Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kolonoskopi olucam korkuyorum!

tinu

Öne çıkan mesajlar

abi bi yandan anestezi iyi.bi bakmışsın olmuş bitmiş. bi yandan riskli ama.
diğer yandan ayık kafayla çekilir bi durum değil bu ama anestezinin riski çoksa mecbursun.yetmezmiş gibi sonuçların kötü gelme ihtimali var.
ben olsam çıkamazdım işin içinden çok geçmiş olsun. günde kaç kişi oluyo kolonoskopi ne var nolcak diyerek rahatlatırdı annem heralde beni.
Sosyal ağlarda paylaş

Hakikaten abartmaya gerek yok. Sağlık abi bu, ne olursa olsun yani öcü değil, herkesin bir poposu var bunu namus haline getirmeye gerek yok. Vücuttan bu kadar korkmayın, bırakın doktor ne yapacaksa yapsın, siz de rahatlarsınız güzel sonuçlar ile. Korkmaktan iyidir, genelde korkunun kendisi olayın kendi vereceğinden fazla rahatsızlık verir. Git yaptır neyse, kesinlikle güzel birşey değidir, ama sağlık konularda en ufak şey bile böyle, sadece kolonoskopi değil ki. Kanser olanlara sor bir de neler yapıyorlar, o yüzden takma kafana, inşallah iyi geçer sonuçlar. Herşeyin başı sağlık...
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun, umarım kötü huylu birşey çıkmaz.
Ben kolon kanseri olan dayımı götürmüştüm seneler önce. Kaç defa kaçmıştı randevudan :). Sonunda kulağından çekip götürünce kaçamadı, iyi ki de götürmüşüz, sonucu pek hoş olmadı.
Biz devlette yaptırmıştık, kolonoskopileri günün sonuna atıyorlar, çünkü önce hep endoskopileri yapıyorlar. Mantığı siz çözersiniz, yazmayayım ben şimdi. Yarım uyuttukları insanlar baya sarhoş gibi dolanıyorlar etrafta o yüzden bir refakatçi şart. Gerçi seni tam uyutacaklarmış, bence çok gerek yoktu ama sen nasıl iyi hissedersen kendini tabi. İşin ilginci sandığımdan daha çok kadın çalışıyor bu birimde :).
Belli bir yaştan sonra insanların her sene / 2 senede bir düzenli yaptırmaları tavsiye ediliyor. Ailesinde kanser vakkaları görünenlerinden daha kısa aralıkla yaptırmaları tavsiye ediliyor. Dayımdan dolayı şimdi anne tarafında var bir huzursuzluk.
Kısaca korkma, sandığın kadar kötü değil, kullandıkları boru ince bişi. Zaten uyuyacaksın, bir şey hissetmeyeceksin. İnşallah bir şey çıkmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

şikayetin neydide yapıcaklar bunu

hemoroid var yıllardır, bilgisayar başında çalışan herkesin başında olan hastalık, son 10 gündür yanma kaşıntı felan artmıştı bir de tuvalet kağıdında kan görünce son iki gündür beni yine stress bastı, e ailede zaten bir kolon kanseri durumuda yaşamıştık, yani zaten 35 yaşından sonra kontrollere gidecektim hiç bir şey olmasa bile, bu son durumlardan sonra bu sabah kendimi doktorda buldum. zaten hiç bakmadı bile en temizi kolonoskopi dedi. sonucta bağırsaklarda polip felan varsa onlarıda alıyorlar , polipler ilerde kansere dönüşebiliyormuş.

ailesinde kolon kanseri yaşamış herkes için 35 yaşından sonra her sene kolonoskopi öneriyorlar. belirtiler olsun olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...