Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Abi, işte onları bilmek için dil bilgisine gerek yok ki? Türkçe dilbilgisi de bilmiyorum ben, çok mü kötü kullanıyorum? The kullanımı, bağlaç filan dil bilgisi değil ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 dilbilgisi bilmemek degil o, neyin ne oldugunu bilmemek. bana da gelip kitaptan bakip kural sorsan ben de bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 edilgen önemli ama :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Sende bir an kavram karmaşası oldu diyorsun yani? Dil bilgisi derken neyi kastediyorsunuz bir desenize. Yani kullandığın şeyin adının edilgen olduğunu bilsen ne, bilmesen ne? Kullanarak nasıl kullanacağını da öğrenirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 edilgen ne/ passive mi/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Öznesi anlaşılmayan fiil demekmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 o ne lan. bizim zamanimizda gizli ozne vardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Bizim zamanımızda da vardı o. Aynı zaman sanırım bunlar =) "Adam dövüldü", gibiymiş edilgen. Adamı kimin dövdüğü belli değil işte. Gereksiz bilgi bence bunu bilmek. Kullamayı öğrenmek için de derse girip çalışmak gerekmiyor. Kitap okuyarak filan güzelce öğrenirsin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harir Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 evet passive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 ya tamam abi kuralların isimlerini bilmiyosun ama kullanımını biliyosun sonuç olarak kuralı bilmiş oluyosun. bilmiyorum deme:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Onu öğrenmek için derse gidip alıştırma yapmak gerekmiyor diyorum ben. Kitap filan okuyarak güzelce öğreniliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 daha zor bi yöntem o. mantığını da öğrenince daha kolay kavranıyo bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 yurtdısında dil okuluna git calısyorsan tatile git böyle manuel tatil olsun tur faln olmasın iki hafta takıl sonra gelince dizi flan derken oturur hemde tatil eglence olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 gramer öğrenicem diye niye kasıyosunuz abi? nedir yani öğrenince oxford'da ancient english dersi vermeye mi gideceksiniz? am yerine was diyorsa bunu yılların alışkanlığından dolayı diyor oturup gramer öğrendiği için değil. konuşurken oturup "hmm şimdi buraya was gelecekti" diye düşünmüyor ki. o dili doğru düzgün anlamadan konuşamadan ne kadar gramer öğrenebilirsin ki hem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 şu adama katıdığıma inanamıyorum ama evet yüzde yüz haklı çok çok çok yanlış şekilde yabancı dil öğretiliyor türkiye'de sadece ilkokul lise değil üniversitelerde bile böyle bu durum ve rezalet. dışarıda nasıl bilmiyorum. daha adam 100 kelime bilmiyor mesela ama sorsan o dili konuşan adamın bilmeyeceği grammer kuralları zaman isimleri ek kategorileri bilmemneler hepsini biliyor ezberliyor sonra karşısına biri çıkınca 2 kelimeyi yan yana getiremiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 grammer işin temeli. Sadece grammeri bilmekle iş bitmiyor ama grammer bilmezsen nasıl konuşacaksın ya da yazacaksın. Kelimeleri yan yana sırala o zaman. Konuşmak ayrı bir mesele. Grammerin sağlamsa, yeterli sayıda kelime biliyorsan, konuşmak için alt yapın var demektir. Ama pratik yapmak lazım. Grammerim süper bülbül gibi şakırım diye düşünmek yanlış. Ayrıca konuşurken hata yapılabilir ama grammerin iyiyse farkına varırsın hatalarının, maksimum bir kaç kere daha yaparsın aynı hatayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Zaten yanlışlık oranda. Grammer atıyorum 10 saatse haftada bunu 8 yada 7'ye çekip 2-3 saat sadece o dilde konuşma sohbete ayırmak lazım. Film vs izlemelere girmiyorum bile. Yoksa grammer elbette ki en önemli şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 bir kursa git belli bir seviyeye gel. sonra diziden filan çıkarım yapabilirsin ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 hamsilipilav said: şu adama katıdığıma inanamıyorum ama evet yüzde yüz haklı çok çok çok yanlış şekilde yabancı dil öğretiliyor türkiye'de sadece ilkokul lise değil üniversitelerde bile böyle bu durum ve rezalet. dışarıda nasıl bilmiyorum. daha adam 100 kelime bilmiyor mesela ama sorsan o dili konuşan adamın bilmeyeceği grammer kuralları zaman isimleri ek kategorileri bilmemneler hepsini biliyor ezberliyor sonra karşısına biri çıkınca 2 kelimeyi yan yana getiremiyor bizde speaking in etkisi sadece %10 ve dediğin 2 kelime getiremeyen adamlar öyle ya da böyle cope a kadar geliyor. gerçekten birisi çıksa karşılarına tek cümle yi kuramazlar. bende soruyorum arkadaş bu nasıl ingilizce bilgisi. yazıyorum , dinleyebiliyorum, okuduğumu anlıyorum, ama konuşamıyorum :D yok böyle birşey, saçmalık. +rap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 tamam anladım söyledğinizi ama benim içn şuan yani şu 1 sene içinde önemli olan ingilizce okumayı öğrenme. konuşma için ise zaten filmler, diziler, birsürü yabancı kızla diyologum var sürekli facebookta reelde falan, yarım yamalak zaten ama, yani istediğim zaman konuşabilecğim yabancı insanlar var. ararım cekerim hergün bi köşeye konuşurz falan, yani aciliyet şuan "konuşmak" değil benim için. ama sadece konuşmak için söledikleriniz doğru elbet. şuan için tutup pratik yapman lazım falan haklısınız, dili düzgün anlamam dile az da olsa hakim ve aşina olmam gerekiyor okumak için bile olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 sen bence ingilizce falan öğrenme, emekli ol bu hayattan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 sencesini sormadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 sen, axe, lyna, ve kısmi olarak xunn, muafsınız benim postlarımdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 idda ediyorum aranızda en iyi ingilizce okuyan benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 aa harbiden bone niye gelmedi hayret dfsg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar