Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 ben böyle puanın içine tükürürüm o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 islam boyle bisey degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 hayatı boyunca 400 tane kadınla gayrımeşru ilişkiye giripte,cennete gideceğim diye hayal edenlermi,yoksa islama uygun davranıp,öldüğünde gideceği diğer dünyada 70-170-1070 huriyle ödüllendirileceğine inandığı bir sistem içinde yaşayan insanmı?mensubu olduğum din,öldüğünde bir başka aleme geçileceğini,ve günah ve sevap oranında cennet ve cehenneme gidileceğini söylüyor,peki soruyorum çalıştığınız iş yerinde performansa dayalı bir sistem,veya çocuğunuzun yaptığı yaramazlık veya akıllı işlerinde ,ödül ceza sistemi devreye giriyormu girmiyormu,kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 bide oldukten sorna hicbiryere gitmeyecegini bildigi ve odul diye birseyin olmadigini bildigi halde iyiligi sirf insan olmak icin yapmaya calisanlar var, iste o guzel insanlar hala varoldugu icin insanlik bir adim ileriye gidebiliyor daha sonra karsilik bekleyerek birseyler yapmak marifet degil cunki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 ateistler akar ya insan gibi insan lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Viktor (tu)... Dinlerdeki yardım öğesi, iyi olma öğeleri de tamamen egoya dayanıyor zaten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Viktor said: bide oldukten sorna hicbiryere gitmeyecegini bildigi ve odul diye birseyin olmadigini bildigi halde iyiligi sirf insan olmak icin yapmaya calisanlar var, iste o guzel insanlar hala varoldugu icin insanlik bir adim ileriye gidebiliyor daha sonra karsilik bekleyerek birseyler yapmak marifet degil cunki Şu çok doğru yalnız. Elli milyon huri alcan, oturduğun yerin yanından bal nehri akacak gibi teşvik primi falan olmadan adam olabilenler ne güzel insanlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Ancak şu var, din konusunun genelinde olduğu gibi bazı insanların ona ihtiyacı var. Herkes sizinle aynı düşünce yapısı veya seviyede değil, bunu kabul edelim. Zaten dinlerin en büyük olaylarından birisi budur, ona ihtiyacı olanları bir nevi dinginler. Şu forumda yazan hiç kimsenin hırsızlığın atıyorum tecavüzün kötü birşey olduğunu görmesi için onun herhangi bir din kitabında günah yazmasına ihtiyacı olduğunu zannetmiyorum. E o zaman bu, dinlerin tüm yasakları için geçerlidir. Ancak onu farkedemeyenler var, ve bazıları belki de korkarak belki ödül vaadiyle yanlışlardan kaçınıyor. Zaten dinlerin tarih boyuncaki görevleri biraz da buradan gelir. Ancak bir sonraki aşama, biri sana yanlış birşey bu demeden, onun yanlış olduğunu idrak edebilmek, çünkü günah diye birşey yoktur. Ödüllendirmesi ve cezalandırması da yoktur, ancak dediğim gibi birçok insanın topluma zararlarının olmaması açısından bunu duymaya ihtiyaçları vardır. O açıdan bakıldığında, 50 huri vaatlerinin bazılarını dinginlemesi-zoraki de olsa- iyi bir insan olmaya teşvik etmesi açısından çok da kötü olduğunu zannetmiyorum. Zamanla insanlar daha çok farkına vardıkça, belli yasaklara ihtiyaç duymayacaklardır zaten. Çünkü iyiliği, neyin doğru olduğunu daha kolay idraka varacaklardır. Bu fiziksel evrim gibi, biraz da düşüncenin evrimi gibi diyelim. İnsanlık tarihi bunu gösteriyor zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Viktor said: bide oldukten sorna hicbiryere gitmeyecegini bildigi ve odul diye birseyin olmadigini bildigi halde iyiligi sirf insan olmak icin yapmaya calisanlar var bildiği derken? düşünmek daha doğru bir terim olur, bu konuda "bildiğimiz" bişi yok çünkü. öte yandan insana bencil bir varlık gözüyle bakıyorum ben. örneğin bir tarafta dine inanan bir insanın "sırf cenneti garantilemek" için iyilik yapması, diğer tarafta dindar olmayan bir insanın "toplumda saygınlık kazanabilmek" için iyilik yapması var. gerçi iki tarafta da bu düşünceler olmadan sırf içinden geldiği için iyilik yapanlar da var, ama bir şekilde mevzu bencilliğe dayanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 yalnız o bahsettiğin 2 tip insan, sadece başkaları bakarken iyilik yapıyorlar farkındasın di mi? eğer bir insanın özünde iyilik yoksa, sırf cenneti garantilemek için hayatı boyunca iyilik yapamaz, illa bi noktada kopar o ip, özüne döner. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 genuine alturism olayı hayalperestlik abi zaten. reciprocal alturism bireye evrimsel olarak avantaj sağladığı için iyilik yapıyoruz. uzun vadede yaptığın iyilik, like-minded bireylerin olduğu popülasyonda sana avantaj yaratıyor. bireysel avantaj kazanımı da uzun vadede türün başarısını etkiliyor. game theory ve george price equationla da matematiksel olarak ispatı olan birşey yani. hattâ george price dindar bir insan olduğunu için genuine alturism in matematiksel olarak olamayacağını gördüğünde, matematiğin yanılabileceğini göstermek için elinde avucunda ne varsa sağa sola dağıtıyor intihar filan ediyor sonra sanırım öyle çok trajik bir hikayesi de var adamın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 altruism Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Viktor said: bide oldukten sorna hicbiryere gitmeyecegini bildigi ve odul diye birseyin olmadigini bildigi halde iyiligi sirf insan olmak icin yapmaya calisanlar var, iste o guzel insanlar hala varoldugu icin insanlik bir adim ileriye gidebiliyor daha sonra karsilik bekleyerek birseyler yapmak marifet degil cunki http://www.youtube.com/watch?v=dxdgCxK4VUA Dawkins gibi gözlükleri çıkartıp mı yazdın bu yazıyı Viktor? direk aklıma bu video geldi yazdığını okuyunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Viktor said: bide oldukten sorna hicbiryere gitmeyecegini bildigi ve odul diye birseyin olmadigini bildigi halde iyiligi sirf insan olmak icin yapmaya calisanlar var, iste o guzel insanlar hala varoldugu icin insanlik bir adim ileriye gidebiliyor daha sonra karsilik bekleyerek birseyler yapmak marifet degil cunki bariz bu > müslüman yani ona rağmen yine de bu adam cehenneme gidecek heheh bunun daha iyi olduğunu göremeyen birinin üzgünüm ama kıt kafalı falan olması lazım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Abi hic bir sey okumadim bu topakta ama: ALLAH ASKINA NEYI TARTISIYORSUNUZ YA HALA 100.000.000. KEZ AYNI KONULAR (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 insanlar konusmayi ogrendiginden beri tartisilan konular bunlar, np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Viktor said: bide oldukten sorna hicbiryere gitmeyecegini bildigi ve odul diye birseyin olmadigini bildigi halde iyiligi sirf insan olmak icin yapmaya calisanlar var, iste o guzel insanlar hala varoldugu icin insanlik bir adim ileriye gidebiliyor daha sonra karsilik bekleyerek birseyler yapmak marifet degil cunki aliens kafası yerine viktor kafası memei yapmak lazım patiyede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 http://chzmemebase.files.wordpress.com/2011/09/memes-humans1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 asdasdaD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Giovanni said: Abi hic bir sey okumadim bu topakta ama: ALLAH ASKINA NEYI TARTISIYORSUNUZ YA HALA 100.000.000. KEZ AYNI KONULAR (:D çözmesi kolay bir mesele olsa sokrates ya da platon falan çözerdi zamanında bilemedim descartes. daha çözülmediğine göre çok şükür bize verilen beyni kullanıp tartışıyoruz biz de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 bir haber.. KINALI KUZULAR HUDUTTA Isparta Dağ ve Komando Okulu’nda 10 haftalık eğitimlerini tamamlayan 520 sözleşmeli er, 2 Şubat’ta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi’nde yapılan törenle birliklerine uğurlandı. Genelkurmay’ın internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarda, ilk kez komando erlerin ellerine kına yakıldığı görüldü. Askere gönderilirken “şehit olmak da var” denilerek anaların oğullarının serçe parmağına kına yapması geleneği böylelikle karargaha da taşınmış oldu. Kursu tamamlayanlara bir Türk Bayrağı ve Kur’an hediye edildiği öğrenilirken, törende dualar eşliğinde kurban kesildiği de gözlendi. hmm hoşuma gitti evet muahauaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 10 haftalık eğitimle, 10 yıldır o dağbaşında yaşayan teröristlerle mücadele etsin diye, asker "yetiştiriyoruz". bi de üstüne "nasılsa ölecekler" diye kınalıyoruz. güzelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 10 hafta ne lan mühendislik stajı mı yaptırıyosun asker mi yetiştiriyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 10 yıl mı eğitsinler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2012 Aluriel said: 10 yıl mı eğitsinler? ahahaha doğru yani zaten o adamlar 15 ay askerlik yapıp üstüne de 70 gün silah eğitimi alıyolar komando eğitimi v.s,teröristler gibi 10 yıl dağdamı dolaştırsınlar? bzim komuıtan derdi tam asker oluosunuz tezkere alıosunuz ne bicim iş lan bu qq derdi sdsdsdsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar