Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kizilay'dan HIV'li Kan Skandali

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

NolaxThensbane said:

Benim aklıma tek birşey geliyor. Bu toplu kan verme organizasyonlarında tutup test yaptıklarını sanmıyorum çünkü kızılay kan merkezine gittiğinde önce sana oturup form doldurtuyorlar sonra hoşuna gitmedikleri birşey varsa doktor geliyor sana sorular soruyor beğenmezse yolluyor geri. Eğer bu aşamayı aşarsan tutup bir miktar kanını alıp teste sokuyorlar kan değerleri şeker tansiyon hiv miv ne varsa bakıyorlar sonra tutup kanını alıyorlar. Girip çıkman min 1saat sürüyor.

bende aynı şeyi temin yazdım zaten
formu düzgün şekilde doldurduğunda sağlıklı olsanda sağlıksız olsanda bence testen geçimiyorlar bence
Sosyal ağlarda paylaş

AIDS'te en büyük risk grubunun eşcinseller olduğunu bile bile yok cehaletmiş yok sormamalıymış, hakları yokmuş demek ne alaka?

Sanki sağlık bakanlığı meraklarından soruyor, adamı ahlaksız diye fişleyecekler, sanki iran'a götürüp recm etmek için soruyorlar.

Adam çıkıp hakları yoktur diyor. Doktora muayene olurken size bu ve bunun gibi sorular sorarken bunları soramazsın hakkın yok diye de çemkiriyor musunuz cidden?

Ekmek bağışlamıyorsun, kan bağışlıyorsun burada. Bu kan yarın bir gün gelip sana bana verilecek.

Belki eşcinsel olduğunu gizlemeseydi daha sıkı takipe alınacaktı verdiği bağışlar? Hatta hiç kabul edilmeyecekti ve bu hasta da ölmeyecekti?

Yapmasalardı tabi canım ne gerek var ölsün millet başkalarının sorumsuzluğu yüzünden. Kızılay cahil sen süper zekisin, aşmışsın. Kızılay'a yarın gel başla hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

aids "sadece" escinsel iliskiden bulassa dediginzi dogru olurdu ama cinsel iliski olmadan bile bulasabilen bi hastalik icin "riski azaltiyor" ayagina boyle bir anaket yapip, en buyuk kriter oalrak onu alirsaniz kafadan alay ederler adamla boyle

kana her sekil girebiliyor bu meret, kizilayin gorevi aldigi kani test etmek, varsayimlar uzerinden risk analizi yapmak degil

ayrica anal cinsel iliskiye giren bir escinsel cift ile heteroseksuel ciftin virusu kapma ihtimali ayniyken cok komik oluyor bu gibi sorular ve savunmalar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
şunu belirtmek isterim ki haberlerde Kızılay kanı olarak belirtilen kan, Kızılay kanı değil toplumumuzun kanıdır. Bu kan Kızılay tarafından üretilmemiş, hastalık bulaştırılmamış sadece bir ihtiyaç sahibine ulaştırılmak için toplumumuzdan emanet alınmıştır” dedi.

burası bambaşkaymış
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

aids "sadece" escinsel iliskiden bulassa dediginzi dogru olurdu ama cinsel iliski olmadan bile bulasabilen bi hastalik icin "riski azaltiyor" ayagina boyle bir anaket yapip, en buyuk kriter oalrak onu alirsaniz kafadan alay ederler adamla boyle

kana her sekil girebiliyor bu meret, kizilayin gorevi aldigi kani test etmek, varsayimlar uzerinden risk analizi yapmak degil

Kimse sana AIDS sadece eşcinsel ilişki ile bulaşıyor demedi.

Dünyanın neresine gidersen git AIDS'in eşcinseller arasında daha sık görüldüğü ve bu tür bağışlar için riskli grup sayıldığını görürsün.

Kızılay görevini yapmış, sana form vermiş ama sen dürüst olmayıp kan bağışı gibi "giysi, ekmek" bağışına benzemeyen direkt insan hayatını ilgilendiren bir konuda dürüst olmayıp sonuç olarak insanların ölümüne neden olmuşsun.

Viktor said:

ayrica anal cinsel iliskiye giren bir escinsel cift ile heteroseksuel ciftin virusu kapma ihtimali ayniyken cok komik oluyor bu gibi sorular ve savunmalar

Şunu söyleyip, ilk mesajında da kimi yerleri boldlayıp böyle üzücü bir olayda, insanların ölümü üzerinden konuyu başka yerlere çekme çabaların gerçekten iğrenç, komik bile diyemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Llama said:

NolaxThensbane said:

hayır yok öyle birşey her türlü teste sokuyorlar

abi evet sokuyorlarda o zaman bu hıv olayları kızılayda hep var
6 ayda bi çıkıyor hep demek ki adamlar sokmuyor

Benim aklıma tek birşey geliyor. Bu toplu kan verme organizasyonlarında tutup test yaptıklarını sanmıyorum çünkü kızılay kan merkezine gittiğinde önce sana oturup form doldurtuyorlar sonra hoşuna gitmedikleri birşey varsa doktor geliyor sana sorular soruyor beğenmezse yolluyor geri. Eğer bu aşamayı aşarsan tutup bir miktar kanını alıp teste sokuyorlar kan değerleri şeker tansiyon hiv miv ne varsa bakıyorlar sonra tutup kanını alıyorlar. Girip çıkman min 1saat sürüyor.

Bunu toplu bağışlarda yine yapıyorlar zaten. Kan vermek istediğin zaman önce form dolduruyorsun. Formla gidiyosun doktor onay verirse kan sayımı tansiyon ölçümü yapıyorlar. Onlara tekrar doktor bakıyor, onay verirse alım süreci başlıyor.

Kan poşete girdikten sonra kan merkezine gidiyor. Dikkat ederseniz, kan alımı bittikten sonra görevli, iğne ile torba arasında kalan hortumdaki kanı 3-4 parçaya ayırıyor el ütüsü gibi bi cihazla. Bunlar testte kullanılanlar işte.

Toplu alımlarda da bakılıyor yani kana.

Bu arada eşcinsellikle ilgili soru risk biraz daha arttığı için sorulabilir bence. Tek sebebi değil ama diğer sebeplerle ilgili de soru soruluyor. Eşek yüküyle soru var orda, hatta ben en çok bu aşamada sıkılıyorum kan bağışlarken sdf

Herşeyi geçtim, eşcinsel ilişki yaşadıysa ve bunu ifşa etmek istemiyorsa formu teslim etmeden kalkabilir, soru sormuyorlar ki. Bence birini fişlemek isteseler bu yol hiç iş yapmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Herşeyi geçtim, eşcinsel ilişki yaşadıysa ve bunu ifşa etmek istemiyorsa formu teslim etmeden kalkabilir, soru sormuyorlar ki. Bence birini fişlemek isteseler bu yol hiç iş yapmaz.

İşe alım yaparken doldurduğun formda sana bunu sorarlarsa o zaman dersin ki bu bir ayrımcılıktır. evet bu haliyle ayrımcılık olur. İnsan haklarına aykırıdır.

Burada tıbbi bir amaç var. Nasıl doktora gittiğinde en özel şeyleri paylaşabiliyorsan böyle bir olayda da gizlenmez.
Bir jinekolog kadına en son ne zaman seks yaptığını, başka partnerin olup olmadığını sorunca niye soruyorsun demez kadın herhalde?
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi dünyanın her yerinde kan verirken sorulan sorular vardır ve bu sorulardan korkmamanız, çekinmemeniz lazım. Asıl sorun soran kişinin size karşı tavrı, yargılayıcı bir şekilde soruları yöneltmesi.

Yoksa

-Aktif cinsel hayatınızın olup olmadığı
-çok eşli mi tek eşli mi olduğu (partnerizin için de geçerli bu soru)
-biseksüel, eşcinsel olup olmadığınız ve bu doğrultuda anal seks yapıp yapmadığınız. anüs bölgesinde kılcal damarlar vs olduğu için ve yumuşak doku sahibi olduğu için ilişki sırasında enfeksiyon bulaşma riski çok yüksektir. Önem teşkil eder böyle bi durum.

Tabi dediğim gibi bu soruları soracak olan kişinin bu işi ulu orta yerde değil kişiye özel bi ortamda, karşısında bulunan kişiyi herhangi bir şekilde yargılamayacak şekilde sadece bilgi edinme amaçlı yapması lazım.

Bizi yönetenlerin ne kafada olduğu ortada. Haliyle dindar yetiştirme fantezisi olan kafa bu tarz yerlere kendi kafasında adamları getirecek onlar da bu şekilde abidik gubidik açıklamalarda bulunacak. Utanç verici tek kelimeyle. Bi taraftan aileden sorumlu bakan eşcinselliği tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak görü.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

Bizi yönetenlerin ne kafada olduğu ortada. Haliyle dindar yetiştirme fantezisi olan kafa bu tarz yerlere kendi kafasında adamları getirecek onlar da bu şekilde abidik gubidik açıklamalarda bulunacak. Utanç verici tek kelimeyle. Bi taraftan aileden sorumlu bakan eşcinselliği tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak görü.

insanların ölümünü bile böyle propaganda malzemesi yapabiliyorsun helal olsun valla.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Türk Kızılayının bu bulaşmada hiçbir taksiratı, eksiği söz konusu değildir.
Kişiye, son zamanlarda, belli bir zaman aralığında şüpheli cinsel ilişkide bulunup bulunmadığı veya hemcinsiyle ilişkide olup olmadığı sorulmuştur. Kişinin buna yanlış cevap verdiği bellidir. Dolayısıyla suçludur, her suçlu gibi onun da cezalandırılması gerekmektedir.

http://loopthetube.com/#0PlwDbSYicM&start=820.528&end=822.20
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

mani said:

insanların ölümünü bile böyle propaganda malzemesi yapabiliyorsun helal olsun valla.

Basbakan hergun yaparkende onuda elestirmeni bekleriz, her CEHAPE zihniyeti dediginde pesinden bi olum veya aci propagandasi geliyor, kursude agliyan kamer genc degildi yani
Sosyal ağlarda paylaş

Şu olayın sür manşetten verilmesi gerekirken,daha yeni yeni bazı haber sitelerine koyuluyor,bazı sitelerde ise hiç yok.
Gerizekalı akp fanatikleri Ekşi dahil tüm platformlarda şu olayı savunma yüzsüzlüğünü gösteriyorlar,hayret ediyorum.
Bir bürokrat'ta istifa etsin arkadaş,bir kere'de suçu üstüne alsın,kızılay'dan bir müdür'de istifa etsin,hiç vicdan kalmamış ya pencere dönemi ne yapılabilir deniyor,dalga geçiyorlar.

Türkiye'de yaşıyoruz yahu,adam hayat kadınından aids kaptığını öğrenince 6-7 hayat kadınıyla beraber oluyor ki onlara da bulaşsın diye bunun yığınlarca örneği var bu ülke de.
Onu geçtim sinema salonlarında koltuklara iğne koyma efsanesi forward maillerin başlıca konusuydu bir zamanlar.
Böyle insanlar,böyle ahlaksız siyasetçiler olduğu sürece var olacak.Suçu/suçluyu savunmaya devam eden,kraldan kralcı andavallar olduğu sürece de böyle olaylar devam edecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Basbakan hergun yaparkende onuda elestirmeni bekleriz, her CEHAPE zihniyeti dediginde pesinden bi olum veya aci propagandasi geliyor, kursude agliyan kamer genc degildi yani

ölüler üzerinden propaganda yapmanızı geçtim şu postunla demagojinin kralını yapıyorsun ama bu bile seni haklı çıkarmaya yetmiyor bilmem farkında mısın?

adamın bir tuttuğu olaylara bak. lol
Sosyal ağlarda paylaş

propaganda yaptığım yok. Kızılay'ın da başında bulunan kişinin ne tür bir zihniyete ve dünya görüşüne sahip olduğunu söylüyorum. HIV'li kan verilmesi konusunda belki kızılay'ın hatası yoktur. Belki kurallar, kanunlar, yöntemler değişmelidir bu tarz şeylerin önüne geçmek için. Ama Kızılay kendi götünü kurtarmak için, sorumluluk almamak için akıl ve mantık dışı açıklamalar yapıyor. Suçu kan verene atmaya çalışıyor.

Şimdi şunları soruyorum size.

HIV'li kanı bağışlayan kişinin ne gibi bir suçu olabilir ? Kızılay test sonucu HIV oluşumunu görmemişse demek ki kanın sahibinin de haberi yok bu işten. Kişi cinsel ilişkiye girmiş olabilir ve bunu beyan etmemiş olabilir.

Cinsel ilişkiye girmek suç mu ? Cinsel ilişkiye giren kan veremez mi ?

Eşcinsellik suç mu ve eşcinsellerin kan vermesi yasak mı ?

Her eşcinsel anal seks yapacak diye kural mı var ? Heteroseksüel bir kişi de anal seks tercih edebilir.

Cinsel ilişkiye girmeden de bulaşmış olabilir. Diş tedavisi sırasında, aşı olurken, herhangi bi kavga sırasında, herhangi bi kaza sırasında.

Tekrardan soruyorum Kızılay'ın bile test sonucunda HIV'i farkedemediği ortadayken kanı bağışlamış kişi nerden bilebilir ?

Koskoca Kızılay, formu dolduran kişinin eksik veya yanlış bilgi verebileceğini göz ardı mı ediyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...