Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metin Editörleri

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Daha önce var olduğundan bile bir haber olduğum bir metin editörü keşfettim bu gün dersde sıkıntıdan internet arşınlarken. Aşırı hoşuma gitti kendisi. Bu: http://scribes.sourceforge.net/

Böyle başka kıyıda köşede kalmış metin editörleri biliyor musunuz? Metin dosyalarıyla işim script yazmak ve config ile sınırlı olduğundan hoş geldi bu Scribes çok.

Gerçi bu konuyu daha çok Scribes diye güzel bir şey varmış demek için açmıştım =) Line bookmarking süper özellikle, her paket güncellemesi ile değişen ayar dosyaları ile karşılaştığım zaman ya da 1000 küsür satırlık dosyalarda çok kolaylaştıracak düzenleme yapmayı. Gnome 3 ruhuna uygun ayrıca tasarımı, document-centric tarzıyla filan.

Bir deneyin kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

scribes'ı hiç kullanmadım
ultraedit, notepad++, editplus, kate, kwrite kullanmışlığım oldu,
aralarında en çok notepad++ beğenmiştim.
daha fazla özelliğe gereksinim olmadığı için başka text editor aramakla uğraşmadım.

bi de şurda şöyle bi kıyaslama şeysi var:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_text_editors
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
İki aydır yoğun bir şekilde kullanıyorum Scribus'u, rahatça söyleyebilirim ki X üzerinden çalışan en iyi metin editörü olsa gerek. Kaldığı yeri hatırlama, dosya içinde yer imleri... Çok kullanışlı GUI'den yapacağın basit işler için.

Vim en iyisi o ayrı, CLI'de Vim'e devam. Bir de Vim'in Windows portu var diye biliyorum ama performansı nasıl? Portable çalışıyor mu? Geçen okulda Notepad'i ekrana bakmadan vim kullanır gibi kullanarak bir metni batırdımda =(
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Stable, sorunsuz çalışıyor mu Gvim Windows'da, onu soruyorum işte? Linux'de de kullanmadım kendini, Vim ile aynı ama sanırım, GUI sadece?

Bir de Linux'de Scribus Gvim'den daha iyi bence. Gerçi ben X11 text editörleri sadece konfigürasyon dosyaları için kullanıyorum. Scribus'un dosya içi yer imi çok faydalı oluyor yüzlerce satırlık dosyanın içinde tek değiştirdiğim yerlere kolay erişim sağladığı için.

Script filan yazdığımda CLI ve Vim.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Stable, sorunsuz çalışıyor mu Gvim Windows'da, onu soruyorum işte? Linux'de de kullanmadım kendini, Vim ile aynı ama sanırım, GUI sadece?

Calisiyor. Dedigin gibi gVim'in tek farki vim'in ayri bir pencerede acilmasi. Zaten vim'in dogasi geregi ustteki menuleri falan hic kullanmiyorsun.

Ha ama ben clean bir sekilde kullaniyorum. Cok sade bir vimrc kullanmaktayim ve hic plug-in yok. Hos plug-in'lerin de sorun cikartacagini sanmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...