Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek silah sayıldı

Myshkin

Öne çıkan mesajlar

Zegna said:

ankarada tunalıda oturuyorum ki en işlek caddelerinden bi tanesidir, gayette kopeklerimi alıp yuruyus yapıyorum rahatsız olan varsa diger kaldırıma gecsin kardeşim.

rahatsız oluyorum diğer kaldırıma da geçiyorum.rahatsız olduğumu da belli ediyorum. çok sinir oluyorum. saygısızlığın danişkası çünkü.
haa ama ilerde suç sayılırsa karşı kaldırıma geçmem.dümdüz yürürüm. köpeklerine sahip çıkıp tutmayan olur da köpek de küçücük ısırırsa direk şikayet ederim. adam yaralamaktan uğraşır durursunuz.sonra gezdirin bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız şöyle birşey var birisi köpeğini rahatça gezdirecek diye benim kaldırım değiştirmem söz konusu olamaz. Ben insanım o hayvan ve eğer sahibi o hayvanı beni rahatsız edecek şekilde gezdiriyorsa bende şikayetçi olmak konusunda haklıyım. Ağız bağı gibi birşey taktıktan sonra gezdirebilirsin elbette ama ağzı bağsız kocaman bir köpek benimde çocuklarımında yanına yaklaşsın istemem. Yani herkesin köpeği seninki gibi eğitimli ve herkes senin gibi bu konuda bilinçli değil Zegna.
Sosyal ağlarda paylaş

thecure o tarz durumlar gerçekten nadir oluyor yani.hani edepsiz köpekler var.cogu da genelde finolar oluyor.herkese havlayıp hırlarlar.büyük köpekler daha sakin oluyorlar yani.ufaklarında kulak rahatsızlıgından başka zararı yok.

ha böyle ergen veletlerin rot gezdirip ona buna saldırtması gibi durumlarda sonuna kadar şikayet edilmeli tabi.hani var böyle çingene cocukları millete hava atmak için yapanlar.onları pataklayıp şikayet etmek lzm tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

o abartmayla baştan fail oldun, çünkü şehirde ve toplu ortamda aslan, kaplan, yabandomuzu, ejderha(!) gibi bireysel tehdit oluşturan hayvanları beslemek yasak. .

Biz de onu diyoruz, köpeklere de sınırlandırma getirilsin. The Cure ne güzel bi insanmış bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

NolaxThensbane said:

Trde bilmiyorumda abd de eğer köpek birine saldırırsa uyutuluyor.Burada da öyle bir yasa çıksın bence.

sokakta gördüğü insana saldıran kişiler de uyutulacaksa, neden olmasın...

bana uyar idam cezası geri gelsin zaten, topluma tehdit oluşturan her canlı öldürülebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

thecure said:

Zegna said:

ankarada tunalıda oturuyorum ki en işlek caddelerinden bi tanesidir, gayette kopeklerimi alıp yuruyus yapıyorum rahatsız olan varsa diger kaldırıma gecsin kardeşim.

rahatsız oluyorum diğer kaldırıma da geçiyorum.rahatsız olduğumu da belli ediyorum. çok sinir oluyorum. saygısızlığın danişkası çünkü.
haa ama ilerde suç sayılırsa karşı kaldırıma geçmem.dümdüz yürürüm. köpeklerine sahip çıkıp tutmayan olur da köpek de küçücük ısırırsa direk şikayet ederim. adam yaralamaktan uğraşır durursunuz.sonra gezdirin bakalım.

ben burda bir saygısızlık gormuyorum, tasmasını kısa tutarak yanımdan gezdırıyorum, eger bu kadar korkuyorsan karsı kaldırıma gec, bana rahatsız oldugunu belli edenlere kıcımla guluyorum acıkcası, cunku bu ulkede kanun var. ha derlerseki dobermannlarda agızlık takıcak, o zaman agızlık takar gezdiririm kopeklerımı. takmazsam sıkayet edersin, o zamana kadar malesef kaldırım degıstırmeye devam etmek zorundasın.

kalabalık caddelerde kopek gezdırmekten bende hoslanmıyorum ama acık parka gıdene kadar mecburen tunalıdan yuruyorum, evim burda napıcam?

Absolut said:

Yalnız şöyle birşey var birisi köpeğini rahatça gezdirecek diye benim kaldırım değiştirmem söz konusu olamaz. Ben insanım o hayvan ve eğer sahibi o hayvanı beni rahatsız edecek şekilde gezdiriyorsa bende şikayetçi olmak konusunda haklıyım. Ağız bağı gibi birşey taktıktan sonra gezdirebilirsin elbette ama ağzı bağsız kocaman bir köpek benimde çocuklarımında yanına yaklaşsın istemem. Yani herkesin köpeği seninki gibi eğitimli ve herkes senin gibi bu konuda bilinçli değil Zegna.

abso tamamen haklısın ama surda konu yanlıs, ben yasaları cıgnemeden kopegimi istedigim gibi gezdiririm, mesela bakın istedigi kadar egitimli olsun, ki benim kopegimin egitim yarısmalarına girdigini biliyo bazılarınız, tasmasız istedigim gezdirebilmeme ragmen public ortamlarda tasma takıyorum cunku tasmasız kopek gezdirmek suctur.

dobermanna agızlık takma zorunlulugu yok, eger olsaydı dediginde haklısın.. bilinc konusuna gelince, zaten o gerizekalı kopek bakmayi bilmeden boyundan buyuk kopek alan veletler yuzunden cıkıyor bu muhabbetler.

bu arada ABD de bildigim kadarıyla direk uyutulmuyor kopekler, hayati yaralamalar ve ya dava sonucuna gore uyutuluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben tehlikeli ırk kategorisinde sayılmamasına ragmen ucakla tasıma yapmadıkları icin hem THY ye, hem pegasusa dava actım bu yuzden, o kadar delirdim yani.

avrupada agızlık ile kopeginiz ile tum toplu tasıma araclarına binebilirsiniz mesela.

arkadaslar, rahatsız olan kişiler icin soyluyorum her ne kadar bazı IRKLAR bok yoluna gitsede son kanuna gore TR de tehlikeli olarak belirlenen ve yasaklanan ırklar,

pitbull,Fila Brasileiro, dogo argentino, bandog, japanese tosa vs kırmalarıdır.

bu ırk kopeklerden bir tanesini besliyorsanız, gidip belediyeye kayıt ettirmek ve kısırlastırmak zorundasınız.
ayrıca public ortamlarda agızlıkla dolastırmak zorundasınız.

ne kadar sacma da olsa madem kanunlara gore hareket edecegiz, o zaman bu ırklardan rahatsız oluyorsanız ve yukarıda saydıgım nedenler varsa sikayet etmek gayet hakkınız. bu arada gayet ciddi para cezası var kopek sahibine bu kurallara uymadıgı belirlenirse.

herkesin agucici yaptıgı golden retrieverların cocuk agresyon istatistikleri o korktugunuz iri yarı kopeklerden daha fazla.

ama basına dusmedigi icin cogu kimsenin haberi olmuyor.. Ankara da golden retriever 5 yasında kızın gozunu cıkardı, bakın abartmıyorum gozu yuvasından cıktı kızın.

ozet sudurki, bilincli sahip kopegini bilir, neye tepki verecegini vs, eger bir kopek kalabalıktan stress oluyor ve agressyon gosteriyorsa kalabalık caddelerde kopegini gezdirmezsin, eger kopegin asosyal ve diger kopeklerle anlasamıyorsa kopeginin tasmasını parkta dahi olsa acmazsın.

eger kopeginın yabancılara tolerasyonu yoksa baskalarının sevmesıne ızın vermezsın, yaklasan olursa uyarırsın.

eger kopegin cocukları sevmıyorsa cocuklardan uzak tutarsın ve her zaman tetikte olursun.

daha hangi birini sayayayım ki, cok konu var.

sonuc olarak olay sahipte biter arkadaslar buyuk kopekmıs kucuk kopekmiş farketmez.

biz millet olarak cok bilmişiz, daha pitbull ile dobermannın farkını bilmeyen teyze gecenlerde yuzume cemkırıyor pitbull gezdirilirmi burda diye, bi sittirgit teyze dedim bazen zıvanadan cıkarıyor cahil insanlar kopek sahiplerini.

burada kopek sahiplerine son bir tavsiye vermek istiyorum.. cok uzun yıllardır dobermann besliyorum, ve cogu kez komsu vs ile kavga etmisligim, sikayet edilmişligim vardır.

1 - polis ya da zabıta kopeginize el koyamaz. kopeginiz sizin malınızdır ve hukuken korunuyor.

2 - kopeginizi mutlaka baglı oldugunu belediyenin saglık ve vet işlerine kayıt ettirin, bu kopeginizin devlet kontrolunde asılarının tam oldugunu ve hastalık tasımadıgını size ve diger kisilere garanti eder. 20 ytl gibi bi ucreti var, size numarası olan bir madalyon verir belediye.

3- kopek ile bir yere tasınacagınız zaman mutlaka apartmanın yonetmeligini okuyun, eger siz tasınmadan once apartmanda kopek beslemek yasaktır diye bir karar alınmıssa hukuken bir hak iddia edemezsiniz. Fakat siz tasındıktan sonra bir karar alınırsa bunu dava acarak hakkınızı ararsınız.

4 - kopeginizin havlamasından sikayet edilirseniz prosedur, sikayet eden kisinin evine desibelmetre koyulmasıdır, sakın desibelmetreyi kendı balkonunuza vs koydurmayın. bu desilbelmetre sonuclarına gore para cezası alabılırsınız.

5- Eger avukat vs tutmaya paranız yoksa ya da vermek istemiyorsanız bir cok hayvan hakları derneklerının gonullu avukatları var, onlardan yardım ve danısmanlık alabılırsınız.

son olarak, cahil cuhela hayvan dusmanlarına kesinlikle prim vermeyin, bunlarda azıcık tolerans gosterirseniz kafanıza cıkarlar.

sene 2011 olmus, insanlar hala kopek giren eve melek girmeyeceginden bahsediyor arkadas, en guzelini zekeriya beyaz demişti aslında, iyi bari azrailde girmez eve sonsuza kadar yasarız.
Sosyal ağlarda paylaş

ztn karşıdan gelenlerin suratlarından belli oluyor tipleri

beti benzi atmış aklı gitmiş bi surat varsa köpeği iyice bacagıma yapıştırırdım.bazısı direk köpeğin gözlerine bakma korktugu belli etme felsefesiyle havaya bakarak geçer.

bazısı ne sevimli şey diye gelir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...