inandığım dinin peygamberi isevi rahipler gibi hayat yaşayın dememiştir,sebebi ise sadece yahudilere değil,tüm insanlığın kurtuluşu için gönderildiğine inanmamdan dolayıdır ve torunlarını hz hasan ve hz hüseyini sırtına alıp koşturmasından dolayıdır ona olan inancım.. veya ne bileyim hz ali'ye ,hz ebubekire ve bütün islam büyüklerine namaz sonrası dua ederim,çünkü onlar islamı yükseltmişlerdir,başkaları gibi hz ebubekirin arkasından atıp hz aliyi yüceltmem. duygu sömürüsü diyen olacak,bilmem ne diyen olacak ama durumum böyle insanlara sevgi nazarıyla bakarım kimseyi kırmak incitmek istemem,inanmayana özelden mesaj atayım gelsin 5 dk görüşsün benimle canımı dişime takarım hoşsohbet ayrılması için elimden geleni yaparım.çünkü inandığım dinin peygamberi böyle davranırdı.ondan öğrendim herşeyi... kafir ilan edilip kafası kesilene normal gözle bakarım. pantolon giydi diye kırbaçlanan kadın da haketmiştir zaten kırbaçlayanın eline sağlık. bunları eklemeyi unutmuşsun listene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 abi hepsi boş, 2400lerde tek geçerli din uçan spagetti canavarı olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Ben çözemiyorum bu olayı. Tanrıya inanmak demek özgür iraden olmadığını kabul etmek demek. Bir insan nasıl böyle bir fikri mutlulukla kabul eder? Kafirlere korkak diyor Kuran ama bu inanma korkaklığın önde gideni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 ne alaka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 gerge ,bak sana bir şey söyliyeyim,babadan görme,anadan görme müslüman değilim onu önce belirteyim,ruhumdaki gitgelleri bilebilirmisin? neler yaşadığımı? nelerle karşılaştığımı? elimde imkan var biliyormusun,en azından mankenlerle hayat yaşabileyecek bir imkan önyargılarınızın kurbanı olmayın rica ediyorum.en basitinden şunu izle ama önyargısız islam bilmem ne diye değil gerçekten nedir diye izle ve sonra cevap ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 topici okumadım da din var/yok konusu geçtiyse gerge haklıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 @ahmedinejad bak şeriat kuralı falan değil bahsettiğim. Şeriat başka birşey. Şeriat kurallarının içinde Kur'an'ın yorumlanmış, din adamları tarafından manipüle edilmiş halleri mevcut. Dinden çıkmak yani irtidad ingilizcesi apostasy. Cezası ölüm. Bukadar basit. aması maması yok. Senin kutsal kitabın emrediyor bunu. Ve bunun uygulayıcısı olarak müslümanları gösteriyor. Bir müslümanın görevi emredileni yerine getirmek. Senin ama ben böyle düşünmüyorum buna katılmıyorum deme hakkın yok. Sen kimsin Allah'ın sözüne karşı çıkıyorsun ? said: In many countries apostasy from the religion supported by the state is explicitly forbidden. This is largely the case in some states where Islam is the state religion; conversion to Islam is encouraged, conversion from Islam penalised. Iran – illegal (death penalty)[7][8][9] Egypt – illegal (death penalty)[9] Pakistan – illegal (death penalty[9] since 2007) United Arab Emirates – illegal (death penalty)[10] Somalia – illegal (death penalty)[11] Afghanistan – illegal (death penalty, although the U.S. and other coalition members have put pressure that has prevented recent executions[12][13]) Saudi Arabia – illegal (death penalty, although there have been no recently reported executions)[9][14] Sudan – illegal (death penalty, although there have only been recent reports of torture, and not of execution[15]) Qatar – illegal (death penalty)[16] Yemen – illegal (death penalty) [16] Malaysia – illegal in five of 13 states (fine, imprisonment, and flogging)[17][18] Mauritania – illegal (death penalty)[citation needed] Nigeria – illegal in twelve of 37 states (death penalty,though no known record of sentencing or execution)[citation needed] Syria – possibly illegal (death penalty) although there is evidence to the contrary[19] Morocco – illegal to proselytise conversion (15 years jail, flogging) [20] Jordan – possibly illegal (fine, jail, child custody loss, marriage annulment) although officials claim otherwise, convictions are recorded for apostasy.[21][22][23] But there are countries where it is different: Canada – legal (protected under Section Two of the Canadian Charter of Rights and Freedoms) Netherlands – legal (protected under Article Six of the Constitution of the Kingdom of the Netherlands) United States – legal (protected by the First Amendment to the United States Constitution) India – legal. The Constitution of India allows freedom of religion. In some provinces, including Gujarat and Tamil Nadu, there are laws forbidding forced conversions in response to the methods used by some sects and religions for mass conversion and the social tensions caused by conversion under these circumstances.[24] Philippines – legal (protected under Article III, Section 5 of the Philippine Constitution) Brazil – legal (protected under Article 5, Section VI of the Brazilian Constitution) Indonesia – legal (protected by the Constitution (UUD 1945, KUHP, Garuda Pancasila) [25] Turkey – legal (protected under the constitution of the Republic of Turkey Article 10) [4][26] Başka dinlere gelince. İslam dünyası karanlık çağı aşamadı 1500 senedir. Tevrat belli bir kitleye gelmiştir. İncil dediğin İsa'nın hayatını ve öğretilerini anlatır. Kur'an direk Allah'ın emirlerini içerir ve kesin kabul edilir. O yüzden Hristiyan toplumlar klise ile gırtlak gırtlağa gelmiş , çatışmış bir savaş vermiş ve bu noktaya gelmiştir. Daha sonra isteyen istediği kliseyi açmış, papazlar çocukları düdüklemeye devam etmiş ama klise sosyal yaşantıdan, bilimden, siyasetten elini eteğini çekmiş yapması gereken işleri yapar olmuş. Müslüman toplumların da bu kavgayı vermesi gerekiyor. Ama işte o kavgayı veremezsin. Çünkü Kur'an kesin ve net emirleri içeriyor. Ya inanacaksın ya inanmayacaksın. Öyle yarı inanıyorum yarı inanmıyorum yok olmuyor. O zaman kendini kandırıyorsun. Akıl mantık nasıl işliyor biliyor musun saplashaman ? şimdi karanlık çağda cadı diye insanların ayağına taşı bağlıyorlarmış ve suya atıyorlarmış. batmıyorsan cadısın veya şeytansın batıyorsan ruhuna el-fatiha allah'ın sevdiği kuluymuşsun cenneten bir oda. tabi bi süre sonra 1 değil 5 değil 10 değil giden gidiyor. yüzeye çıkan yok. Ulan bu işte bi mallık var ama du bakalım diyorlar. Kafaları çalışmaya başlıyor. Bu böyle yıllarca devam ediyor ve sonra aydınlanıyo mallar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 saplashaman said: gerge ,bak sana bir şey söyliyeyim,babadan görme,anadan görme müslüman değilim onu önce belirteyim,ruhumdaki gitgelleri bilebilirmisin? neler yaşadığımı? nelerle karşılaştığımı? elimde imkan var biliyormusun,en azından mankenlerle hayat yaşabileyecek bir imkan önyargılarınızın kurbanı olmayın rica ediyorum.en basitinden şunu izle ama önyargısız islam bilmem ne diye değil gerçekten nedir diye izle ve sonra cevap ver Birileri imza yapsın lüffen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 senelerdir konuş konuş bitmedi inanç konusu. şuna harcadığınız vakitte gidip bir iki bir şey yazın, resim filan çizin ne biliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 İslam dininin şu anki hali karanlık çağda cadı diye insanların yakıldığı zamandan çok da farklı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 GERGE said: Ben çözemiyorum bu olayı. Tanrıya inanmak demek özgür iraden olmadığını kabul etmek demek. Bir insan nasıl böyle bir fikri mutlulukla kabul eder? Kafirlere korkak diyor Kuran ama bu inanma korkaklığın önde gideni. simdi yogun felsefeye girmek istemiyorumda bu soyledigin direk ego ile baglantili kendimizi cok onemli goruyoruz bir noktadan sorna, ozelliklede belli bir bilgi birikimide elde edebilmissek cogunlugun ustune ciktigimiz icin cok onemliymisiz gibi geliyor, oysa gercek bilgelere baktigimizda bunu gozlemliyemiyoruz misal aydinlanmanin ikinci kismidir bu direk, egoyu yok etmeyi becerebilmek 5 milyar insandan biriyiz, evrene kiyaslarsak bir atom kadar onemsiz varliklariz, 80 yil gibi kisa bir yasamimiz var ve ne kadar kabul etmek istemesekte gunun birinde olucez oldukte nsonra ne oldugunu bilmedigimiz surece din etkisini koruyacak bu dunya ustunde, oldukten sonra varligimizin son bulmasini egomuz yediremiyor kendine cunki, hep bir cikis yollari ariyor varliginin fiziksel olumden sonra devam ettigine inanmak icin dogu ile batinin beklentileride cok farkli bireyselciligin dibine vurdugu bati olumden sonra simartilicaklari bir cennet, sevmediklerinin iskence gorucegi bir cehennem ararken daha kollektivist ve toplumcu olan dogu ise tumevarima inaniyor, Jung in calismalarindada goruyoruz bunu hatta tasavvufta en-el hak ile yer buluyor bu inanmaktan cok farkinda olmadan cogu insan aslinda inanmak istiyor sirf ego yuzunden, sana tanriyi inkar ettiren egonun calisma yontemi ile karsidaki insanin varligini surdurmek istiyen egosunun calisma zihniyeti birbirinin ayni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 O değilde bi uzaylı neyin gelsede tüm insan ırkı avuçlasa bi güzel. Dinmiş, ırkmış, paraymış hepsini sileceksiniz, unutacaksınız 1 günde de, gelemediler işte. O kadarda Beatles dinlettiler Nasa'dan, dedim ben Komfıtıbli namb çalın diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmud_mahmudov Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Eh bizim de bu günleri görmemiz yakındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar