Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması 3: İddianamenin Dönüşü

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Sayın savcı hangi mantıkla Tayfur Hocayı içerde tutuyor anlayamıyorum.

EYLEME İLİŞKİN İLETİŞİM TESPİT TUTANAKLARI

04.05.2011 günü saat:14.20’de Yusuf Turanlı'yı, Tayfur Havutçu'nun aradığı görüşme;
Yusuf: "Daha aramadılar bizi şey", Tayfur: "Şimdi burdaydılar çıktılar 5 dakika önce, bunun bi yerden uzaktan akrabası çıkmış herhalde Kemal, babasına bir şey göndermişler herhalde, sen nasıl istiyorsan biz şimdi bak bu yani bu Akın ile İskender’i, ben söyledim şimdi, onu kesinlikle şey yapmak istiyorlar ikisini", Yusuf: "Almak istiyorlar", Tayfur: "Kesin yani hani, şimdi bu maçla falan alakası yok yani onun için, İbrahim Akın’ı ben istiyorum çünkü yani", Yusuf: "İbrahim Akın ile İskender’in benim olduğunu bütün Türkiye biliyor, çocuklar hemen gelmek istiyor hocam hiçbir sıkıntı yok yani, İskender şuan senin yanında yani o derece”, (tape:3372)
Sosyal ağlarda paylaş

"İddianame de Bülent Uygun için 40 yıl,Gümüşdağ için 21 yıl,Emenike için 12 yıl ,Wederson için 6 yıl,İ.Akın için 30 hapis cezası isteniyor.."

"İddianame de Aziz Yıldırım için 156 yıl,Sadri Şener için 18 yıl,Mosturoğlu için 58,Nevzat Şakar için 11,Adalı için 18 yıl hapis isteniyor"

yuh abi oha bu nedir??

seri katil bu kadar yatmıyo tr'de. ömürboyu versinlerde rahatlasınlar bari.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar gerçek mi ya yuh.

Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2008/1756 sayılı soruşturma dosyası (Ergenekon soruşturması) kapsamında 03.08.2008 günü kollukta ifadesi alınan Gizli Tanık Poyraz (Kl:69, Dizi:205); "...Sergen Yalçın Beşiktaş'a geçti. O yıllarda, Beşiktaş’la Fenerbahçe’nin çok iddialı bir maçı vardı. Fenerbahçe veya Beşiktaş’tan hangisi yenerse o şampiyon olacaktı. Bu maçtan önce Sedat Peker, Sergen Yalçın aracılığıyla Beşiktaşlı futbolcuları yanına çağırdı. Hatırladığım kadarıyla 3 yada 4 futbolcu geldi. Benim bildiğim kadarıyla bu futbolcular Tümer ve Sergen Yalçın idi. Diğerlerinin isimlerini hatırlamıyorum. Sedat Peker bunlara hitaben "maçı kaybedin, nasıl kaybediyorsanız kaybedin, o sizin sorununuz" dedi ve gönderdi. Ben bu olaya bizzat şahit olduğum için çok merak ettim, normalde maç izlemediğim halde, Beşiktaş-Fenerbahçe maçını özellikle seyrettim. Gerçekten de Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Beşiktaş kaybetti. Maçı izlediğim kadarıyla Tümer maça çıkmamak için her türlü çirkefliği yaptı, maç başladığı sırada yedek kulübesinde oturuyordu. Yedek kulübesinden hakeme müdahale etmeye çalışıyordu. Hakem onu uyarmaya geldiğinde yüzüne tükürdü ve bunun üzerine Tümer yedek kulübesindeyken kırmızı kart gördü ve bu maçı Beşiktaş kaybetti (25 Nisan 2004 günü nönü Stadında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Tümer Metin hakeme tükürerek kırmızı kartla oyundan atılmış, maçta Fenerbahçe Beşiktaş'ı 3-1'lik skorla mağlup etmiştir.) Bu olaydan dolayı Sedat Peker, Aziz Yıldırım’dan yüksek miktarda para istedi. zaten daha önceden Aziz Yıldırım ile bu konuda anlaşmışlardı. Sedat Peker vaat edilen parayı aldıktan sonra, ilerleyen dönemde yine Aziz Yıldırım’dan para istedi. Bunun üzerine Aziz Yıldırım çok bunaldı ve istifa etmek istediğini söyledi. Hatta bu istifa konuları o dönemde medyada da yer aldı" şeklinde beyanda bulunmuştur.

Sosyal ağlarda paylaş

beşiktaş'la ilgili kısmı tamamen okudum, bazı yerleri tekrar okudum hatta ve ;

-yıldırım demirören ifadesinde benim hiçbir transfer girişiminden haberim yoktur diyor. İlk ifade geyikleri ortaya çıktığında da demiştik. Serdal Adalı ve Tayfur'un transfer listesinde 6-7 aydan fazladır bulunan bir adamdan kulüp başkanının haberinin olmaması gibi bir durum olamaz. Bariz bir şekilde bana birşey olmasın da ne olursa olsun mantığıyla aradan sıyrılmaya çalışmış. yakışır bu tüpçüye;

- serdal adalı asrın yetoluğunu yapmış. Amacın madem sadece transfer etmek, o zaman anlaşmayı kupa maçından önce yapma. ha şöyle bir olay var ki kupa maçından 1 hafta önce görüşmeler hız kazanıyor ve her gün bir gelişme oluyor. Fakat kupa maçından 20 gün sonraya kadar hiçbir resmi transfer görüşmesi olmuyor. Daha doğrusu iddianamede de yer almıyor hiçbir görüşme,

ya burada eksik enformansyon var ya da cidden serdal adalı tarafından bir şike girişimi var.

Fakat iskender alın ve ibrahim akın'ın görüşmeleri, mesajları ve ifadeleri olayda şike olmadığını gösteriyor. Lakin kendi kulüplerinden vs. korktukları için saklıyorlar doğal olarak vs., ayrı değinelim aşağıda;

- tayfur havutçu sanırım şu iddianame içindeki en temiz adam, adamla ilgili tek girişim ibrahim ve iskender'i takımında istiyor olması, başka hiçbir suçu yok adamın ... bir telefon görüşmesinde yusuf turanlı malı şikeye yönelik üstü kapalı birşey söylüyor sadece ki görüşme iddianame'ye göre orada bitiyor !

- yusuf turanlı ... kulübün bu davada bu kadar düşmesine sebep olan adam. Okuyanlar varsa Beşiktaş'la ilgili bölümü herşey önce transfer görüşmeleri ile başlıyor. Ardından "oynamasanız iyi olur aslında" falan diye gidip oyunculara adam gibi oynamamaları, eğer iyi oynarlarsa Beşiktaş tarafından transferlerinden vazgeçilebileceği söyleniyor. iddianame'de beşiktaş'ın şike istediğine dair yusuf turanlı ile yaptığı tek bir görüşme bile bulunmuyor. Hatta yusuf turanlı'nın görüşmelerinde de beşiktaş'ın şike istediğine dair tek bir cümle geçmiyor. Fakat oyunculara böyle davranmaları üzerine nasihatlerde bulunuyor. tamamen menejerlik faili başka birşey değil ...

- iskender ve ibrahim ise yine beşiktaş'ı aklayacak adamlar gibi gözüküyor. Herşeyden önce ikisi de usülsüz transferi kabul ediyor fakat şikeyi reddediyor. Görüşmeler yapıldı diyorlar ki serdal adalı reddetmesine rağmen ibrahim bana at teklif edildi diyor. Hatta beşiktaş camiiasından önce at piyasasından dolayı tanırdım ben serdal beyi diyor ibrahim;

görüşmelerin şike olmadığını, hatta yusuf turanlı'nın kendilerine bu yönde nasihat vermiş olmasına rağmen onu dinlemediklerini söylüyorlar. Abdullah Avcı'nın kendileri üzerinde çok emeği olduğunu ve ona büyük ayıp olacağını söylüyorlar ki;

iskender ifadesinde sakatlanana kadar oyunda kaldığını, penaltıyı yaptırdığını ve ofsayt gerekçesiyle bir golünün de verilmediğini söylüyor.

ibrahim akın ise yine bir gol attığını, yanılmıyorsam bir asist yaptığını ve üst düzey performans sergilediğini söylüyor.

yani oynamaması üzerine şike teklif edilen adamlar maçın 2-2 olup penaltılara gitmesinde büyük role sahip ki bala attığımız kafa golü olmasaydı kupayı bile alacaklardı.

bir tek kafama takılan kısım, daha doğrusu boşluk var. O da ibrahim akın telefon görüşmelerinde konuyu abdullah avcı'ya anlattığını ve bu yüzden ikinci yarının ortalarında oyundan alındığını söylüyor. Fakat ifadesinde bundan bahsetmiyor, neden bahsediyordu tam hatırlamıyorum da şimdi fakat alaksız birşeydi.

Bunlar bu kadar ortadayken tahminimce herkesten önce Tayfur salınır gibime geliyor. Beşiktaş'ın alacağı maksimum cezada transfer yasağı falan olur. Yıldırım Demirören'in yaptığı ifade her ne kadar kendini korumaya yönelik olsa da serdal adalı'nın alacağı olası bir cezadan kulübün etkilenmemesini sağlayabilir. Beşiktaş'a ceza gelmez, fakat bireylere ne olur bilemiyorum.

Ayrıca maçı Kayseri'de bizzat canlı izlemiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki iskender ve ibrahim ile şike yapmak için anlaştılarsa ve böyle oynuyorlarsa, başka takımlar teşvik verseydi bunun kaç katı oynarlardı merak ediyorum.

kısacası beşiktaş'ı yakan isimler serdal adalı ve yusuf turanlı gibi gözüküyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Özellikle bu 33. sayfadaki Gs'lilerin durumu şu;
http://troll.me/images/x-all-the-things/burn-them-all.jpg

Sezon ortasında düşürün diyorlar bi de, saçmalamanın son noktası bu olsa gerek.
Ceza 1 sezon verilir, sezon ortası düşürüp 2 sezon ceza vermenin en ufak mantığı var mı? Düşürün dedi Fb yönetimi sezon başında, o zaman düşüreceklerdi geçti borun pazarı...

Bi de neymiş kişilerle değil dertleri camia ileymiş, eh tabii nasıl kuyruk acısı oluşmuşsa yıllarca sürede, naneyi yiyen mafyatik adamları görmüyor hala derdi camiayla lol
Asıl haltı yiyenler isterse çıksın ama Fener takımı amatöre düşsün dicekler nerdeyse, yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

gsliler geçen sene 6. olduklarına şükretsinler, yoksa hazırlık maçında bile skandala imza atan -cemal nalga olayı- ve ergun gürsoy gibi birinin uzun yıllar yöneticilik yapmış olduğu klübün taraftarlarının ŞÖKOCO FÖNÖR TOMÖZ LÖG ÖSTÖYOROZ, BURN THE WITCH !!1! triplerine girmesi cidden komik. hadi beşiktaş neyse iddianamede adı da olsa adamlaqrın şaka maka hakkı yeniyordu bariz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...