Ren Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 gayet ciddi ve komik şıksız ankettir. düşüncelerinizi merak etmekteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 neşet ertaş var pink floyd ayarında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Pink Floyd ayarında çıkar mı bilemem, ama R.E.M. ayarında bir MFÖ'müz var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Bence, o bahsettigin adamlarin ciktigi ulke, onlardaki kulturel farkliliklar ve o tarihlerde yasadiklari kafalar bizle farkli oldugu icin, evet Asik Veysel falan diyebiliriz heralde :) Onun disinda bence Turkiye'de baya giderli gruplar var ama populer muzik yapmiyolar pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Epey var çok iyi Türk grup. Çoğu da bunların yurtdışında daha çok biliniyor buradan. Aklıma gelenler müziklere filan bakmadan: Neverland (Dreamtone'du) Asia Minor (bunlar tüm zamanların en iyi 50 progressive gruplarından biri diye geçer genelde) Siddhartha Nemrud Mezarkabul Daha da vardır benim ilgilenmediğim türlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Post Rock'ta da alttan alttan akiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Bağlamanın sazın kopuzun dombranın nesi varmış ki? o övdüğün grupların çıktığı toplumlardan binlerce sene daha fazla tarih, kültür ve yaşanmışlık var bizim müziğimizde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 türkiyeden herşey çıkar.çıkmıcak şey yok ama bizim insanımızın kendi ülkesini kücümseme sevdası bitmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Çıktık açık alınla on yılda her şavaştan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 bu ne assagilik kompleksi fiskiran bi topiktir. tey allam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 müzik, özgürlük ortamı ister bu olmadan yaratıcılık olmaz. zaten bu tür ülkeler endüstriyel yaratıcılıktan bile yoksun olur ki bir de müzik olsun. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Erkan Oğur döver lan hepsini. Pentagram (Mezarkabul) gerçeğini de gözardı etmemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 "Tatar Ramazan" said: Bağlamanın sazın kopuzun dombranın nesi varmış ki? o övdüğün grupların çıktığı toplumlardan binlerce sene daha fazla tarih, kültür ve yaşanmışlık var bizim müziğimizde Aha bu yalan. Müzik işini bilen, aynı zamanda uzun bir süre tarihçi olmaya çalışmış biri olarak Türk müziğinin gelişiminin daima çok geriden geldiğini, hatta 17.yy'da çok sesli müziğin varlığının daha yeni yeni ortaya çıkmaya başladığını söyleyebilirim. Halk müziği ise Uygur döneminden günümüze yaşadığı tek büyük değişim belki de tasavvufdur. Değişti tabii, ama çok ağır ve genelde yerinde sayan bir müziğimiz oldu. Makamlar mesela sadece farklılardı, enstümanlar da farklıydı; ama batı sisteminin yanında çok geri kalmışlardı. Genel-geçer bir notasyon bile yoktu. Aslında böyle Led Zeppelin tarzı gruplarımız olmaması normal. Günümüz müziğini büyük oranda 60'ların ve 70'lerin progressive müzisyenleri ve 20'ler ve 30'ların jazcıları yarattı. Hepsi bir geleneğin ürünüydü ve müzisyenlerin çoğu (Moondog gibi insanüstü varlıklar hariç) klasik gelenekten gelmiş eğitimli insanlardı. Bizim insanımız ise köyünde öğrendiği halk müziği kalıpları ya da lisede öğrendiği punk kalıplarıyla ilerlemeye çalışıyor hala. Yavaş yavaş düzeliyor ama, arada Asia Minor gibi süper istisnalar da var. Bizim müziğimizin kültür ve yaşanmışlığı genelde lirik üzerine ki opera gibi bir şey söz konusu olmadığı sürece lirik pek önemsiz bir şey müzik açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 ahahah hakkaten ya, 'qanqi bizde niye metalika yok kine' tarzı liseli topiği olmuş. gayet güzel müzik çıkıyor abisi. pentagram'ından sıla'sına, sertab erener'inden bilmemkimine kadar çok fazla dinlenesi sanatçı var şahsi kanaatimce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Bir de şu Hayır, atası bağlama çalan adamdan jimmy page mi olurmuş. komikli, şakalı şık değilse, sıkıntı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Nekropsi yi turkiyede kimse bilmezken yurt disinda muzikle ugrasan herkes bilir, sever ve hatta tapardi. Diger ismi gecenlerin ayni ayarda oldugunu dusunmuyorum. Ayrica cok turk muzisyen var dunya capinda takdir edilen ama topic garip bir assagilik kompleksiyle birlikte sadece gruplari sordugu icin cok irdelememek lazim galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 aşağılık kompleksi fışkıran topik falan değil bu. siz yanlış anlamak istiyorsunuz. elektrik gitar ile gelişen müzik sektörünün alayı ingiltere-amerika arasında gidip gelen gruplar ile gelişmiş. bakın işte bob dylan black sabbath değişik şeyler falan falan ne bileyim bir queen olsun rusyadan çıkmamış mesela. bunu düşünerek sormuştum. siz hala kompleks görüyorsanız hindistandan beatles çıkar mı gibi falan düşünün yani ne bileyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Asıl süper gruplar İtalya'dan çıktı ama bu dediğin müziğin temeli olan progressive rock İngiliz kökenli bir hareket. Bir sürü nedeni var bunun. Beatles gibi, Genesis gibi, Gong gibi gruplar oradan en başta ve dünya şimdiki gibi küresel bir yer de değildi. Travmaya da bağlayabilirsin; progressive çıkış müziksel gelişim olarak bakarsan batıdan gelebilirdi ancak ama SSCB sosyalisti, Almanya ise darma dağındı. İngiltere (ve uzantısı olan Amerika), İtalya ve Fransa o travmayı en ağır yaşayan ülkeler olarak post-modernizm gibi, progressive rock gibi yeni sanat akımlarıyla ileriye çıktılar. Uzun uzun konuşurum ama niye dahasını anlatayım bilmiyorum şimdi =) Araştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Dünyanın en iyi prog ve psychedelic rock gruplarını çıkarabilecek bi milletiz bana kalırsa. Hatta Barış Manço'nun dahil olduğu oluşumlar (örn. Kaygısızlar) oldukça başarılılar. Kaldı ki, her alanda olduğu gibi müzik alanında da insanların kaliteli ve yenilikçi işler yapmaktan çok daha öncelikli sorunları var; geçim derdi olsun, gençler için ailede bırakılacak "para getirmeycek boş işlerşe uğraşıyo olma" izlenimi olsun, hiçbi şeye hakettiği değerin verilmiyo oluşu olsun, akşam trafiği dahil hayatı zorlaştıran, yavaşlatan her türlü etmen olsun... Bunlar adamda hiçbi şey için heves de bırakmıyo aynı zamanda. Ha diyeceksiniz ki hiç mi çekmiyo yabancılar, haklısınız da, ama ben bizim halkın genel olarak çektiği sıkıntıların daha fazla olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=nvO20Ar9H8g Jimi'den farksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 repledim gerge. duymadığım bir iki grup da duydum ben, iyi ki açmışım topiği. bağlamalı şıkka da cevap vereyim. hep sizin görüşünüz paralelinde şıklar olacak diye birşey yok. türk kültürü çok ters o şeylere diyen adamlar çıkabilir o yüzden koydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 okuyan da turkiyede kaliteli muzik yapan yok sanar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konu sticky olsa, ilerde gelecek ergenler ayni topigi tekrar tekrar acmaz belki. iyi olmus konu :) Bir iki farkli ornek de ben atayim bos durcagima : Orient Expressions http://www.youtube.com/watch?v=KEbsgUZ04-I Baba Zula http://www.youtube.com/watch?v=vfliWIrm_iI&feature=related Brooklyn Funk Essentials with Laco Tayfa http://www.youtube.com/watch?v=dfSgeSgFWCA Hani bunlar aklima gelen en populerler benim icin. Daha aradiktan sonra yigma iyi muzisyenimiz var ama degeri bilinmiyor herkesin dedigi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 O değilde Tunus'dan Myrath diye bir prog metal grubu çıktı, öyle böyle değil. Gece gündüz dinliyorum bir aydır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Çıkmaz çünkü Türkiye'de iyi grup dinlenmiyor. Duman gibi gruplardan başka grup çıkmaz. Yukarda yazılmışta evet iyi olanlar da yurt dışında burda görmediği ilgiyi görüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar