Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nvidia Optimus Kapanabiliyor mu?

Malibu

Öne çıkan mesajlar

Selam sevgili patiler. Biraz aradım ama pek bişey bulamadım bu konuyla ilgili.
Bende Geforce GT 540M var Nvidia Optimus olayıyla çalışan. Bu Optimus olayını iptal etme şansımız yok mudur? Yani birincil ekran bağdaştırıcısı olarak görünen Intel HD Graphics'i bi şekilde by pass etmenin yolu?

Bir sorunumda şu; Benim bu gerizekalı bilgisayarım neden bu 2GB lik ekran kartım varken oyunları dandik dahili ekran kartı ile oynatmayı tercih ediyor? :( (Gerekli ayarlar yapılı, güç yönetimi ayarlı, fiş prize takılı vs vs )
Sosyal ağlarda paylaş

lg var bende. tüm source oyunları patlıyor optimus'un kararsızlığı yüzünden. control panel'den seçmeme rağmen inatla intel graphics ile tf2 açmaya uğraşıp sonra kapatıyor. sağ tıklayıp seçme imkanım yok maalsef steam://appid şeklinde olduğu için kısayol, öyle bir seçenek sunmuyor. exe olsa yine bi yere kadar.
değiştirmek için bir tuş da yok ayrıca.

ne acıdır ki hem The Orange Box, hem Half-Life 1 Anthology, hem de Portal + Portal 2 bundle var account'ta..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kendi bilgisayarımdaki sorunu çözdüm. Bilgisayarımı ilk kurulum haline getirdim ve herşey normale döndü. Siz siz olun bu nvdianın son driverlarını falan yüklemeyin. Bu Optimus olayı hala tam çalışmıyor çünkü onlarda.

@xunn: o kadarda kötü değildi be üzülme :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
kzpmaza said:

combofix çalıştırınca pcde, nvidia tamamen devre dışı kalıyor haberiniz olsun. format atmak zorunda kalıyorsunuz.

abooo yoksa son driverı bu yüzden mi güncellemedi benim makina ?
şuan sadece ekran kartının 2006 yılından kalma cddeki driverı anca çalıştı upgrade edemedim sonraki sürümlere.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır driver güncelleme ile ilgili bir sorun olmaz. combofix çalıştırınca system32'deki optimus .dll dosyalarını siliyor ve uygulamaları nvidia ile aç desen bile açmıyor hep intel ile giriyor. optimusu iptal etmek olanaksız bu arada, çünkü laptop'un lcd ekranı intel karta bağlanmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Malibu said:

Ben kendi bilgisayarımdaki sorunu çözdüm. Bilgisayarımı ilk kurulum haline getirdim ve herşey normale döndü. Siz siz olun bu nvdianın son driverlarını falan yüklemeyin. Bu Optimus olayı hala tam çalışmıyor çünkü onlarda.

@xunn: o kadarda kötü değildi be üzülme :)

kullandığın driverın versiyonunu söyleyebilirmisin?

kzpmaza said:

hayır driver güncelleme ile ilgili bir sorun olmaz. combofix çalıştırınca system32'deki optimus .dll dosyalarını siliyor ve uygulamaları nvidia ile aç desen bile açmıyor hep intel ile giriyor. optimusu iptal etmek olanaksız bu arada, çünkü laptop'un lcd ekranı intel karta bağlanmış.

o dllyi geri koysak peki :S
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...