xunn Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Bütün olay bu tutarlılığı zaten, abuse edilen şey de bu tutarlılık. Yazdıklarına tamamen katılıyorum lakin RMAH gibi bir gerçek var. Blizz birçok yerde hata yapmış olabilir ama asla para karsılıgı dominance veren bir firma olmamıştı. Kendilerinin koydugu çok katı bir çizgiyi mechaya binip geçtiler, baya çirkin oldu. Biz hep sevdik Blizzard'ı, her oyunu 10 sene oynandı, dediğin gibi pürüssüz deneyimler sundu yani. Şu hiç olmadı hiç. En büyük değişen şey Activision merge'üyle beraber tutum. Ciddi manada bir "Biz bunu yapacağız, ve siz bunu alacaksınız ve bu konuda yapacak hiçbirşey yok çünkü biz Blizzard'ız, en iyisi biziz." tavrı var son zamanlarda. Milyonlarca oyuncu agladı sızladı RMAH hala ortada öyle duruyor. O kadar umurlarında değil ki adamların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 morhaimein uygunsuz kasetleri varmis kotickte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 And yet again nothing of value was contributed. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 saygilar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Abi Viktor, ben de şu an paper yazıyorum Dell'in business modeli ile ilgili falan da sakın burdaki postlara göre bişey yazma hiç akademik olmaz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 master yapan adamin hali baska oluyo valla, bak ne guzel ogut verdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 xunn said: And yet again nothing of value was contributed. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Müşteriler arasında ciddi manada aynı oyunu paketleyip satsan alacak adam çok fazla var. MW işte. Sırf olay başka oyunlara uzasın diye yazılmış bir hikayesi var oyunun. Achievement sesi bile önceki oyunla aynı. Köpek gibi sattı. Adamlar eşeğin dibine suyu kaçıracakları güne kadar da satacak. "Her sene bir MW göreceksiniz" dedi adamlar. Aynı kafada 2-3 oyun(bf) her sene çıkıp piyasayı boğana kadar, "mw oynamamaya başlamak karizmatik, asi bir moda olana kadar" satmaya devam edecek adamlar. Mesela Star Wars filmleri. Adam mubarek filmleri her 3 senede bir yeniden kutulayıp satıyor. İçine iki üç çöp reklam falan ekliyor her seferinde. Alıyor herkes köpek gibi. Assasin's Creed var. Her sene satacağız diye hikaye kalitesinden ödün vermeye başladı adamlar. E piyasa böyle. Activision görüyor bunu. Ürünlerini kakalayabildiği sürece aynen satmak istiyor. Aynı oyunu bir kere satmak yerine 6 kere satmak finansal açıdan başarıdır. Ama sen bu modeli Blizz'e uygularsan göze batıyor işte. Blizz'in oyunları çok aralıklı çıkan, çıktığı vakitte sorunsuz çalışan, sağdan soldan çaldığı fikirleri çok iyi harmanlamış oyunlar oluyor. Şimdi her sene sc çıkartıcam denildiği vakit göze batıyor durum haliyle. Her sene bir sc çıkabilmesi için hikayenin tırışkadan sebeplerle uzatılması gerekecek. MW'ye döner oyun. Ki zaten şu anki devam eden hikaye (undeadlerin ipini çeken Burning Legion geyiği ile) warcraft'ın çok benzer bir kopyası şeklinde devam ediyor. Yani en baştan çok efsanevi bir senaryo yok zaten. Birde her sene kalite düşecek diye düşünüyorum. Multi'de compatitive kalabilmek isteyen için her sene oyuna para vermek zorunlu olacak durumuna hiç girmiyorum bile. Ha blizz online maçlardan para kesmiş, ha her sene yeni oyuna para verdirtmiş. İşin sırf Multisinde olan adam için aynı mantık. Diablo'dan da sürekli para kazanabilmek için sistem geliştirdiler, o da göze çok battı. Mücadaleci bir ligi olmayan, her sene olayın multisinde kalmak için yeni bir diablo almak zorunda kalacak insanlar olmadığı için Blizz. iyi bir hamle yaptı. Fakat bu hamle sadece para sağmak için olduğundan göze batıyor. Şimdi olay şuna döndü. Eskiden bu adamlar ne oyun çıkarırsa çıkarsın koşup dükkandan alan(hatta sc2'yi ön sipariş eden) bir adamdım. Şimdi bunlar kendi ürünleriyle piyasayı doldurmaya kalktıkları anda bırakırım ürünlerini kullanmayı. Şu ana kadar bir belli kalitede oyun çıkartıyorlardı. Çok satması yanında hazırlanışından gelen kaliteyle çıkıyordu Blizz oyunları. Bunu kaybederlerse piyasadaki sıradan AAA oyunları üreten şirketlerden farkları kalmaz benim için. Fakat onlar bu dönüşümden daha fazla para kazanır tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 her sene birşey çıkarmaları gerekecek bundan sonra, wow expansion/sc2 taksidi vs ne olursa olsun, kotick'in hedefi en büyük oyun değil, eğlence sektörü şirketi olmak. 3 yılda bir oyun çıkararak ulaşamazlar buna, ya da aylık/rmah'lı birkaç oyun aynı esnada dönecek ki cüzdanlar emilsin. xunn said: Bütün olay bu tutarlılığı zaten, abuse edilen şey de bu tutarlılık. Yazdıklarına tamamen katılıyorum lakin RMAH gibi bir gerçek var. Blizz birçok yerde hata yapmış olabilir ama asla para karsılıgı dominance veren bir firma olmamıştı. bu örnekler activision elindeki son amiral gemisi mw de su aldıkça gittikçe artacak, kotick'in deyimiyle exploit edilmesi gereken pillar of opportunity'lerin çoğu blizz'de artık. her franchise'dan milyar dolarlık dönüş elde edebilmeleri için rmah + oyunu satmaları lazım. ortadaki kallavi yüzsüzlük şu ki parayla item satılan oyunların HEPSİ bedava, burada ise 60$ giriş ücreti var önce. ya rmah yapma ya da 60$'ı alma. bu yapılan gündüz vakti soygun en hafif tabirle. ha oyun bedava olur, derim ki "bunların da eve ekmek götürmesi lazım", eyvallah. açlıktan kıvranan, prodüksiyonu ancak amorti eden bir şirket de değil hani gerçi. bu oyun modelinde diablo 3'ün ederi 0$. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 ama rmah, şey deil ki; yani oyunu oynamak için ekstra ödemen gereken para deil, çok fazla vakit harcamadan bişileri elde etmek için harcanacak "keyfi" para. yani bi DLC mantığı yok. Ha bence, rmah yapacağıma oyunun fakir versiyonunu indirir trainerı açar takılırım. Ne yalan sölim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 parasi olanin sikintilari bunlar, rmah filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Suark said: ama rmah, şey deil ki; yani oyunu oynamak için ekstra ödemen gereken para deil, çok fazla vakit harcamadan bişileri elde etmek için harcanacak "keyfi" para. yani bi DLC mantığı yok. Ha bence, rmah yapacağıma oyunun fakir versiyonunu indirir trainerı açar takılırım. Ne yalan sölim. Oyunda competetive arena etrafında dönecek PvP. Annesinin kredi kartını alan bebe benim aylarca emek vererek topladıgım gear'ı 30 dakikada çekip suratıma vuracak o silahlarla. Ben de klavye degistirmek zorunda kalacagım, her kendini bilmez "yöö göyöt döngölö kö" diyecek, be inatla trollenip ban üstüne ban yiyeceğim. I hope your bodies are ready you guys. Daha kötü senaryo: Gidip para vericem. Sonra siz içmeye cagıracaksınız ve benim viski param olmayacak. Viskimi sen mi alacaksın cevap ver düdük? Ha? HA? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 iste hersey beyinde bitiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Suark said: ama rmah, şey deil ki; yani oyunu oynamak için ekstra ödemen gereken para deil, çok fazla vakit harcamadan bişileri elde etmek için harcanacak "keyfi" para. olay şu ki bu iş modelinin temeli oyunun bedava olması. world of tanks ve apb reloaded oynuyorum, tamam birşeyler satıyorlar parayla ama oyunlar bedava. ve bedava oldukları için bir şekilde idare ediyorum. ama baştan 50-60$ isteseler kesinlikle almam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 para vermeden alamadigin seylerle, para vermeden de alabildigin seyler fark. o yuzden ayni degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 doğru dediniz bak evet, o tarz sıkıntılar olacak. neyse ki single oynayıp kapatıcam defteri, direk fakir versiyon gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Mesela Diablo'da bu sistemi oyunculara kabul ettirebildikleri anda sektördeki bütün firmalara bunu uygulama potansiyeli gelecek. Adamlar için bedavadan para yani. Böyle bir moda tutarsa başka oyunlarda başımızın ağrıma olasılığı yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Hah işte bende o rahatlık yok. Casual rencide etmeden multiplayer oynayamıyorum, BF3'te her bıcakladıgım sniper'a kafamın üzerinden tank topları geçerken teabag yapıyorum. Bariz param gidecek benim bu oyuna, gözgöre göre vericem yani o kadar üzücü ki ahahahahah aaaaaaaaaaaaaaaakikiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 brezilyalilari, ruslari filan oyunlara aldiklari an agrimaya basladi zaten basimiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Onlar sorun değil, ruslar her zaman kötü oynuyor White-Ra abimiz dısında. Brezilyalılar zaten shit tier direkt. Koreliler falan mevzuya dahil olursa birgün avrupa'da o zaman görün cümbüşü. http://i.imgur.com/R3mx6.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 iyi, kotu oynamak degil sorun, hal, hareket, tavir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Elime kanı bulasan oyuncunun negatif her özelliği bloodlust'a 15 dakika ekler. BLOOD FOR THE BLOOD GOD. http://3.bp.blogspot.com/_9f_a22asc40/TG7DmwunVXI/AAAAAAAAAWY/23itJZmsjtU/s1600/KhorneBerzerker.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 ya aslında player base le alakalı, size bi hikaye anlatayım. Yaklaşık 2 senedir CCP dust 514 ve eve de walking in stationsla uğraştı. Hoş adamlardan herhangi bir content vs beklentimi yoktu ama oyunda halihazırda bulunana sorunlar vardı. Neyse, walking in station çıktı, incarna diye. Tabi bu arada real money trade i öne sürdü eve. Normalde, gerçek para verip, oyun zamanı alabiliyorsunuz oyun içi, aynı oyun zamanıyla oyun içi para alabiliyorsunuz. Bundan hep playerlar hem ccp kazanıyor ( vergiden ) sorun şu ki, ccp bazı eşyalar çıkarıp, bunları parayla satışa sunacaktı. Direk olarak. Ve bu eşyalar, diğer playerlar üzerinde üstünlük sağlayamayacak denildi. Gene ok dedik, şekil için insanlar bişiler alabilir, direk para vermediği sürece. Sonra bi dev çıkıp "özel itemlar satabiliriz" dedi. Üzerine çıkan patch rezaletti, 2 sene boyunca sen hiçbişeyi düzeltme, git saçma sapan oyunlara yatırım yap; kimsenin kullanmayacağı bir sistemi devreye sok ve eski sistemimizi kullanılmaz hale getir, üzerine rmah dan bahset. Bütün bunların üzerine ceonun bi mailı leaklendi, "işte kafamızın dikine gidicez, çok para kazandık bu aralar onlar konusur konusur susarlar " gibi sonuç? Önce, oyunun en yoğun sisteminde, binlerce kişilik protesto ( sistemde bir anıt vardı onu vurduk paso ). Sistemi girilmez hale getirdik. CCP sistemden oyuncuları atmaya başladı biz gene girdik. forumlarda ağlamalar rageler ve sonra unsublar, ben 2 acc. unsubladım gerekçeye de ceo nun attığı maili aynen postladım. Sonuç : aradan haftalar geçti; ceo özür dileyen bi mail yazdı. Oyun içi seçtiğimiz insanlardan oluşmuş kurulu daha çok dinleyeceklerini söyledi. WoD online ve dust 514 çalışanları işten çıkarlıp ağırlık eve e verildi. 1-2 ay içerisinde, son 2-3 senedir yapılmamış değişiklikler gelişmeler yapıldı güzel oldu tekrardan oyun ve buna devam ediyor. Playerların böyle bir tepki vermesi gerekiyor, diablo çıktığında rmaha karşı olanlar oyunu almasınlar, bak kotik nasıl kıvırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 O tepkinin verilebileceği, üstüne dinleneceği çok nadir bir örnek ama Eve. Eve gerçekten çocuk oyunu değil, güzel grafiklerle, iyi reklamlarla falan sürülmüş bir oyun değil. Neyse o, what you see is what you get. Oyuncu tabanının kalitesiyle D3 çıkınca dolacak insan kalitesini hesaba kat niye asla ve asla olmayacagını anlayacaksın. Blizz fanı, her blizz oyununu aşındırmış her oyuncu D3 almasa yine dünyanın parasını yapacaktır oyun, bütün yaptırımın dayanak noktası bu zaten. Proletarya yeterli sistemi ayakta tutmak için, entellektüeller istedigi kadar atar yapsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 oyuncu sayisi 13 olunca olabiliyo, 15 milyon adam zor yapar o isi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar