GEd Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=Z48P9VQJIhU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 SeaGle said: Bana mazlumu roket adamı bulun. Geldim. CubeSat alıyorsun nette satılıyor, iki programlayıp Hindistan'dan adamlarla anlaşıp fırlattırıyosun. Çünkü bildiğim kadarıyla zart diye dünyanın her yerinden fırlatılamıyor bu meret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Oyle bir tadi olmaz ama hersey hazir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Geçen bi yerde izlediydim yaklaşık 800 ton yakıtla yörüngeye çıkıyor döt kadar bir uydu. Esnaf mesnaf baya bir aşar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 olmaz zaten yanlışlıkla hotbirde felan denk gelir belki kaza olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Benim taa lise zamanından fizikte kepler kanunundan sonra gaza gelip bir füze yapmaya kalkmışligim var. amonyumnitrat falan araklamıstım okuldan biseyleri karıştırıp katı yakıt yapmaya kalktım abi çok fena patladı dikkat et seninkide öyle olmasın. Meğerse sıkıştırmamak gerekiyormuş hava alsa patlamazdı :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Borastus said: uzay uydusu ne ya off şurda koptum ya. 6 sayfa konuşuldu sonunda bi akıllı çıkıp aga bu nedir dedi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Supradyn Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 şimdi uydu kelimesi genel olarak dünyanın çevresinde vicirik vicirik dönen sevimli aletlere denilmiyor yanlış bilmiyorsam. hatta uydu kentleşme falan çok kullanılıyo. ha ama benzetme en başta uzay uydusundan geliyorsa evet haklısınız. gerçi zaten hepimiz uzaydayız la default hepsi uzay uydusu oluyo. http://galeri.uludagsozluk.com/9/vay-amk_82091.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 uydu yaparsın da onu anca evin çatısına koyarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 evin çatısına uydumuy koyuyoruz neler oluo burda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 SeaGle said: SNA1L said: marmara denizinde olan illüminati elementiyle olur gibi Contorium abi contorium. Ara sokakta bi esnaf madenine girmemişsiniz gelip sallıyosunuz burda ya. hatta con diye klasör açamıyorsun misal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 akıl fikir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 CryMeARiverfix said: @NolaxThensbane Sen bu forumu ne saniyorsun ? Ne bu kucumseme vari hareketler ? Kimsin ki sen ergense ergEn bizd abileri olarak yoneltiyoruz bilgilendiriyoruz. Buradaki konulari kisilerin kisiliklerini sorgulayarak yargilayamazsij .... Aldirtirim seni. adresi veriyorum sarı şahini gönder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zweisamkeit Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Cubesat bunu bırakıp kaçıyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Öyle kafanıza göre uydu fırlatabileceğinizi de zannetmiyorum. 50 yerden izin alınması gerekir. Bizim burada askeri hava alanına 4-5 km ötede uzaktan kumandalı uçak uçurdular başlarına neler geliyordu. Uluslararası konular bile olabilir, tikkat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 roketle moketle uğraşma ya gereksiz onlar. uyduyu hazırlayıp FUİ SİN TEKMESİ ni koysan yörüngeye yerleştirebilirsin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Sizin bulacağını elektronik devre bileşenleri, silikon tabanlı olup onları radyasyona karşı koruma yapmanız gerekicek, si yerine ga kullanmanız gerekicek vs vs. Mesaj Göndere basmadan bir konudaki emsajları okuyayım dedim zaten uyduyuda fırlatamamışsınız boşu boşuna yazdırdınız bana :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Işın yağmurundan korumak için uyduyu defter kabıyla kaplayacaz tamamen, düşündük biz onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 aasdfasdf "uzay uydusu"nu okuyunca şu geldi aklıma : Amatör olarak roket yapılabiliyor, ama belli kuralları olması lazım. Örneğin rokette yönlendirme mekanizması olamıyor silah sınıfına gireceği için, taşıdığı araç varsa o yönlendirilebilir tabii. Sınırları nedir bunun bilmiyorum zaten. Ayrıca bu tür işlere girişmenin en kolayı ve ucuzu meteoroloji balonu çözümü. İtfaiyeci bi baba ve oğlunun yaptığı hacklenmiş fotoğraf makinesini atmosferin sınırına gönderme projesi vardı böyle mesela. ABD'de oldu bu tabii... Adamlar çok acaip olmayan malzemeleri kullanarak kamerayı koruyacak bi kutu yapmışlardı ve bunu balonla yollamışlardı. Fotoğrafları geri almaları da tamamen şans idi, kutuda bıraktıkları notu birinin görmesi ve adrese yollayacak kadar aklıbaşında biri olması gerekiyordu. Geçen sene mi ne olmuştu o olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 5-6 k $ a atmosferi geçen, kamera kaydı alan var roketle, balon tabi çok çok daha ucuzdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Mr_Hand said: İtfaiyeci bi baba ve oğlunun yaptığı hacklenmiş fotoğraf makinesini atmosferin sınırına gönderme projesi vardı böyle mesela. ABD'de oldu bu tabii... Adamlar çok acaip olmayan malzemeleri kullanarak kamerayı koruyacak bi kutu yapmışlardı ve bunu balonla yollamışlardı. Fotoğrafları geri almaları da tamamen şans idi, kutuda bıraktıkları notu birinin görmesi ve adrese yollayacak kadar aklıbaşında biri olması gerekiyordu. Geçen sene mi ne olmuştu o olay. abi itfaiyeci ve oglu 500d yi yanlislikla denize dusuruyordu, o bulundu sandisk extreme 3 cikti icinden saglam olarak. Bana buram buram viral kokuyordu ve adam google+ , facebook twitter falan adamlara ulasmaya calisiyordu bu birinci mesele. ikinci mesele birisi nikon d300s ve tokina 11-16 ile meteoriloji balonu kullanarak yolladi kameranin dustuknten sonraki halini cok merak ediyorum gerci ama bu da flickr da var. ucuncusu ise ankarada bi elemana 2x Go pro hero yolladi, kopuk kutudan yaparak. icinde de 2 adet gps vericisi vardi, atmosfer disina cikip gelinceye kadar orta dereceli ruzgarli bi gunde 17km mi ne drift olmustu, gumusi parlayan meteoroloji balonuyla da bulmalari 25dk falan almamisti. senin yazdigin sanki hepsinin kurgusal birlesimi olmus gibi asdfasd :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Hayır olm ya bu dediğim o okyanusa düşen Canon'dan önceki bi olay. Fotoları falan da vardı. Makina zaten SLR da değildi. edit: Aha hikaye buydu da başka yerden okumuştum, ya yanlış hatırlıyorum ya da okuduğum veya bu haber biraz yazış. Farklılıklar var hikayede :P Neyse ama fotoğrafları hatırlıyorum direkt bu hikaye işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feuer Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Chaotic said: fibonacci mi? yok la çarpım tablosuymuş ahaha şuradaki hevesli fibo... buldum lan buldum dur diye yazıp sonra ne yazdıgına bakması paha biçilemez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Mr_Hand said: Hayır olm ya bu dediğim o okyanusa düşen Canon'dan önceki bi olay. Fotoları falan da vardı. Makina zaten SLR da değildi. anca bu kadar benzer olay orgusu ahahah, ben duymadim o meseleyi. =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar