Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eve Online neden bu kadar zor?

DareJedi

Öne çıkan mesajlar

bizce zor değil.biz 1 saat bile ingilizce okumamış birisi olarak devam ediyor isek herkes yapabilr ve dahi ilk 8-10 gün skill bile kasmamış olarak :) ve bir ilave daha topram hubavets ilk zamanlar hesaba girip skilleri düzenliyordu .bazen kıtap için 0.6 ve 0.5 e gidiyordu orada gemiyi bırakıyordu da biz onu azarlıyorduk neden hesabı 0.5 ve 0.6 d bıraktın diye...... şubat 2010 da ustura kemal daşş kazıyorken bizi de çagırdı da zor gitmiştik yanına daşş kazmaya 0.6 ya
/konuyu dağıttık ama/

0/
Sosyal ağlarda paylaş

Bence oyunun zorlugu nerde ve kimler ile beraber oynadigin ile dogru orantili.
Herhalde son 5 senede cikan butun MMO lari alip oynadim, belli bir sure sonra tek yaptigin kendini tekrar etmek ile geciyor.
Ama EVE oylemi yaa, her aksam oyuna girdigimde Ulen bugun ne olacak acaba diye Login oluyorum. Guvendigin bir kac arkadasin yanindaysa zamanin ne kadar hizli gectigini anlayamiyorsun.
Oyuna ilk basladigimda baktim en kuvvetli gemi hangisi diye, cevap titanlar idi. Binecem ulen size demistim, dun gibi hatirliyorum :) sonra baktim, yuhh bee bu skillere can mi dayanir demistim birde :p
Ama ne oldu, her zaman dogru insanlar ile dogru yerlerde bulundum, zaman su gibi aktiii gitti.
Allah kismet ederse de siparisini verdigimiz avatara da binecegim :p ve bunun haricinde de oyunda binemedigim gemi kalmadi, gel gelelim son 2-3 aydan beri de Mael ile scimi haric gemiye binmek kismet olmadi lol

Uzun lafin kisasi; bu oyundan cani sikilip oyunu birakan var ise arkadas cevresini degistirip tekrar oynamasi. Yoksa ingl. zor, skiller uzun suruyor falan hikaye, ben oynuyorsam ilkokul mezunu herkes oynar :)
Saygilar
Capt.logar
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun zor değil aslında bencede ;

Şimdi insanlar alışmış hazıra konmaya diyor ki ben hemen 6 senedir oynayan thebaltacinin yaptığı her şeyi yapabileyim - bindiği her gemiye binebileyim ama ccp huop diyor yok öyle yağma diyor önce emek sarfedeceksin, sonra emeğinin karşılığını alacaksın.Eskiler hatırlar oyuna başladığımızda bir de learning kasıyorduk siz dua edin onu kaldırdı CCP, re-map denen birşey yokdu o hakkı verdi ccp ; daha ne istersiniz be allahdan cezanızı mı ?

Oyundan zevk alma mevzusuna gelince de Captain Logara katılıyorum bence de oyunda arkadaş ortamını değiştir mining-missioning yapanlar ile takılmaktansa pvp ağırlıklı bi grupla takılmaya çalış.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

Oyun zor değil. Learning curve'üyle alakalı zor denmesi. Ögrenmesi çok zaman alıyor, zor değil.

Hatta fazla kolay. Oyunda micro HİÇ yok, sadece observe and macro'dan ibaret. Bu yüzden sıkıldım zaten. Uzayla ilgili en sevdiğim şey olan CİĞUV CİĞUV CİĞUV yok hiç.

Aksiyon istiyoruz. Refleks istiyoruz. Bunlar gelsin oyuna döneyim.

Micro var da doğru insanlarla takılman lazım micro yapabildiğin olaylara dahil olabilmek için. Mesela şu savaş:

http://c4mel.eve-kill.net/?a=kill_related&kll_id=12045071

Burada sürekli mwd aç kapa,overheat, target cycling, alignment değişimi vs yapmasaydık patlardık ama bunları yapabildiğimiz için çok güzel ezdik :D.

İşin özü doğru grubu bulmakta yatıyor. Gidip de blob alliancelara katılırsan tabi ki reflex olmaz aksiyon olmaz ve 4-5 saat bekletirler. Small gang corp/alliance bulursan çok güzel aksiyon da olur reflex de :).
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet sakin olarak oynanabilecek bi oyun eve online.Sadece savasa hazirligin onemli savas sirasinda oyle muthis playerlik gerekmiyor.Yok arkaya gec backstab at olmadi hamstring az uzaklas boyle seyler yok yapacagin seyler zaten belli yada yapamayacagin : )

Zorluk diyenlerin derdi item drop.
Sosyal ağlarda paylaş

Kullandigin gemi belli yapacaklari belli f1 e basarsin orbit edersin olmadi owerload edip range disina cikarsin jamlersin vs vs bunlari yapmak icin alt1 space az rakibin sagina soluna gec gibi seyler yok : )
Tabiki tecrube cok onemli ama 5 aylik bi pilot cok rahat 5 yillik oyuncuyu indirir muhim olan nerde ne sekilde yakalayacagindir gerisi gun,drone yada missile a kalmis sen sadece seyredersin : )
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun zor mu zor... sadece modüllere alışması 3 ay sürer ki bu zaman içersinde şunuda düşünmek gerek lvl 4 missiona cıkmak 2 ay zaman alır. tek başına bişe yapmaya kalksa 3 ay sadece 1 planda ilerlerse ancak bir şeyler yapabilir.Buda cok zor.

Oyunda para kazanmak bi dert oldu artık. Eskisi gibi ben 1 haftada 0-0 a indim öyle yaptım böyle yaptım yok. Adamlar drake e titan jump yapar oldu her yerde korsan her yerde gate camp eskisi gibi 1-1 pvp yok. Tek başına bir yere gelmek cok cok zor corp kurmak zor kurdun adamlarla uğraşmak zor turkler zor egoları daha zor. Birlik yok yardımlaşma askari yaş ortalaması cok yüksek buna bağlı olarak saygı cok ama alttan alma yok.

Oyun oynanırmı oynanır ama tek başına değil peki turkler birlik içerisindemi yok o zaman oyun cok zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Türkler ile takılmak zor amma velakin amacın oyundan keyif almak ise zaten bunun bir oyun olduğunu unutmamış ve alttan alma fln gibi şeylerede takılmamış oluyorsun. Her türk grubunda bana yer vardır mesela çok iddialı oldu sanırım ama kimse ile anlaşmazlık yaşamadım çünkü bunun oyun olduğunun bilincindeyim.

Zaten en baştada belirttim Eve evreni single player için çok bayık ve sıkıcı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

bu oyunda solo pvp yok degil aslinda cok var 1v1 belki hep denk gelmio ama solo pvp yapmanin yollari var kurallari var 1v5 1v6 hayatta kalmayi bilirsen gayet guzel pvp yapabilirsin bu oyunda pvp arayana her zaman pvp var ama kimse istasyondan cikip direk epik bi fight beklemesin zaten o zaman pvpciyim ben demesin pvp yapmak isteyene hep var
Sosyal ağlarda paylaş

2 senemi aldı oyun resmen. Güzel anılarım da oldu 5 kişiyi geçmeyen korsan şirketimizle. Zor mu oyun, diğer mmolara göre daha zor belki öğrenmesi, ama güzelliği de orda zaten.

Gelin görün ki bırakmama sebep başka şeyler. (Sadece pvp yaptığımı da hatırlatayım);

- Oyunda çok az solo içerik olması. Hadi eve'i açıp etrafı keşfediym tek başıma, şunu şunu yapıyım şunlara saldırıyım diyememeniz. (kendini süper tekrar eden pve yi solo içerikten çok sayamıyorum maalesef)
- Oyunda ciddi bir aksiyona girebilmeniz için saatlerce beklemek durumunda kalmanız. Aksiyonun olmama ihtimali bile çok muhtemelken.
- PvP yaparken aldığınız mali riskin, getirilerini karşılamaması. Çoğu zaman korkunç pahalı gemileri patlattığınızda kazancınızın riske attıklarınıza kıyasla çok az olması.
- Yukarıdaki sebep yüzünden, haftada 2-3 düzgün pvp yapabilmek için saatlerce grind etmek yada ikinci account açmak zorunda olmak.
Sosyal ağlarda paylaş

o sıkıntılar var evet, ama aslında sıkıntı deil bunlar.
Oyuna başlarken yanlış kafayla başlanıyor, beklenti yanlış.

Evet oyunun pvp si pure fucking awesome. Ama pvp yapmak için pvp yapmanın koşulları var. Bunlar olmadı mı olmaz yani.

O yüzden keyif aldığın bişiler yapıcaksın, zaten mecburen oyun seni bi şekilde pvp yapmaya itiyo. Biriyle yollar kesişio.

sandbox sci-fi, fazla beklenti olursa hayal kırıklığı yaratır.
Sosyal ağlarda paylaş

Solo pvp yapmiyorsan zaten oyunu iyi bilen komutasi altinda ucuyosun demektir buda esittir o eleman ne derse onu yapacan aksine bisey yaparsan patlarsin bunun oyunu iyi bilmekle alakasi yok.
Ha diyosaniz ben elitim oyle ezerim boyle gezerim koyun solo killmailleri aydinlasin insanlar B)-
Ayrica megete insallari trollemekten vazgec bence olumlu seyler yazip motive etmen lazim
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç bir troll yapmadan düzgünce oyun hakkında yazılar yazıyordum ama beni trollük ile suçlayarak sen kaşındın :P

Blob allianceından çıkıp bizim ufak pvp corpumuza girdikten sonra 2 gemi kaybedip corptan çıkan biri olarak pvp hakkındaki bilginin sadece fcnin dediklerini yapmaktan (hatta bazen yapamamaktan) ibaret olduğunu tahmin etmiştim (hatta kayıplarından bir taneside shield fleetimizde armor rapierdi :) )

Neyse az sayıdaki roamlarda pilotların kendileri insiyatif alarak bir şey yapmadan önce illa fcnin bir şey demesini beklemezler. Ufak fleetlerde oyuncuların pvp bilgisi çok sayıdaki düşmanlara karşı fleetin basarılı geçmesinde önemli rol oynar. En az fc kadar.

Oyun hayatının büyük bi bölümünü oyunun en kalabalık koalisyonunda geçirmen sebebiyle bashi geçen ufak fleetlerde pek bulunmadığından bilmemen normaldir. Ama eğer bulundum dersen sen linklermisin az kişiyle (10-15) çok kişiye daldığınız bir kb linki? maksat aydınlansın insanlar.

He bide sormustun buyur. Bu hafta aldığım solo killerim.

http://c4mel.eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=12067300
http://c4mel.eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=12060523
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...