Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tasarım ve yenilik örneği (fikir yardımı)


Mortis

Öne çıkan mesajlar

bu Pazar-Pazartesi içerisinde 4000 kelimelik bir paper yazmam gerekiyor "design and innovation" dersi için. Hoca , tasarımı iyi olan veya yenilik katmış herhangi bir ürünü veya servisi incelememizi istiyor detaylı. Bana bi fikir lazım ne ile ilgili yazabilirim diye

Tasarım sürecinden prototip haline getirilmesi, üretimi ,pazarlanması vs her şeyi ile ilgili olacak. normalde business dersi bu da hoca mühendis ve cambridge+ oxford universitesi hocası. Beklentileri BİRAZ yüksek kendisinin.

O yüzden böle çok elektronik veya komplex bi ürün sölemeyin. Örneğin IPHONE falan derseniz, adam, iphone şu işe yario applicationları var , interface i çok tatlı ^_^ değil de, tamamen wireless teknolojisi 3g vs, kullandığı maddelerin yapısı, supply chaindeki her parçasının nasıl üretildiine kadar detay istio. Onlarla ilgilenio daha çok çünkü

o yüzden bnaa böle LEGO tadında daha basit ama innovative bişey lazım (arkadaş bunu yapio oyüzden benim başka bişey bulmam lazım)

Fail olan bir teknoloji de olabilir ki, tasarlanıp piyasaya sürülüp başarsız olmuş bişey de olabilir ama dediim gib çok elektronik bişey olmasın! Araba vs de olmasın içinde motoru bilmemnesi kafayı yerim hehe

herhangi bi kimyasal madde olabilir, böle KEVLAR tadında bişey olabilir , teflon olabilr AMA bunları da hep arkadaşlar yazio hehe BANA FİKİR kalmadı kısacası :P

dediim gibi servis de olabilir(finansal ıvır zıvır) veya üretimdeki herahngi bi makine olabilir(atiorum victoria secreta düğme yapan makine vs. gibi)

Yazarsanız şuraya aklınıza gelen bişey varsa sevinirim. Pazar akşamı başlıcam yazmaya ,

öperim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok icat olmayacak, tasarım odaklı daha çok bi de çok yeni bişey olmaması lıazım ki böle üretim süreci marketing vs onlardan da bahsedeyim :)

yani illa icat olmaması gerekio özellikle ondan bahsetti

hep ble DYSON örneğini verdi, airblade el kurutma makinası böle 1000 lerce yıl önce bilmem kimlerin kullandığı teknik ile çalışıyor vs örneğini vererek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

p2p ve globalleşmeyi incele. dünya üzerindeki sanal telif hakları grafiği çiz. dataların nasıl pazarlandığını/nacağını araştır. hayatı kolaştıracak şekilde evrilen aletleri değil de arkasındaki altyapı mantığını falan incele.

based on imece dersin

etrafta porno cd kalmadı bundan büyük inovasyon mu olur abi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gramafon.

edison malağı buluyor bu aleti, kullanım alanı olarak 10 alan belirliyor, bunların içinde müzik yok. dikte aleti, mahkemelerde kayıt vs. gibisinden birçok alanda pazarlamaya çalışıyor, müzik alanında kullanımına da engel olmaya çalışıyor bu sırada.

en sonunda pes ediyor vs. konunla alakalı, hikaye falan da güzel bi bak derim. yeni değil, ama tasarım ve pazarlama süreçlerinin tamamen dışına çıkan bi icat olarak gösterebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mikrodalga fırın. elektronik olmasın demişsin gerçi ama icad ediliş hikayesi çok hoş^^
http://en.wikipedia.org/wiki/Microwave_oven#History

said:
The specific heating effect of a beam of high-power microwaves was discovered accidentally in 1945, shortly after high-powered microwave radar transmitters were developed and widely disseminated by the Allies of World War II, using magnetron technology. Percy Spencer, an American self-taught engineer from Howland, Maine, was working at the time building magnetrons for radar sets, with the American company Raytheon. He was working on an active radar set when he noticed that a Mr. Goodbar he had in his pocket started to melt. The radar had melted his chocolate bar with microwaves. The first food to be deliberately cooked with Spencer's microwave was popcorn, and the second was an egg, which exploded in the face of one of the experimenters.[3][4] To verify his finding, Spencer created a high density electromagnetic field by feeding microwave power from a magnetron into a metal box from which it had no way to escape. When food was placed in the box with the microwave energy, the temperature of the food rose rapidly.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...