Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çamaşır kurutma makinası

forgiver

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Hazır böyle bir konu varken buradan sorayım :)

Bulaşık makinesi konusunda tavsiyeniz var mı? Tercihen mutfak ile uyumlu olması açısından ankastre olsun diyorum. Arçelik, Siemens ve Teka’ya baktım. Siemens’te 2000-2500 TL’ye diğerlerinde hem fonksiyon hem de enerji/su tüketimi açısından daha iyi makineler alınabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord said:

Bulaşık makinesi konusunda tavsiyeniz var mı? Tercihen mutfak ile uyumlu olması açısından ankastre olsun diyorum. Arçelik, Siemens ve Teka’ya baktım. Siemens’te 2000-2500 TL’ye diğerlerinde hem fonksiyon hem de enerji/su tüketimi açısından daha iyi makineler alınabiliyor.

elektrik tüketimi ve iç dizaynına bakın ilk önce. çatal bıçak çekmecesi var en tepede, altta sepet kullanmaktansa baya yer kazandırıyor.
çalışma modlarından da genelde eco mod uzun sürüyor, bu yüzden hızlı bi mod bulundurması avantaj. bi de yoğun kirler için sıcaklık ayarı vs kullanırsınız arada. diğer modlar olmasa da olur.
Sosyal ağlarda paylaş

hepsinin zaten vardır 3-4 programı ya. tek programlı makine mi kaldı ki?
bi hızlı program oluyor, bi ekonomik program oluyor 50 derecelik falan o uzunca sürüyor, bir de 70 derecelik tencere vs yıkama programı oluyor o baya ciddi uzun sürüyo falan. bir de sadece sudan geçirme falan oluyo mesela.

heralde neredeyse hepsinde buna muadil programlar vardır. çok düşünecek bişi olduğunu sanmıyorum bulaşıkta.
Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord said:

Ankastre düşünüyorsan 3 seçeneğin var;

BEKO
3 program 1370tl
6 program 1650tl
9 program 1850tl

9 programı geç hiç gerek yok. 3 programla 6 program arasında da uçurum yok. 6 programda ek olarak 30dk 35 derece, otomatik yıkama ve önyıkama seçenekleri var. 30dk işe yarar diğerleri çok önemli değil.

Tavsiyem bma 6103 I modeli olur senin için (inox bakıyorsan) beyaz bakıyorsan 6102 B öneririm.

patiye özel fiyatlandırma da yapıyorum. Ciddi alıcıysan mesaj at
Sosyal ağlarda paylaş

Voys said:
İçinde bulunan akıllı nem sensörü yüzünden sentetiğin kurumadığı ama pamuklulunun kuruduğu durumlarda makine durmaz ve pamuklu kırış kırış olana kadar kurur, kırışıklığın sebebi bu.

benim alette sensör mensör yok. 5 tane seçenek var. 1saat-2saat-3saat-ÜTÜ ikonu-Dolap ikonu

Bu ütü ikonu ve dolap ikonu seçince diğerlerinden farklı ne yapıyor?

1 saatlik program tam kurutmadı, 3 saatlik de kırışıklık yapıyo diye kullanmayı bıraktım açıkcası.
Cahillik yapmışım belki de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Voys said:

BEKO
3 program 1370tl
6 program 1650tl
9 program 1850tl

9 programı geç hiç gerek yok. 3 programla 6 program arasında da uçurum yok. 6 programda ek olarak 30dk 35 derece, otomatik yıkama ve önyıkama seçenekleri var. 30dk işe yarar diğerleri çok önemli değil.

Tavsiyem bma 6103 I modeli olur senin için (inox bakıyorsan) beyaz bakıyorsan 6102 B öneririm.

Kesin alacağım ama hangisi olacağına karar veremedim :)

Özel mesaj atacağım ama öncesinde başkalarına da lazım olabilir diye buradan sorayım istedim. Tam ankastre olan modelleri tavsiye etmez misin? Yarı ankastre olanlarda dolap kapağının montajı nasıl yapılıyor? Servis geldiğince keserek makineye uygun hale mi getiriyor?

Beko dışında Arçelik için de yardımcı olabiliyor musun? 9483 SA olan modelini gözüme kestirdim. Tek kafamı kurcalayan Siemens’teki gibi tıkama bittiğinde kapağın altından yanan ışığık mekanizmasının olup olmadığı.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Voys said:
İçinde bulunan akıllı nem sensörü yüzünden sentetiğin kurumadığı ama pamuklulunun kuruduğu durumlarda makine durmaz ve pamuklu kırış kırış olana kadar kurur, kırışıklığın sebebi bu.

benim alette sensör mensör yok. 5 tane seçenek var. 1saat-2saat-3saat-ÜTÜ ikonu-Dolap ikonu

Bu ütü ikonu ve dolap ikonu seçince diğerlerinden farklı ne yapıyor?

1 saatlik program tam kurutmadı, 3 saatlik de kırışıklık yapıyo diye kullanmayı bıraktım açıkcası.
Cahillik yapmışım belki de.

dolap kuruluğu ve ütü kuruluğu varsa sensör de vardır.
Dolap kuruluğu çıkartıp ütülemeyeceğin ürünler için (ayakkabı, battaniye vs)
Ütü kuruluğu; elle hissedemeyeceğiniz bi nem bırakır yumuşatır buharla. ütüyle tek geçişte dümdüz edersiniz.

Markası Beko/Arçelik değil sanırım sendeki makine o yüzden bir şey diyemedim ama normalde ''Pamuklu dolap kuruluğu, Sentetik Dolap kuruluğu, pamuklu ütü kuruluğu, sentetik kuruluğu vs) Bunlara dikkat ettiğinde kırışıklık asla olmaz bizim ürünlerde
Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord said:

Voys said:

BEKO
3 program 1370tl
6 program 1650tl
9 program 1850tl

Kesin alacağım ama hangisi olacağına karar veremedim :)

Özel mesaj atacağım ama öncesinde başkalarına da lazım olabilir diye buradan sorayım istedim. Tam ankastre olan modelleri tavsiye etmez misin? Yarı ankastre olanlarda dolap kapağının montajı nasıl yapılıyor? Servis geldiğince keserek makineye uygun hale mi getiriyor?

Beko dışında Arçelik için de yardımcı olabiliyor musun? 9483 STA SAolan modelini gözüme kestirdim. Tek kafamı kurcalayan Siemens’teki gibi tıkama bittiğinde kapağın altından yanan ışığık mekanizmasının olup olmadığı.

Tam ankastre ile yarı ankastre arasında bir fark yok. Ankastre aldığın ürünlerin ön kapağında boşluk olarak gelir. Mutfağına uygun renklerde ve bulaşık makinesine uygun ebatta bir tahta kestireceksin. Kurmaya gelen arkadaşlar onu vidalıyor zaten bulaşık makinesine senin bir şey yapmana gerek kalmıyor.

Baktığın model 8 programlı ve bence biraz gereksiz pahalı. En çok BMA 6103 I modeli satıyorum, alan herkes çok memnun şu ana kadar. Işık mekanizmasını bilmiyorum ama bitince dijital ekranda uyarı veriyor zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...