yav Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 throine said: Fizik, ziraat, su ürünleri mühendisliği, arkeoloji, felsefe, kimya, okuyan bir adamın formasyon alıp ingilizce öğretmesi sizi ahatsız etmiyor ama imam hatip/ilahiyat kökenli birinin arapça öğretmesinden mi rahatsızlık duyuyorsunuz? Yoksa çifte standart mı var yani birileri her zaman sizin gözünüzde diğerlerine göre daha eşit?abi islamofobi diye bişey var zaten ki bu forumda epey yoğun bir duygu. arap dil ve kültürüne de ordan doğan bir gıcıklık var ki gene burda yoğun yaşanan bir duygu olması paralel bir olay. Milliyetçilik yapar gibi olmasın hani tamam pis bi millet bu araplar sdf ama hani bir ingilizlerin de tarihini oturup araştırdığımızda kat be kat pislikle karşılaşıyoruz amma velakin öyle bir yontulmuşuz ki her türlü ingiliz boku daha sempatik geleceğinden no problem ve insan doğasında temel bir şey olarak var olan belli bişeye karşı kötü duygular besleme olayını da bu insan topluluğunda mesela araplardan arapçadan muslumanlıktan carttan curttan çıkartıyor. Ne kadar okumuş görmüş bu tip duygularını yontmuş gibi gözüken insanlar olarak burda toplanmışsak da işte işin sonunda çıkıyor böyle patır patır. eleştri değil de masumane gözlemler bunlar dsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 bildiğin aşağılık duygusundan kaynaklanan bir şey aslında bu. başka izahı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 valla ben özet geçemiyorum ama geçebilseydim senin gibi geçerdim heralde sdfg. doğrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 liberal said: Giovanni said: Arapca konusan kimselerle ciddi bir ticaret hacmi gercegi de unutulmamali Ingilizcenin yaninda 2. dil olarak son derece mantikli bence kapitalist bir gozle devlet okulunda öğrendiği ingilizceyle millet iş yapabiliyor mu yabancı şirketlerle? Anadolu lisesinde gramer olarak ingilizce çok güzel öğretiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 ya ıı de arapca gelsin abi? neymiş imam hatiplileri arapça hocası yapcaklarmış. ee ne güzel işte, adamlar zaten biliyor, e doktor yapsalar daha mı iyi yani nedir olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 uniler kapatıp medrese açcınlar diyen oldu mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Giovanni said: liberal said: Giovanni said: Arapca konusan kimselerle ciddi bir ticaret hacmi gercegi de unutulmamali Ingilizcenin yaninda 2. dil olarak son derece mantikli bence kapitalist bir gozle devlet okulunda öğrendiği ingilizceyle millet iş yapabiliyor mu yabancı şirketlerle? Zaten bunu beklememiz sacma olurdu degil mi? Latin dili konusmayan bir ulkenin ilkorgretim okulundan bekledigimiz bir altyapi vermesidir. En ozel okulda okuyan cocuk bile Ingilizceyi kendi cabalariyla ogrenir. Sirf Arapca alerjiniz yuzunden kac takla attiniz lan. ARAPCA KONUSAN ALLAHSIZLAR da var olm korkmayin :)) E neyi savunuyorsun abi "ingilizce yanında 2.dil olarak son derece mantıklı" diyerek? Yapacağın şeyi düzgün yapmıyorsan, yapamayacak "oo çok güzel olurdu" diye savunmak ne saçma. Arapca değil rusca da gelsin ispanyolca da gelsin ben diline takılmıyorum. Yani devlet ingilizceyi bile öğretemiyorken doğru düzgün, bir de arapça altyapısı kasıyorsa burda bi gerizekalılık var bariz. Bir de öyle kendi çabanla ingilizceni geliştiricen falan filan yok aga ben söyleyeyim sana, hele de ilkokuldan altyapı alacan da devam ettirecen de.. cocuk ne bilsin o yaşta "oo ben geliştirmeye devam edeyim ileride bana lazım olur" demesini. Aynı devletin eğtimini almış anne babanın da tepkisi cocuktan farklı olmaz heralde. Bırak ilkokulu devlet lisesinden cıkar cocuğu yabancı bi üniye koy, ağlaya ağlaya geri döner. Çünkü devletin verdiği eğitim kalitesi o kadar kötü ki kritik düşünmeden ve analizden yoksun beyinler yetiştiriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 bop eşbaşkanı bizden oh paşa paşa dil öğrenip ortamlara akcak diyen oldu mu peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Evet aşağılık kompleksi..Hadi diyelim biz de aşağılık kompleksi var. Biri bana 4. sınıfa giden bir öğrencinin Arapça öğrenmesinin yararlarını yazabilecek var mı. Yoksa o harcadığı vakti İngilizceyi adam gibi öğrense daha iyi olmaz mıydı... Bugün dünyada kaç tane ülkede Arapça 2. dil olarak öğretiliyor acaba merak ettim şimdi mesela... Bir de İmam Hatip mezunlarıyla bilim adamları karşılaştırılmış galiba yukarıda, ne desem bilemedim bak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 mesela 18 ine kadar 8 kere hatim indirebilir neden öle diyosun büsürü bonus işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 ya gene sayfa başı neyse rezerve diyeyim bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Sotto said: Evet aşağılık kompleksi..Hadi diyelim biz de aşağılık kompleksi var. Biri bana 4. sınıfa giden bir öğrencinin Arapça öğrenmesinin yararlarını yazabilecek var mı. Yoksa o harcadığı vakti İngilizceyi adam gibi öğrense daha iyi olmaz mıydı... Bugün dünyada kaç tane ülkede Arapça 2. dil olarak öğretiliyor acaba merak ettim şimdi mesela... Bir de İmam Hatip mezunlarıyla bilim adamları karşılaştırılmış galiba yukarıda, ne desem bilemedim bak.. İngilizce'de öğrenebilirsin, Arapça'da öğrenirsin istediğin dili öğrenirsin. Nasıl Almanya'daki 8-9 yaşındaki bir çocuk okulunda Latince dersi alabiliyorsa sen de istediğin dili okuyabilmelisin. Bundan nasıl bir çıkarın olabilir bu sana kalmış, bu işten illaki bir maddi çıkar sağlaman gerekmiyor. Mesela bana göre dünyanın en güzel şiirleri Farsça'da yazılmıştır, şiiri seversin Farsça öğrenirsin. Bir edebi eseri anadilinde okumanın zevkine varırsın. Belki rus edebiyatındaki insan betimlemelerini çok seviyorsun hoşuna gidiyor başka hiç bir edebiyatta böyle bir şey bulamıyorsun oldukça da isteklisin kalkar gider rusça öğrenirsin. Üsttekilerde olmadı mı? Canın sıkıldı kendini biraz oyalamak adına yeni bir dil öğrenmeye karar verirsin.. Kime ne yahu ahaha Evet o saydıklarımın da hepsi bilimadamı haklısın. Hepsi birer Tanenbaum birer Oppenheim birer Hawking, Susskind ama ne yazık ki içlerindeki devlet memuru olup her ayın 15'inde mayış almanın hazzına dayanamamışlar. İnsanları seçimlerinden dolayı aşağılamaktan vazgeçin bence. Herkes kaptan olmak zorunda değil, öyle olsa bu sefer yolcu kim olurdu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 İstersen öğrenebilirsin elbette buna itiraz eden yok zaten. İtiraz edilen devletin 4. sınıftan itibaren çocuklarına zorunlu veya seçmeli (burası kesin değil sanırım) Arapça ders öğretmesi. Muhtemelen seçmeli elbette, zaten bizim takıldığımız niye seçmeli bir yabancı dil verilecekse bunun insan hayatında ne kadar faydalı olduğu tartışılacak Arapça olması. Kaldı ki kadro problemine değinilmiş zaten, eğer sen bir İmam Hatipliyi "öğretmen" olarak görüyorsan, Cami'de devam edebilirsin öğretimine. Sorun bilim adamı olup olmaması değil, öğretmen olup olmaması. Eğer bütün öğretmenler Üniversite'de Arap dili edebiyatı veya Arapça öğretmenliği okumuş olacaklarsa tamam. Kafana göre İngilizce öğretmeni olamıyorsun mesela. Sorun orada zaten. Bu işin gerekliliği, bu kadar öğretmen açığı varken, Arapça ne yahu..Adam gibi İngilizce öğreten adam bul, İngilizce öğret çok mu lazım Arapça... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 arapça ne la kimi kandırıupsunuz ya bana edebiyattan falan arapça nobel almış kendini geliştirmiş 1 tane adam sayın son yy da bunlar tamamen kendini kandırma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 arap kültürü dediğin 5.yyda çölde kuma grafiti benzeri şekiller karalamaktan ibaret. demişti nileppezdel bir de kurtlu hurma ve %100 glikoz tatlıları var. arabic scale var anca oryantal esintilerde müziklere kattığımız, başka da bir faydası yoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Norak said: aurebesh öğrenmek istiyorum ben http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20071202200436/starwars/images/c/cc/Aurebesh-GMSR.png bu ne olm, bildiğin ingiliz alfabesi çıktı bu? Ardeth said: yani bu dilin harflerini lucaz amca mı hazırladı bilmiyorum ama resmen liseli frp ergen hevesiyle hazırlanmış bir dil akıyor her tarafından. modern dillerde bulunan bütün noktalama işaretlerinin bile karşılığı var. Demek ki noktalı virgül bu kadar evrenselmiş intergalaktik bir kullanım alanı bulmuş sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Hocanın girişi güzel olur ama -selamın aleyküm kılass, -aleyküm selam tiiçır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 throine said: Fizik, ziraat, su ürünleri mühendisliği, arkeoloji, felsefe, kimya, okuyan bir adamın formasyon alıp ingilizce öğretmesi sizi ahatsız etmiyor ama imam hatip/ilahiyat kökenli birinin arapça öğretmesinden mi rahatsızlık duyuyorsunuz? alakayı anlamadım. tıp/fizik felan okuyacak birisi latince öğrense haklısın diycem de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Bizim millet kadar dil düşmanı ve dil bilmeyen başka millet var mıdır? 2-3 kez yurtdışına çıktım sokaktaki adamlar 2-3 dil biliyor. Bizde sokaktaki adam türkçeyi zor konuşuyor. Bu konuda kazmayız. Sadece arapça ile sınırlı kalmayacaksa, seçmeli olacaksa ve adam gibi verebileceklerse oldukça iyi bir proje. Kızlarım arapça öğrensin isterim. Kendi adıma arapça öğrenebilme fırsatım olsaydı öğrenirdim. Birde ispanyolca... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pkatirci Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 insanlar arapça öğrensinde bari okudukları Kuran'dan birşey anlasın. bütün gün oturup arapça harf telafuz ediyorlar ne yazıyor ne diyor anladıkları yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 throine said: Sotto said: Evet aşağılık kompleksi..Hadi diyelim biz de aşağılık kompleksi var. Biri bana 4. sınıfa giden bir öğrencinin Arapça öğrenmesinin yararlarını yazabilecek var mı. Yoksa o harcadığı vakti İngilizceyi adam gibi öğrense daha iyi olmaz mıydı... Bugün dünyada kaç tane ülkede Arapça 2. dil olarak öğretiliyor acaba merak ettim şimdi mesela... Bir de İmam Hatip mezunlarıyla bilim adamları karşılaştırılmış galiba yukarıda, ne desem bilemedim bak.. İngilizce'de öğrenebilirsin, Arapça'da öğrenirsin istediğin dili öğrenirsin. Nasıl Almanya'daki 8-9 yaşındaki bir çocuk okulunda Latince dersi alabiliyorsa sen de istediğin dili okuyabilmelisin. Bundan nasıl bir çıkarın olabilir bu sana kalmış, bu işten illaki bir maddi çıkar sağlaman gerekmiyor. Mesela bana göre dünyanın en güzel şiirleri Farsça'da yazılmıştır, şiiri seversin Farsça öğrenirsin. Bir edebi eseri anadilinde okumanın zevkine varırsın. Belki rus edebiyatındaki insan betimlemelerini çok seviyorsun hoşuna gidiyor başka hiç bir edebiyatta böyle bir şey bulamıyorsun oldukça da isteklisin kalkar gider rusça öğrenirsin. Üsttekilerde olmadı mı? Canın sıkıldı kendini biraz oyalamak adına yeni bir dil öğrenmeye karar verirsin.. Kime ne yahu ahaha Evet o saydıklarımın da hepsi bilimadamı haklısın. Hepsi birer Tanenbaum birer Oppenheim birer Hawking, Susskind ama ne yazık ki içlerindeki devlet memuru olup her ayın 15'inde mayış almanın hazzına dayanamamışlar. İnsanları seçimlerinden dolayı aşağılamaktan vazgeçin bence. Herkes kaptan olmak zorunda değil, öyle olsa bu sefer yolcu kim olurdu? insanları secimlerinden dolayı asağılamak nerden cıktı ki? savunulacak bi taraf yok. daha ilk sayfada soylencek soylendi aslında ama illa bi sekilde savunma yapılmaya kalkınca boyle sacmalıyosunuz konu da gereksiz uzuyor iste. ilkokuldaki cocuga ogreticegin dil ingilizcedir. illa bi 2. dil daha ogreticeksen secmeli yaparsın, en onemlisi rusca koyarsın, ispanyolca almanca falan da koyarsın. isteyen istedigi dersi alır. acaip bi mantık var ya. savunayım da nasıl savunursam savunayım diye cabalamayın. yok siir seversin farsca ogrenirsin, rus edebiyat seversin rusca ogrenirsin bilmem ne diye. ilkokulda verilecek dil dersiyle hobi olarak dil ogrenmek cok alakalı evet. ha bir de bunun yapılmasının kısa donemdeki amacı da suruyle mezun ettikleri imam hatiplilere iş yaratma çabası. her mahallede 3 cami var artık daha fazla cami yapıcak yer kalmadı tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Karea said: bana edebiyattan falan arapça nobel almış kendini geliştirmiş 1 tane adam sayın son yy da bunlar tamamen kendini kandırma http://en.wikipedia.org/wiki/Naguib_Mahfouz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 yanlış hatırlamıyorsam %1,5 oranın arap kökenli ve %3-4 civarı da arapça konuşan vatandaşımız var. onlara da bir açılım yapmanın peşinde olabilirler. iş için ingilizce evet gayet yeterli; ama unutulmaması gereken şudur: asla ve asla birisinin anadilinde konuşarak bırakabileceğiniz etkiyi ingilizce ile sağlayamazsınız. sadece dil olarak bakmayın olaya. bir dili en ince ayrıntısına kadar öğrenmek, o dili konuşanların düşünce tarzına ve kültürüne de hakim olmayı getirir. evet, ingilizce varken çok elzem değildir; ama karşındaki insanın dilini konuşmak büyük bir avantajdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 okulda dogru duzgun ingilizce ogretemiyorlar millete, arapcanin "en ince ayrıntısına kadar" kim ogretecek acaba, kac ogrenci chicken translate seviyesinden oteye gidebilecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 baştaki parti AKP iken ve ne tarz adamlar oldukları belliyken hala burada bunun masumca bir "ticaret hacmi" hamlesi olduğunu sanmak mallıktır. Hakaretse hakaret yeter lan Umut Sarıkaya'nın karikatürlerindeki 5 yıl önce İran'ı 10 yıl önce arabesk müziği öven adamlar gibi Arapları öve öve bitiremediniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar