Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun hakkinda izlenimleriniz

nscorp

Öne çıkan mesajlar

Animasyon sırasında başka skill kullanama bana çok sıkıntı olarak gelmiyor. Sonuçta eğer tüm skiller ve tüm classlar için geçerliyse olması sorun değil.
Bence asıl sorun animasyonun, global cooldown süresine veya casting, channeling süresine dahil edilmemiş olması.
Mesela Charged shot yapıyorsunuz, channeling bar doluyor. Bitiyor, animasyon başlıyor. Gönül isterdi ki animasyona ya channeling süresine dahil edilseydi, böylece tam olarak animasyonun biteceği ve sonraki skill'i kullanacağın anı bilseydin. Bence o yüzden genel olarak kolayca çözülebilecek bir sıkıntı.
Ha, direk bir bug var, bazen skill'i çalıştıyorsunuz, çalışıyor, cooldown'a giriyor ama aslında çalışmıyor. O bir bug, onu da düzelteceklerini umut ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

nomsaR said:

yalnız genel kanı "yalnız oynuyoruz, mmo hissi yok". GW de daha beter olabilirsiniz alışık değilseniz :)

GW2 de o kadar çok dinamic event var ki, özellikle yardımlaşma ve grup teşvik ediliyor. Kill steal yok, yardım eden eşit xp para alıyor. Genelde questler gruba teşvik ediyor ve birlikte yaptığınızda gruba otomatik giriyor eventlerde vs.. ikincisi birinciden çok farklı. Swtor 50 olayım belki bir ay daha oynarım sonra dondurucam.

Pvp saçmalamış resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkcası bu delay olayı bence gayet problem, sadece PVP'de değil PVE'de de gayet önemli bir problem olarak görüyorum. Çok kez benim karakter elini başını sallamasını bitirecek diye interrupt atamadım ve muhtemelen bunun için karakterim öldü ve vakit kaybettim. Her skill'de bu problem yok dolayısıyla bence sende varsa diğerinde de vardır dolayısıyla ortada problem yoktur politikası tamamen yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün champion bir herifi 3 kişi alamadık. kaç kere dalıyoruz pata küte kesiyor. Seti dizmiş, skill falan hikaye 3 kişi yatıramıyorsan o işte sorun var.

Pvp Champion epic setleri nasıl alacağınızı araştırdınız mı bilmiyorum ama saçmalığın daniskası
800 Tane warzone commandation topluyorsunuz
600 tanesini merchanary commandation ile takas ediyorsunuz

Elinizde 200 merc 200 warzone commandation oluyor
Lvl 50 ve 60 valor oluyorsunuz
Bu 200-200 olan token ile çanta alıyorsunuz. Bu çantadan random item yada champion token düşüyor. İtemlar random olduğundan setin aynı paröası iki kere de düşebilir.

Sistem karışık olduğundan yanlış anlattıysam kusura bakmayın, ayrıca telefondan yazıyorm.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

13. saniyede 5 numarali skill (riposte) kullanmaya calisan masum ceday.
http://www.youtube.com/watch?v=UwPT5x0GTVE&feature=youtu.be

abi aynı ben ya tanklarken oluyor sith warrior ile.ne force scream ne Retaliation dogru düzgün kullanamıyorum. interrupt dogru düzgün atılmıyor. çok can sıkıcı çok. wow da gladiator kasan, rbg yapan arkadaslar sordugunda pvp nasıl diye, pvp yapmak isteyen adam bu oyunu oynamaz diyorum açık ve net.pve de bile bu spell lag insanın canın bu kadar sıkıyorsa pvp hakkaten çok kötüdür bu oyunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben haritaların doluğunu tam farkedemedim, nedense Kraas'ta milleti görüyorum veya 2 dakika sürüyor grup bulmam ama fazla level değilim. Çok da open değil zaten sanırım Kraas, arada instanced bölümleri var ondan da olabilir..
Animasyonu da geçtim, ben hala oyunun temel mantığındayım. Single player/quest tarzı tamam güzel bir yere kadar her ne kadar solo olmayı zorlasa da, fakat bu oyunda durmadan pvp olmayacakta ne olacak. Hayır kendimden değil, sizin yazdıklarınızdan okuyorum.

Tekrarlıyorum ama, herhangi bir SW oyunun PVP bazlı olmamasını aklım almıyor. PVE Raid ne yahu Star Wars'ta, düşünsene Jedi'lar toplanıp Raid'e gidecek, orada savaş dönüyor Republic/Sith bütün galakside, bizim haberimiz bile yok. Abi bu oyunda yüzlerce Jedi/Sith var tarihin en PVP odaklı oyunu olmalu bu oyun. Adamlar yapmamış diye birşeyi kabul etmiyorum, Star Wars ulan bu. WoW'da bana kakalarsınız belki PVE Raid'lerini ama bu oyunda yemem. Healer Jedi ne be. Star Wars'ta Tank/DPS/Support sınıflandırması mı olur. Tank Sith, Healer Jedi, Healer Bounty Hunter bu mu yani epic savaşlar. Neden çünkü PVE'ye göre düşünüyorsun oyunu, kopyalıyorsun direk WoW'dan. Ben bunu sabaha kadar eleştiriririm. Sıkıştır PvP'yi kıçıkırık Warzone'lara, end-game'i Raid'e göre ayarla. Ha inş yanılırım ama hiç sanmıyorum.

Çünkü open-world pvp'yi düşünmemiş bile adamlar. Ama bu biraz da oyuncuların suçu. Alıştırdılar dandirik WoW sistemini, millet ota boka reward istiyor, sen Lore'un bir parçasısın, Galaktik savaşta yer alıyorsun hikaye. Sonra ganklenir ağlar millet, ama bakarsın PVP serverları full olmuş. Adama dersin burada PVP serbest git PVE'de oyna, gider PVP serveri seçer sonra gank'lenince sayfalarca ağlar forumlarda. Ah ah. Ama bu da bahane değil. Gank olacak, baskın, herşey olacak bu oyunda. Öyle kolaya kaçma yok, Star Wars oyunu bu, tamamen PVP olacak, ilk zone'ları anlıyorum ama diğer gezegenlerde ben quest yaparken durmadan tehdit altında olmalıyım. Gidip adamla sadece Heroic quest yapmak için değil, PVP de götümü kurtarmak için grup olmalıyım karşıdakilere karşı. Al sana sosyallik, MMORPG dediğin budur, sadece belirtilen yerlerde grup ol, belirtilen yerlere git değildir. Gerekirse quest'i yapamamalıyım saatlerce Jedi/Sith'ler yüzünden, her yerde dalmalılar birbirlerine. Senaryoyu, Lore'u sen buna göre hazırlamadın mı. Movie'de ne var, PVE Raid, Krayt Dragon LFM Healer mı var. Köküne kadar PVP var. Sinirlendim bak şimdi:)...

Bunlar eklenmez mi eklenir de, adamlar belli buna göre dizayn etmemiş oyunu. Peh, kolay iş be al kopyala ama SW'de yemezler...
Sosyal ağlarda paylaş

Peki o zaman soru, aşağıdaki iki skil arasında ne fark vardır?
1. Skill A: 2 sec Channeling, Channeling sonunda 100 dmg vuruyor. 0.5 sec animasyonu var.
2. Skill B: 2.5 sec Channeling, Channeling sonunda 100 dmg vuruyor. 0 sec animasyonu var.

Bu iki skill benim gözümde aynı. Ha birincisinin sıkıntısı var mı, var. Nedir sıkıntısı, Animasyonu süresini SWTOR'da UI'da yazmıyor.
Sen demişsin ki animasyon vardı, interrupt yapamadım. Diğer durumda da skill casting time'ı veya channeling'i devam ediyor olacaktı ve gene interrupt yapamayacaktın. Kastettiğim buydu, sanırım kendimi anlatamamışım.
Bu animation lag benzer şekilde Aion'da da vardı, hatta abartayım Street Fighter gibi dövüş oyunlarında da vardır. Animasyonu cancel'lama yöntemleri vardır. Mesela Aion'da hareket edersin veya normal saldırı yaparsın veya zıplarsın, vs. Şimdi bu gelişmiş bir teknik.
Kimi oyuncu der ki, animasyon cancel etme tekniğini kaldırdılar, herkez istediği skill'e basıp animasyonu otomatik cancel'lıyor, casual oldu bu oyun, hardcore player'lar ile casual'lar aynı oldu.
Kimi oyuncu der ki, animasyon varken skill kullanamıyorum, ne saçma şey, kaldırılsın.
Söylemek istediğim çoğu zaman olayların bir veya daha fazla yönleri olabiliyor, yorumlarımızı yazarken bunu da göz önüne alalım, gözden kaçırdığımız noktalar olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

PvP Gear olayını sevgili patidaşlarım için basitçe açıklayayım:

1. L50 oldunuz. Warzone yapmaya veya Illum'da daily yapmaya veya Tattooine'de Outlaws Den etrafında gezinmeye ve chest aramaya başladınız.

2. Warzonelar, warzone commendation, Illum daily'ler Champion Gear Bag, Outlaws Den etrafındaki chestler ise Mercenary Commendation veriyor.

3. L50 başlangıç PvP seti olan CENTURION parçaları, Champion Gear Bag'den gelen CENTURION COMMENDATIONlarla alınıyor.

4. 1 Champion Gear Bag içinden 3 CENTURION COMM ya da 1 UNASSEMBLED CHAMP GEAR (slot bazında: chest, head, mainhand, vs.) ve 1 CENTURION COMM düşüyor.

5. Unassambled Champ Gear'ı token olarak verip, yerine Champ epic parçanızı alıyorsunuz.

6. Centurion parçaları ise minimum 20 CENTURION COMM istiyor.

7. 1 Champion Gear Bag 200 WARZONE ve 200 MERC COMM verilerek alınıyor.

8. Karakterinizde en fazla 1000 WZ ve 1000 Merc Comm bulundurabiliyorsunuz.

9. Champ Gear Bag'ler unique yani inventorynizde sadece 1 adet oluyor. 1 adet de bankada saklayabilirsiniz. Bu çantaları L50 olduktan sonra açabiliyorsunuz. Yani 1 çanta inventoryde, 1 çanta bankada + 1000 WZ ve 1000 Merc comm stackleyebilirsiniz.

10. Battlemaster gearları ise Valor Rank 60 istiyor ve VR60 olmadan bu çantaları alamıyorsunuz. Benzer sistem burada da var (ya 3 champ commendation ya da 1 champ comm ve 1 unassembled parça)

Çantalardan gelen parçalar random yani arka arkaya 5 çanta açıp, hiç unassembled parça bulamayabilirsiniz ya da 5 çantadan 5 tane aynı slot için item de bulabilirsiniz. Şans işi tamamen.
Sosyal ağlarda paylaş

Deviant

mesajının tamamını okumadım fakat çok daha farklı başka örnekler verilebilir. Ben hep interruptan gideceğim en önemlisi bu. PVE yapıyosun HC quest tek yapıyorsun bunu iki kişiler normalde alamazsın, tekine CC yapıyorsun 1 dakika havada süzülürken diğerien dalıyorsun, adamın 1 sn cast heal büyüsü var nerdeyse baştan heal atıyor kendine. Sen şimdi hangi büyüyü atarsan at, interrupt yaptığın zaman adamı interrupt etmesi lazım ama bir önceki büyünün animasyonu hala döndüğü için atamıyorsun. Keza aynı şekilde PVP'de de 1 sn cast'li heal'ler var o adam cast ederken interrupt atamıyorsun çünkü o an başka bir şey cast etmiştin animasyonun tamamlanmasını bekliyordum, bu tarz şeyler önemli. Yoksa gördüğüm kadarıyla senin orneğinde pek problem yok, chain etkisi yapıyor dediğim şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi siz ne yaptınız ya,oyuna başlamadan oyundan soğudum.Kıt pvp mantığı,şansa pvp item sahip olma,mini gamelerde performans problemi...Farklı bir forumda okudum,healerlar,pvp esnasında burst heale abanırsa-ki adı üsütünde healer-daha az token yada madalyon (yada adı ne zıkkımsa) alıyormuş.Grubun yapmış olduğu total killden bir pay kaparsan daha fazla alıyormuşsun.Gerçektende böyle birşey var mı?
E ozaman healer neden bir taraflarını yırtsın.
Yok ben en iyisi oyunu almayayım.
Ah warhammer ah,var mı senin yerini dolduracak bir oyun...
Sosyal ağlarda paylaş

DeviantSun said:

Peki o zaman soru, aşağıdaki iki skil arasında ne fark vardır?
1. Skill A: 2 sec Channeling, Channeling sonunda 100 dmg vuruyor. 0.5 sec animasyonu var.
2. Skill B: 2.5 sec Channeling, Channeling sonunda 100 dmg vuruyor. 0 sec animasyonu var.

Bu iki skill benim gözümde aynı. Ha birincisinin sıkıntısı var mı, var. Nedir sıkıntısı, Animasyonu süresini SWTOR'da UI'da yazmıyor.
Sen demişsin ki animasyon vardı, interrupt yapamadım. Diğer durumda da skill casting time'ı veya channeling'i devam ediyor olacaktı ve gene interrupt yapamayacaktın. Kastettiğim buydu, sanırım kendimi anlatamamışım.
Bu animation lag benzer şekilde Aion'da da vardı, hatta abartayım Street Fighter gibi dövüş oyunlarında da vardır. Animasyonu cancel'lama yöntemleri vardır. Mesela Aion'da hareket edersin veya normal saldırı yaparsın veya zıplarsın, vs. Şimdi bu gelişmiş bir teknik.
Kimi oyuncu der ki, animasyon cancel etme tekniğini kaldırdılar, herkez istediği skill'e basıp animasyonu otomatik cancel'lıyor, casual oldu bu oyun, hardcore player'lar ile casual'lar aynı oldu.
Kimi oyuncu der ki, animasyon varken skill kullanamıyorum, ne saçma şey, kaldırılsın.
Söylemek istediğim çoğu zaman olayların bir veya daha fazla yönleri olabiliyor, yorumlarımızı yazarken bunu da göz önüne alalım, gözden kaçırdığımız noktalar olabiliyor.

Soyle acikliyayim bende;

Animation i cancel etmek, baska bir deyisle herhangi bir effect/timer/restriction nedeni ile game run loop da UI input alinmadigi durumlarda, o durumdan cikmak/kurtulmak icin "hareket " etmek lazim, yazinin ozeti bu heralde.

Bende diyorum ki, SWTor da Smuggler/Agent oynayan adam, cover a girdigi zaman bu yontem ise yaramaz. Hareket edersen, cover ini bozarsin. Cover bozulunca tekrar cover a girmen lazim.

Bu noktada dikkat!

Cover GCD den bagimsiz kendi CD i olan bir ability, yani verdigin argumanlarin ikisinide uymuyor.

Ornek verelim;

T aninda melee adam charge etti, charge dedigimiz ability casting time i olmayan birsey olsun, adamin animation time i 1 sn olsun. Adamin tek dusmani latency ve animation lag ki WoW da da bu boyleydi. T aninda bende cover a bastim, girdim GCD beklemeden spam liyorum push back i, instant case. E arkadas, adamin CD i animation timer dan dusukse?

T+1 de ben balon oldum, adam tepemde, veriyor coskuyu.

Aynisini Sith char imda yasiyorum, marauder imle charge yapiyorum, cast time mim yok ama charge GCD ye bagli oldugu icin ve GCD dedigimiz bokun suresi animation time dan daha kisa oldugu icin sorun olmuyor.

Benim delirdigim nokta bu.

Bu graphicEngine/Game Run loop ilgisi/bilgisi/zikri ile olacak is degil bu.
Sosyal ağlarda paylaş

alkansas said:

Abi siz ne yaptınız ya,oyuna başlamadan oyundan soğudum.Kıt pvp mantığı,şansa pvp item sahip olma,mini gamelerde performans problemi...Farklı bir forumda okudum,healerlar,pvp esnasında burst heale abanırsa-ki adı üsütünde healer-daha az token yada madalyon (yada adı ne zıkkımsa) alıyormuş.Grubun yapmış olduğu total killden bir pay kaparsan daha fazla alıyormuşsun.Gerçektende böyle birşey var mı?
E ozaman healer neden bir taraflarını yırtsın.
Yok ben en iyisi oyunu almayayım.
Ah warhammer ah,var mı senin yerini dolduracak bir oyun...

valla ben dediğim gibi bir ay daha belki oynarım oynamam. Tek yol GW2
Sosyal ağlarda paylaş

nomsaR said:

yalnız genel kanı "yalnız oynuyoruz, mmo hissi yok". GW de daha beter olabilirsiniz alışık değilseniz :)

Gw2 den bahsediyorlar Gw1 değil. gw1 tamamen instanced dı şehir dışında evet. ama gw2 de heryerde herkezle olucaksın kesin bu. Oyunun pvesini tamamen eventlara ve boss fightlara göre ayarlamışlar nerdeyse. 100 kişi outdoor boss kesmek ve haritanın nerdeyse her milimi değişken aşamalı eventlerle pve progress yaparak ilerlemek awesome olucak. Üstelik aynı grupta olmasanız bile bufflar heallar skillerle herkezi etkileyecek, bi firewall içinden ok attığında ateşle birlikte gidecek hedefine o ok. Zindanlar gene var tabiki onlarada zaten standart 5 kişi gireceksin. Tek başına yapacağın hiçbirşey yok oyunda nerdeyse personel storyde 2 cinametric izlemek dışında. PvP desen gene BG tarzı competite pvp, World versus World büyük kapışmalar vs vs ...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...