Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazı Tura


bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Uğur Yücel in ilk uzun metrajlı filmi yazı tura vizyona girdi.
Güzel olmuş gerçekten.
Çok beğendim açıkcası.

Biri Göreme'li futbolcu "Şeytan Rıdvan", diğeri İstanbul'da babası ile birlikte yaşayan "Hayalet Cevher". Her ikisi de aynı zamanda askere gitmişler, Güneydoğu’da cephede birlikte savaşmışlardır. Her ikisinin de askerden sonrası için hayalleri vardır.

Mayına bastığı için sağ bacağı kopan Rıdvan, köyüne döndüğünde farklı bir dünyayla karşılaşır. Ne sözlüsü ne de arkadaşları bıraktığı gibi değildir. Üstelik savaşta yaşadıkları Rıdvan'ı sürekli çöküşe götürmektedir.

Cevher de aynı mayın patlamasında sağ kulağını yitirmiştir. Ancak hayatındaki büyük değişikliği Marmara Depremi'nde babasını enkaz altından çıkardıktan sonra yaşayacaktır.


Başrolde Kenan İmirzalıoğlu Olgun Şimşek ve Bahri Beyat oynuyor...[signature][hline]tuana...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bıktım artık bu tarz senaryolardan. Gerçi elimiz mahkum başka şeylere elimizi atınca sıvıyoruz resmen. Uğur Yücel denen adamdan daha yaratıcı bişey beklemiyodum zaten. bekle cannes bekle.[signature][hline]Madafaka wattafak holi kırayst ohh şiiit watda hel oh cisıs kırayst
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün gittim izledim. Bunu izleyeceğinize Selvi Boylum Al Yazmalımı alın yada züğürt ağayı alın(orjinal) bunada sırf türk filmi para verelim para kazansın yeşilçam diye gitmeyin yoksa devam ederler böyle filmlere
//senaryodaki iki - üç ayrıntı güzelmiş ama
[signature][hline]Madafaka wattafak holi kırayst ohh şiiit watda hel oh cisıs kırayst

[Bu mesaj kiddo tarafından 26 Eylül 2004 17:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fragmanında sesin beyin patlatacak derecede yüksek olması nedeniyle protesto edip izlemiyorum
kral mısın ulan nedir bu duyuyoruz, çok dikkat ettim bi kaç farklı sinemada, hepsinde bunun fragmanında kafa falan bırakmadı sesten, attention whore..
çok mu önemlisin nedir yani, kralı bile olsan beyin şeyetmeye hakkı yok.gitmiorum ben buna.patlasın.[signature][hline]uneven.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bide kurguya lafım var. adam iki ayrı film yapmış sanki ilk yarısında olgun şimşek ikinci yarısında kenan imirzalıhedesi oynamış full senaryoyu ikiye bölmüş karışık kurgu birleşme yok. pehh. fak yu uur yücel madafaka :p[signature][hline]Madafaka wattafak holi kırayst ohh şiiit watda hel oh cisıs kırayst

[Bu mesaj kiddo tarafından 26 Eylül 2004 23:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Film berbat, çekimler berbat. Şimdi sinemadan geldim. Ve uzun süredir bir film için boyle pişman olmamıştım. Süper iğrenç ötesi bir film. Dumur kaldım sonunda.. Hani bu kadar kötü olmaz ki bir film..[signature][hline]Yaşanmış hikayedir..
- Anne PmaAbsoluteUri değeri konfigurasyon dosyasının içinde verilmelidir..
- Neee??
- Zıııııttt Erenköy..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 13 Ekim 2004 19:02 tarihinde demiş ki:
Film berbat, çekimler berbat. Şimdi sinemadan geldim. Ve uzun süredir bir film için boyle pişman olmamıştım. Süper iğrenç ötesi bir film. Dumur kaldım sonunda.. Hani bu kadar kötü olmaz ki bir film..


11 portakalın 11 ınıde hak etmez diosun[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit

Nascantes morimur,finisque ab orgine

İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:-)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

belki sanat filmi oldugu icin oyledir? yani herkes izleyemez demesinin sebebi budur belki... gosterilenin yanisira bazi seyleri dusunmege kapi actigi icin guzel bi filmdir belkide... izlenip gecilesi filmlerden cok, iceriginin tartisilmasi gerektigindendir..

ugur yuceli severim. adam gibi oynar. yaptigi filme belki kafasindakini tam olarak aktaramamis olabilir.. herkes tarantino degil ki pulp fiction gibi film yapsin. ama en azindan denenmesi guzel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben filmi çok begendim zaten filme giderken laylaylom bi film olmadıgı anlaşılıyor bi requiem for a dream kadar olmasada bi hayli etkiledi beni ozellikle asla unutmamamız gereken 2 olaya 2 insan hikayesi ile parmak basması cok guzeldi ayrıca Kenan İmirzalıoglunuda hic beklenmiyecek kadar iyi bir oyunculuk sergiledigi icinde tebrik etmek lazım[signature][hline]icq:140353
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uğur yücelin yönetmenliğini bu kadar kötü beklemezdim hani.. Büyük umutlarla gittiğim filmde bu kadar hayal kırıklığı benim açımdanda kötü..
İmirzalıoğlu kötünün aşırısını oynamış. Yani bana 5 dk sını kesip gösterseniz filmin hemen deli yürek derim size. Oyunculuk diye bişi yok. Nerde oynasa hep aynı tavırlar, sanki deli yürekle dsetleri karışmış..
Uğur yücel de bole janjanlı kamera hareketleri yapıcam diye resmen azına etmiş filmin. Blair cadısı gibi olmuş. Sanki amator birileri çekiyo...
Sonra o köyden bulduğu oyuncular bir o kadar berbat.. Yani lays bile reklam için köyden kadın buldu ama kadın çok güsel oynadı. Kafasına göre seçmiş, oda çok kötü..
Işık oyunları aşırı berbat insanı rahatsız ediyo.. Resmen bu adamın sinema okuluna gitmesi lazım. Bizim uni.de bile arklar daha iyi çekiyorlar filmleri..

Kısaca KOCA BİR SIFIR...[signature][hline]Yaşanmış hikayedir..
- Anne PmaAbsoluteUri değeri konfigurasyon dosyasının içinde verilmelidir..
- Neee??
- Zıııııttt Erenköy..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uğur yüceli çok severdim, ama elinin hamuruyla girmiş ve berbat etmiş.. Sanırım ilk uzun metrajlı filmi..
Sanatsal bir film hiç değil. Hani traktor tekerinin altına alsam, 1 gr sanat çıkmaz...
Konular o kadar iyiki ve hamki, hiç iyi kullanamamış. Türkiye'nin baskılarından dolayı senelerce askeri filmler çekilemedi. Çekilenler yakıldı. Atıldı.. Çekenler hapse gönderildi.. Şimdi tam AB kapısında , TSK'nın bunları tolere etme şansı varken ve bunları daha kimse kullanmamışken, yücel'in bunları kullanış biçimi çok kötüydü..

Hani senarist zaten berbat..
Deprem ve asker konusunu öyle bir kullanırsınki, bütün sinemayı hüngür hüngür ağlatabilirsin. Çünkü daha once kimse kullanmamış, insanlar dolu..
KOskaca filmde ne ağladım ne güldüm nede şaşırdım. Artık son umudum filmin sonunda bi bomba olacak diye bekledim. Hiç bişi olmadı...

Yani yine koca bir sıfır...[signature][hline]Yaşanmış hikayedir..
- Anne PmaAbsoluteUri değeri konfigurasyon dosyasının içinde verilmelidir..
- Neee??
- Zıııııttt Erenköy..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne reklamı, ne popülaritesi bre ehoe. çok az reklam yaptı film. ayrıca dijital kamera kullanılan ilk türk filmidir, ki bu önemli bir noktadır. ha kamera kullanımında bana göre de bazı yerlerde acemilikler vardı, kurgu vs daha iyi olabilirdi ancak bu film kesinlikle türk filmi standartlarının bir hayli üzerindedir.

neresi klişe ayrıca şu filmin? kaç film var bu konuları bu kadar doğal, bu kadar insansı beyazperdeye taşıyan? şu filmdeki hangi oyunculuk kötü(yanroller de dahil, bittim rıdvan'ın anasına hele)? süper oynamış iki taraf da.(ama özellikle olgun şimşek)

boş keseden sallıyorsunuz yahu; kendisi türk filmi, içinde kenan imirzalıoğlu var diye atıp tutuyorsunuz. eh be.. şu film mi popüler? siz popülersiniz yahu, popülaritenin kurbanı olmuşsunuz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

filmin eleştirilebilecek çok noktası var. ancak bu noktalar tüm filmi silecek cinsten değil. sadece eksileri görürseniz işin içinden çıkamazsınız; bu tarz filmlere kimse gitmezse de, daha iyisini bekleyemezsiniz. anca çene, anca vıdı vıdı, sonra kahvealtı muhabbetlerinizde "türkiye'den film çıkmaz..". eh, herkes çok biliyor maşallah..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...