Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bademciklerini aldıranlar; hayatınız ne yönde etkilendi?

Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Normalde nadiren hastalanan biriyim ama son 3 ayda 4 defa bademciklerim şişince bıkma noktasına geldim, işlevlerini sorgulamaya, olmasalar daha iyi olur mu diye düşünmeye başladım. Zira şişeceklerini hissettiğim andan itibaren önüne geçemiyorum, aynı şekilde birkaç gün sonra daima nezleye dönüşme durumu için de geçerli bu.

Bu bağlamda aldırmış olan arkadaşlar ya da tanıdığı olanlar, tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. Aldırma sebepleriniz ne idi ve şu an memnun musunuz? Bademciklerinizin olmamasının herhangi bir olumsuzluğu var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

dondurma, puding ve bilimum zamanının ne kadar soğuk ve yarı katı gıdası varsa tükettiğim bir zaman dilimi yaşattığı için çocukluğumda başıma gelen en güzel şeylerden biriydi bademcik ameliyetı.

yalnız ameliyat olduktan sonra kendini korumazsan bademcik şişmesi yerine direk faranjit oluyorsun. kendine iyi bakacan. böyle yanaklar kırmızı kırmızı olacak hep. oki? :)
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bunca trollemenin arasında kaybolabilir bu mesaj, ondan biraz saçmalayayım böyle uzun görünsün biraz da topak sahibinin işine yarasın yazdıklarım, yoksa böyle sapansaçma lafların araasında kayboluyor (sakız kayboluyor) yazdıklarım.

ilkokul 2. sınıfta aşağı yukarı 2 haftada bir ateşlenmem üzerine doktor apar topar bademcik ameliyatı yazdı. gerçi olay artık öyle bir raddeye gelmişti ki, ekmek falan yutamıyordum o derece. kaç kez boğulma tehlikesi geçirdim bir ben bilirim.

neyse her ne kadar o gün arabadan beni kerpetenle sökseler de, o gün olduğum ameliyat oldukça rahatlattı beni. fakat 15-16 yaşlarımda bir uyku aramaları ekstradan uyuma ihtiyaçları doğdu bende. günde 10-12 saat uyuyup, ona rağmen uykulu geziyordum. çok üstünde durmadım, 17 yaşımda 2 ayrı özel ders sırasında 2 kere düşüp sara krizi tarzı bir kriz geçirince bana hipertiroid teşhisi (benim TSH 2700 normali 20 o sıralar) konuldu. Biraz virütik biraz genetik bir durum gerçi bu ama doktorlardan duyduğum bademciklerimin alınmasının bu işte rol oynadığı.

tabi yaşın kaç bilmiyorum ama yine de vucuttakinin vucutta kalması daha iyi bana sorarsan.
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

ilkokul 2. sınıfta aşağı yukarı 2 haftada bir ateşlenmem üzerine doktor apar topar bademcik ameliyatı yazdı. gerçi olay artık öyle bir raddeye gelmişti ki, ekmek falan yutamıyordum o derece. kaç kez boğulma tehlikesi geçirdim bir ben bilirim. .

Aynen. Yıllarca çile çektim resmen paso hastaydım emenike, aldırdım muhteşem rahatım. En kötü faranjit oluyorsun, boğazın böyle soğuk hava geçmiş de kurumuş gibi yara oluyo. O da çok boktan bişi ama çok sık olmadığı için iyi yine yani, ona da şükür.
Sosyal ağlarda paylaş

BramStoker said:

dondurma, puding ve bilimum zamanının ne kadar soğuk ve yarı katı gıdası varsa tükettiğim bir zaman dilimi yaşattığı için çocukluğumda başıma gelen en güzel şeylerden biriydi bademcik ameliyetı.

yalnız ameliyat olduktan sonra kendini korumazsan bademcik şişmesi yerine direk faranjit oluyorsun. kendine iyi bakacan.

ne güzel özet

ben hiç umursamadım şimdi kronik faranjitim var =/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...