nscorp Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 AMD’nin hayli geciken ve performans anlamında büyük hayal kırıklığı yaratan Bulldozer serisi işlemcilerinden sonra çok ciddi bir yara aldığı ifade ediliyor. Intel ile x86 pazarında 30 yıldır rekabet eden AMD’nin havlu atmak üzere olduğu söyleniyor. 2009 yılında haksız rekabet davasını kazanan ve Intel’den 1.25 milyar $ nakit alan AMD’de işlerin düzene girmesi bekleniyordu ama AMD sözcüsü Mike Silverman açıklamasına göre eski AMD-Intel rekabeti sona erdi. AMD’nin yeni hedefi akıllı telefon ve tablet bilgisayar pazarında pay sahibi olabilmek. Ancak işin kötüsü bu alanlarda çok sayıda rakip firmanın hakimiyeti geçerli. AMD işlemcilerin Intel işlemciler karşısında üstünlüğü kalmadı ve sadece fiyat avantajı uygulanabiliyor. Diğer yandan ekran kartı tarafında Radeon serisi başarılı olmaya devam ediyor. Çok sayıda çalışan ve yetkili AMD’den ayrılmak zorunda kaldı. Kötü bir yönetime sahip olan AMD bir türlü atılım yapamadı. AMD’nin bu şekilde pes etmesi elbette PC kullanıcıları açısından hiç de iyi değil. Intel işlemciler zaten pahalı ve rekabet azaldıkça daha da pahalı hale geliyor. Sandy Bridge-E işlemcilerin ne derece pahalı olduğu apaçık ortada. Intel işlemcilerde görüntü devresi iyileştikçe NVIDIA ve AMD ekran kartlarının satışları azalacak ve sonunda Intel’in üstünlüğü inanılmaz hale gelecek. http://www.pckoloji.com/wp-content/uploads/amd-profits.jpg intel iyice gecirecek. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 2500xp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 inteli tekel yapmak saçma olur öyle birşeyin olucağını zannetmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 böyle oligapol piyasalarda biri düştüğü zaman piyasanın toparlanması zor oluyor baya umarım böyle birşey olmaz amdye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Intel ekran kartında kesinlikle iyi değil ama (rakiplerine göre yaptıkları tek iyi şey native Linux desteği, kernelden) tekel işi öyle sandığınız gibi değil, bir sürü kanunu, düzenlemesi, kontrolü var. Notebook'da zaten Intel kazandı, diğerlerinin adı geçmiyor, masaüstünde de %80 onlar vardır; ama bu Intel ürünlerini 1000$'a satacak en ucuz demek değil. Performansları denk (kağıt üstünde değil, canlı performansta) iki işlemciye bakalım AMD'den ve Intelden: http://www.amazon.com/Intel-i5-2320-3-00GHz-Processor-BX80623I52320/dp/B005L9C49K http://www.amazon.com/AMD-Phenom-1100T-Processor-HDE00ZFBGRBOX/dp/B004DALW5K Bunların biri AMD'nin en iyi modellerinden, öteki Intel'in orta seviye modellerinden. Intel'in en iyi modelleri bu ikisinin toplamından daha iyi performans verebilecek şeyler. Fiyatlara bakarsak Intel modelinin 30$ daha ucuz olduğunu görebiliriz. Yani AMD'nin ne fiyat üstünlüğü var, ne de performans üstünlüğü var. Ayrıca söylediğim tekel düzenlemeleri nedeniyle AMD'nin piyasadan çekilmesi Intel'de benim tahminimce en fazla %15-20'lik bir fiyat artışı yapar. AMD zaten kaybetti. Yeni bir çıkış yapamazsa 99'da K7 ile yaptığı gibi biter CPU pazarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 AMD ye bişey olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 intel sevmiyorum hiç lüzumsuz pahalı. cpu pazarından cekilmezler umarım ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Çılgınlar gibi AMD fanboyu iken aldığım Venice +3500'ün 100 derece çalışmasıyla zaten güvenimi kaybetmişlerdi. Ama bu eski sevgilimin arkasından bakmak gibi koydu, efsanenin geri dönüşünü gerçekleştirseler keşke. " Ama abi öyle değil, amd diye bir işlemci var. Fiyat/performans'ta koyuyor direk Pentium IV'e, 80-100$ kardasın direk, o parayla git ekran kartı al. " Edit : Bu ileti 2 yıldır gıdım ısınma yapmayan corei5 430m laptop ile yazılmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 AMD'ye bi şey olmaz da Intel CPU'da tekel kalabilir. Yoksa AMD daha yeni ATI'yi aldı, ekran kartında hala gayet iyi bi rekabet var nVidia ile aralarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Zaten büyük ihtimalle CPU'da kaybedeceğiz, hala para kazanıyorken iyi bir yatırım yapalım diye oldu o da =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 resmen içimizdeki intelci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 ölümüne AMDciyiz huleyn!! kapansa bile gider 2. elini alırız hurdacıdan o derece! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 amd hep daha samimi geliyor bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Tabii abicim, adamlar kampanyalı celeron ayağına hesap makinası sattı yıllarca. Ama AMD reis ööle mi, mal ortada neyse o! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 amd süper geriden gelen bi şirket yalnız. hep arkadan takip eden konumunda kaldı adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 "Tatar Ramazan" said: ölümüne AMDciyiz huleyn!! kapansa bile gider 2. elini alırız hurdacıdan o derece! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 xp serisinden beri amdciydim (+ati), yani yaklaşık 8-9 yıldan beri falan ben ama ilk upgrade'de intel+nvidia'ya geçecem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 amdde şu an almaya değer tek şey gfx kartlarıdır benim için. ha intelin zırt pırt yeni soket çıkarması benim de sinirlerimi bozuyor ama şu 2500kyı yakalayacak bir amd falan çıkabildi mi bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 zamanında amd intel in yarı fiyatı idi, zaten bir tanesi sıcaktan yanıyor iki tane alın falan diyorlardı ayrı bir havası vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 ruh hastasının biri youtubeda fansız amd ve intel işlemcisi çalıştırıp çatır çutur yanışını izletiyodu amdlerin. intel kitleniyo kapatıyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 amd de kapanıyor artık yanmadan önce :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Aralık 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2011 haberi aynen dh'ye kopyaladım, veledin biri muhahaha paticikten almış haberi ya, intel bufflı siteden amd haberi kopyalamış muhahaha diye gülmeye başladı. ya sabır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2011 amd ram isine de girmis, ddr3 filan cikarmis galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Aralık 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2011 Artariel said: haberi aynen dh'ye kopyaladım, veledin biri muhahaha paticikten almış haberi ya, intel bufflı siteden amd haberi kopyalamış muhahaha diye gülmeye başladı. ya sabır donanaım nerdü en pis nerd ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2011 intel buffli site ne ya, sponsorumuz mu var gizli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar