Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows Phone 8


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Wired yazmış uzun uzun: http://www.wired.com/gadgetlab/2012/02/windows-phone-8-leak/

Uzun diyenler için:

C/P Özet -ki yine uzun =)

“We think your smartphone should be smarter,” a Microsoft spokesperson told Wired. “When I take a picture, a ‘smart’ phone should anticipate that I may want to share it with a friend or on Facebook and help me easily do that. With Windows Phone these kinds of things are just built in, and we think there’s always room for a better way.”

“I am very excited to hear that Microsoft is making a strong push to catch up to the iOS and Android platforms,” Sina Mobasser, co-founder of iOS and Windows Phone app BarMax said. “But while the specs that were leaked are certainly appetizing, they will not be enough.” Mobasser thinks Microsoft is still “holding a lot of cards close to its chest,” and we have to agree. But Thursday’s leak is still a tantalizing look at what Windows Phone could offer in the near future.

All of which begs the question: Is Windows Phone Apollo enough? If it were released right now, how would it measure up against its biggest competitors, iOS 5 and Android 4, aka Ice Cream Sandwich? Here’s our take on how it may fare in six key areas.

Right now, Windows Phones are limited to single-core processors. They also lack support for removable storage. But Windows Phone Apollo will support multi-core processors, as well as microSD storage.

Apollo essentially reaches parity with iOS and Android in terms of hardware support, but doesn’t offer earth-shaking innovation.

Windows Phone Apollo will use NFC technology to facilitate mobile payments. Unlike Wallet, however, it looks like Microsoft’s version of NFC payments will play by carrier rules.

When it comes to mobile payments and NFC, Apollo is ahead of Apple’s current curve, though this could change if the iPhone 5 supports NFC in a big way. As for Android, Apollo’s NFC support might actually trump Android’s, if only because it would receive carrier blessings.

Windows Phone 8 Apollo will offer “companion” experiences with its desktop counterpart, Windows 8. One of the most interesting elements of OS unification is how it will be implemented: Windows Phone 8 will use the core system from Windows 8. Specifically, the updated OS will be based on the NT kernel rather than the Windows CE kernel, which is currently employed in Windows Phone (the kernel is the core layer of any OS — the interface between hardware components and applications that run on the device). In short, Windows Phone 8 will be very closely related to Windows 8, even to the level where desktop apps could be more easily ported to simplified phone versions.

Apollo looks to offer a heretofore unseen level of integration between Microsoft’s desktop and smartphone products.

Microsoft plans to have at least 100,000 apps in its app market by the time Windows Phone 8 debuts later this year.

Windows Phone is still playing a serious game of catch-up in the apps arena. But sharing a code base with Windows desktop, along with native code support, will certainly help Microsoft’s app-related fortunes.

Data management is better than ever with the advent of Android 4, aka Ice Cream Sandwich. The built-in Data Usage app provides numerous charts and graphs that reveal your data-gobbling habits, and you can even set governors and alerts to help you control data usage. Android sets the new standard for data management, so while Windows Phone’s solution sounds helpful, it will have a long way to go in matching Android’s approach. (Android'in bunu çok iyi yapan appları var ama root sayesinde)

Windows Phone 8 will offer the same native BitLocker encryption as Windows 8. That’s 128-bit, full-disk encryption. This could be good news for potential switchers, as built-in encryption in iOS devices reportedly has some security flaws. For Windows Phone 8, companies will also be able to create personalized, proprietary software for their employees, which Windows 8 will allow as well. It looks like Microsoft will be ahead of the curve. And it should be. This is a Windows product, after all. If Microsoft can’t appeal to the mobile enterprise crowd, it’s got problems.

Based on the information that was leaked, Windows Phone 8 should achieve essential feature parity with its competitors — assuming no significant improvements are made to iOS or Android by the time Apollo arrives. And if the leaked info is merely a tease of what Apollo has in store — a mere subset of greater feature riches — then Windows Phone 8 will be quite compelling indeed.




İlginç görünüyor. Windows kullanıcı olsaydım ciddi ciddi düşünürdüm, gerçi MacOS kullanıcısı olsam da ciddi ciddi iPhone düşünürdüm. İşletim sistemleri ile (aslında Windows ve MacOS ile) söz konusu işletim sistemini çıkartan firmanın akıllı telefonları arasında giderek sıkılaşan bağlar kurulmaya başladı, bu sürümde Microsoft Apple'ı bile geçmiş o konuda. Benim gibi Linux kullanıcıları Android ile memnun ama , office olarak Google Docs, takvim olarak Google Calendar ve öteki Google ıvır-zıvırlarını da kullanarak.

Bu entegrasyon en çok Android'in işini bozacak gibi görünüyor ama o da özgürlüğü ve farklı sınıf aletler sunmasıyla (ve Google faktörü tabii) birinciliğini kaybetmez bence.

Windows 8 ile sıkı bir entegrasyon Microsoft'un mobil pazarda en azından adını geçirmesine neden olacaktır diyorum. Bu yıl ABD'de 0.9 pazar payı kaybederek 4.7'ye düşmüştü Windows Phone, bunu ikiye katlamak gibi bir hedefleri var ama şu anda. Bu entegrasyon bunu sağlayabilir bence, ama çok geç kaldığı için çok yavaş ilerleyeceği de ortada.

Göreceğiz ne olacağını, yaz gibi çıkar diyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu aciklamadan da anlasiliyor ki microsoft mobil dunyada uzun sure ucuncu sirada kalacak.

gecmise bakinca, microsoftun dnasinda pazara hakim olabilecek vizyonerligi goremiyoruz. su ana kadar hicbir windows surumu kimsenin desteklemedigi ya da dusunemedigi bir ozellikle gelmedi. her zaman arkadan gelip yetismeye calisan platformlarin buldugu yeni ozellikleri ekleyerek, herkes kendisine yetismeye calisirken lider olmanin avantajiyla buyudu. stratejisi genel olarak defansifti.

simdi ise tam tersine microsoftun agresif olmasi ve pazar payini arttirabilmek icin iphone4'teki retina display gibi, 4s'teki siri gibi tek bir ozellikle teknik bilgisi olmayan kullanicilarin aklini celecek ozellikler gelistirmesi lazim. ama microsoftun dnasinda boyle bir yetenek yok. kurumsal yapisindan tutun da ise aldigi insanlardaki ozelliklere kadar microsoft bu role hazir degil. liderlik rolune hazir olmadigi gibi, taklit konusunda google kadar iyi de degil, iphone clone rolunu de kaptirmis durumda.

hal boyle olunca, hem micro, hem soft olarak kalir bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Hala Windows'un pazar payına oynuyor işte. Windows Phone 8'in tek ben daha iyiyim dediği şey sanırım masaüstü ile entegrasyon olacak.

Bu doğru mu? Değil. Ama ellerinden gelen bu yıllardır. Zaten üçüncü olmayı planlıyoruz diyorlardı =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mevzu biraz da pazarlama ile alakalı sanırım. Uzun zamandır Windows Phone 7 kullanıcısıyım. Bir süre zorunluluktan iPhone da kullandım. Çevremde kullanan insanlar var görüyorum , milletin iPad'ini kullanıyorum vs.

Ama Metro UI -belki alışkanlıktan- bana daha rahat geliyor. WP 7.5 bariz daha iyi görünen, daha akıcı, daha hızlı bir işletim sistemi.

Evet siri veya retina display yok ama microsoft zaten cihaz üretmiyor etmiyor. İsterseniz nokia'nın clear black displayi var. Yada samsung'un renkleri garip gösteren değişik ekranları falan.



Şu adresten bakabilin. Tellme için MS'deki amcaların düşündüğü şey Siri'den önce ortalıktaydı.

said:
The fact of the matter is that Microsoft has no problems conceptualizing things like this robust and impressive vision of voice control, but it does have issues delivering. Concept videos like this seem to be the primary export of Microsoft’s technology divisions.

While Apple spent its time finding, purchasing, improving on and integrating the technology of Siri, Microsoft was coming up with a very similar idea of how this thing should work. They were right. So right, in fact, that their competitor saw the exact same thing in the cards.

The problem is that Apple delivered, and Microsoft did not. This video, which is very good and presents an extremely attractive version of voice control, didn’t just spring into being a few months ago.

Microsoft has obviously been thinking very hard, for a lot longer than a couple of months, about the concept of voice control and how to execute it properly in a way that is truly helpful. But where is the product?


Burdaki mevzu pazarlama mıdır, soft mudur, işe aldıkları dallamalar mıdır bilemicem. Ben parlak, şişirilmiş yuvarlatılmış köşeli arayüzü olmadığı için WP7 derim, sen "VPN yok bu ne lan" dersin. Haklısın da senin işine yaraması önemli.



Ama önyargıları biraz törpüleyerek bakmakta yarar var diye düşünüyorum. Adamlar ilk defa "düzgün" bir şey yapmış/yapıyor. Geç kalınmış güzel bir hamle bence.
Çeşitlilik iyidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cihaz uretmemek microsoft'un bir bahanesi olamaz. sonucta apple da cihazlari kendisi uretmiyor, adamlar ekran garantiye alabilmek icin milyar dolarlik on odemeler yapiyorlar. ayni sekilde ssd sikintisi cekmemek icin ssd ureticilerine pesin milyar dolarlik siparisler veriyorlar. bunlar uretimle degil vizyonla alakali seyler. ayni sekilde microsoft da nokia gibi ureticilerine pesin odeme yapip benzer isteklerde bulunabilir. yapiyor mu? hayir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aga iyi güzel diyosunda adam üstüne apple logosunu basıp satıyor. Cihazı kendi sorumluluğu altına alıyor. Bilgisayar/telefon dediğin böyle olur diyor satıyor.

Boktan bir android cihaz için nasıl işletim sistemine laf atmıyorsak aynısı M$ için söylememiz yanlış olmaz mı? Adamların telefon için koydukları minimum sistem gereksinimleri var zaten. Oda işletim sisteminin akıcı çalışması için en nihayetinde...

Samsung WP7 cihazlarında her zaman kullandığı AMOLED ekranlarını kullanıyor.

Nokia'ya gelecek olursak "So what is ClearBlack display?"

LG -ki benim telefonum-diğerlerinin yanında gayet kötü bir ekran kullanıyor ama metal gövdeli sağlam bir cihaz.

HTC çılgın büyüklükte Titan diye bi model çıkardı baya iyi. Onun dışında Radar diye daha ufak bir cihazı var.

İstediğini seç?

Sanki babamın firması lan.



Bilemiyorum. Burada "Windows Phone Design Studio" da çalışan biri çılgın Metro UI dersleri veriyor. Biraz göz atarsanız belki sizede retina display gibi "devrimci" bir şeyle karşı karşıya kalmış hissiyatı uyandırabilir.

Çevremdeki insanlar telefonlarının işlemcisi, kullandığı ekranın tipi veya telefonun yenilikçi olup olmaması ile zerre kadar ilgilenmiyor. Pek çoğu app çeşitliliği ve iyi görünen birşey peşinde. Platformun bu konuda eksiği var doğrudur ama hızla kapanıyor.

Sonraki sürümünde belli olur ne kadar yaygınlaşacağı...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi alıyorum elime Galaxy'leri, Android'leri falan filan hepsi ayrı bok, çözememişler abi olayı.

Retina display ekranı inanılmaz iyi kim ne derse desin. Benim için devrimdir yani. Daha net ekran yoktu piyasaya çıktığında.

Diğer yandan arkadaşta galaxy'nin üst modellerinden biri var, menuleri geçiim diyorum 5 fps'de geçiyor, akıcı değil.

Anneannemde başka bir galaxy var, ona telefonu göstereyim dedim telefonu çözemedim bir süre. Oysa iPhone'u elime alır almaz çözdüm. Anneannemin iPad'i var bu arada lol.

Bu yüzden Apple pwns them all.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Metro başarılı ama hedef kitlesi çok belli. Benim gibi sosyal medyadan bir haber insanlara pek hitap etmiyor. Android'in UI de bana çok süper geliyor yani; Samsung bu arada Android'i en kötü yapan firmalardan, Xperia'ları görün bir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Metro UInin ne özelliği var? Ekranda 2x4ten 8 ikon görüyoruz kocaman kareler halinde, başka bi numarası var mı? Hayır ona göre s2ye kurayım diycem de yok go launcher ve widgetları kadar pratik durmuyor.


Başarısız bir Microsoft videosu ama olayı az buçuk özet geçiyor.



Şimdi bunu Steve Jobs'un siyah kazakla sırıtarak anlattığını düşün ve devrim olsun.

Böyle bişi var bide hacılar




said:
We bet people at CES $100 that Windows Phone is faster than their phone. Watch the recap with Ben The PC Guy. See who gets smoked by Windows Phone and who walks away with $100. Watch all the challenges: http://newwp.it/fasterthanwp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ekranımda 1 sayfada daha fazla uygulama var, istesem androidime UI yükleyip o görünüme geçerim de bence hala çok hantal.

İkinci vidyo için adam zaman tanısın, markette söylediği işleri yapan widget bulup öyle challange a girelim ahaha. Çok boş geldi içeriği, 4 tane birden sosyal medya hedesine mesaj göndermek falan. Kişiselleştirebilme > senin hakkında fikir yürütüp ona göre yapılan appler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onceki sayfada da dedigim gibi, hiz vs bunlar rekabeti drgistirecek ozellikler degil. hele ki kullanicilarin platformlara coktan gomuldugu su zamanda hic degil.

misal ben 250 euroya tomtom cihazi almaktansa 70 euroya tomtom ios uygulamasini aldim. bundan sonra apple'dan alacagim her cihaz da bu uygulamayi destekleyecek. microsoft beni kazanmak istiyorsa oyle bir cihaz sunmali ki ben tomtom ve tomtom benzeri uygulamalarimi tekrar yeni bir platformda satin almaya razi olayim. yeni bir ui bu yuzden yeterli degil. cook daha iyisi lazim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

onceki sayfada da dedigim gibi, hiz vs bunlar rekabeti drgistirecek ozellikler degil. hele ki kullanicilarin platformlara coktan gomuldugu su zamanda hic degil.

misal ben 250 euroya tomtom cihazi almaktansa 70 euroya tomtom ios uygulamasini aldim. bundan sonra apple'dan alacagim her cihaz da bu uygulamayi destekleyecek. microsoft beni kazanmak istiyorsa oyle bir cihaz sunmali ki ben tomtom ve tomtom benzeri uygulamalarimi tekrar yeni bir platformda satin almaya razi olayim. yeni bir ui bu yuzden yeterli degil. cook daha iyisi lazim


Zamanla değişebilecek şeyler bunlar. Apple atak yapmazsa eski yıllarına dönebilir. Her şey için app bulmak indirmek vs çok sıkıcı bir iş. Ben facebook kullanmıyorum ama kullanan biri için inanılmaz rahat bişi.



Burda facebook, twitter, windows live ve lindkedinde milletin ne yaptığını vs. görebiliyosun. Sonraki sürümde skype ve google+ da gelcek gibi -skype kesin-

Sms atar gibi facebook chat ve windows live üzerinden konuşabiliyosun. arka planda açık app olmasına gerek yok ve bunlar pek çok insan için tercih sebebi. Kolaylık sağlamak ve estetik, Microsofttan beklenen şeyler değil. Evet yıllardır boktan işletim işletim sistemleriyle süper bir önyargı oluşturdular.



Ofis entegrasyonu süper mesela. Sorunsuz her dosyayı açabiliyor ve diğer platformlardaki office uygulamalarının eksiklikleri yok -bak bunu çok kullanmadığım için bilmiyorum. kuzenim iphone'daki excel'in eksiklerinin olduğunu söylüyordu. formüller falan sıkıntı yapıyomuş belki düzelmiştir- Ayrıca onenote harbi süper bişi. Ses, görüntü kaydetme dalgasını da koymuşlar. Dosyalarını anında skydrive'a atıyor her yerden ulaşabiliyorsun.



Çok foto ve video oldu biliyorumda anlaşma bu şekilde :P x-box sahiplerini bağlama şansları var. Bende olmadığı için bişi diyemiyorum.

Kampanyalar ile platformlar çok rahat terk edilebilir. Yeni telefon almak isteyen biri olarak düşün kendini. iPhone'un yarı fiyatına, onun kadar iyi bir sisteme geçiceksin. Bide şöyle bir şeye denk geldin:



Zune Pass=Spotify Premium
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...