Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güncel/ Dersim

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Çok dilli devlet olabilir mi? Sorarım sana, ben komşumu anlayamayacaksam, oğlum okula gittiğinde sıra arkadaşını anlayamayacaksa ne yapayım böyle devleti.

Bak şu an avusturya'dayım. Burada türkleri görüyorum nefret ediyorum. Çoğu çocuğunu kendi kültürüne göre yetiştirmeye çalışıyor. Çocuk Türkçe'yi de düzgün konuşamıyor Almanca'yı da.

Sen eğer avusturya'da yaşayıp burada para kazanıyorsan bu devletin her türlü olanağından yararlanıyorsan önce almanca'yı kabulleneceksin. Çocuğun Türkçe'den daha iyi almanca bilecek. Abdullah Gül dedi bunu ben değil.

Konuşmak zorundasın. Devletin resmi dilini reddetmek gibi bir seçenek olabilir mi ya? Aptallıktan başka bir şey değil bu. Beğenmediysen gidersin Kuzey Irak'a kürtçe konuşursun.

Bunu anlamıyorum gerçekten, çok uluslu, çok dilli çok marşlı bir devlet nasıl düşünebilirsiniz? Hani bu söylediklerinizle devlet kavramına karşı geliyorsunuz zaten.

O halde tekrar kabile hayatına dönelim baştan başlayalım?
Sosyal ağlarda paylaş

İlk önce Rte dersim üzerinden politika yaparak çok mantıklı hareket ediyor zaten tunceli'den akp'ye oy çıkmaz,alevilerin bir çoğu akp'ye oy vermez ama olay o değil.Chp sıkıştırılıyor,özür mevzusu vs. politik açıdan çok ciddi hamleler.

Bu nokta da Chp hem ulusalcı tabana yaranmak zorunda hemde alevi tabanı desteklemeli.Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olması iyi bir hamleydi ancak medya desteği kısa sürdü (malum durumlardan dolayı) sonra da Kemal Kılıçdaroğlu için aciz bir adam kimliği çizildi vs(açın bakın geçmiş haberleri kk düştü,partili kkyi itti,kk ayakta durmaktan aciz diye yığınlarca zırva haber),son darbelerde Dersim mevzusundan geliyor.
Şu nokta da Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanları çok yetersiz kalıyor,büyük ihtimal yerel seçimler öncesi genel başkanlığından olacak gibi haliyle bu durum Chp için iyice bir çöküş olacaktır.

Gel gelelim Dersim mevzusuna,Bu özür politik bir hamleydi,ciddi bir özür değildir.Hükümet olarak mecliste özür dileseler işte o zaman Akp chp'ye altın vuruş'u yapmış olur gibi geliyor.
Ancak herhangi bir araştırma yapılmayacağı ve Dersim mevzusu için hiçbir somut adım atılmayacağı kanaatindeyim.Karanlık mevzularda kalmaya devam edecek.

Dersim'de yalnızca isyancılar öldürülmedi aynı zamanda kadınlar ve çocuklarda öldürüldü ve öyle kurunun yanında yaşta yanar gibi değil çoğunlukla yaşın yandığı bir mevzu söz konusu.
Zaten bu kurunun yanında yaşta yanar mevzusunu da anlamıyorum insan hayatından söz ediyoruz.

Yok ingilizler desteklemiş de feodal ağalar kızışmış köylüyü gaza getirmiş devlet de ceza vermiş,ibret-i alem için kadın ve çocukları da öldürmüş.Bu sırada Atatürk hastaymış İsmet İnönü emri vermiş.Bunlar o zamanlar normal karşılanması gereken durumlarmış.

Peki gerçekler neler binlerce sivil öldürülüyor,isyana katılmayan/desteklemeyen köyler bile bombalanıyor,yakılıyor.Köy meydanında insanlar çocuklarının gözü önünde idam ediliyor.Binlerce aile yerinden,yurdundan sürülüyor.
Balıkesir'e,Çanakkale'ye vs,bir çok batı iline sürülüyor bu insanlar ancak 1947'de çıkan bir afla köylerine geri dönebiliyorlar.(tabii dönebilenler veya yaşayanlar diyelim)
Bölge de insanlar(özellikle yaşlılar) Mustafa Kemal Atatürk'ü Muso Kemal olarak anıyor.Alevi katliamları,toplumsal baskı vs,den sonra da kaçabilenler yurtdışına kaçıyor mesela almanya ve ingiltere de alevi nüfusunun fazlalığı da bu sebeptendir.
Birde tabi Sabiha Gökçen'de ilk kadın pilot değilde,dersim'i bombalayan ilk kadın pilot olarak bilinir.
Sosyal ağlarda paylaş

Genelkurmay belgelerine ulaşın
http://www.idefix.com/kitap/kemalist-devrim-7-toprak-agaligi-ve-kurt-sorunu-dogu-perincek/tanim.asp?sid=O14KLFJHVD2D4E7DF48Q

olmadı alın okuyun neymiş ne değilmiş öğrenin.

Aynı tayyip çıkıp dersim'e nasıl yıllarda başına buyruk davranılmasına göz yumulduğunu da söylesin,
aynı tayyip çıkıp Atatürk'ün orada ki insanların mağdur olmaması için ağalarından aldığı toprakları halka dağıttığını da söylesin.

Bu iyi niyet hala suistimal ediliyorsa evet. Kurunun yanında yaş da yanacak.

Ben vatanıma karşı gelenlere ses çıkaramıyor, onları durdurmak için bir şey yapamıyorsam eğer. En az yapanlar kadar suçluyumdur.
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:

New York, 10 milyon italyan ?
Dakota diye eyalet ve 6 milyon alman ? Kuzey - Güney Dakota toplam 6 milyon vatandaş etmiyor,6 milyon alman nereden geliyor ?
Ayrıca Teksas'ın Halk oylaması sonucu gerekli çoğunluğa ulaştığı takdirde ABD'den ayrılma şansı var.
Çok ilginç,90larda internet yok tabii,bilmediğin için verilen örnekleri kabul ediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

http://www.idefix.com/kitap/kemalist-devrim-7-toprak-agaligi-ve-kurt-sorunu-dogu-perincek/tanim.asp?sid=O14KLFJHVD2D4E7DF48Q

olmadı alın okuyun neymiş ne değilmiş öğrenin.

Aynı tayyip çıkıp dersim'e nasıl yıllarda başına buyruk davranılmasına göz yumulduğunu da söylesin,
aynı tayyip çıkıp Atatürk'ün orada ki insanların mağdur olmaması için ağalarından aldığı toprakları halka dağıttığını da söylesin.

Bu iyi niyet hala suistimal ediliyorsa evet. Kurunun yanında yaş da yanacak.

Ben vatanıma karşı gelenlere ses çıkaramıyor, onları durdurmak için bir şey yapamıyorsam eğer. En az yapanlar kadar suçluyumdur.

Dersim'de toprak dağıtımı ? Doğu Perinçek ?

Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Konuya gitmek icin tiklayin: http://forum.paticik.com/read.php?13,6005651,6011081#msg-6011081
dusuncelihayvan said:

ya şu zihniyeti bi geçin. Doğu perinçek seven bir insan değilim ama otur bi bak adam ne yazmış ne görmüş. Asıl şu zihniyet tehlikeli...
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

great depressiondan sonra dunyanin yasadigi en buyuk ekonomik kriz ceryan ediyor su anda

likitide virusu butun gelismis ekonomilere yayiliyor

sistem ha coktu ha cokmek uzere, bandaj manyagi yaptilar

ekonomi > demokrasi noktasinda kararlar alinmaya baslandi, bugun bankacilik sektorunde neredeyse en buyuk payi devletler almaya basladi bailout lar yuzunden

cameron yasadigimiz caga "age of austerity" gibi cok dogru bir tanimlama yapti, bizden oncekilerin sahip oldugu sosyal guvencelerin ve politikalarin olmadigi bir dunya insaa ediliyor

merkez bankasi faiz kozuna ragmen dolarin onune gecemedi, rezerv problemi basgostermeye basladi

borcla buyuyen canim ekonomimiz her an bir saatli bomba gibi patlamak uzere

ve biz oturduk 80 sene once yasanmis dersimi konusuyoruz bir numarali gunden maddesi olarak

aferin turkiye, gurur duyuyorum seninle

öyle deme lan, çok önemli bir mevzu bu.

dersim'de insanlar katledildi mi, katledilmedi mi,
atatürk bu emri vermiş mi, devlet zulm yapmış mı, asker orayı bombalamış mı, soykırım yapmış mıyız, özür diliyor muyuz, bunlar çok önemli şeyler.
sen bana önce bunun hesabını ver.

ekonomik krizmiş felan bunlar hep ak parti'yi yıpratmak için yapılan tezgahlar.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar, Atatürk'e hakaret etmenin son dönemecindeyiz. Bu nedenle saflar da bu kadar netleşmişken kafa karışıklığına gerek yok. Hiç demagojide bizlerden çok daha usta olan kutsal ittifakın tuzağına düşmeyelim, kaybederiz. Mevzu vergi vermemek, dil, şu-bu değil. Tunceli'de yeni kurulmuş devletin otoritesine başkaldırılmıştır. Devletin askeri uyurken yattıkları yataklarında katledilmişlerdir. Pusuya düşürülüp imha edilmişlerdir. Devlette gereğini yapmıştır. 80 sene sonra buna KATLİAM diyenler daha önce de yazdığım gibi daha yakın zamanda ki KATLİAM oldukları tartışılamayacak gerçeklerle ilgili ahkam kessinler, özür dilesinler, sorumluları cezalandırsınlar. Burada herkes biliyor ki yapılmak istenen ve hatta yapılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin(devlet adına özür diledi işte sultanımız), cumhuriyet hükümetini elinde bulunduran CEHAPE'nin ve o zaman ülkeyi yöneten ATATÜRK'ün KATLİAM SUÇLUSU olarak gösterilmesidir.

Bu yapılanlar da kasıtlıdır, halkın moral-motivasyonu tamamen yerlere düşürülüp yakın gelecekte de "Ermeni Soykırımı'nı da yaptık, özür diliyoruz lan" demenin altyapısıdır bu. Hee, samimi olarak cumhuriyetin yıkıldığına inanıyorum, şu an ayakta kalan yıkıntılar sadece. Ümidim dibe en kısa zamanda en şiddetli şekilde çarpalım ki bundan sonra kurulacak olan Türk devletinde DİNİN AFYON OLDUĞU VE UYUTTUĞU gerçeği unutulmaz ve devlet din ve din ile ilgili kişilerden tamamen bağımsız bir yapıya sahip olur.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

İlk önce Rte dersim üzerinden politika yaparak çok mantıklı hareket ediyor zaten tunceli'den akp'ye oy çıkmaz,........Sabiha Gökçen'de ilk kadın pilot değilde,dersim'i bombalayan ilk kadın pilot olarak bilinir.

baştan sona demagoji, baştan sona cumhuriyete hakaret, baştan sona Atatürk'e hakaret, baştan sona kurmaca, baştan sona objektif yazıyormuş gibi görünüp cumhuriyet devrimine saldırı...alıştık artık.
Muso Kemalmiş?Sabiha Gökçen Dersim'i bombalamışmış(İstanbul'a konstantinopol mü dememiz gerekiyor bu mantıkla?)?almanya ve ingilterede alevi nüfus fazlaymışmış(zaten bu kadar cemaat, deniz feneri paraları hep ingiltere ve almanyadaki alevilerden topluyorlar paraları)?
ne anlıyorsunuz kendi söylediğiniz yalanlara inanmaktan diyeceğim de öyle değil tabi...Amaç yalanların binlerce kişi tarafından tekrar edilip psikolojik savaşı kazanmak. Kazandınız da.

He, bir şey daha. O Kılıçdaroğlu'da bir projenin ürünü, proje CHP'nin başına AKP'nin her türlü seçmen desteğine rağmen söyleyemeyeceği,yapamayacağı,dillendiremeyeceği şeyleri halka kabul ettirecek bir kişiyi geçirtmekti...Yaptılar bunu. Sultan özür diliyor devlet adına(hangi devlet, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet devleti, Tunceli'de şimdilerde katliam denilen operasyonları yapan devlet), Kılıçdaroğlu'da hesapta sultanımıza muhalefet ediyor; ne diyor?"açıklasana dersim arşivlerini" diye muhalefet ediyor. Arkadaş yani katliamı kabullenmiş, devletin suçlu olduğunu kabullenmiş, arşivleri açıklayın, sürülen aileler geri gelsin, ellerinden alınan topraklar geri verilsin" diyor. aynı şeyleri söylüyor aslında sultanımızla yani bir takım olarak çalışıyorlar.

aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık denilen şey bu olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk önce Çetintaş Sabiha Gökçen Dersim'i bombaladı burada bir demagoji yok.Resmi belgeler de dahi bu durumu yalanlayan bir şey yok.

http://www.hvkk.tsk.tr/TR/IcerikDetay.aspx?ID=34

buyur türk hava kuvvetleri resmi sitesi.

"Sabiha Gökçen - Dersim" said:

Sabiha GÖKÇEN’e özel bir üniforma giydirilerek Eskişehir Tayyare Mektebi’nde (Uçuş Okulu) 1936-1937 döneminde on bir ay eğitime tabi tutulmuş ve brövesini aldıktan sonra da savaş pilotu yetiştirilmek üzere Eskişehir’deki 1’inci Tayyare Alayı’nda (Hava Alayı) altı ay görev yapmıştır. 1’inci Tayyare Alayı’nda (Hava Alayı) yaptığı görev sırasında çeşitli askerî manevralara ve 1937 yılındaki Dersim Harekâtı’na savaş pilotu olarak katılan Sabiha GÖKÇEN’e, Genelkurmay Başkanlığı tarafından bir takdir, Türk Hava Kurumu tarafından da “Murassa (İftihar) Madalyası” verilmiştir.

Mustafa Kemal'e Muso kemal yakıştırması da yapan ben değilim,yöre insanı.Tunceli'ye,Erzincan'ın alevi köylerine yolun düşmediyse,Zorunlu dersim iskanından sonra Sivas'a,Kayseri'ye göç etmek zorunda kalan insanlardan haberin yoksa,bu lafı duymaman gayet olası.
Ama herkes akp'li değil herkes akp'nin ekmeğine yağ sürmek için uğraşmıyor.
Sadece bazı gerçekler var ve artık bu gerçekler daha fazla dillendiriliyor tüm mevzu bu.

Almanya'da ve İngiltere'de Alevi nüfusu ile sünni nüfus arasında nasıl bir bağ kurdun anlamadım ? Aleviler almanya'ya gidince sünniler ortadan mı kayboluyor ?
İngiltere'de sadece Kayseri'den bir çok köy biliyorum direk olarak göç etmiş (ki Kayseri'de alevi nüfusu daha çok dersim iskanın'dan sonra ortaya çıkan bir durum,daha eskilere giden alevi köyleri varmı bilmiyorum ama zaten kayseri'de epi topu 28 alevi köyü var,kayserili arkadaşlar varsa ekleyebilirler.)
Daha bunun Malatyası var,Sivas'ı var,Erzincan'ı var,Tuncel'isi var,var oğlu var.
Yurtlarından olan insanlar,başka illerde çok tutunamıyorlar maalesef ki haliyle fırsatını yakaladımı biri iltica ediyor,o iltica edince de gerisi geliyor.
Gerçi artık günümüzde mezhepsel,ırksal,ideolojik görüşten bağımsız herkes yurt dışında kaçmanın yollarını,orada yaşamanın çaresini arıyor.

Atatürk'e HÖKÖRÖT ÖDÖYÖR,Cumhuriyet'e SÖLDÖRÖYÖR demeden önce bir bak bu adam cidden sallıyor mu yoksa değindiği şeyler gerçek mi diye.Hakaret pek huyum değil,Akp varken Cumhuriyet'e saldırmak için bana sana da ihtiyaç yok zaten.Sadece bazı şeylere devlet ideolojisi ile bakma.

Bir zamanlar Güneş-Dil Teorisi denilen ulus oluşturma projesi de devlet ideolojisiydi,Türk Tarih Tezi'de devlet ideolojisiydi.O zamanlar halka tüm bunlar gerçekmiş gibi kabul ettirildi veya ettirilmeye çalışıldı.Bunlar Devlet erkanın yaptığı yanlış işler,bunları eleştirince Cumhuriyet'e Saldırıyor diye yaftalamanın alemi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Sadece bazı gerçekler var ve artık bu gerçekler daha fazla dillendiriliyor tüm mevzu bu.

zaten chp, devlet katliam yaptı atatürk'ün haberi vardı diyen adam da bir chp milletvekiliydi. cetintas gibi insanlar bunun bile farkında değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana cevap olarak yazdığın şeyler nefret söylemi. Daha önce yazdıklarının tekrarı. Garip bir ülke olduk. Dünyanın en eski medeniyetlerinden birisi Türk Milletidir diyen kişi faşist oluyor. Güneş-Dil Teorisi'nin düzmece olduğu söyleniyor. Atatürk'e edilen her hakareti buraya yazınca demokrat mı olmuş olacağız ya da objektif mi tartışıyor olacağız? Atatürk'e eğer hakaret eden birisi ya da birileri varsa yaraları vardır, o yüzden ediyorlardır hakaret. Neden onların propagandasına malzeme oluyorsun ki? Yok öyle düşünüyorsan zaten neden seninle tartışalım, tarafın belli? Sabiha Gökçen bu ülkenin ilk kadın savaş pilotu değil mi? Eğer "git şurayı bombala" diye emredilmişse ve gidip bombalamışsa Sabiha Gökçen neden suçlansın? Yani adı Sabiha Gökçen değil de Hakan Kamil olsa aynı tepkiyi gösterecek miydiniz ya da umursayacak mıydınız? Mevzunun Atatürk'e cumhuriyet üzerinden, CEHAPE üzerinden, manevi kızı üzerinden saldırmak olduğu o kadar belli ki...O kadar iğrenç ki bu tavır...Bu ülkede Atatürk'ten ve onun yaptıklarından nefret etmek,edebilmek için sağlam bir nedeni olmalı insanların. O nedenlerin de hiçbiri benim mantığımın alacağı nedenler değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

paparnoz said:

zaten chp, devlet katliam yaptı atatürk'ün haberi vardı diyen adam da bir chp milletvekiliydi. cetintas gibi insanlar bunun bile farkında değil.

Sen "sende mi bürütüs" Diye bir şey duydunmu hiç ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ragnar said:

throine said:

Yalnız Brutus,Roma'da Cumhuriyet rejimini korumak için senatoyu baskı altında tutan,kendini ömür boyu diktatör ilan eden Caesar'i öldürüyor.Zaten Caesar'den sonra Roma Cumhuriyeti Monarşik bir yapı kazanıyor ve artık çocuk varsa babadan-oğula geçen yoksa en yakın akrabanın imparator olduğu bir rejime dönüşüyor.
Yani sen olayı duymuşsun ama yanlış duymuşsun.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Ragnar said:

throine said:

Yalnız Brutus,Roma'da Cumhuriyet rejimini korumak için senatoyu baskı altında tutan,kendini ömür boyu diktatör ilan eden Caesar'i öldürüyor.Zaten Caesar'den sonra Roma Cumhuriyeti Monarşik bir yapı kazanıyor ve artık çocuk varsa babadan-oğula geçen yoksa en yakın akrabanın imparator olduğu bir rejime dönüşüyor.
Yani sen olayı duymuşsun ama yanlış duymuşsun.

Tekbirkler iyi bir araştırma olmuş.
Fakat algılamayı göz -> sinir -> beyin yerine xxx -> Sinir -> Beyin olarak yerine getirmişin gibi geldi bana.

Sendemi bürütüsten bu denli derin bir mana çıkartacak yegane insanda sen olsan gerek.

Sezar orda o lafı monarşi elden gitti diyemi sarf etmiştir yoksa hiç beklemediği birinden(haklı veya haksız) aldığı bir darbeden dılayımı sarf etmiştir?

Zaten bu açıklaman ile karakterin ve düşünce yapın hakkında çok net cevaplarıda bizlere sunuyorsun. Bu noktada kendini ve fikirlerini bu denli net yansıttığın için teşekkür ederim.

Durumun özeti "İŞİME GELMEDİMİ ÇARPITIRIM"
Sen ve senin gibi düşünenlerin algılama noktasında ciddi sıkıntıları var.

Dur bide güzel atasözü yazıyım bunuda bi yorumla
Keser döner sap söner "ELBET BİRGÜN HESAP DÖNER"
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız Caesar'in o lafı dediği de efsanedir,ben olayı yanlış duymuşsun dedim,yineliyorum,daha da açıklıyorum William Shakespeare olaya farklı bir bakış açısı katmıştır,yani o dönemde bile Brutus'e hain gözüyle bakılmıyor,Caesar'in sağ kolu Marcus Antonius bile Brutus'ten erdemli bir roma'lı olarak bahseder.

Tabii bunu açıklayınca çarpıtıyorsun,karakter yapın ortada,vs.demek komikli şaka gibi duruyor,açıkca hain
dediğini biliyorum ama o lafı da yanlış kullandığını
söylüyorum.Olay bundan ibaret.

bir çarpıtıyorsun lafıdır kullanıp duruyorsunuz ortak karar aldınız herhalde ne var ki neyi çarpıtıyorum ?

Bir Türkeş videosu paylaşılıyor,içinde yığınlarca yanlış bilgi var,dikkat ettiğim yanlışları düzeltiyorum.Önemli olan yanlış bilgiler değil paragrafın tamamı diyorsun.(zaten burası ayrı komediydi.sallayarak,sayıları abartarak doğru bir şeyi anlatılacağına inanıyorsun sanıyorum )

Bir yorum yapıyorum demagoji yapıyor,Sabiha Gökçen'in Dersim'i bombaladığı yalanını söylüyor,olayları çarpıtıyor deniyor,resmi mevzuatta geçtiğini anlatıyorum,açıklıyorum.Cumhuriyet'i kötülüyorsun,Atatürk'e üstü kapalı hakaret ediyorsun oluyor.

Biri bunun üstüne yorum yapıyor,Sende mi Brutus diyorsun,O lafı açıyorum,açıklıyorum,tariz yapıyorum,vay efendim çarpıtıyorsun oluyor.

Bir sakin olun okuyun,bu adam ne diyor ? Amacı ne ? Konuya bakış açısı tam olarak ne ? Niye böyle bir açıklama içinde ?
Neyi amaçlıyor ? Bir sorgulama,düşünme yok.Salt yargı var.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Bir Türkeş videosu paylaşılıyor,içinde yığınlarca yanlış bilgi var,dikkat ettiğim yanlışları düzeltiyorum.Önemli olan yanlış bilgiler değil paragrafın tamamı diyorsun.(zaten burası ayrı komediydi.sallayarak,sayıları abartarak doğru bir şeyi anlatılacağına inanıyorsun sanıyorum )

Videoyu o değil ben paylaştım yanlış şey üzerinden rant elde etmeye çalışıyorsun.
belirli bi dili konuşan insanların bi bölgede toplaşmış olması onlara özerklik sağlamaz her ülkenin vatandaşları için belirli bi tanımı ve ana dili vardır.
Sallayarak,sayıları abartarak doğru birşeyi anlatılıcağına inaniyorsun sanıyorum yorumu direk düşük ilk okul seviyesi falan yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

cinde yasayana ne deniyor?

Topiğin güldüren mesajı olarak tebrik ediyorum seni :)

1 Haftadır bakınyorum ne var bunla ilgili diye, paticikte 2 yıldır girmiyorum herhalde bir bakayım dedm tarih bölümünde konuşulması lazım aslında ama burada buldum.

Konun başındaki blog yazısı hoşuma gitti. Hakkaten güzel olmuş yani, zaten sonraları biraz tartışılmış 16.sayfadan sonra yine klasik paticik laf sokmalarına dönmüş'' aklın kıt yok yetosun yok söylediklerimi algılıyamıyorsun '' vs.

Burada hakkten güzel yazanlar vardı belge koyan düzgün anlatan viktorlar antimodesler falan yok artık herhlade viktor bi yerde yazmış o da tınlamıyor bile tarihi artık:D

Ben herkesin Wipsy'nin şu yadıgı gibi düşünmesini isterdim.

''
Ve şimdi 1938'i televizyondan izledikçe titriyorum. 1938'e dönmek ve orada kalmak istiyorum. İstiyorum da, Atatürk devrinde en müsait iç ve dış durumlarda olamayan şimdi nasıl olacak?
Biz acaba neyi eksik bıraktık?"

ama bakamayabiliriz tabi.

Olay dönemim şartları .. argümanı ile değerlendirilmemeli bu hakkten demode oldu artık.

Olay nerden çıktı gündemimiz bu değilki denmemeli inşallah susurluktan turgut özala kadar ülkenin bilinmeyen bir sürü davası daha gündeme gelir ve daha dogrusu açığa kavuşur.

Gündeme geldiki (kabul edin) birçoğumuzun bilmediği gerçekleri görmüş olduk. Sabiha Gökçen'in anılması meseala

Wispy bir yerde yazmıştı neden tarih kitaplarında yok diye. Hakkaten tarihi bilmek ayıbımızla hatamızla bilmek olmazmıydı. Herkesin hata yapma hakkı var. Böyle bakmak lazım.

Şimdi sizden istediğim gerçekten bu olayın detaylarını anlatan kaynaklar önermeniz. Baskın Oran'ın youtubedeki konuşmasında yine sitelerdeki dersim belgesellerine ugur mumcunun kurt dosyasıına cafer solgunun dersim dersim gibi kaynaklardan baktım okudum ettim ama yetmiyor söylenmeyen birşeyler var gibi. İşten eve geip heyecanla kitaba bilgisayara dalıyorum kafamı kurcalıyor hala birşeyler.

''Baba şunu oku biraz daha kafanda birşey oturur bu yaşına geldin tarihini çarpıtılmış ögrenme'' diyen arkadaşlar var ise ki kesin vardır patide kaynak önerileri bekliyorum.

Sevgiler saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...