BonePART Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 korsanın tek savunulabilecek yanı bence bir seyşi denemeden almama olayı yane 20 oyun oynuyorusan ve sadec 1 tanesi 5 para edecek bi oyunsa o zaman gidip o oynu alırsın steam saolsun beeniyosam alıyorum artık ozellikle eski taptıgım oyunnarı direk para yatırıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Flassh said: korsanın beleşcilikle alakası yok abi yapmayın. internet hızlanmadan önce herkes catır cutur korsan cd alıyordu. o cdcilere kaç para saydık.filmdir, müziktir, oyundur. 3-4 cdlik oyunlara 10-15 lira veriyorduk cdcilere. bu mu beleşcilik? bütçe meselesi sadece. butce meselesiyse o butce 0 mi? oynadigin 10 oyunu da almazsin, 2-3'unu orjinal alirsin. ama hicbirini almiyorsan bu belescilik. bkz bone'un mesaji. (gercek bone'un) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Iggy Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 edit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CryMeARiverfix Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 zaten yayınlanmış olanı yayınlayanlara, Yayıcılara Korsan denmez Eğer bir korsan varsa oda benim Gider orjinallerini alip kopyalayıp fakirlere dağıtıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 http://www.vincentchow.net/wp-content/uploads/2008/09/piracy.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ondskan Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Korsan kullanıyorum fakat eğri oturup doğru konuşmak gerek. Bunun kötü, hatta bir adım ileri giderek hırsızlık olduğunu inkar etmeye de gerek yok. "Adamlar zaten milyonlar kazanıyor, benim kullandığım korsanla batacak değiller" düşüncesinin de, herhangi bir elektronik mağazasından bir şey yürütmekten farkı yok çünkü sonuç olarak çaldığınız ürüne rağmen o adamlar da gayet iyi para kazanıyor. "Her şeyi biliyorsun ama hala korsan kullanıyorsun?" diyeceksiniz, haklısınız ama Bone'un söylediği gibi beleşçilik kanımıza işlemiş. Şahsi fikrim kilit nokta şu: korsan kullanıyorum çünkü yapabilirim. Senelerce WoW oynayıp, paşa paşa her expansion'ı alıp aylık para ödedim çünkü WoW oynamak istiyorsam bunu yapmak zorundaydım(private server demeyim lütfen). Kısacası korsan devam ettiği müddetçe, bunun kötü bir şey olduğunun farkında olanlar bile kullanmaya devam edecek. Bilemiyorum belki bunun hırsızlık olduğunu hissettirecek farkındalık videolarıyla bir kampanya yapılsa daha faydalı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 beleşçilikten bahsetmiştim ama bunun hırsızlık olarak tanımlanmasına karşıyım. hırsızlıktan çok daha farklı bir mevzu, o yüzden korsan deniyor zaten. "nasılsa çok satıyor" diyip mağazadan ürün çalmakla, "nasılsa çok satıyor" diyip ürünün korsanını indirmek farklı sonuçlar doğurur. mağazadan ürün çaldığın zaman mağazanın para vererek temin ettiği bir maddeyi çalmış oluyorsun. ancak korsan indirdiğin zaman bunun üreticiye veya satıcıya herhangi bir maddi zararı olmuyor. "nasılsa çok satıyor diyip korsan alıyorum" fikrini beleşçilik olarak görüyorum ama iki mevzuyu ayırt etmek lazım. bir de satışı olmayan ürünü korsan indirdin diye veya drm/copyright olayını protesto ettin diye niye kötü adam oluyorsun ki? beleşçilerle diğer kesimi ayırıp konuşmamız gerektiği düşüncesindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Kötü olduğunun farkında olup kullanmayan bir sürü insan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Bone said: ağazanın para vererek temin ettiği bir maddeyi çalmış oluyorsun. ancak korsan indirdiğin zaman bunun üreticiye veya satıcıya herhangi bir maddi zararı olmuyor. http://www.devtopics.com/wp-content/uploads/2008/08/piracyistheft.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 o EA gibi şirketlerin uydurması. korsan indirerek income'ı çalmış olmuyorsun, çünkü o dosyanın direk olarak maddi bir külfeti olmuyor şirkete. ayrıca o dosyayı indirince elimize herhangi bir para veya maddi kazanç geçmiyor. bu olayın anlaşılması zor olabilir, ama anlatılması daha da zor. diyelim ki şirketin biri çıkıp "bu dosya 10 milyon download edilmiş." (müzik, oyun, film, vs.) bu 10 milyon indirmeyi de ceplerine giremeyen paralar olarak yansıtıyorlar. ancak 10 milyon indirmeyi yapan herkes potansiyel para kaynağı değiller. farklı farklı kategorileri var o kullanıcılar. ayırabiliriz yani. o yüzden 10 milyonun da 10'u "kaçmış potansiyel müşteri" değil. korsanı olmasa belki 1-2 milyonu o ürünü alırdı. öte yandan ardeth'in koyduğu resim var işte. korsanın şirkete herhangi bir zararı yok. sadece olan ürünü kopyalıyıp dağıtmış oluyorlar. şöyle bir örnek getireyim. vazo satan bir dükkana giriyorsun. bu vazolardan bir tanesini satın alıp evine gidiyorsun. bunun şekline bakarak oturup camdan benzerini yapmaya başlıyorsun. birebir aynısını üretip bunu arkadaşına veriyorsun. bunu yaptığın zaman, belki "potansiyel bir müşteriyi" o mağazaya gidip o vazoyu satın almasının önüne geçmiş oluyorsun. ama o mağazaya herhangi bir maddi zarar yapmamış veya ürününü çalmamış oluyorsun. tabii bu işi ticarete döküp o cam kalıbından bolca yapıp satarsan bu sefer copyright infringement meselesi oluyor şu ardeth'in koyduğu resimdeki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 su "ya korsan kullananlar potansiyel musteri degil ki" ve "korsan olmasa almam ki" kafasi on numara. bu adamsendeciligi cok seviyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Açıkca ifade ediyim kapitalist sistemi desteklemiyorum. Kapitalist sistem içinde oluşan oligopol'den ise nefret ediyorum. Bu oyun sektörü içinde geçerli bir durum. Ea gibi şirketler zaten piyasaya yeni giren oyun stüdyolarını birer birer yutuyor ve bu gayet korsandan bağımsız bir durum. Yani bu şirketlerin iflası vs,korsan kullanıcılar yüzünden olmuyor zaten adamlar ilk başta yeterli sermayeleri olmadığı için yerel pazarda etkin olmaya çalışırken batıyorlar ve de bunun da korsan kullanımla zerre alakası yok. Hadi diyelim bu stüdyolar batmadı ve iyi bir noktaya doğru gidiyorlar,işte bu nokta da yine ea gibi şirketler duruma el koyup,bu stüdyoyu vs. satın alıyorlar. Adamlar el attıkları her şeyi kurutuyorlar yahu korsanını indirmeye bile tenezzül etmiyor insanlar artık. Origin'i aldılar Ultima'nın durumu ortada Red Alert'in geldiği nokta ortada Bullfrog yok,Westwood yok,Origin yok. Bunun sorumlusu korsan kullanıcılar değil. Yani EA'nın Ceosu vs değilseniz en temel sorun oyun piyasasında ki Tekelleşmenin önüne geçmek olmalı.Bu tekelleşme sorunu ortadan kalktığı zaman korsan olayını tartışmak daha mantıklı olur. Geçmişte ki oyunların yerini tutan bir oyun bile günümüzde çıkmıyor,halbuki şirketler büyüdü,karlar büyüdü,müşteri profili genişledi ama en azından benim kült diyebileceğim bir oyun şu son yıllarda çıkmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trollsavar Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 uzun uzun yazdım da, sildim sonra... özet; korsan kullanan hırsızdır, umarım bir gün aynı şekilde arabası çalınır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trollsavar Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 BonePART said: korsanın tek savunulabilecek yanı bence bir seyşi denemeden almama olayı ya böyle saçma birşey olur mu? 3 gün kıyafet denenip, sonra mı verilir parası? kitap denenir mi mesela? politik olarak, "ben korsan kullanıyorum" deme yolu bu tam anlamıyla. hem internette hem de basılı olarak, yüzlerce review yapan, o oyunla ilgili olarak, geri zekalı olmayan herkezin anlayabilecağı videolar, resimler, yazılar yayınlayan onca kuruluş boşa mı çalışıyor? bu mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 3 gün denemiyorsun ama üstünde nasıl durduğuna bakıyorsun. eve sipariş ettin ve beğenmediysen değiştirebiliyorsun vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trollsavar Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Aldığın oyun arızalı olmadığı takdirde, değiştirmeni gerektiren bir durum yok. Dediğim gibi, yorum okuyorsun, ya da yıllarca beklemiş oluyorsun vs. Üzerine giyip denemen gerektiren bir durum yok yani... Zaten çoğu kimse yeni başladığı oyuna kolay kolay toz kondurmuyor. Diablo 3'ü alıp, "bu olmamış" diye 1 saat sonra iade eden insan numunedir herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Bonepart'ın dediği oyunun demosu yoksa ve çalışacağından emin değilsen yapılır. Ben de Civilization V'i indirip, on dakika türlü türlü grafik ayarlarıyla test edip, satın almıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 duz mantik mode: on madem oyle, ekmegimizi kimseyle paylasmayalim, kimseye bir sey ikram etmeyelim, parasi varsa gitsin alsin canim. duz mantik mode: off korsan, parasi olmayan icin bi nevi mecburiyet, biraz parasi olan icin tercih, cok parasi olan icin de hirsizliktir diyorum. korsan kullanmamak icin yeterli miktarda parayi burda kac kisi kazaniyor? bulun bana maasi aylik en az 5000tl olan bi is, birakayim korsani sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmithWesson Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Valla sırf batman arkham asylum 3 dolara falan insin diye beklediğimden oynamadım hiç daha. Korsanını da indirip bi ton ıvır zıvır çözümlerle uğraşmak istemiyorum. Bence oyunlarda özendirme, heveslendirme kullanılmalı. Oyunun single bölümünü free yaparsın multi bölümü paralı olur ya da ne bileyim öyle şeyler. Yazılımlar konusunda nasıl bir çözüm olur bilemem ama koskoca ozalitçiler kopya adobeler kullanıyorsa o onların ahlaksızlığı. Benim gibi çulsuzlar ne yapsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 DH'da bir başlık var; Alman bir avukatlık bürosu Türk bir büroyla anlaşıp, Emule üzerinden Alman birkaç müzik topluluğunun albümlerini indirenlere karşı Türkiye'de yasal işlem başlatmış. 1 senedir falan sürüyor olaylar http://forum.donanimhaber.com/m_45433827/tm.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 trollsavar said: BonePART said: korsanın tek savunulabilecek yanı bence bir seyşi denemeden almama olayı ya böyle saçma birşey olur mu? 3 gün kıyafet denenip, sonra mı verilir parası? kitap denenir mi mesela? politik olarak, "ben korsan kullanıyorum" deme yolu bu tam anlamıyla. hem internette hem de basılı olarak, yüzlerce review yapan, o oyunla ilgili olarak, geri zekalı olmayan herkezin anlayabilecağı videolar, resimler, yazılar yayınlayan onca kuruluş boşa mı çalışıyor? bu mudur? Kıyafetler 2 hafta içinde değiştirilebiliyo. Hatta abiyeciler o kadar bıkmış ki bu işten bi gün özel günde giyilip getirilen kıyafetlerden bunu aşmaya çalışıyolar. Kitap denenir. Avrupada ve amerikada bütün kitapçılarda koltuk hatta kafe vardır gidersin istediğin kitabı alır okursun kimse sana napıyosun demez. Hagtta kütüphane diye bi olgu vardır gider alır okursun kisme karışamaz sana. Alıp tüketmediğin her ürün denenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 "Tatar Ramazan" said: DH'da bir başlık var; Alman bir avukatlık bürosu Türk bir büroyla anlaşıp, Emule üzerinden Alman birkaç müzik topluluğunun albümlerini indirenlere karşı Türkiye'de yasal işlem başlatmış. 1 senedir falan sürüyor olaylar http://forum.donanimhaber.com/m_45433827/tm.htm böyle olaylar oluyor amerikada. avrupada oluyor mu bilmiyorum. korsan kullananlarla oturulup konuşuluyor ve aralarında anlaşıyorlar. öyle herkesin yakasına yapışmıyorlar ama arada bir çok içerik dağıtan varsa onun başı belaya giriyor işte. çok olay olmuyor. şimdi üşendim link bulmaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 O konuyu biraz okudum da, arada soyuluyoruz diyen, bunlar mafya diyen birini gördüm, kütüphanede gülmeye başladım bir. Soyuluyorlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trollsavar Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Forumdaki Yazıya Hitaben: http://forum.paticik.com/read.php?5,6046320,6055822#msg-6055822 BonePART said: trollsavar said: BonePART said: korsanın tek savunulabilecek yanı bence bir seyşi denemeden almama olayı ya böyle saçma birşey olur mu? 3 gün kıyafet denenip, sonra mı verilir parası? kitap denenir mi mesela? politik olarak, "ben korsan kullanıyorum" deme yolu bu tam anlamıyla. hem internette hem de basılı olarak, yüzlerce review yapan, o oyunla ilgili olarak, geri zekalı olmayan herkezin anlayabilecağı videolar, resimler, yazılar yayınlayan onca kuruluş boşa mı çalışıyor? bu mudur? Kıyafetler 2 hafta içinde değiştirilebiliyo. Hatta abiyeciler o kadar bıkmış ki bu işten bi gün özel günde giyilip getirilen kıyafetlerden bunu aşmaya çalışıyolar. Kitap denenir. Avrupada ve amerikada bütün kitapçılarda koltuk hatta kafe vardır gidersin istediğin kitabı alır okursun kimse sana napıyosun demez. Hagtta kütüphane diye bi olgu vardır gider alır okursun kisme karışamaz sana. Alıp tüketmediğin her ürün denenir. kıl tüy muhabbetiyle korsanı savunuyorsun. Bir converse ayakkabıyı bırak 2 haftayı, 2 gün boyunca giyip götürdüğünde alacağın cevap malumdur, davalık olursunuz en fazla. Değişimin kuralları vardır, 2 tarafı da korur. Kitap deneme dediğin olayı da yanlış anlamışsın diye düşünüyorum. O formatta mekanlar için uzaklara gitmeye de gerek yok, Türkiye'de de varlar. Ama oradaki amaç, "al kitabın ırzına geç, bitirene kadar oku, sonra götür geri yerine koy." gibi birşey değil. Zaten kütüphanelerle ilgili olarak "kütüphane kitap deneme yeri değildir." gibi bir cümle kurmam gerekeceği de hiç aklıma gelmezdi... Oradaki kitapların zaten hepsi senin. Istediğin kadar oku, ne yapıyorsan yap. Işte korsan kitap almana gerek kalmadı. müzik cd'si deneyen insan benim gözümde, "param yok ayol, kahrolsun kapitalizm." yaptığı halde, tam aksine, kapitalizmin 1 numaralı kölesi(kibarlaştırdım.) haline gelmiş demektir. Her şeyi istemenin, satın almanın alemi yok. Radyo var, klipler var, stream eden kütüphaneler var. Var oğlu var. Film desen kiralanır edilir, yine çözülür. Ama insanlar terrabytelarca disklerini doldurmak için indirir hale gelmişler. 2. defa izlemeyecekleri filmleri bile saklıyorlar. Bu da zaten tam olarak çalma hastalığı olan insan davranışı. Alayim de dursunculuk. Oyunu kurayim de bakayim hele, çalışıyor mu durumu çok başka birşey. Ama sistem gereksinimleri, sistem önerileri, kullanıcı yorumları gibi birçok kaynak var incelenebilecek. Neyse herkesin vardır kendine göre -sözde- haklı gerekçeleri. Böyle postlarla da onlar değişmeyeceği çok açık. özetle, bunun tartışılacak bir tarafı yok, hırsızlık suçtur. Korsan da hırsızlıktır. Nokta yani. Google çok önceden yapması gerektiği birşeyi ancak yapabilmiş. Sen benim müziğimi çalıyorsan, ozaman ben de senin birşeylerini mi çalmalıyım? "ay ama onun çocuğu açtı, baklava çaldı." ile gelmeyin. Sistemin çirkinliği, adaletsizliği ile konuyu savunmayın, hırsınızı korsanla çıkararak, insanları ekmek çalıcak duruma getirmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 çalmak ile piracy'nin farkı var bunu anlamamak harika bir şey ya... ha ben piracy doğrudur demiyorum ama birisinin elinden bir şeyi çalmak ile onun parayla sattığı bir şeyi kopyalamak çok ayrı şeyler. onun dışında şu corporate firmalar 10 milyon değil de 5 milyon kazanıyorlar diye ağlıyorlar ya ona kılım. insanları korsana alıştırdılar 50 dolara oyun çıkara çıkara... şimdi azıttılar 70 dolara çektiler. halbuki en baştan beri 10-20 dolara satsan insanları alıştırırdın orijinale. steam indirimleri oldukça benim alasım geliyor. niye çünkü korsan indirince bir sürü problem çekiyorsun, yok çalışmıyo, yok türlü taklalar atıyosun yüklerken interneti kesmek falan gibi. gerek yok yani, veririm 5 dolar kafam rahat oynarım. 7 saatlik entertainment'ı adamlar 60-70 dolara satıyor, saati 9-10 dolar bu eğlencenin artık neredeyse, yani 20 lira. 2 saat sinemaya gidiyorsun 15 lira, saati 7.5 lira. neymiş oyun oynuyorsun... ulan bu fiyata nası oyniim. 60 dolara ayda 3 oyun alsan, 180 dolar, 350 liraya yakın bir fiyat. türkiye'de bazı evlerin kira fiyatına yakın yani bu fiyat. düşürsünler fiyatı, hayvani kar marjı peşinde koşmasınlar alalım oynayalım. aynı şey esasında her sektör için geçerli. hele müzikten falan bahsedilmiş. abbbbboooooo. bi kere internet ve free sharing olmasa, napster falan çıkmasa zamanında, şu anda haberin olan 100'lerce grubu bilmiyor olabilirdin. bilmediğin şeyin de tabii ki eksikliğini hissetmezdin. şimdi yine fena değil ama eskiden albüme para veriyorduk, 15-20 lira falan bir albüm. içinde max 8 şarkı seviyorsun zaten. şu anda en azından tek tek alabiliyorsun internetten... ama mp3 bile pahalı yani, oyun gibi değil tekrar tekrar kullanılabilecek bir şey ona rağmen elindeki bütün mp3'lere 1000, 10binlerce dolar verdiğini düşünsene :D denemek işin bahanesi. daha korsan indirip bakıp, sonra beğenip alan kişi görmedim. ha orda burda internette böle yaptığını yazanlara rastladım da, bilemiyorum. şahsen ben beleşe indirmişsem, çalışıyorsa, oynarım gayet beleşe, gidip para vermem artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar