Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 piramit Ragnar said: Sufi said: Ragnar said: Sufi said: ragnar, devletten anladığımız şeyi bi gözden geçirmekte fayda var. apartman yönetimi kavramıyla devlet kavramı arasında biraz düşünmek lazım. ters anlamayın, tam zıttını söylüyorum aslında. apartman yönetimini yürütecek olan yöneticinin benim hayat görüşümü şekillendirmesi ne kadar mantıklıysa devletin bunu yapması da o kadar mantıklıdır. Benim hangi yazımdan "devlet ne derse o olur yapmayan cezalandırır" diye bir yargıya vardın ? TEK TÜRKİYE'ye ithafen yazdım Ciddi algı farklılıklarımız var :) Örümceklerin yanına birde şovenliğimi ekleyip konudan ayrılıyorum. önemli kısmı dışarı alalım: Ragnar said: Ciddi algı farklılıklarımız var :) birleştiğimiz nokta bu. şunu belirtmem şart, kimseye ne örümcek kafalı dedim ne de şoven... yazdıklarımdan böyle bir itham anlaşılıyorsa özür dilerim kastım bu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 @bone bense bunları konuşamadığımız için bugün bu halde olduğumuzu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Sufi said: piramit Ragnar said: Sufi said: Ragnar said: Sufi said: ragnar, devletten anladığımız şeyi bi gözden geçirmekte fayda var. apartman yönetimi kavramıyla devlet kavramı arasında biraz düşünmek lazım. ters anlamayın, tam zıttını söylüyorum aslında. apartman yönetimini yürütecek olan yöneticinin benim hayat görüşümü şekillendirmesi ne kadar mantıklıysa devletin bunu yapması da o kadar mantıklıdır. Benim hangi yazımdan "devlet ne derse o olur yapmayan cezalandırır" diye bir yargıya vardın ? TEK TÜRKİYE'ye ithafen yazdım Ciddi algı farklılıklarımız var :) Örümceklerin yanına birde şovenliğimi ekleyip konudan ayrılıyorum. önemli kısmı dışarı alalım: Ragnar said: Ciddi algı farklılıklarımız var :) birleştiğimiz nokta bu. şunu belirtmem şart, kimseye ne örümcek kafalı dedim ne de şoven... yazdıklarımdan böyle bir itham anlaşılıyorsa özür dilerim kastım bu değil. Yok arkadaşım ben o kelimeleri o amaçla yazmadım :) işe biraz yumuşattım kendimce. Özürlük bir durum yok kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Seele said: ahahahaha. Valla atlamadan duramıyosun :) Çok sevdim senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 e git artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Seele said: e git artik. Yine atlıyacakmısın diye kontrol amaçlı buradayım. Algoritmanı çözmeye çalışıyorum. Akşam bitane sende programlayımda hep yanımda taşırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 noldu yav cari acık vardı,ergenekon vardı,gündem kaymak gibi değişti şimdi hava civa tartışılıyor,adam gibi bu sorunu cozmek istiyorsa komisyon olusturur yerel ve uluslararası akademısyen hukukcu tarihci vs iceren,onlar takılır,siyasilerin agzına bu kadar sakız olması size de düzüldügümüzü,gündemin degistirildigini anımsatmıyor mu,yoksa kafa bu kadar da mı calısmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 cambaza bak güzel bi numara abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 bu arada kürdistan diye ayrı bir devlet oluşturulmadığı sürece bazı insanlar tatmin olmayacak. türkiye'deki şu anki vatandaşlık tanımının 2011 dünyasının gerisinde kaldığını iddia ediyorlar. işin komiği esas ırka dayalı devlet düzeni lafı edilebilecek bir şey değil, özellikle türkiye'de. kendisine "türk" dendiği için utanıyor bazı insanlar. yahu şu devirde hangi insan orta asya türk devletlerinden geldiğini iddia edebilir ki? eğer "türk" lafıyla bunu anlayan varsa ya saftır ya da kasten yanlış bilinçlendirilmiş birisidir. şu an ülkede "kafatası testi" yapılsa birçoğumuz kürt, arap, ermeni, rus, yunan, yugoslav vs kökenli çıkarız. üniter devlet yapısı bu yüzden tüm bu kesimi kapsayıcı şekildedir. birileri "ben kürt olmak istiyorum, ayrı olmak istiyorum" diyor. şu anki duruma bakalım. şu anki durumda ben "kürt" olarak bir "türk"ün her türlü ayrıcalığından yararlanabilirim. ancak "kürtler ayrıldığı" zaman, bir "türk" "kürtlerin" topraklarında bir "kürt" hakkına sahip olamıycak, "kürt" ise "türklerin" topraklarında bir "türk" hakkına sahip olamıycak. istenen buysa bilemem tabii, açık açık bunu söylemeye çıkan olmadı henüz. şu sıralar "dersim oldu mu olmadı mı, soykırım var mı yok mu" onu tartışıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 @nutella onlar durduğu yerde duruyor, gündem bugün bu oldu diye hiçbi şeyin ilelebet perde ardına gittiği yok. aç konusunu tartışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 yoo durmuyor,tv de kanalları,gazeteleri ac bak duruyor mu durmuyor mu gorursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 yarın bakalım mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 hayır demek istedigim ekmek edilmesin bu konu,tartışılcaksa adam gibi tartışılsın komisyonlarla bundan bir kac ay once secim meydanlarında sunni cogunluklu şehirlerde chp icin "alevilerin partisi" tanımı yapıp halkı kin ve dusmanlıga sevk ederek insalık sucu işleyen parti liderlerine mi kaldı bunu savunmak ? bunu samimi buluyor musunuz gercekten ?aynı adam cıkmıs simdi yine rant ugruna dersim vs diyor yine secimlerden önce bu sefer mhp nin oylarına göz diken siyasi parti lideri paralı askerlik olamaz,her turk asker dogar,vatan borcu vs. gibi söylemlerle sekerken simdi cari acıgı kapatmak icin bu işi yapıyor,balık hafızalı mısınız ? inanıyor musunuz bunlara ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Bone said: şu an ülkede "kafatası testi" yapılsa birçoğumuz kürt, arap, ermeni, rus, yunan, yugoslav vs kökenli çıkarız. üniter devlet yapısı bu yüzden tüm bu kesimi kapsayıcı şekildedir. sen kürt, arap, ermeni, rus, yunan, yugoslav vs kökenli olmana rağmen türk olarak adlandırılmaktan rahatsız olmama hakkına sahipken, birilerinin de türk olarak adlandırılmamayı isteme hakkı yok mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 wat? http://galeri.uludagsozluk.com/29/psyduck_83915.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 @ahmedinejad ve benzeri düşünenler "dinlerin birleştiği kent" denilse de, antakya'da bir dönem (70'ler felan) alevilere yönelik saldırılar olmuş. birçok alevinin evine baskın düzenlenmiş felan. ama şimdi insanlar barış ortamında yaşıyor. kimse çıkıp da "bizler aleviyiz, devlet bizi de görsün, biz de bireyselleşmek istiyoruz" demiyor. alevinin de sünni kadar hakkı var antakya'da. ancak pkk'nın ideolojisinden gideceksek, alevilere de sünnilere de ayrı ayrı haklar vermeliyiz, onların toplum içindeki yerlerini tanımalıyız, bireysel özgürlüklerine imkan sunmalıyız. napalım? antakya'da alevileri ayrı sünnileri ayrı bölgelerde yaşatalım. aleviye ayrı nüfus cüzdanı verilsin, sünniye ayrı. peki ben alevi de değilim sünni de değilim? napçam? şamanlara da ayrı toprak verirler mi, oraya geçerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Antakyada'da cem evine beles su elektrik veriliyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 bütün güneydogu ya veriliyor o yetmez mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 "nutella yerim" said: hayır demek istedigim ekmek edilmesin bu konu,tartışılcaksa adam gibi tartışılsın komisyonlarla bundan bir kac ay once secim meydanlarında sunni cogunluklu şehirlerde chp icin "alevilerin partisi" tanımı yapıp halkı kin ve dusmanlıga sevk ederek insalık sucu işleyen parti liderlerine mi kaldı bunu savunmak ? bunu samimi buluyor musunuz gercekten ?aynı adam cıkmıs simdi yine rant ugruna dersim vs diyor yine secimlerden önce bu sefer mhp nin oylarına göz diken siyasi parti lideri paralı askerlik olamaz,her turk asker dogar,vatan borcu vs. gibi söylemlerle sekerken simdi cari acıgı kapatmak icin bu işi yapıyor,balık hafızalı mısınız ? inanıyor musunuz bunlara ? RTE yi takan kim ? Konu dersim hep var olan bir hadise RTE nin dersim de ölenleri zerre umursamadığı zaten kesin olan birşey. Biz zaten bak RTE olayların üstüne gidiyor ne gader güzel bir insan demiyoruz ki, bu hadise RTE den bağımsız bir hadise. Adam sadece gündeme böyle bir konu getirdi, burdada başlık açıldı ve insanlar yazmaya başladır. RTE den banane, var olan hadise ve konu Dersimde yapılan katilam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 yok lan ben diyarbakırda elektrik su parası veriodum oh wait Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 arkadaş başka mevzu kalmadı nerdeyse 100 yıl önceki olayları tartışıcaz ekonomi batmış dünya batmış avrupa birliğine girme şansın eskiden vardıysa bile artık 0, komşu ülkene savaşa girmen için şakirtler kendinden geçmiş vaziyette biz bunu konuşuyoruz dersim'den çıkan milletvekilleri hangi partiden? chp. chp'nin lideri nereli? dersim. pkk ile görüşen kim? devlet. dersim "katliamını" yapan kim? chp. böyle gerizekalı bir medya hayatımda görmedim bu kadar satılmışlık iktidar köpekliği olur mu ya pes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Law said: "nutella yerim" said: hayır demek istedigim ekmek edilmesin bu konu,tartışılcaksa adam gibi tartışılsın komisyonlarla bundan bir kac ay once secim meydanlarında sunni cogunluklu şehirlerde chp icin "alevilerin partisi" tanımı yapıp halkı kin ve dusmanlıga sevk ederek insalık sucu işleyen parti liderlerine mi kaldı bunu savunmak ? bunu samimi buluyor musunuz gercekten ?aynı adam cıkmıs simdi yine rant ugruna dersim vs diyor yine secimlerden önce bu sefer mhp nin oylarına göz diken siyasi parti lideri paralı askerlik olamaz,her turk asker dogar,vatan borcu vs. gibi söylemlerle sekerken simdi cari acıgı kapatmak icin bu işi yapıyor,balık hafızalı mısınız ? inanıyor musunuz bunlara ? RTE yi takan kim ? Konu dersim hep var olan bir hadise RTE nin dersim de ölenleri zerre umursamadığı zaten kesin olan birşey. Biz zaten bak RTE olayların üstüne gidiyor ne gader güzel bir insan demiyoruz ki, bu hadise RTE den bağımsız bir hadise. Adam sadece gündeme böyle bir konu getirdi, burdada başlık açıldı ve insanlar yazmaya başladır. RTE den banane, var olan hadise ve konu Dersimde yapılan katilam. ben de aynı şeyi diyorum işte yarın öbür gün bu adam yine rant ugruna aleviler şöyledir böyledir derse bu konu kapanmasın,adam gibi araştırılsın cozulsun,onun dışında yapılan her şey burda tartışmak da dahil gündemi bulandırmak ve boşa kulaç atmak olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 bone mesele de çözüm de o söylediklerin değil. mesele devletin yanlış politikalarının devletin öngörebileceğinden çok çok öte yanlış sonuçlar doğurması. devlet ilk yıllarında bambaşka kaygılarla alevilere (alevi oldukları için değil) karşı bir politika uyguladı. ama alevi olmayan kesimlerin bi kısmında (zaten böyle bi tepkiye hazır durumda oldukları için) bu politika çok acaip sonuçlar doğurdu: "alevi şeytanlar, ensest kızılbaşlar!!! katli vacip bunların, yemekleri yenmez!" şimdi bu yanlışlarla yüzleşilmesi şart. üstünü örtüp "tamam unuttuk gitti" dediğimiz sürece ileriki zamanlara taşıyacağız problemleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 arkadaşlar siz ne kafasında yaşıyorsunuz ya, her önüne gelen "x diye düşünmek benim hakkım değil mi, ayrı devlet kuracağım ben" diye ayrılıkçılık yapsa hepsine eyvallah diyeceksiniz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 ben eyvallah derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar