Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

#ekşisözlükkapatılsın

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Myshkin said:

Yani burda ana mesele engellemeden daha öte yalnız, adamlar dikkati oraya çekip istemedikleri bütün mesajlara dava açtırmaya kalkacaklar bundan sonra.

asıl amaç dava açtırmaya kalkmak değil aba altından sopa göstermek bence. Yetmez ama evetci demokrasi ve özgürlük aşığı gençlerimiz neredeler?
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

aslında evet en doğrusunu söyledin.

liberallerimizden de tepki yok, sıkıcı gidiyor başlık.

forumda ne liberal kaldi ne sakirt banlaya banlaya, olsun lan böyle de guzel :)

Edik: herif neguzel yazmis lan iste, hani inan inanma gayet mantikli yani, assagi yukari kendi görusunu belirtmis. bisi olmaz, duser bu dava
Sosyal ağlarda paylaş

kamuoyunun gündemine düşen tepkilerin çıkış noktası, kamuoyunca az da olsa tanınmış bir şahsın kendi hakkında yazılanları sildirmek istemesi ve bu konuda hukuka uygunluktan dolayı red cevabı alması üzerine gerek twitter üzerinden, gerekse telefonlarımızdan bize yönelik akıl almaz iftiralarda bulunacağına dair çeşitli tehditlerde bulunması ve bu tehditlerinin göz ardı edilmesi üzerine kendi çevresinde sözüne güvenen talihsiz insanları kışkırtması suretiyle gerçekleşmiştir.

ekşi sözlük tamamen yasalara uygun olarak faaliyet göstermektedir. yer sağladığı içeriklerin de gerek nefret söylemi gerek hukuka aykırılık içermemesine özen göstermektedir. tüm sosyal medya sitelerinde (twitter, facebook ve benzeri siteler) olduğu gibi, ekşi sözlük'te de her gün onbinlerce yazar tarafından binlerce farklı görüşte içerik girilmektedir. ekşi sözlük gelen şikayetlere maksimum önem göstermekte fakat her kişi için olduğu kadar kullanıcılarının da hukuk çerçevesindeki fikir ifade özgürlüklerini koruma konusunda taviz vermemeyi sürdürmektedir. gerek btk gerekse ekşi sözlük üzerinden gönderilen şikayetler ciddiyetle denetlenmekte, hukuka aykırı tüm içerikler kaldırılmaktadır. dolayısıyla sadece islam dini ve peygamberine değil, hiçbir dine veya kutsal kabul edilen değere hakaret niteliği taşıyan içeriğin ekşi sözlük içerisinde barındırılması mümkün değildir. çıkarılan söylentilerin tamamı tek bir şahsın kişisel çıkarları için yürüttüğü kışkırtma kampanyasının sonucudur. toplumsal hassasiyetler ucuz bir kampanyaya alet edilmiştir. bu konuda ekşi sözlük'e yapılan tehditler ve edilen hakaretlerin takibi hukuki yollardan yapılacaktır.

tüm bu akılalmaz süreç içerisinde bize destek olan, sağduyulu insanlara ekşi sözlük olarak teşekkür ederiz. #eksisozlugedokunma
(dusunen hayvanin onde gideni, 21.11.2011 01:10 ~ 01:17)
Sosyal ağlarda paylaş

MeSh said:

kapansa koymaz bana.. hatta içten içe sevinirim lan. %95'i gereksiz insan topluluğu. aradan da seçmeye uğraşamıyorum artık.

of bu da paticik'de moda. en az 30k yazar var orada, içlerinde toplasan 40-50 tane trol tipli adam vardır, binlerce gayet iyi yazan, memleketteki en derli toplu "genel" bilgiyi veren insanlar var. arayıp da ekşi sözlükte bulamadığım hiç bir şey olmadı nerdeyse.

%90'ı gereksizmiş, neye göre?
Sosyal ağlarda paylaş

Niye basayım?

Yıllardır yazıyorum. En iyi arkadaş ortamım sözlükten oldu, en sevdiğim kızı sözlükten buldum. Her gün açıp ilk okuduğum şeydi. İnternetin olmadığı yerde offline bile okudum. Yıllarca bıkmadan usanmadan büyük bir keyifle girdim.

Şimdi ise Atatürk'e hakaret gırla, edilmeyen laf kalmıyor trollüğün dibine vurulurken artık moderasyon güncel kalması için sesini çıkarmıyor. İnanılmaz adaletsiz işler dönüyor ve benden sağdaki x e basmam bekleniyor.

Neden ben?

Çıkması gereken ben değilim.

Düzelmesi gereken onlar.

ciddi anlamda kapatılmasını savunmuyorum tabi sadece bir espriydi. Ama acilen düzeltilmesi lazım bu da ayrı bir tartışma konusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok zaten hakaret. Sorun şu.

bu baransu kendisi ile ilgili entryleri sildirmek istiyor. Daha sonra red cevabı alınca tehdit ediyor ve daha sonra iftira atıyor bu şekle dönüşüyor. Rezalet ya

@banuguven
BanuGuven
İlk kez bir siteyi kapatmak için hirsla kampanya başlatan bir 'gazeteciyle' karşılaşıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

yazılan yazıda en ufak bi hakaret bile göremedim yahu ben. bi ara bi gerizekalılık falan diyo ama onunda şahıslarla hiçbi alakası yok. ben mi yetemedim nedir? bu adamlar bu yazının neresine bu kadar laf ediolar acaba anlayamadım.

Tam olarak aşağılama yok ama aşağı görme var. Aşağılama veya hakaret olmasa da kanunlarımız kanun, savcılarımız da savcı olmadığı için bu tür abuk sabuk davalar açılıyor. Hakimin kafası biraz çalışıyorsa herhangi bir ceza çıkmaz, çalışmıyorsa da büyük ihtimalle AİHM'den küçük düşürücü bir ceza daha alıp biraz daha fazla vergi öderiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...