Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi tırmık attı diye kuduz aşısı olunur mu ?

SmithWesson

Öne çıkan mesajlar

Balık restoranında oturuyoduk etrafımıza kediler doluştu. Hadi yemek vereyim dedim ben aşağı atarken yemeği ordaki kedilerden biri hop yemeği kapmak için elime doğru davrandı elimde tek bir çizik oluştu kanamadı falan. Ya da kanadıysada mikroskobik boyutlarda olmuştur. Dün oldu gerçi olay bu saatten sonra aşı olmanın manası olmaz. En son 7 ay önce bir köpek ısırmışı onun için 3 tane aşı oldum köpeğin kuduz olmadığı anlaşıldı bıraktım aşıyı.
Sosyal ağlarda paylaş

Virus, vücuda girdiği yerde bulunan sinirler yoluyla beyine gider, yerleşir ve orada çoğalır. Virusun vücuda girmesi ile hastalığın ortaya çıkması arasındaki süreye Kuluçka Dönemi denir. Genel olarak kuluçka süresi insanlarda 2-8 haftadır

halen zamanın var. ama bence hemen git riske girmeye ne gerek var.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok zaten kedinin davranışlarına baktım tatlı bişey. Duruyodu böyle sakin sakin yemek vermemizi bekliyodu. Benim hatun resmini çekti tatlı diye flaş patladı hiç kımıldamadı bile. 3-5 kedi vardı onun yanında bizden yemek bekleyen onlara karşı veya onların bu kediye karşı bir saldırgan bir tavrı da yoktu.

Bir de 7 ay önce olduğum 3 kuduz aşısının herhangi bir yararı olur mu ?
Sosyal ağlarda paylaş

Kişisel fikrim kuduz aşısı olmana gerçekten gerek yok. Hayvan da sakinmiş elinde yemeği görünce tırmalaması gayet doğal o sırada diğer kedilerden önce kapmaya çalışma içgüdüsünden dolayı falan.

Ama kendini rahatsız hissediyorsan hiç uğraşma git aşını ol
Sosyal ağlarda paylaş

Abi açıkçası hiç aşı olasım falan yok dert işler o zırt pırt aşıya gitme işleri falan. Kanamayınca da dert etmedim açıkçası. Kolonyalı mendille sildim sonra gittim sabunla yıkadım bitti. Bir sorayım dedim gene de.

Bir yerde de şey yazıyordu. Küçük yaralarda kuduz mikrobu olsa bile oradan girebilecek miktarı vücut aşısız yenebilir tarzı birşeydi ama hatırlamıyorum tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

-Crawler- said:

2dk hastaneye gidip

2dk hastaneye gitmek cümlesini anlamadım ben.

şimdi öncelikle en yakın hastaneyi bilmek gerekiyor. eczane değil ki bu her sokakta 2-3 tane olsun.
eğer en yakın hastaneyi bilmiyorsan, bildiğin hastaneye bir saatlik yolculukla gitmen gerekebilir.
sonra hastanede uzun uzun sıralarda kuyrukta bekliyceksin.
seni kayıt ettirecek kişi sorcak "randevunuz var mıydı". randevün olmadığı için ya "bugün git yarın gel" diycek, ya da "1 saat bekleyin sıra size gelince geçersiniz" diyecektir.
ordaki memurlar ya da doktorlar söylediğin şeyi anlamıycak, "kedi mi tırmık attı? çok ağır kanadı mı, dişini geçirdi mi" diye sorup duracak, ya da "yahu evladım kedi dokundu diye kuduz aşısı mı olunur" diye dalga geçecektir.

2dk bile değil, 1dk gidip geliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...