Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere'de Hukuk Master'ı Yapanlar, Bilgisi Olanlar?


Esau

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba, birkaç hukuk forumuna daha bu soruyu sordum, bir de burada şansımı deneyim dedim, Paticik geniş ve kaliteli insanlardan oluşan bir kitleye benziyor.

Gelecek sene "Uluslararası Ticaret Hukuku" alanında yurtdışında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ve bu ülke konusunda da İngiltere'de karar kıldık. Sizlere bazı üniversitelerin ismini yazacağım. Bu üniversiteler hakkında bilgisi, tecrübesi olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. Yok, hiç bilginiz yoksa o şehir hakkında bildiğiniz detayları paylaşırsanız da çok memnun olurum.İngiltere'de hukuk yüksek lisansı yapan bir kaç kişi ile görüştüm. Onlarda en üst seviyedeki dört beş okul haricinde geri kalanının verdikleri eğitim kalitesinin çok yakın olduğunu, o yüzden ortalamamın yetmeyeceğini de göz önüne alarak şehirleri daha çok incelememi söylediler. Bu sebeple de kriterlerim öğrenci şehri olmasına yönelik. İngilizcemi olabildiğince geliştirebileceğim, aktivitelere katılabileceğim, hatta part-time iş bulabileceğim bir şehir benim için çok iyi olurdu.

Şu sıralar üç dört acente ile iletişim halindeyim ve şu ana kadar elimde biriken bazı üniversiteler var. İsimlerini aşağı yazıyorum, bu üniversiteler ya da bu üniversitelerin bulundukları şehir hakkında bilgisi olanlar varsa bunları paylaşabilirse çok sevinirim. Özel mesaj yoluyla da belirtebilirsiniz. Şu ana kadar tavsiye aldıklarım ve araştırmaya başladığım üniversiteler şu şekilde:



Anglia Ruskin - Cambridge'de yer alıyor. Şehirin çok güzel olduğu, tam öğrenci şehri olduğu söyleniyor. Üniversitenin de eski ve köklü olması bir avataj olarak belirtilmiş. Açıkçası, nedense içimden burası geçiyor.


Kingston University - Londra'da yer alıyor.


Queen Marry - Londra'da yer alıyor. Eğitim kalitesinin çok iyi olduğunu İngiliz bir avukattan öğrendim ama tabi ortalamam sanırım yetmeyecek.


Kings College London - Bu üniversite de Londra'da yer alıyor ve hukuk alanında çok iyi olduğu söyleniyor.


University Of Kent - Canterbury'de yer alıyor, iyi bir üniversite olduğunu duydum.


University Of Westminister - Londra'da yer alıyor.


Newcastle University - Newcastle'da yer alıyor, konaklamanın İngiltere'nin diğer bölgelerine oranla daha kolay ve fiyat açısından da daha makul olduğunu duydum. Ama, şehir nasıl bilmiyorum, çok durgun olmasın istiyorum.


City University London - Londra'da yer alıyor.


Durham University - Newcastle'in yakınında bulunan bir şehir. Eğitimin çok kaliteli olduğunu duydum ama şehir nasıl bilmiyorum, şüphelerim var. :)


Brighton University - Brighton'da yer alıyor. Sahil şehri olduğunu biliyorum. Üniversite hakkında henüz inceleme yapmadım.


Swansea University - Daha önceden de bana ve kardeşime olanak sağlayan, samimiyetine inanmak istediğim bir acente de bu okulu bana şiddetle tavsiye etti.



Bu üniversitelerle ilgili edindiğim bilgiler tabi bunlarla sınırlı değil, Google'dan detaylıca araştırıyorum. Ancak,ne yazık ki genel bilgiler haricinde başkalarının tecrübelerine çok nadir denk gelebildim. O yüzden forumlarla da araştırmalarımın en azından başlıklarını paylaşmak istedim. Eğer, bildiğiniz herhangi bir şey varsa, saçma da olsa paylaşın arkadaşlar. Her türlü bilgiye açım şu an. :)

İyi günler...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Öncelikle merhabalar,
Ben hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiym.Sizin gibi uluslararası tic. hkku alanında ve ingiltere de master düşünüyorum,fakat 2013 eylul donemı ıcın:)...Ancak kabulumu bu yıldan almaya karar verdım dolayısıyla arastırmalara basladım.Aslında şartlı kabul demem daha dogru olur;cünkü henuz elımde bır toefl sonucum yok sınava seneye gırmeyı dusunuyorum.
Şu an sizin sorularınıza net olarak cevap verebılecek kadar yeter derecede bılgıye sahıp degılım;ancak bu ortak heefte istişare etmenın faydalı olacagını dusundum.
Ben fuarlara gittim aracılık eden birkaç organızasyonla konustum,ama net olarak bır tanesıyle ılk adımı atmam gerekıyor kı ben buna karar veremıyorum.Mlesef kı bu konu hakkında bılgı sahıbı ınsanlara da fazla rastlayamıyorsunuz.Sizin bana önerebılecegınız bır organızasyon var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrudan okullarla iletişime geçin, sitelerinde zaten yazar ilgili e-mail adresleri; muhataplarınız inanılmaz ilgili insanlar, istemediğiniz kadar döküman ve bilgi yollarlar sizlere.

Aracı kurumlar bir yere kadar faydalılar ama onlar da anladığım kadarıyla komisyon aldıkları programlara yönlendiriyorlar öğrencileri. (malum parayı sizden almıyor o kurumlar)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

--Ilk once danısman sirketleri hakkında bir kac bir sey soylemek istiyorum.Kesinlikle onların aracılığı ile bir şey yapma.Kendin hallet herseyi basvuru formu olsun,irtibat olsun herseyi kendin yap.Hic gerek yok danısman sirketine

--Ikinci olarak Ingiltere'de master tek sene ama hukuk masterı kac bilmiyorum.O yuzden gidecegin universitenin yanında o sehirin durumuda önemli.Ingiltere'de 3 ay bulundum her ne kadar cok bulunmasamda saymıs oldugum sehirlerde bulundum.Bahsetmek gerekirse
[list]
[*] Brighton
Brighton'ın sahil sehri olması demek sıcak olması demek olmuyor kesinlikle.Oyle bir supheye kapılma.Ingıltere hep soguktur sahil,kumsal dusunme.Birde oranın eşcinsel nufusu cok,hatta calısanların cogu oyle.
[*] Newcastle
Tam bir metropol,cok guzel ve gelişmis bir sehir.1 seneni cıkmadan yasayabilirsion o sehirde.Fakat ingiltere'nin en kuzey dogusunda nerdeyse iskocya sınırında.Yagmuru eksik olmaz oranın,biraz daha fazla yagar.Pahalı bir sehir
[*] London
Zaten duymussundr az cok.Pahalıda bir sehir.Her yere yakın.Waterloo diye bir tren garı var britanya'nın heryerine sefer var.Yalnız Zone 4 ve Zone 5 cok iyi yerler degil.Universiteni ona gore sec.Bu bolgelerde hırsızlık,taciz vs pislik cok doner.
[*] Swansea
Galler'de bulunur kendisi.Sahil sehiridir,cok tarihsel yeri vardır.Sanırsam cardiff(galler baskenti)'ne 45 dakka mesafede.Sehir kucuk sıkılman mumkun,londra'da 5 saat uzaklkta dusun yani.
[/list]
Universitelere gelirsek,fikrim oldugum unilerden bahsedeyim sana;
[list]
[*]Westminister University
Westminister cok iyi bir universite degil.Orayı tavsiye etmemeni öneririm.Oraya calısmaya giden akrabalarım olmustu,söve söve bitiremediler.
[*] Durham
Sanırsam hukukta dünyaca sayılı universitelerden.
[/list]
Universiteden cok yasayacagın sehir cok onemli.Bu benim gorusum tabi sen dersen ki "ya abi universite cok iyi olsun ben 150.000 kisilik kenttede yasarım ." dersen birsey diyemem.

Bir seneye kalmaz bende Amerika yada Ingiltere'ye basvurcam.2 senedir arastırıyorum.Ingiltere'ye gitmeni tavsiye etmem,cok sıkıyorlar uluslararası ogrencileri.Sen her ne kadar bolum dersinden gecsende,ingilizce olarak o derste yeterli degilsen bir daha okutuyorlar.IELTS'i vermen kurtuldum anlamına gelmiyor.
Birde eskiden calısma hakkı vardı onuda kaldırdılar hani sen "oo ben giderim orda okurum birde is buldum mu bir daha donmem turkiye'ye" dersen pasalar gibi doneceksin.Artık o yasa kalktı mezun olduktan sonra 2 ay icin is buldun yoksa ulkene donuyorsun.
Baska sorman gereken bir sey olursa cevaplarım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlgilenip yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim öncelikle..
İLk olarak aracı kurumlrlan devam edersek;kimisi hiçbir ücret talep etmezken, kimisi kapora vb. talep ediyor,farkları nedir peki.Bazıları doğrudan temsilcilik olduğu için para almadığını falan söylüyor..Tek başına alından kalkabilir miyim bilemiyorm açıkçası,bir şey atlamak istemiyorum.Çünkü bu benim ilk yurtdışı tecrübem olacak ve bu durum bıle benım ıcın baslıbasına bır stres...
İngiltere de hukuk master ı da 1yıl sürüyor tam olarak.
tamamen karışmış durumdayım.Amerika İngiltere konusunda istediğim master alanı ıle ılgılı hep İngltere tavsye edıldı,acıkcası benım gonlum de bundan yana...
Sehırlerle ılgılı verdıgınız bılgıler ıcın tesekkurler,üniversiteden ziyade sehrın onemlı oldugu konusunda ben de sıze katılıyorum;özellikle ben calısmak ıstedıgım ıcın ve cok pahalı olmamasını ıstedıgım ıcın sehırlerı cok ıyı arastrmam gerekıyor.
pekı KINGS COLLEGE,SOUTHAMPTON,PLYMOUTH üniversiteleri hakkında bır fıkrınız var mı??
tekrar tesekkurler paylasımlarınız için..
SAYGILAR
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
www.golondra.com sitesinde Londra hakkinda baya fikir sahibi olacak kadar bilgi bulabilirsin.

Ucret almayan araci kurumlar Ingiltere'deki onerdikleri okullardan onayli acentalardir. Bu da demek oluyor ki okullar bu acentalara komisyon oduyorlar. O nedenle ucret almazlar. Ogrenci icin okulun ucreti acisindan birsey farketmiyor. Kursun fiyati 5000 pound ise acenta 500 pound komisyon alir. Ogrenci 5000 pound oder. Okul ise acenta sayesinde geldigin icin 4500 pound kazanir. Dogrudan yazilsa idin okulun kasasina 5000 pound girerdi... Bu nedenle bazen acentalar indirim yaptiklarinda bu demektir ki aldiklari komisyonun bir kismi kadar indirim yapiyorlardir. Kursun fiyati 5k iken ayni kursu biz 4.7k a satiyoruz diyen acenta varsa bil ki komisyonunu kisip daha cok ogrenci cekmek istiyordur.

Ucret alan acentalar ise daha cok danismanlik burosu gibiler. Ingiltere'deki okullardan onayli olmayabilirler. Bazilari hem komisyon hem ogrenciden ucret aliyor olabilir. Acentanin onerdigi okul ile iletisime gecip acentanin adini verip anlasmali olup olmadiklarini sorabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Esau:

Glatheros var burda, paticik forumlarında, kendisi Nottingham Universitesinde hukuk okuyor, bachelor's ama az çok bilir hukuk nerde iyi vs diye.

Ben Anglia Ruskin'de okuyorum, Marketing and innovation masterı yapıyorum bu sene. Onun hakkında bilgi vereyim.

Öncellikle dediğin gibi Cambridge çok güzel bi şehir, tarihi olsun, Darwinin hayatını geçirdiği botanikler olsun Newton'ın altında oturduğu elma ağacı olsun, ,wireless'ın ve inkjetin geliştirildiği science park olsun, DNA double helix modelinin keşfedildiği pub olsun vs.. İnanılmaz etkileyici şeyler içersinde yaşıyorsun. Şehir küçük her yere bisikletle 15 dakkada gidebiliyorsun. Güvenli bi şehir ve dediğin gibi herkes öğrenci. Çünkü Cambridge ve Anglia Ruskin universitesi dışında bir sürü dil okulu, college vs var. Şehir Londra'ya göre çok az ucuz olsa da genel olarak pahalı bi şehir, çünkü çok böle entel dantel mekan olduğuı için ve şehirin her binası nerdeyse Cambridge universitesine ait olduğu için (Anglia Ruskin de dahil haha) böle kiralar vsler ucuz değil çok. Gece hayatı mayatı da gayet iyi publar gece klüpleri istediin gibi takıl. Tek sorunu belli bi yerden sonra gezecek yer kalmio, haliyle londraya veya başka yere gidiosun gezmek için.


Okula gelecek olursak: Anglia Ruskin, eskiden Cambridge college of arts and technology okulu köklü bi okul ama universite geçmişi 20 senelik falan. Çok büyük bi kampüsü yok, genelde birbirine bağlı binalardan oluşuo ki cambridge universitesinin collegeleri de hep öle , Binalar ve ortasında bi avlu şeklinde.

Fakat dürüstçe şunu sölyebilirim ki anglia ruskin o diğer saydığın universitelere göre daha düşük seviyede bi okul. Bunun nedeni aslında biraz yeni universite olup finansal durumu kurtarmak için gelen geçeni kabul etmeleri . Yoksa hocalar olsun imkanlar olsun kütüphanesi olsun gayet yeterli. Bu geçen dönem 2 tane hocam cambridge universitesindendi mesela. O konuda pek bi sıkıntısı yok. Ama nerdeyse ingilizce konuşabilen herkes başvurup girebiliyor. Benim buraya gelme nedenim de dayımın burda yaşaması ve onun yanında kalıp yurt parası ödemeyecek olmam ve anglia ruskin'in diğer okullara göre ucuz olması. Ama tavsiyem sana şu; eğer ekonomik olarak rahatsan. Direkt Kings college olsun nottingam olsun, southampton olsun queenmarry olsun bu tarz daha ii okulları seçmen olacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ederim paylaşımlarınız için..
neticede bir danışmanlık bürosuyla görüşmenin yine de faydalı olacağını düşünüyorum..(adres için teşekkürler)
Sn.Mortıs bahsettiğiniz kişiye ulaşmaya çalışacağım;içerik hakkında da kendisinden bilgi alabilirim..Açıkçası maddi durumum çok daha rahat değil hem ne olursa olsun bu TR'den çıkıp İngiltere'ye gidecek bir para her türlü karşılığını almak isterim,yani benim için imkansız değil ama imkanları zorlamak diyelim..şehrin çok pahalı olmaması gerekiyor;son sınıfta ne olur bilemem tabı ama şu an 84.5 ortalamam var ki iyi okullar örnegin bahsettiğiniz KINGS COLLEGE vb. okulları zorlayabilirim ne yazık ki bunlar da Londra gibi pahalı şehirlerinde...Bu arada IELTS tecrübeniz var mı;bununla ilgili bilgilerinizi de aktarırsanız sevinirim...Ben bu yıl yalnızca şartlı kabul alacağım,bunun staj yapacağım yeri etkileyeceğini düşünüyorum çünkü yabancı dil kullanabileceğim hukuk bürolarıyla irtibata geçeceğim,IELTS e gelecek yıl gireceğim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bahsettiğin okulların seviyeleri çok farklı ya mesela kings college ile brighton arasında çok fark var.

bi de benim erkek arkadaşım Anglia ruskin - LPC masterı yaptı, Essex'de hukuk okudu özel sormak istediğin birşey varsa sorabilirim bu iki okul hakkında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

IELTS başlığı mevcut ordan bakabilirsin ne var ne yok diye. Okuduğun okul hakkında birşey dememişsin, İngilizce durumların nasıl bilmiyorum. Fikir verme açısından; ben sınav için hiçbir çalışma yapmadan Overall 7 aldım geçen ayki sınavdan. Okulum İngilizce, sürekli içli dışlıyız İngilizceyle.
Hukuk için muhtemel okullar en az 7 ister, hatta iyi okullar 7.5 bile isterler.
Ayrıca 2013 diyorsun, kafadan 1 sene daha var, daha erken değil mi şimdiden başvuru için?
Ben senin yerinde olsam direk çalışmaya başlardım. 10 hukukçu arkadaşım varsa 9'u direk düzgün yerlerde çalışmaya başladı. 1'i sadece Master kovalıyordu İngiltere'de.
Ben 2012 Fall için işlerimi danışman aracılığıyla ücretsiz yapıyorum, hiç bir problem yaşamadım ya da danışmanın abuk sabuk bir yönlendirmesiyle karşılaşmadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sn. Gıovannı Amerika ve İngiltere yı kıyaslarsak hukuk master ı için,bu konuda ne düşünüyorsunuz?Amerika yı tavsiye eder misiniz?
Ben Dokuz Eylül hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim bırakın ingilizce ders görmeyı devlet okullarında hazırlık sınıfı bile yok hukuk öğrencileri için..Ancak kolej geçmişim var ve kursa gitmekteyim.Erken olduğunu düşünmüyorum çünkü şartlı kabul dahi benim staj yapacağım yeri etkileyecektir buna eminim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

the law department is one of the better departments at the uni, it is well thought of nationally, especially human rights/international human rights law.
the library, lecture halls and most of the student accommodation are all located close together. I can say from personal experience that the law library is comprehensive. I never did a dissertation there, but I know a girl who did one as part of her human rights law masters.

No compulsory dissertation for the undergraduate course. You could do a dissertation in place of one of the four modules.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

A dissertation is compulsory in most of the Masters programs though.

The lectures were generally well organised by passionate and interested lecturers.Occasionally there would be a lecturer who was not that good but the heads of department would listen to student concerns very well. The lectures were always easy to follow, lecture notes were published in advance and most lectures are recorded so if you miss them/need to recap you can buy a taped recording for a reasonable price.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ingiltere'de barınman zor.Artık çok zorlaştırdılar onu.Haa gider bakkal market açarım dersen hemen açıyorsun,ömür boyu bakkal oluyorsun.Fakat akademisyen olarak veya orda bir işe girip çalışmak artık eskisinden çok daha zor.

Eger gidecegin ulkeden kalmak istiyorsan,yeni gelişen ülkeleri tavsiye ederim.Misal Kanada çok göç alıyor,keza Estonya,İskandinav ülkeleri.Buralarda Ingiltere'ye göre daha kolay barınabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2.66 ile University of East Anglia'ya başvurmuştum o da Kings College seviyesinde bi okul, ondan kabul almıştım International Business masterına. Normalde 3 civarı ortalama ile kabul edio böle ilk 15-20 de olan okullar falan(ilk 5-10 u saymiorum) . Ama benim 2 senelik iş deneyimim vardı biraz onun üzerinde durmuştum statement of purpose ı yazarken.

Tahminen sen de o civarlarda okullara girebilirsin die düşünüyorum. Queenmarry, kings college, UEA, essex(ki bu biraz daha düşük seviye) Nottingham vs.


Bir de evet artık ingilterede barınma muhabbeti en son yasa ile iice zorlaştı. Eskiden ingilterede öğrenim yapan yabancı öğrencilerin 2 senelik Post study work visaya başvurma hakları vardı. 2 sene çalışma iznin oluodu otomatikman. Nisandan son başvuru kısacası ben başvuramıcam. Mezun olunca da hiç çalışma vizem olmadığı için hiç bi şirket bana iş vermicek , ya anca böle çok isticekler beni de sponsor olalım vizene diecekler ki o da çoook düşük bi ihtimal.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zgn_dilek said:

Sn. Gıovannı Amerika ve İngiltere yı kıyaslarsak hukuk master ı için,bu konuda ne düşünüyorsunuz?Amerika yı tavsiye eder misiniz?
Ben Dokuz Eylül hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim bırakın ingilizce ders görmeyı devlet okullarında hazırlık sınıfı bile yok hukuk öğrencileri için..Ancak kolej geçmişim var ve kursa gitmekteyim.Erken olduğunu düşünmüyorum çünkü şartlı kabul dahi benim staj yapacağım yeri etkileyecektir buna eminim.


Valla ben kesinlikle Amerikaciyim. Amerika'da yetisen kisilerin daha cevik, daha guncel, daha parlak donduklerine inaniyorum. Kultur boyle. Canli, hareketli, hizli ve guncel. Ozellikle ticaret hukuku alaninda dunya oncusu.Her sey ilk orada ortaya cikiyor.

Ote yandan Amerika ortalamaya cok daha az onem veriyor Ingiltere'ye gore. Kisisel hikayene ve kim olduguna daha cok onem veriyorlar ve epeyce bir esnekler. Gerekirse TOEFL konusunda dahi.

Ayrica Amerikan Ingilizcesi bir Turk kulagi icin cok daha anlasilir, takip etmesi kolay ve dusuk tempoda, kelimeler rahatca secilir sekilde konusulan bir dil ki ozellikle hukuk masteri gibi agir bir calisma yapacak kisiler icin cok onemli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...