Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fetih 1453 (2012)

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

habertürk said:

İlk 4 günde 1 milyon 400 bin 351 izleyiciyle buluşan film, geçen hafta sonuyla (2-4 Mart) beraber toplamda 4 milyon 651 bin 715 izleyiciye ulaştı. Yönetmen Faruk Aksoy'un, Servet Aksoy ve Ayşe Germen'in ile yapımcılığını üstlendiği 17 milyon dolar bütçeli film, böylece Türkiye'de gösterime giren filmler arasında tüm zamanların en çok izlenen filmi oldu.

Yönetmen Faruk Aksoy'un yapımcılığını üstlendiği ''Recep İvedik'' serisinden ''Recep İvedik 2'' ve ''Recep İvedik'', tüm zamanların en çok izlenen filmleri arasında ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

4 milyon seyirci barajını aşan ''Kurtlar Vadisi: Irak'' ve ''G.O.R.A.'' da sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor.

:S
Sosyal ağlarda paylaş

ya daha önce çekilmişmiydi böylesi karamurat tarkan falan dışında
çekilmemişti
başlangıç için iyi
zaten ilk seferde bi lotr tadında olamazdı
ama arkasının gelmesi açısından güzel başlangıç olmuş bu hasılat
duyduğuma göre 2. haftasında 45 milyon olmuş hasılat
dışarıda satılır dvd falan derken dediğiniz gibi 60ı bulur.
Sosyal ağlarda paylaş

senaryo ve diyaloglar O KADAR DANDİK ki, samanyolu tv'nin 3. sınıf dizilerine benziyor. ilk yarıyı şöyle özetleyebilirim:

sahne 1:
padişah etrafındaki lavuklar şu tarz laflar ediyor
-ama padişahım, bu delilik olur!
+konstantiniyye kralı justinyen çoktan haçlılardan yardım almıştır, bu imkansız!

kamera padişaha zoom yapar, padişah google'dan bulunmuş sıradan fatih sultan laflarını eder karizmatik bi biçimde, herkes şaşırır kalır. bu senaryoda şu olsun
-ya istanbul beni alacak, ya ben istanbul'u.

sahne 2:
bizans kral içki ve hatunlarla takılıyor
-bu kez lanet olası türkleri tarih sahnesinden sileceğiz hah hah hah hah hah
+elbette jüstinyen, haydi içelim, ahah hah hah hah hah kötü adam kahkahaları

--

bi de samanyolu tv terk bi dede girdi aradam.

----

ulan 4932*042 milyon dolar izliyosun, efektler falan süper, bazı yerler özellikle çok iyiydi, ulan biraz daha güzel senaryo yazdır da belgesel gibi film olsun, yabancılara önerebilelim. ben öneririm diyordum, filmi bi izledim, mesela bi türk olarak gemiler nereden nereye kaydırıldı, nasıl oldu, neden oldu bilmiyorum. bu derece kopukl, saçma sapan bişi.

10 üzerinden 4
Sosyal ağlarda paylaş

olm o devirde o kadar sıcak şeyin içinde dayanacak metal mi var? ocak dediğin şey bile bildiğin toprak, ateşle pişire pişire içine metali dökecekleri kap yapıyorlar

düşün, bi de metal işleme tekniklerinde osmanlı ileri o zamanlar. hatta bak wikide ne var: 1637'de gene ince çubuklarla çinliler işte ekekeke

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7f/Chinese_Puddle_and_Blast_Furnace.jpg/762px-Chinese_Puddle_and_Blast_Furnace.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

görmemişim bu başlığı,
geçen hafta gittim, savaş sahneleri inandırıcı olmuş (tamam bi alex değil :P) yine de bu türk sineması için güzel bir gelişme.

bir de oyunculuğa aynı özeni gösterselermiş keşke. hele bizans taht odasındaki muhabbetler maskeli beşler'i aratmadı...
Sosyal ağlarda paylaş

Abi tamam işte, seramik gibi toprak esaslı malzemeler kullanıyorlar kap olarak. Seramikten kap yapan adam seramik çubuk da yapar sdf.

Bide o wikideki resimlerde ne kullandıkları belli olmaz. Dediğim gibi toprak esaslı şeyler de olabilir onlar. Gerçi şunu türkiye'de farkına varıp tartışan totalde 2 kişiyizdir kesin sfdsagfsd
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bugün izledim. Savaş sahneleri gayet yeterli. Cast daha iyi olabilirmiş. Senaryodan çok bi beklentim olmadığı için yorumsuz.

Sonlara doğru

Tarih derslerinden aklımda kalan en önemli nokta gemileri karadan geçirme olayıydı. Filmde o sahne arada fazla kaynamış gibi geldi bana. Biraz daha pohpohlayabilirlermiş orayı. :D

Müzikler ise çok standard. Zaten yabancı birine yaptırmışlar. Demişlerdir "Böyle destansı bir filmimiz var. Koy senfoniyi, bas davulları savaş müziği olsun.". Adam da rastgele bir şey atmış ortaya.

Bir iki sahne dışında yeniçeri göremedim. O biraz hayal kırıklığı yaşattı.

vivavale said:

fragman fena diilde dunyaca taninan bi kac isim oynasa dilde ingce olsa sukela olurdu

Bu yoruma ise "yok artık" diyorum. Filmi Hollywood'a yaptırtıp Fatih Sultan Mehmet'in ismini de Lil Michael koysaydık hatta?
Sosyal ağlarda paylaş

film harbi ağır boktandı. yani boktan olduğunu bile bile gittim yani beklentimi baya bir aşağıya çekmiştim yine de çok kötüydü ya...

tek heyecanlandığım nokta: urban usta'nın antalya'daki komşumuz olan erdoğan amca olduğunu anladığım yerdi :D sağlam diksiyonu vardır antalya devlet tiyatrosundan emeklidir de filmde mağrur bir adam sesi kullanmış. :D
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

senaryo ve diyaloglar O KADAR DANDİK ki, samanyolu tv'nin 3. sınıf dizilerine benziyor. ilk yarıyı şöyle özetleyebilirim:

sahne 1:
padişah etrafındaki lavuklar şu tarz laflar ediyor
-ama padişahım, bu delilik olur!
+konstantiniyye kralı justinyen çoktan haçlılardan yardım almıştır, bu imkansız!

kamera padişaha zoom yapar, padişah google'dan bulunmuş sıradan fatih sultan laflarını eder karizmatik bi biçimde, herkes şaşırır kalır. bu senaryoda şu olsun
-ya istanbul beni alacak, ya ben istanbul'u.

sahne 2:
bizans kral içki ve hatunlarla takılıyor
-bu kez lanet olası türkleri tarih sahnesinden sileceğiz hah hah hah hah hah
+elbette jüstinyen, haydi içelim, ahah hah hah hah hah kötü adam kahkahaları

--

bi de samanyolu tv terk bi dede girdi aradam.

----

ulan 4932*042 milyon dolar izliyosun, efektler falan süper, bazı yerler özellikle çok iyiydi, ulan biraz daha güzel senaryo yazdır da belgesel gibi film olsun, yabancılara önerebilelim. ben öneririm diyordum, filmi bi izledim, mesela bi türk olarak gemiler nereden nereye kaydırıldı, nasıl oldu, neden oldu bilmiyorum. bu derece kopukl, saçma sapan bişi.

10 üzerinden 4

ekşide bunu yazan sen misin yoksa direk cp mi yaptın?
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

patide ozgun yani kisinin tamamen kendisine ait dusuncelerdeki postlari bulmak baya zor zaten

cogu kisi ilk 15 mesajin akisina gore koyun piskolojisi ile hareket ettigi icin basliga bakmadan tu kaka yapmaktan baska careleri yok sdfsdfs

zaten ilk 15 kiside cogu zaman, 99 yilindan kalma
biz marjinaliz, kubricten baska film seyretmeyiz, anime dedinmi
kanimizin icindeki alveorlar durur, of ulen cok entellektueliz
yansimasini yasadiklari icin geriye kalan kurbanlik arkadaslardan beklentimiz yuksek olmamali :D

this!

Bide başka bi arkadaşta kendi kendini epic faillemiş metal + ağaç karıştırırsan gülerler diye, ben şimdi sana gülüyorum mr.fail :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...