Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigortası olmayan 213 lira ödeyecek

DoruK

Öne çıkan mesajlar

Ben okudugumu anlayamaıyorum sanırım.Benim gördügün duydugum bildigim kadarıyla herhangi bir şekilde sigortadan yararlana hakkı olan insanlar zaten bu primi ödemeyecek part time çalısanlar hariç.

Yani işçinin karısı çalısmıyor diye prim vermeyecek zaten kocasından bakılıyor.İşçinin okuyan çocukları 25 yasına gelene kadar okumayanlarda 18 yasına gelene kadar zaten hiç bir şey ödemeyecek.

Olay o saatten sonra sigortadan çıktıklarında devletin zorla aha bak gel bizim sigorta sistemimiz var yararlanmama hakkın yok bu parayı ödeyeceksin demesi eğer yanlıs anlmadıysam şu haliyle çok iyi bir uygulama.

Ben sigortalı olmak istemiyorum sansımı denicem diyenlerde genelde ilk ciddi hastalandıklarında dövlet bize bokmıyir diye aglayıp yeşil karta sarılıyorlar(no ofans)
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

throine said:
213tl olayı kıçını kaldırıp sgk'ya ya da kaymakamlığa gidip sisteme dahil olmayanlara ve bu sistemde geliri en yüksek olanların ödeyeceği prim. lol

bi sistem yaratıyorsun ve o sisteme adapte olmayanlara ceza veriyorsun olmuş bu.

ee ne olacaktı başka? :) tam tersi olsa adam ayda 30 lira prim ödemek yerine 3-5 dal sigara içmeyi tercih edecekti. zorunlu dprem sigortası diye bir şey de var o zaman bu mantığa göre bunu da kaldırmalıyız?
Sosyal ağlarda paylaş

Deprem sigortasını degilde deprem vergisi gibi yerinde kullanılmayan vergileri kaldırsa paşalar insanlar ödemek ozrunda kaldıkları şeylerde bile ödeme lafını duyunca enrage olmazlar belki ama nerde o iş kabullenilmiş vergiyi kaldırcak hükümet bulmak bizim memlekette zor biraz sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Rezalete bak yahu, daha da acısı şunu "213 tl'yi ödeyin beyler 2 paket sigara az içersiniz" diye destekleyen insanlar var burada. Hayır elinin altında internet var, patide az çok konu takip ediyorsun, ne bileyim belli bir bilgi seviyesinde olman lazım böyle rezalet mi var? Bu kadar mı yabancısınız Türkiye'ye? 213 TL bir işçi için ne demek haberiniz var mı? Hele bir de karısı falan da var, düşün hesabı. 213 TL gibi ortalama bir işçinin, köylünün gözündeki çok ciddi bir parayı da "2 sigara parası" diye betimlemek ayrı bir komedi.

Rewendor said:

"konu" hakkında bilgisiz,

self-ownage dedikleri bu mu oluyor şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

odiflame said:

arkadaşım sen yanlış anlamışsın. dediğim örnekteki çocuk işsiz. kendisi 213 lira ödeyecek. zaten işsiz. işsiz kişi nasıl ödeyecek o parayı? doğal olarak ailesinden alacak o parayı. anladın mı? bir kerede anlasan dediğimi. hep 2 kere söylüyorum yazık.

bu kişi işsiz ise evinde yaşadığı ailesinin geliri göz önüne alınıyor.
2100tl
anne
baba
2 çocuk toplamda 4 kişi
2100/4=525 lira
yani 30 küsür liralık primlerle sigorta sistemine dahil edilecek bu işsiz adam.

213tl olayı kıçını kaldırıp sgk'ya ya da kaymakamlığa gidip sisteme dahil olmayanlara ve bu sistemde geliri en yüksek olanların ödeyeceği prim. lol

bir daha oku bence her şeyi?

100 tl olur 30 değil. yasayı iyi oku.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

İşçiden kastım kendisi için değil zaten. Yanlış anlaşılma olmuş sanırım?

İşçi var, karısı var, 2 tane de çocuğu var.

İşçi çalışıyor, sigortalı. Karısı çalışmıyor (ki genelde gündeliğe falan gitmedikçe çalışamzlar %80i falan evde oturur en az), çocuğu işsiz, iş bulamamış (milyonlarca örnek aile bulabilirsiniz herhangi bir fabrikada) e ne oldu? Kim ödeyecek karısının çocuğunun sigortasını? Çünkü işçinin maaştan dolayı "gelirsiz" gözükmüyor kendileri. 213 olmasına gerek yok, kaç olursa olsun, 50 lira olsa 150 lira eder üçü, 800 lira maaşla çalışan adam için maaşının 6da1'i civarı parayı oraya vermek demek oluyor o.

şu kadar nick arasından birisi anlamış. tebrik ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame said:

Rewendor said:

İşçi çalışıyor, sigortalı. Karısı çalışmıyor (ki genelde gündeliğe falan gitmedikçe çalışamzlar %80i falan evde oturur en az), çocuğu işsiz, iş bulamamış (milyonlarca örnek aile bulabilirsiniz herhangi bir fabrikada) e ne oldu? Kim ödeyecek karısının çocuğunun sigortasını? Çünkü işçinin maaştan dolayı "gelirsiz" gözükmüyor kendileri. 213 olmasına gerek yok, kaç olursa olsun, 50 lira olsa 150 lira eder üçü, 800 lira maaşla çalışan adam için maaşının 6da1'i civarı parayı oraya vermek demek oluyor o.

o da yanlış anlamış sen de yanlış anlıyorsun. karısı ve çocukları adamın sigortasına zaten dahil. 18 yaşından büyük okumayan aile ferdi varsa oğlan veya kız onun için ödeyecek sadece. o da az bir miktar.

başlığın en fail postunu referans kabul etmen de ayrı bir güzellik.
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame said:

throine said:

odiflame said:

arkadaşım sen yanlış anlamışsın. dediğim örnekteki çocuk işsiz. kendisi 213 lira ödeyecek. zaten işsiz. işsiz kişi nasıl ödeyecek o parayı? doğal olarak ailesinden alacak o parayı. anladın mı? bir kerede anlasan dediğimi. hep 2 kere söylüyorum yazık.

bu kişi işsiz ise evinde yaşadığı ailesinin geliri göz önüne alınıyor.
2100tl
anne
baba
2 çocuk toplamda 4 kişi
2100/4=525 lira
yani 30 küsür liralık primlerle sigorta sistemine dahil edilecek bu işsiz adam.

bir daha oku bence her şeyi?

100 tl olur 30 değil. yasayı iyi oku.

selam, bu sigorta ile iyi bir göz doktoruna gidersin umarım.

Asgari ücretin üçte birinden (295.50 TL’den) daha az geliri bulunan kişiler yeşil kartlı gibi 61/c’li olacaklar. Primlerini devlet ödeyecek ve sadece devlet hastanelerine gidebilecekler.
Kişi başına aylık 295.50 TL ila 886.50 TL arasında geliri olan ailelerin GSS kapsamı dışında bulunan bireyleri ayda 35.50 TL,
■ Birey başına aylık geliri 886.50 TL ila 1.773 TL arasında olan ailelerin GSS kapsamı dışında bulunan bireyleri ayda 106.38 TL,
■ Birey başına aylık geliri 1.773 TL’nin de üzerinde olan ailelerin GSS kapsamı dışında bulunan bireyleri ise ayda 212.76 TL prim ödeyerek Genel Sağlık Sigortası’ndan faydalanabilecekler.

http://www.sgkbilgi.com/yazarlarimiz/ali-tezel-yazarlarimiz/herkes-zorunlu-gssli-olacak
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Rewendor said:

Rezalete bak yahu, daha da acısı şunu "213 tl'yi ödeyin beyler 2 paket sigara az içersiniz" diye destekleyen insanlar var burada. Hayır elinin altında internet var, patide az çok konu takip ediyorsun, ne bileyim belli bir bilgi seviyesinde olman lazım böyle rezalet mi var? Bu kadar mı yabancısınız Türkiye'ye? 213 TL bir işçi için ne demek haberiniz var mı? Hele bir de karısı falan da var, düşün hesabı. 213 TL gibi ortalama bir işçinin, köylünün gözündeki çok ciddi bir parayı da "2 sigara parası" diye betimlemek ayrı bir komedi.

Rewendor said:

"konu" hakkında bilgisiz,

self-ownage dedikleri bu mu oluyor şimdi?

hayır oluyor, alttaki mesajı da quotelayayım ikisine ortak cevap verecem;

ahmedinejad said:

odiflame said:

Rewendor said:

o da yanlış anlamış sen de yanlış anlıyorsun. karısı ve çocukları adamın sigortasına zaten dahil. 18 yaşından büyük okumayan aile ferdi varsa oğlan veya kız onun için ödeyecek sadece. o da az bir miktar.

başlığın en fail postunu referans kabul etmen de ayrı bir güzellik.

Bakın bir önceki mesajımda açıkladım.

Türkiyede düşük gelirli (düşük derken asgari ücret civarı 1000 tl altı) ailelerin çocukları arasında bakarsak üniversite okuyan oran nedir?

Bayağı az değil mi, çoğu okumuyor yani.

Peki genç nüfus içinde işsizlik oranı nedir? Şu anda ülke tarihinde tepe noktasına yakın, öyle diyeyim.

Yani bu iki bilgiden yola çıkarsak ne diyoruz?

Bir düşük gelirli vatandaşın 18ini doldurmuş işsiz oğlu olması gayet yüksek bir ihtimal. Doğru mu? Doğru.

Aynı şekilde düşük gelirli ailelerde eş çalışma durumuna bakalım, kafadan oran vermek istemiyorum ama fabrika ortamında bulunanlarınız çoğu "eş"in (eş derken karı-koca'daki kadın taraf) çalışmadığını da görmüşlerdir. Hadi o eşinin sigortasından faydalanır, ama sonuçta bütçeye bir katkısı da olmuyor.

Kız desen eğer dendiği gibi evlenmediyse "kız çocuk çalışmaz" gibi bir mantalite var?

Eee tüm aile adamın başına kaldı mı kalmadı mı?

Çocuklar büyüyene kadar ne güzel, büyüdükten sonra "iş bulamıyorlarsa" yoksa baba kayalara geldi.

Bu madalyonun "fakir" yüzü.

Bir de zıt olarak zenginler arası durum var. "Benim özel sigortam var, her şeyimi sağlıyor, hatta daha çok şey kapsıyor, daha iyi hizmet veriyor, ona da dünyanın parasını veriyorum veya şirketim veriyor." diyen adam var, adamın hali vakti yerinde, maaşlı çalışan da değil, eee zorunda mı her ay devleti beslemek? Hizmet almıyor neyin bedeli bu?

Çoğumuzun dahil olduğu (veya olmayanların da olacağı) normal özel sektör çalışanı veya memur için zaten pek bir değişim yok, maaşlarımız yatarken tıkır tıkır kesiliyor sigorta, aynen devam edecek. Ama uç noktadaki fakir ve zengin için çok büyük sıkıntı bu yeni kural. Bir yerde kaçak vergisiz çalışmanın önüne geçilmeye çalışılmış, bu sayede gündelikçisiyi kaçak işçisiydi "serbest çalışanı"ydı, mevsimlik işçisiydi falan onları da sürüye katıp vergi almak hedeflenmiş, ama kaş yapayım derken göz çıkarmak bu oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Önce yanlış bilgiyle atıp tutmuştu şimdi de demagoji yapıyor. Ayrıca işsizlik cumhuriyet tarihinin rekor düzeyinde falan değil sallama.

Olabilecek en kötü durumda 3 kişilik bir ailede tek kişi asgari ücret alıyor, diğer ikisi okumuyor ve işsiz. bu durumda yaklaşık 100 lira sigorta parası ödeyecekler evet. 3 kişilik bir ailede tek kişi çalışıyor ve aylık 100 liraya 3 kişi sigortadan yararlanabilecek. Daha fakiri olursa zaten devlet ödüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Önce yanlış bilgiyle atıp tutmuştu şimdi de demagoji yapıyor. Ayrıca işsizlik cumhuriyet tarihinin rekor düzeyinde falan değil sallama.

Olabilecek en kötü durumda 3 kişilik bir ailede tek kişi asgari ücret alıyor, diğer ikisi okumuyor ve işsiz. bu durumda yaklaşık 100 lira sigorta parası ödeyecekler evet. 3 kişilik bir ailede tek kişi çalışıyor ve aylık 100 liraya 3 kişi sigortadan yararlanabilecek. Daha fakiri olursa zaten devlet ödüyor.

yanlış bilgiyle atıp tutmadım farkındaysan, arada hızlı geçtiğim bir yerde yanlış anlaşılma oldu, "işçiye değil ailesine gelen yük adamın sırtına gelecek" diye açıkladım sonradan "maalesef aynı açıklamayı tekrar ettiğim" 2 mesajda.

Da işte... Bu 3. kez açıklamam oldu aynı şeyi. Yine de pek ümidim yok da... söyliyim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

On kişinin binlerce liralık masrafını öderken milyon kişiden 35+ TL alıyorsa evet kaş yaparken göz çıkarmak.

Daha da kötüsü bunu "zorunlu" tutmak, dayatma halinde sunmak.

Eee amaç bu zaten herkesi sigorta sistemine dahil etmek? Başka türlü nasıl yapılacak?
Zorunlu tutmasan kaç kişi gidip sigorta sistemine katılmak için başvuracak?? Amaç bu, her vatandaşı güvence altına almak.

Deprem sigortası zorunlu olmasın bakalım kaç ev sahibi gidip yaptıracak? Buna da karşı çıkın madem?

Evi deprem bölgesinde hatta aktif fay hattının üzerinde bile olsa gidip sigorta yaptırmayacak sonra ilk depremde ağlayacak milyonlarca insan var.
Sonra bunların yükünü 70 milyon çekiyor, 99 depreminden sonra tvlere çıkıp devlet bize ev vermedi diyen depremzedeleri çabuk unuttunuz. Hayır efendim benim paramla kimseye ev yaptıramazsın, gider sigortanı yaptırırsın primini ödersin depremde yıkılırsa paranı alırsın. Bana da yük olmazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

ağlamayacaksın zaten, sorun orada.

sigorta yaptıracaksın, ya da yaptırmayacaksın. yaptırdıysan sonra evin yıkıldıysa/hasta olduysan gidip paranı talep edersin, vermezlerse o zaman ağlarsın.

ama yaptırmadıysan gidip ağlamayacaksın, ya da ağladığında "sigorta yaptırsaydın kardeşim bana ne" deme hakkı olacak devletin.

Ha dediğiniz kadar avantajlı olduğunu ve fakir kesimi rahatsız etmediğini düşünüyorsanız o adam zaten gider yaptırır "ne de olsa ucuz" diye. Yok eğer yaptırmıyorsa demek ki karşılayamıyor ya da kendi boyunu aşıyor demektir, o zaman da fiyatı niye o kadar diye sormak gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sosyal devlet bütün vatandaşlarını güvenceye almalı iş sağlık eğitim gibi konularda aslında konutta buna giriyor ama yediler arada. Herkes versin vermesin ben niye onun parasını veriyorum diyor. Ona laf edene kadar tonla laf edilecek şey var herkese ücretsiz tam koşullu sağlık sigortasını devlet karşılamalı. Eğer karşılamıyorsa biz niye bu vergileri veriyoruz? Yol su elektrik için mi onlar için zaten ekstra vergi alıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...