oldun Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 dif denk de sorarlar mi patide o kadar kalan olmus
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Bana sordular kaldım :( Yok lan yazılımcı olduğum için antin kuntin sorular sordular bana geçen. Yok işte kendini yazılım ve teknoloji konusunda nasıl güncel tutuyosun, gündemi nasıl takip ediyosun falan. Engadget dedim ben de sdfgsjklasf Sorular kolaydı yea
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 e aynen abi yeni mezuna böyle şeyler sorulur. sence mühendis nedir falan sdf
Ninlempis Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Mr.Levie az sık dişini aynı işi bende yapıyorum makine müh. mezunu olarak. Üretim mühendisliğinden çok daha iyi, proje mühendisliğinden daha az stresli diyebilirim. Ama derler ya en iyisinin gözüne vurayım :) En güzel yaşlarım fabrika köşelerin de çürümekte. Turizm okuyan kardeş ne güzel kardeştir. Neyse, fiyat konusunu düşünürken aynı zamanda, iş yeri konforu, servis, eve yakınlık gibi konuları hesaba kat.
throine Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Neden mühendislik? Neden x? diye sorulan sorulara artizlik yapıcam diye hemen "Neden olmasın?" cevap vermezseniz işe girersiniz mutlaka. mheh
senko Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Kojiroh said: Bana sordular kaldım :( Yok lan yazılımcı olduğum için antin kuntin sorular sordular bana geçen. Yok işte kendini yazılım ve teknoloji konusunda nasıl güncel tutuyosun, gündemi nasıl takip ediyosun falan. Engadget dedim ben de sdfgsjklasf Sorular kolaydı yea senin iyiymiş abi hardcore linklist fln yazdım ben boş kağıda, çenemden akan terlerle de süsledim kağıdı ondan önce de c/c++ testine girmiştim, teknik mülakata girebilmek için teknik sınava girdim yani sdfsf
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 abi soru sordular soyle ki, cycle time nedir? neyi hesaplayabilirsin bununla dedi. yapıstırdım cevabı. bir de hayatındaki bir problemi nasıl cozdun dedi. tam ne cevap istedigini anlamadım, sonra adam simdi donuste seni askerler asker kacagısın diyip cevirse subeye goturse ne yaparsın dedi. ona da cevap verdim hızlıca, ustune kendi hayatımdan bi problem ornegi verdim.
Gallant Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Kurumsal firmalar genelde 3. gorusmede sartlarini aciklarlar. Patron sirketleri, eger patronla mulakat ediyorsan ilk gorusmede maas konusu kesin acilir. Yeni mezun oldugun icin ilk 1-2 sene maas beklentisininden ziyade is ve referans beklentisi daha onemli. Yani o sirkette calismak sana ne katar, cv de nasil durur diye dusunmen gerekli. Calismaya basladiktan bir sure sonra, o sirkette en fazla nereye kadar yukselebilirsin, veya ne kadar surede terfi edebilecegini kestirebilirsin. Tabii sans faktoru her zaman vardir. Baslangicta onemli olan seninle ayni seviye de ve deneyimde olan calisanlarla ayni parayi alip almadigin. Yani kaziklanip kaziklanmadigin. Cunku disardan kurumsal olarak gordugunuz cogu firma icerde maas adaletsizliginden gecilmiyor. Ve her zaman icin nasil baslarsan oyle gider.
Genwa Mesaj tarihi: Aralık 14, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2011 Tabi sirketler bunu belli etmedigi icin ilk gorusmelerde fena kazik yemek mumkun. Adamlar beklentini soruyor ve aldiklari cevaptan anliyorlar sip diye ne kadara seni baglayabileceklerini. Sonra da ayni pozisyonda calisip 1000 alan da goruyorsun 1500 de. Benim daha ilk gorusmem de vermislerdi fiyati. Daha sonra ki iki gorusmede de defalarca tekrar ettiler bu pozisyonun giris ucreti budur diye. Yalniz boyle yerlerde de cok yukselmiyor sanirim ucret
wastyrx Mesaj tarihi: Aralık 14, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2011 Şimdi ne oldu bakiim çok okumadım o yüzden çıkaramadım. Nereden mezun oldun bilmiyorum ama 1200 maaş az değil mi?
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 yarın kalıcı cevap geliyor dua edin lan=)
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 patron 1200 birçok yer ilk defada vermiyor bile tecrübeyle sabit =(
cenx Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 sonucu çok merak ettim bu sayfayı kapatmicam. yarın refreshlerim.
Karea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 yuh 1200 e falan nasıl çalışılınır be hayat gerçekten zor :(
Karea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 ya sorun ne kadar aldığım değil de hayatı biliyorum kira ısınma yemek ıvır zıvır falan uni mezunu bir adam 1200 e anca iş bulabiliyorsa durum vahim demektir
throine Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 mühendis olarak o parayı 2-2,5 sene içinde içinde 3'e katlayamıyorsa asıl o zaman vahimdir.
senko Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 throine said: mühendis olarak o parayı 2-2,5 sene içinde içinde 3'e katlayamıyorsa asıl o zaman vahimdir. çok zor bu dediğin. 2yılda sağlam terfiler alırsan olur ancak.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 3-4seneden aşağı olmaz 2-2.5k üstü paralar türkiyenin gerçeği bunlar. min 800 max 1200veriyorlar yeni başlıyan mühendislere.
jacabo Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 oyle cok dusuk soylemek yanlis, aklinda olan rakimin biraz ustunde soyle iste. yeni mezun muhendis arkadaslarimdan gordugum ortalama 1800-2000 arasi basladiklari
Karea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 2k civarı zaten normal insan gibi yaşatır anca , temel ihtiyaclar vs , hadi normal karşılanabilir 1200 nedir ya , insaf lan
jacabo Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 daha oncede tartisildi da bu mevzular sanirsam, ben dandik sayilan bi universiteden mezunum. sinif arkadaslarimin hicbirinin 800 e 1200 e ise basladigini duymadim. ya tanidigim insanlar cok sansli ya sizin tanidiginiz insanlar kendini kullandiriyor
Öne çıkan mesajlar