Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harita Mühendisliği Hakkında...

chief___

Öne çıkan mesajlar

Herkese merhaba..
Ben lise son öğrencisiyim ve bi bölüme karar vermem gerekiyo.. Harita Mühendisliğiyle de tesadüfen tanıştım. Çok araştırdım ve genel tepkiler olumlu yönde. Bide sizlerden ilgilenen varsa yorumlarını bilmek isterim benim için çok önemli. Cevaplarınızı merakla bekliyorum.
Bu arada forumda yeniyim bi kusurum olursa affola:)
Sosyal ağlarda paylaş

daha temel bir mühendislik dalı seçsen bence daha iyi edersin. bide bunları konuşmak için çok erken.sınavdan önceki ve sonraki bakış açın arasında dağlar kadar fark oluyor.sen sınavına gir yapabileceğinin en iyisini yap, tercih kısmını çok düşünme şimdi
Sosyal ağlarda paylaş

inanın ilk kez bu kadar olumsuz yorumlar duyuyorum :O şuana kadar kararlıydım hatta ailem bile İzmir den Trabzon a gitmeye ikna olmuştu. ne kadar araştırma yaptıysam hepsinde 'iş imkanı hem özelde hem devlette çok yüksek, iyi para, geleceğin mesleği, çalışma alanı oldukça geniş' vs deniyodu. şaşkınım..
Sosyal ağlarda paylaş

Gayette önü açık bir bölüm, yakında harita mühendisi aranacak hatta özelleştiriyorlar o işleride çünkü devlet baba bakmayacak artık siz yapacaksınız. Babam piyasada ki en değerli birkaç diplomadan birine sahip.(bunu içeriden biri olduğumu göstermek için yazdım çünkü tüm işi ben yapıyorum diploma onun olsada ^^) Tavsiye ederim jeodezi ve fotogrametriyi aması var tabiyki her okul ve işte olduğu gibi.

ps: yüreğim kaldırsa 3. üniversite olarak okuyacaktım ben öyle diyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Aranan muhendisliklerden biri. Is imkani cok fazla. Teknoloji arttikca teknikere ihtiyac azalir, muhendise degil. Bu muhendisligin alani inanilmaz genis, tamamen kendini gelistirmen ile alakali. Fotogrametri gibi efsane bi dali var.

Ama calisma sartlari cok zordur. Adam gibi para kazanacam diyosan, esini, cocuklarini filan az gormek zorunda kalacaksin.

Eger tercih edeceksen iyi dusun.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen önce skypeta darth vader sesleri çıkarmayı bırak. İşin içinde olan biri olarak konuşuyorum ben. Gel gör ki aması yukarıda arkadaşın dediği gibi. Kolay bir iş değil. Sahaya çıkacaksın sürekli pişip olduğunda hiç bişi yapmasan bile diplomanı kiralıyorlar.

Deathblade said:

Sen bölümü seçip 5 yıl sonra iş bulamayınca,
Wastryx burdan sana "U mad bro.gif" resmi koyucak olan senin o kadar yılına olucak.

Bu arada cidden harita müh. isteyen gördüğüm tek kişisin.
Sosyal ağlarda paylaş

Deathblade said:

Sen bölümü seçip 5 yıl sonra iş bulamayınca,
Wastryx burdan sana "U mad bro.gif" resmi koyucak olan senin o kadar yılına olucak.

Bu arada cidden harita müh. isteyen gördüğüm tek kişisin.

...
evet üstelik bi bayan olarak istiyorum.
işin zorluklarına hazırım. en azında şuan öyle düşünüyorum tabi sizin söylediklerinize bakılırsa pek iş bulabilecek gibi değilim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...