Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Daha önce var olduğundan bile bir haber olduğum bir metin editörü keşfettim bu gün dersde sıkıntıdan internet arşınlarken. Aşırı hoşuma gitti kendisi. Bu: http://scribes.sourceforge.net/ Böyle başka kıyıda köşede kalmış metin editörleri biliyor musunuz? Metin dosyalarıyla işim script yazmak ve config ile sınırlı olduğundan hoş geldi bu Scribes çok. Gerçi bu konuyu daha çok Scribes diye güzel bir şey varmış demek için açmıştım =) Line bookmarking süper özellikle, her paket güncellemesi ile değişen ayar dosyaları ile karşılaştığım zaman ya da 1000 küsür satırlık dosyalarda çok kolaylaştıracak düzenleme yapmayı. Gnome 3 ruhuna uygun ayrıca tasarımı, document-centric tarzıyla filan. Bir deneyin kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 scribes'ı hiç kullanmadım ultraedit, notepad++, editplus, kate, kwrite kullanmışlığım oldu, aralarında en çok notepad++ beğenmiştim. daha fazla özelliğe gereksinim olmadığı için başka text editor aramakla uğraşmadım. bi de şurda şöyle bi kıyaslama şeysi var: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_text_editors Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 notepad++ kullanıyorum uzun bir süredir, gayet de memnunum kendisinden. neredeyse bütün kodlama dillerini tanıyor, tabbed view var, gereğinden fazla bile ayar içerdiğini söyleyebilirim. scribes'ı da bir deneyeyim ama, merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Gereğinden fazla ayar işini sevmiyorum ben, tam gerektiği kadar olsun. Ne için kullandığımı söyledim zaten. Scribes'ın özellikleri: http://scribes.sourceforge.net/functions.png Bunlara ilaveten spell check var bir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 writemonkey kullanıyorum ben. simsiyah sayfaya yemyeşil karakter koyuyor. :D en sevdiğim. menüsü öyle insanın suratının ortasında değil. sağ tıklarsan çıkıyor menü. ben memnunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slint Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Kıyıda, köşede kalmış değil ama vim iyidir. http://www.vim.org/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 İki aydır yoğun bir şekilde kullanıyorum Scribus'u, rahatça söyleyebilirim ki X üzerinden çalışan en iyi metin editörü olsa gerek. Kaldığı yeri hatırlama, dosya içinde yer imleri... Çok kullanışlı GUI'den yapacağın basit işler için. Vim en iyisi o ayrı, CLI'de Vim'e devam. Bir de Vim'in Windows portu var diye biliyorum ama performansı nasıl? Portable çalışıyor mu? Geçen okulda Notepad'i ekrana bakmadan vim kullanır gibi kullanarak bir metni batırdımda =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 TextWrangler kullanıyorum ama mac os dışında var mı bilmiyorum.Windowsta en iyisi notepad++ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 notepad++ formattan sonra yüklediğim ilk program! domine eder! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Linux için vi/vim/emacs windows için notepad++/sublime text/ultraedit gerçi linuxa yazdıklarımın alayı windowsda da çalışmakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 vi notepad++ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Hem windowsta hem de linuxta gvim yargiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Stable, sorunsuz çalışıyor mu Gvim Windows'da, onu soruyorum işte? Linux'de de kullanmadım kendini, Vim ile aynı ama sanırım, GUI sadece? Bir de Linux'de Scribus Gvim'den daha iyi bence. Gerçi ben X11 text editörleri sadece konfigürasyon dosyaları için kullanıyorum. Scribus'un dosya içi yer imi çok faydalı oluyor yüzlerce satırlık dosyanın içinde tek değiştirdiğim yerlere kolay erişim sağladığı için. Script filan yazdığımda CLI ve Vim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 GERGE said: Stable, sorunsuz çalışıyor mu Gvim Windows'da, onu soruyorum işte? Linux'de de kullanmadım kendini, Vim ile aynı ama sanırım, GUI sadece? Calisiyor. Dedigin gibi gVim'in tek farki vim'in ayri bir pencerede acilmasi. Zaten vim'in dogasi geregi ustteki menuleri falan hic kullanmiyorsun. Ha ama ben clean bir sekilde kullaniyorum. Cok sade bir vimrc kullanmaktayim ve hic plug-in yok. Hos plug-in'lerin de sorun cikartacagini sanmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar